دستور تهیه خوراک های گیاهی
گفتگوی لاک پشتی :: گفتگوی زندگی :: گیاه خواری "گامی به سوی تندرستی و مهرورزی به جانداران" :: آشپزخانه گیاه خواری
صفحه 4 از 5 • 1, 2, 3, 4, 5
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
مواد لازم:
نخود فرنگی پخته شده نصف پیمانه
لوبیا سبزپخته شده 1 پیمانه
کدو 1 عدد متوسط
هویج 1 عدد متوسط
سبزی ( جعفری و گشنیز) 500 گرم
فلفل دلمه 1 عدد کوچک
بادنجان 1 عدد متوسط
ذرت پخته شده نصف پیمانه
سیب زمینی عدد متوسط1
گل کلم 1 پیمانه
پیاز 1 عدد
نمک به مقدار کافی
طرز تهیه:
پیاز را تفت میدهیم بعد همه مواد را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم و سبزی را با کمی آب میریزیم و سی تا چهل دقیقه میپزیم.
در صورت تمایل میتوانید از آبلیمو ترش و رب انار به عنوان چاشنی استفاده کنید.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
مواد لازم:
کدو سبز: 300 گرم
پیازچه پاک شده: 4 عدد خرد شده
پنیر فتا: 200 گرم
آرد سفید گندم: یک سوم پیمانه
تخم مرغ: 2 عدد
ریحان ، مرزه ، شوید تازه : 1 قاشق سوپخوری
روغن: یک چهارم پیمانه
لیموی تازه: 1 عدد
ماست چکیده : یک سوم پیمانه
نمک : 1قاشق چایخوری فلفل:2قاشق چایخوری
طرز تهیه:
کدوها را پوست کنده و درشت رنده کنید. سپس در کاسه ای بریزید و پیازچه ، پنیر ، آرد ، تخم مرغها و سبزی را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید. روغن را در تابه داغ کنید . با قاشق چایخوری از مایه بردارید و در روغن بیاندازید و روی آن را با قاشق صاف کنید. . هر طرف کوکو را 2 دقیقه سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. سپس آنها را از روغن دراورده و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن آن گرفته و سرد شود. بعد آنها را داخل دیس گذاشته و در صورت تمایل روی آنها را کمی ماست میریزیم.
نوش جان
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
maryam862086- کاربر تازه وارد لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
حتما غذاهای کم چرب رو هم میذاریم. ولی توی خیلی از غذاها میشه به جای چیزایی که گفتین جایگزین تعیین کرد. بستگی داره چه غذایی مد نظر شما باشه.
ولی چشم. به زودی غذاهای گیاهی رژیمی رو اضافه میکنیم :m/:
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
آنغوزه
اینم توضیحاتو عکساش:
آنغوزه گياهي خودرو از خانواده "چتريان" است كه در طول عمرش يكبار گل ميدهد و بعد از بين ميرود.
گياه دارويي آنغوزه پس از هفت سال گل ميدهد كه از هر هكتار آن، بين ۷۰تا ۱۰۰كيلو صمغ به دست ميآيد.
آنغوزه
نام هاي ديگر: آنغوزه ـ آنغوزه هراتي ـ انگژد ـ انگژه ـ انگشت كنده ـ حلتيت ـ صمغ الانجدان
فارسي: آنغوزه عربي: صمغ الانجدان فرانسه: Asa foetida انگليسي: Stingingassa "Asafetida" لاتين: Ferula assafoetida
مشخصات
صمغ زريني است كه از گياهي به نام انجدان گرفته ميشود و گونههاي مختلفي دارد.
طبيعت
انغوزه از نظر طب سنتي گرم تر از درجه دو و خشك تر از درجه يك است.
تذكر مهم(1): آنغوزه به علت گرمي زياد براي افراد گرم مزاج مضر و همچنين براي افرادي كه ناراحتي كبدي دارند نبايد استفاده شود.
تذكر مهم(2): مقدار خوراك آن حد اكثر 2گرم و حد اكثر يك هفته ميل شود.
خواص درماني
1. تقويت كننده معده
2. ضد رطوبتهاي بلغمي
3. ضد ام الصبيان(صرع كودكان)
4. ضد عفوني كنندهء دهان و آن را روي دندان پوسيده يا در حال پوسيدن قرار دهيد درد دندان را ساكت ميكند.
