خرگوش - Rabbit
صفحه 1 از 3 • 1, 2, 3
خرگوش - Rabbit
من دیگه توضیحی نمیدم.
اما برای آشناییتون باخرگوش از خرگوشم یه بیوگرافی میذارم. :;;>:
مخمل بسیار باهوشه! و همینطور یاد گرفته که بره تو قفسش (گلاب به روتون) جیش کنه.
در قفس رو باز گذاشتم زیرشم سینی و روزنامه.
تعلیمش دادم که بره اون تو جیش کنه بیاد بیرون.
واسه همین اکثرا توی اتاقم رها هست!!!
چشماش چپه ( البته تو این عکس ها مشخص نیست) خیلی دوست داره منو لیس بزنه.
جالب اینه که هیچ کدام از اعضای خانواده رو به جز من لیس نمیزنه!
وقتی در قفسش ( دوتا قفس داره یکی توش 2 تا کاسکو جا میشه یکی هم به زور خودش جا میشه) رو باز می کنم می دوه بیرون و میره سمت آشپزخانه.
چون می دونه همه کاهو ها تو یخچاله! اما وقتی میرسه اونجا میینه هیچ کاهویی نیست! علی رغم اینکه بوی کاهو رو حس می کنه! ( کاهوها در یخچالن) و خیت میشه!
عاشق موز هست.
من برای تعلیمش کمی از موز بهره بردم.
هر روز یک ساعت در آفتاب به سر می بره! پودر کلسیم داره ( از دکتر دامپزشک گرفتم) که می پاشونم روی خیار میدم بهش بخوره.
وقتی دعواش می کنم احساس میکنم می فهمه.
چون بعدش هی میاد طرفم و خودش رو بهم میماله. هفته ای یک بار حموم میشه. ( روشش رو طی پیام خصوصی می گم که چرا تا حالا نمرده)
وقتی ریلکسشتم.
ه من صدای گربه در میارم.
اونوقت بچه 3 دور دور خودش می چرخه از ترس!!! مماخشم تکون میده!!!
این برای اینه که حس دوندگیش تقویت بشه.
خیلی با نمکه.
از موقعی که اومده شادی رو آورده به خونواده ی ما!
به نظرم زیباترین خرگوش دنیاست!
این عکسا قدیمین.
الان مخمل خرس گنده شده.
[ راستی مخمل ساکن تهرانه.
الان به کامپیوتر خانگی دسترسی ندارم.
وگرنه عکس هم میذاشتم.
این برای آشنایی با خرگوش بود!
Koosha_Raisi- دوست گفتگوی لاک پشتی
رد: خرگوش - Rabbit
فقط باید خرگوش کمی ( خیلی کم) بزرگ بشه.
مثلا طوری که بتونه راحت بدوه و صاحبش رو بشناسه.
من 20 روز پس از خرید مخمل ( عسل من) اینارو یادش دادم.
دو بار موفق نشدم.
حتی یه بار رو فرش اتاقم گلاب به روتون جیش کرد.
اما بعد یاد گرفت.
در قفس رو باز میذارم.
خودش میره تو روی روزنامه دستشویی می کنه میاد بیرون.
گاهی هم تو قفس میمونه.
قفس رو خونه ی خودش می دونه.
اما گلاب به روتون بلد نیست کجا مدفوع کنه.
فقط خواستم بگم 1.خرگوش جونده نستLagomorphاست 2.داری اشتباهات بزرگی در مورد نگهداری خرگوشت می کنی که می توانند مشکلات جبران ناپذیری ایجاد کنند. وقت ندارم بیشتر توضیح بدم ولی لطفا با من تماس بگیر کوشا جان.
09122956918
دکتر معماریان
Dr. Iman Memarian- دامپزشک گفتگوی لاک پشتی
جا داره از دکتر معماریان عزیز تشکر کنم که با توصیه هاشون جون خرگوشمونو نجات دادند.