5. ضد انگل و رطوبت داخل دستگاه گوارش.
6. ضد تشنج.
7. پاد زهر نيش حشرات و جانوران: مقداري صمغ را در روغن زيتون حرارت داده حل كنيد و آنرا بصورت گرم گرم بر محل نيش حشرات و جانوران قرارداده جهت رفع درد، زخم و ورم آن مفيد است.
8. درمان كزاز با انغوزه
آنغوزه :
نام علمی : Ferula assa-foetida
خانوده : Apiaceae ( Ambelliferae) ( چتريان)
كه دارای 140 گونه است. این گیاه در سال 1844 میلادی در بیابانهای آرال گزارش شده، ولی از قرن پانزدهم این گیاه را مردم شناخته و مطالبی از وجود آن در بازارهای آن زمان نقل شده است. گزارشها و مقالههای زیادی وجود دارد كه از كاربری این گیاه حكایت میكند. ایران یكی از بزرگترین تولید كنندگان انغوزه در دنیاست كه تقریبا-تمامی آن بهصورت خام و ماده اولیه صادر میشود كه اگر در ایران فر آوری شود , اولا- تولید كار نموده و ثانیا- ارز آور بوده و ثالثا- مردم میتوانند آنرا جایگزین مواد شیمیایی نمایند.
گياهی است منو کارپيک با برگهای طوقه ای که بريدگيهای کمتری نسبت به باريجه دارد . گلهای آن نيز زرد رنگ است .
ترکيبات شيميايی :
در اثر تيغ زدن اين گياه شيره ای به بيرون راه پيدا می کند که حاوی ترکيباتی چون : اسانس ، رزين واسيد فوروليک می باشد .
خواص درمانی :
از شيره ی آنغوزه به عنوان ضد کرم ، ضدعفونی کننده ، ضد تشنج و همچنين در دامپزشکی به عنوان دافع انگلهای دام مورد استفاده قرار می گيرد .
*آنغوزه در ایران باستان بهنامFood of the God -s در نقاط دیگر بهنامهای Aka asafoetida , Giant fennol and Gum asafetida , Devil-s dung از این ماده نام بردهاند. در كتاب باستان سانسكریت از این ماده بهعنوان نرم كننده گوشت و همچنین مادهای كه از فسادگوشت جلوگیری مینماید، یاد شده است. در ایران باستان از این ماده برای خشك كردن گوشت استفاده میشده است. در كشور نپال انغوزه در آئین هندوها ماده سمبلیك بوده و روزانه 5/0 تا 5/1 گرم مصرف آنرا توصیه كرده اند.
مواد و روشها
در یك بررسی علمی (3 ) كه از سال 1992 تا 1995 میلادی در ایستگاه تحقیقاتی دانشكده كشاورزی هندوستان در مورد كنترل بیماری پژمردگی بوتههای گوجه فرنگی كه عامل آن قارچ رولستونیا سونالاسه رم انجام گردیده است. استفاده از ماده شیمیایی استرپتومایسین 200 میكرو گرم در میلی لیتر با انغوزه به مقادیر 5/1 و 5 گرم در 10 لیتر آب و كوركما به مقادیر 1 و 5 گرم در 10 لیتر آب مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج این تحقیق نشان میدهد كه مصرف استرپتومایسین توانست بیماری را به میزان 79 درصد و انغوزه به میزان 3/70 درصد و كوركما 69 درصد این بیماری را كنترل و باعث افزایش تولید محصول گوجه فرنگی نیزشده است.
تاثیر استفاده از عصاره هیدروالكلی انغوزه (با روش خسانیدن) بر روی كرمهای همینولیپس نانا Hymnolepis nana (1 )
در روده موشها با مقایسه استفاده از داروی نیكلوزاماید Niclosamidدر یك تحقیق علمی در ایران بر روی 30 موش سفید سوری كه آلوده به این كرم بودند انجام گردیده است. نتایج این تحقیق بیانگر آنست كه استفاده از عصاره هیدرولیكی انغوزه یا غلظت 7/17 میلی گرم در میلی لیتر با دوز واحد بمدت دو هفته باعث بهبودی 90 درصد از موشهای آلوده به كرم همینولیپس نانا گردید كه تقریبا- تاثیر آن با اثر استفاده از داروی نیكوزاماید برابر است.