Alireza- مدیر گفتگوی لاک پشتی
قاتل نباشیم
به دلیل اینکه در این باره مطلب تایپ شده فارسی که دارم برای کتاب در حال استفاده است اجازه ندارم در اینجا کامل آنرا بیاورم و در ضمن بسیار طولانی بوده و نیاز به توضیح دارد. ولی به دلیل وظیفه ای که دارم و برگشت ناپذیر و غیر قابل درمان بودن مشکلات ایجاد شده برای خرگوش در اثر انجام ندادن یکسری از نکات لازم می دانم تاجایی که وقت دارم به آنها اشاره کنم.
علیرضا جان شما قرار بود خرگوشهات را برای معاینه بیاری ولی...!
1. فیبر جیره غذایی باید در مورد خرگوش بسیار بالا باشد چون تمام دندانهای خرگوش دارای رشد دائمی بوده (Open root) و استفاده از کاهو، هویج و سایر سبزیجات مورد استفاده انسان (مانند کارتونها) می تواند باعث ایجاد رشد بیش از حد ریشه دندانها (Rootelangation) شود که درمان ناپذیر بوده و چند عکس از عوارضی که می تواند ایجاد کند قرار می دهم تا متوجه عمق فاجعه بشوید (با پوزش به دلیل دردناک بودن تصاویر):
ریشه دندانها می تواند تا داخل کره چشم ادامه یابد و موجب ضایعات چشمی شود:
همانطور که در این رادیوگرافها می بینیم ریشه های دندانهای آسیا و پیش آسیا از زیر به فک پایین آسیب زده و در بالا علاوه بر آسیب به فک بالا وارد کره چشم شده
آبسه بسیار بزرگ ایجاد شده در اثر این بیماری
2. خرگوش به دلایل مختلف نباید در داخل خانه نگهداری شود که مهمترین آن ایجاد Pododermatitis در اثر راه رفتن بر روی فرش و موکت می باشد:
3، 4... و هزاران نکته دیگر.
از همه شما خواهش می کنم قبل از تهیه هر حیوانی و بهد از تهیه حیوان در اولین فرصت به دامپزشک مراجعه کنید تا از سلامت حیوان مطلع شده و شرایط نگهداری و تغذیه حیوان را دریابید. اگر حیوانات خود را دوست دارید، قاتل آنها نباشید.
با تشکر فراوان دکتر معماریان
اين مطلب آخرين بار توسط Dr. Iman Memarian در 7/30/2009, 19:16 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
دکتر چشم حتما این هفته میام پیشتون.فقط چهارشنبه ها هستین؟ در ضمن اگر میشه از اون حشره ای که گفتین برای عنکبوتهام بهم میدین هم دارین یه چندتا برای پرورش بیارین.
با تشکر
Alireza- مدیر گفتگوی لاک پشتی
اما مخمل من هیچ مشکلی براش پیش نیومد!!!
دلیلش چی می تونه باشه؟
بازم ممنون.
بیشتر مشکلات مدیریتی در طولانی مدت ایجاد می شوند (بیش از یک سال) و اکثرا یا غیر قابل درمان بوده یا درمان آنها بسیار سخت است.
در ضمن در ابتدا شروع بیماری و درد، مشکل ما دامپزشکان این است که حیوانات بیچاره ابراز درد نمی کنند و معمولا صاحبان آنها وقتی بیماری بسیار پیشرفت می کند و علائم بالینی بارز می یابد متوجه شده و مراجعه می کنند که....
خرگوش Lagomorphاست. ترجمه فارسی درستی برای آن وجود ندارد ولی می توان گفت خرگوش سانان.
موفق باشید
کم خونی و فقر آهن؟ یا....؟
آیا غذا نخوردن در این مواقع طبیعی هست؟ و آیا غذای خاصی هست که در این مواقع خرگوش میل به خوردنش داشته باشه؟
برای درمان چه باید کرد؟
توضیح اینکه این مشکل در یه خرگوش ماده که حدود یک ماه و نیم قبل در اولین زایمانش بچه هاشو سقط کرده و به شدت ضعیف شده بود و حدود 3-4 روز بعدش هم دوباره پیش خرگوش نر رها شده و الان هم در دومین زایمانش دوباره بچه هاشو انداخته!!،مشاهده شده (البته در هر دو زایمان دو سه بچه زنده و سالم بودن و بقیه مرده یا ناقص به دنیا اومدن)
توضیح اینکه شرایط نگهداری این دو خرگوش مناسب هست.خاک باغچه و آفتاب و تغذیه خوب.(طبق اصولی که برای نگهداری خرگوش در خانه پیشنهاد شده)
میشه راهنمایی کنید که مشکل از کجاست؟
با تشکر
notehaftom- دوست گفتگوی لاک پشتی
با مشورتی که با آقای دکتر شد، تصمیم بر این گرفتم که عکس هایی از محل نگهداری و خود خرگوش ها تهیه کنم و اینجا بذارم تا ایشون بتونن نظر دقیق تری در مورد مناسب بودن سن (جثه) ، مناسب بودن محل نگهداری و نحوه و مکان زایمان، بدهند.
واما تصاویر:
تصویری از هر دو خرگوش نر و ماده،روز اول که آووردم خونه و چند ماه بعد (حدود4-5 ماه بعد):
عکس های اردیبهشت 89:
نمایی از مکان نگهداری، که ظرف غذا و آبخوری در قسمت بالا کنار سوراخی که بعنوان لانه زیر زمین حفر کردن مشخصه تو عکس (بالا سمت چپ) و همینطور سبد صورتی رنگی که بعنوان محل دستشویی !(پایین سمت راست تصویر) ازش استفاده میکنن:
دو تصویر از محل لانه و سبد غذا و ظرف آب،خرگوش نر هم در تصویر مشخصه (قهوه ای رنگه که جدا شده ) :
نمای نزدیک از خرگوش ماده:
خرگوش نر و قفسش:
آقای دکتر در مورد عکس آخری و این قفس ، آیا استفاده از علف خشک بعنوان پوشاننده کف قفس ، مناسبه؟
- تو این قفس با این ابعاد ، آیا امکان زایمان خرگوش ماده و آسیب نرسیدن به بچه ها، هست!؟
-با توجه به تصاویر ،خرگوش ماده (سفید) از نظر جثه آماده آبستنی دوباره هست؟
*توضیح اینکه نمناک نشون دادن خاک باغچه بخاطر زیر و رو کردن خاک هستش ، و گرنه اون بخش ظرف آب و غذا و لانه زیر زمینی شون و همینطور کناره ها برای رسیدن به سبد دستشویی!، بدلیل بالا بودن همیشه خشک هست.از دسترس مستقیم آب باران و همینطور نور خورشید دور هستند.دمای هوا هم در این وقت سال به غیر از ظهر ها ، معمولا بین 25-30 درجه هست.رفت و آمد هم خیلی کم هست (محیطشون آرومه).
لطفا در این مورد و هر نکته ای که به نظرتون میرسه در مورد نگهداری و محل زندگی، تغذیه و آبستنی و زایمان این نژاد از خرگوش ها ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
با تشکر
خیلی خوشگلن... منو یاد بچگیم انداختن که چند روز از خرگوش دوستم نگهداری کردم این حیوان جدا خیلی دوست داشتنیه و از همه چیزش بانمک تر غذا خوردنشه...امیدوارم همیشه خوب باشن
hengameh- همکار گفتگوی لاک پشتی
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
siamak جان ، حرفی نیست ،اینها بچه دار بشن، من عکس میذارم شما هر چند تا میخوای انتخاب کن...البته بنده ،جنوب ایران (بندرعباس!) ساکن هستم
ممنون خانم فریده، اتفاقا اقای دکتر تاکید کردن که جدا کنم ، اما اشتباه من این بود که در سری اول زایمان این خرگوش(اوایل بهمن ماه) مشورت نکردم و خرگوش ماده رو گذاشتم دوباره ابستن بشه که باعث ضعف شدیدش در زایمان دوم شد ... باید اعتراف کنم خودم هم هول کرده بودم ،چون به طرز وحشتناکی ضعیف و لاغر شده بود ، اما توصیه ها و تجویز به موقع آقای دکتر به نوعی زندگی این خرگوش رو نجات داد. الان هم در اولین فرصت با ایشون تماس میگیرم و نکاتی که توصیه و یادآوری میکنن رو در ادامه قرار میدم.