امیدوارم کامل باشه :[-o<:
این گیاه خیلی با ارزشه تقریبا تا چند وقت پیش در حال انقراض..
samira- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 7
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
فقط یه سوال تو نوشته هاتون گفته شده تلخه پس چطور تو غذا استفاده میشه؟
spider- کاربر خیلی فعال لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
همیشه
موفق باشید ممنون از اشارتون به این گیاه :\m/:
samira- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 7
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
به به
خودم که حسابی لذت بردم
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
مواد لازم:
روغن - دو قاشق غذاخوری
سیر، ریز خردشده - چهار حبه
گل كلم خردشده - 500 گرم
لوبیا سبز خردشده - 250 گرم
سس سویا - دو قاشق غذاخوری
شكر - یك قاشق چایخوری
آبلیمو ترش - دو قاشق غذاخوری
پیاز خرد شده - یك عدد
فلفل قرمز، ریز خردشده - یك عدد
زیره - نوك قاشق چایخوری
نمك و فلفل سیاه - به میزان لازم
آب - به میزان لازم
طرز تهیه:
روغن را در قابلمهای حرارت دهید و سیر را در آن تفت دهید تا طلایی شود. سپس آن را از روغن خارج كرده و كنار بگذارید. پیاز را در روغن تفت دهید و فلفل قرمز، زیره و نمك و فلفل را به آن اضافه كنید. گل كلم را در قابلمه بریزید و هم بزنید تا سه دقیقه بپزد.
لوبیا سبز را به غذا اضافه كنید و پس از آن سس سویا و شكر را در قابلمه ریخته و سه دقیقه بپزید. وقتی مواد كمی پخته شدند آبلیمو را به آن بیفزایید و هم بزنید. غذای آماده شده را در ظرف دلخواه ریخته و سیر سرخ شده را روی آن بپاشید. سبزیهای این غذا نباید زیاد پخته و نرم شوند.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
مواد لازم:
هویج 400 گرم
روغنزیتون سه قاشق سوپخوری
سركه سفید سه قاشق سوپخوری
زیتون سبز 200 گرم
زیتون سیاه 100 گرم
اریگانو یك قاشق سوپخوری
سیر حلقهشده چهار حبه
آب، جعفری و نمك به میزان لازم
طرز تهیه:
هویجها را شسته و با آب میگذاریم به مدت 20 دقیقه بپزد. زمانی كه هویجها پخته شدند كمی صبر میكنیم تا سرد شوند بعد آنها را پوست میگیریم و به صورت حلقهای خرد میكنیم.
آنگاه هویج، زیتون سیاه، سبز و سیر را نیز در یك ظرف قرار داده و بقیه مواد را نیز به آن اضافه و مخلوط میكنیم. سالاد آماده است.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
خیال مامانمو راحت کردی
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
مواد لازم:
نخود یك پیمانه
لوبیا سفید یک پیمانه
گندم پوست كنده یك پیمانه
عدس نصف پیمانه
جو پوست كنده نصف پیمانه
لوبیا چیتی یك پیمانه
پیاز یك عدد
گوجهفرنگی دو عدد
رب گوجهفرنگی یك قاشق غذاخوری
روغنمایع سه تا چهار قاشق غذاخوری
نمك، فلفل، زردچوبه، آبلیمو و دارچین به میزان لازم
طرز تهیه:
همه حبوبات را به همراه گندم و جو از شب قبل خیس كرده و با همان آب روی حرارت میگذاریم تا بجوشد، پس از جوش آمدنحرارت را كم كرده، بعد، پیاز رنده شده را به همراه ربگوجهفرنگی، جداگانه سرخ كرده و به موادمان اضافه میكنیم تا به آرامی بپزند. سپس گوجهفرنگیها را رنده كرده و به همراه نمك و ادویهها به حبوبات پخته شده اضافه میكنیم و اجازه میدهیم تا غذا كاملا جا افتاده و لعابدار شود، این غذا سرشار از پروتئین گیاهی بوده و بسیار مغذی است در صورت تمایل میتوانید با آبلیمو یا روغنزیتون میل كنید.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
نوش جونت :*
این یکی که عالیه.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