arefkarimzadeh- دوست گفتگوی لاک پشتی
rira- دوست گفتگوی لاک پشتی
saha20- کاربر تازه وارد لاک پشتی
هم خرگوشم روی موکت و فرش نیست .
هم اینکه براش چوب گذاشتم بجوه برای دندوناش ...
قراره یکی از دوستان هم کاه بده براش بزارم ...
مطلب مفیده دیگه ای توو این تاپیک نیست متاسفانه .
Srk_rani- کاربر متوسط لاک پشتی
فیبر بالای جیره می تواند باعث عدم ایجاد Rootelangation شود نه هیچ کار دیگری.
خرگوش شما چند وقته که داره با جیره اشتباه تغذیه می شود؟
خوب من چی کار کنم ؟؟ وقتی به من این اطلاعات رو دادن ؟؟ وقتی دامپزشک اشتباه میگه من به کی اعتماد کنم ؟؟؟
دوستای دیگه ام که خرگوش دارن دو سه ماهه ... همشون مثل من نگهداری میکنن ... تقریبا همه کسایی که خرگوش دارن همینطوری نگهداری میکنن ...
شما نگفتی چوب خوبه ... من جایی خوندم که برای جلوگیری از رشد دندونای خرگوش باید چوب در اختیارش باشه و منم برای خرگوشم گذاشتم ...
من تازه با این سایت اشنا شدم ... سایتهای دیگه همه خلافه گفته شمارو میگن ... خوب یکی مثل من باید چی کار کنه ؟؟
خرگوش منم الان مریضه و پیش خودم نیست... احتمالا دوستم می ارش پیشه شما چون خودم نمیتونم اصلا ... حتی پیش دامپزشکم بردم و ویزیت شده اما تاثیری نداشته و همچنان مریضیش ادامه داره ...
از اینکه برخی از همکارانم هم اطلاع کافی در مورد Exotic pets ندارند از شما عذر می خواهم. امیدوارم این مشکلات کمتر بشود چه از طرف دامپزشکان و چه از طرف سایتهای مختلف.
با درود
اين مطلب آخرين بار توسط Dr. Iman Memarian در 5/25/2010, 15:40 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
خیلی طول میکشه تا همه بفهمن طریقه صحیح نگهداری خرگوش چیه ...
من ار کسیکه 5 سال خرگوشش رو نگهداری کرد اکثرا کمک میگرفتم ...
خدا کنه خرگوشم خوب شه ... خیلی ناراحتم که اینجوری شده ... انشالله بیاد پیشتون و حالش خوب شه ...
شما چرا عذر خواهی میکنید اقای دکتر ... اونی که مطب میزنه و جلوی تابلوش میزنه ... جراح- دامپزشک ... اما هیچی حالی نیست باید عذر خواهی کنه ...
کاش لااقل اگه بلد نیستن بگن بلد نیستنیم و راهنمایی اشتباه نکنن ...
تازه یه دامپشزک به من گفت هر روز خرگوشت روبشور تا یه هفته وبعد بهش پمادی رو که دکتر داره بزن ... خوبه عمل نکردم من ... یهبار شستمش برای 7 نسلم بسه ... البته باز این دامپزشک شرف داشت روز بعد گفت من رشته ام دامپزشکیه اما کارم در مورده کامپیوتره و از خرگوش خیلی نمیدونم ...
صفحه 1 از 3 • 1, 2, 3