مواد لازم:
– کرم چیز یا پنیر خامه ای 250 گرم
– پنیر فتا 120 گرم
– سیر یا پودر سیر 1 حبه یا 1 قاشق چایخوری
– جعفری خرد شده 1 قاشق غذاخوری
– نعنا خرد شده 1 قاشق غذاخوری
– گردو خرد شده یا کنجد 2 قاشق سوپخوری
– برگ کرفس یا برگ مو یا کاهو کمی جهت تزیین
طرز تهیه:
پنیر فتا و پنیر خامه ای را در یک کاسه بهم بزنید تا صاف شود . پودر سیر و 1 قاشق چایخوری از نعنا و جعفری را به آن اضافه کنید و مخلوط حاضر را در یخچال بگذارید کمی خودش را بگیرد بعد خمیر پنیر را گلوله های کوچکتر از گردو درست کرده و داخل کنجد یا گردو یا نعنا و جعفری غلتانده دوباره در یخچال قرار دهید.در زمان سرو ظرف اردور را با برگ مو یا سبزی یا فال لیمو ترش تزیین کنید.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
مواد لازم:
كلم بروكلی 100 گرم
كلم بروكسل 100 گرم
گل كلم 100 گرم
خیارشور 50 گرم
گوجه گیلاسی 100 گرم
ذرت دو قاشق سوپخوری
سس فرانسوی دو قاشق سوپخوری
سس خردل یك قاشق سوپخوری
آبلیمو و نمك به میزان لازم
طرزتهیه:
كلمها و خیارشور را ریز خرد میكنیم، ذرت و گوجهها را به كلمهای ریز شده اضافه میكنیم. آنگاه سس فرانسوی و سس خردل را با كمی آبلیمو و نمك مخلوط كرده ، به سالاد اضافه میكنیم سپس به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت میدهیم و بعد سرو میكنیم.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
مواد لازم:
گل كلم 300 گرم
سیبزمینی و هویج و کدو سبز از هر کدام سه عدد
سس سفید دو پیمانه
پنیرپیتزا 200 گرم
نمك و فلفل و شیر به میزان لازم
پودر سیر یك قاشق چایخوری
طرز تهیه:
گل كلم را با كمی شیر و یك لیوان آب میپزیم، بعد در صافی میریزیم تا آب آن برود. سیبزمینی پخته را حلقه حلقه خرد میكنیم. هویج و كدو را با پوست حلقه حلقه كرده در كمی روغن تفت میدهیم. بعد تمام سبزیجات را با هم مخلوط و كف یك ظرف نسوز یا پیركس یك لایه از سبزیجات ریخته روی آن سس سفید، نمك، فلفل و پودر سیر و در آخر پنیر پیتزا ریخته به همین ترتیب ادامه میدهیم تا ظرف پر شود. در ردیف آخر فقط سس و پنیر پیتزا میریزیم بعد در فر 350 درجه سانتیگراد به مدت پانزده دقیقه میگذاریم تا روی آن طلایی شود.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
مواد لازم:
عدس: يك چهارم پيمانه
پياز خرد شده: يك عدد كوچك
سير: 4 حبه
برگ بو: 3 عددگندم: يك چهارم پيمانه
تره فرنگي خلال شده: يك عدد
تربچه حلقه شده: يك عدد
جعفري خرد شده: يك چهارم پيمانه
نعناع خرد شده: يك قاشق غذاخوري
آبليمو: يك قاشق چايخوري
زيره سبز: يك چهارم قاشق چايخوري
روغن زيتون: يك قاشق غذاخوري
نمك و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهيه:
عدس، سير، پياز و برگ بو را در يك ظرف مخلوط كنيد. يك دوم پيمانه آب روي آنها بريزيد به طوري كه يك بند انگشت آب روي مواد را بگيرد. روي حرارت بگذاريد تا بجوشد. به آن نمك اضافه كنيد. سپس حرارت را كم كنيد. در ظرف را بگذاريد و تا 25 دقيقه منتظر بمانيد تا خوب بپزد و سبزيجات نرم شود. آنها را از روي حرارت برداريد و آبكشي كنيد.
در همين مدت كه سبزيها پخته ميشود، گندمها را داخل يك كاسه بريزيد و به آن نمك بزنيد. درون آن آب جوش بريزيد تا حدي كه آب روي گندمها را بگيرد. 2520 دقيقه بگذاريد بماند تا آب جذب گندمها شود، سپس آبكشي كنيد.
در آخر عدس، گندم، تره فرنگي، تربچه، جعفري و نعناع را در يك ظرف بزرگ يا ظرف سالاد بريزيد و همراه آبليمو، زيره سبز، نمك، فلفل و روغن زيتون مخلوط كنيد. حالا سالاد شما آماده است.
عدس منبع بسيار خوبي از فيبرهاي كاهنده كلسترول است. علاوه بر آن عدس در تنظيم قند خون نيز موثر است، زيرا فيبر بالاي آن اجازه نميدهد تا قند خون پس از غذا بسرعت افزايش پيدا كند
. همچنين عدس حاوي مقادير قابل توجهي از مواد معدني مهم، 2 نوع ويتامين ب و پروتئين ميباشد.
عدس بدون چربي ميباشد و هر پيمانه از آن 230 كالري دارد. مصرف غذاهاي پرفيبري چون عدس باعث كاهش خطر بيماريهاي قلبي ميشود.
علاوه بر فيبر، فولات و منيزيم موجود در عدس نيز به حفظ سلامت قلب كمك ميكنند. عدس حاوي هر دو نوع فيبر محلول و نامحلول است. فيبر محلول علاوه بر آن كه به سلامت سيستم گوارش و قلب كمك ميكند، در حفظ سطح قند خون نيز موثر است. اگر مقاومت به انسولين و كمبود قند خون يا ديابت داريد، عدس ميتواند در حفظ تعادل قند خون به شما كمك كند.
عدس به تجديد ذخاير آهن نيز كمك ميكند. بنابراين مصرف آن بخصوص به خانمهايي كه بيشتر در خطر كمبود آهن قرار دارند، توصيه ميشود.
گرفته شده از : هفته نامه سیب
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
یک سوپ خوردیم که خیلی خوشگل و خوشمزه بود به نام سوپ فلفل.رنگش کاملا نارنجی بود و عطر فلفل دلمه ای نارنجی هم میداد.
دستور تهیه اش را ندارید؟
چون حتما گیاهی بود.
Sahra- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
مواد لازم:
۷۵۰ گرم گوجه فرنگی خرد شده
۱ قاشق چایخوری شکر
۲۵۰ گرم هویج خرد شده
۱ قاشق چایخوری سس فلفل
۳ عدد پیازچه کاملا خرد شده
۱ قاشق غذاخوری روغن
۱ عدد فلفل دلمه ای ( خلال شده )
۰/۵ قاشق چایخوری سس تند
۱ عدد پیاز خرد شده
۳/۴ پیمانه رنده شده ( پنیر پیتزا )
۱ عدد کنسرو نخود
نمک به مقدار کافی
۱ پیمانه شیر که با یک قاشق غذاخوری آرد ذرت مخلوط شود
۵ پیمانه آب به گوجه فرنگی و هویج افزوده و آنها را تحت فشار بپزید ( زود پز) و بعد آن را سرد و صاف نمایید .
طرز تهیه:
کره را روی شعله ملایم ذوب کرده، فلفل و پیاز را در آن تفت دهید سپس نخود پخته شده را به آن افزوده و داخل سوپ صاف شده بریزید و بهم بزنید . بعد شیر ، آرد ذرت ، نمک ، شکر ، پیازچه ها و سسهای تند را نیز به آن افزوده و روی شعله ملایم بجوشانید اگر خیلی غلیظ شده بود می توانید به آن کمی آب اضافه کنید .
با پنیر رنده شده آنرا تزئین کرده و به صورت داغ سرو نمایید .
نکات تغذیه ای :
فلفل سبز یکی از سبزیجاتی است که دارای میزان بالایی از vit C است . پس این سوپ خوشمزه را درزمستان بخورید که به تخفیف عوارض سرماخوردگی کمک می کند . ضمنا این سوپ یک غذای مناسب برای گیاه خوارن ونیز سالمندان است .
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: دستور تهیه خوراک های گیاهی
شکلش همین بود.
حتما درست میکنم به بقیه هم توصیه میکنم امتحان کنند.
بازم تشکر الناز خانم .
Sahra- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 2
صفحه 4 از 5 • 1, 2, 3, 4, 5
» دستور انواع نوشیدنی های سرد، گرم، خوشمزه، مفید و ...
» کف دریا از کجا تهیه کنم؟
» بچه ماهی از کجا تهیه کنم؟
» تهیه غذا برای لاک پشت؟
گفتگوی لاک پشتی :: گفتگوی زندگی :: گیاه خواری "گامی به سوی تندرستی و مهرورزی به جانداران" :: آشپزخانه گیاه خواری