گیاهخواری و سلامتی
گفتگوی لاک پشتی :: گفتگوی زندگی :: گیاه خواری "گامی به سوی تندرستی و مهرورزی به جانداران" :: تندرستی با گیاه خواری
گیاهخواری و سلامتی
معمولاً هنگامی که از گیاهخواری صحبت به میان می آید بسیاری از افراد نگران سلامتی خود می گردند و بلافاصله یک رژیم غذایی فاقد گوشت را رد می کنند، زیرا بسیاری عقیده دارند که یک رژیم غذایی فاقد گوشت و تخم مرغ، فاقد مواد غذایی کافی برای رشد بدن و بخصوص فاقد مقدار کافی پروتئین می باشد. این موضوع برای والدین از حساسیت خاصی برخوردار است و اکثر قریب به اتفاق آنان تصور می کنند، اگر به کودکان خود گوشت ندهند رشد و سلامتی آنها مورد مخاطره جدی قرار خواهد گرفت، و به این دلیل علاقه و توجه خود را به فرزندان ، بصورت تغذیه هر چه بیشتر آنان با سوپ مرغ و گوشت و آبگوشت ابراز می دارند.
ولی آیا واقعاً یک رژیم غذایی فاقد انواع گوشتها (قرمز، سفید، دریایی) و تخم مرغ از نظر مواد مغذی، بخصوص پروتئین ها، دچار کمبود است و سلامتی انسان را به خطر می اندازد؟ متاسفانه در بسیار از بحث ها و گفتگوها میان طرفداران و مخالفین تغذیه گیاهی، صحبت به نوعی بحث عقیدتی و تعصب آمیز می انجامد، ولی خوشبختانه امروز تغذیه بصورت یک علم در آمده که به کمک اطلاعات و روش های شیمی، زیست شیمی و زیست شناسی، دیگر جائی برای بحث و جدل های عقیدتی و تعصب آمیز غیر علمی باقی نمی گذارد.
ز دیدگاه علم تغذیه ماده غذایی ترکیبی است که از نظر کیفی و کمی احتیاجات انسان را به منظور نگهداری و رشد سلولها، تنظیم فرآیندهای زیست شیمیائی و تامین انرژی برآورده می سازد. غذای مناسب انسان می باید شامل 50 الی 60 ماده مغذی باشد تا احتیاجات مذکور را تامین نماید. این مواد مغذی را می توان در شش دسته عمده جای داد.
- پروتئین ها
- کربوهیدرات ها
- چربی ها
- مواد معدنی
- ویتامینها
- آب
فقط هنگامی که مواد مغذی فوق الذکر به اندازه کافی جذب بدن گردد، بدن قادر به حداکثر بازدهی و کارکرد خواهد بود. اگر یکی از مواد مغذی اصلی برای مدت زمانی از رژیم غذایی حذف گردد انسان دار بیماریهای گوناگونی خواهد شد که نوع بیماری بستگی به ماده مغذی حذف شده و یا کمبود آن خواهد داشت .
برای پاسخ به این سئوال که آیا حذف گوشت و تخم مرغ از برنامه غذایی برای سلامتی مضر است یا خیر، هر کدام از شش دسته مواد مغذی را که در بالا به آنها اشاره گردید، به طور اجمالی بررسی، و منابع اصلی تهیه آنها را ، با توجه به حذف انواع گوشت و تخم مرغ ذکر، و در موارد لازم از نظر کمی با گوشت مقایسه خواهیم کرد. ولی قبل از آن یاد آور می گردد که گرچه در یک رژیم غذایی سالم گیاهی جائی برای گوشت و تخم مرغ وجود ندارد، ولی می باید از شیر و انواع لبنیات استفاده کافی بعمل آید تا از نظر تأمین برخی از پروتئین ها و آمینواسیدهای ضوری و سایر ترکیبات مورد نیاز بدن کاستی بوجود نیاید .
پروتئین ها
ماده اصلی هر کدام از سلول های بدن، اعم از استخوان، عضله، خون و آنزیم را پروتئین ها تشکیل می دهند، بنابراین یک تغذیه سالم می باید پروتئین های لازم برای نگهدای، رشد و ترمیم یاخته ها و بسیاری از مکانیسم های دیگر زیست شیمیائی را فراهم آورد. هنگام هضم غذا، پروتئین های موجود در آن به ترکیبات ساده تری تبدیل می گردند که به آنها آمینواسید می گویند. تعداد آمینواسیدهائی که بطور متعارف در غذاها وجود دارد 18 عدد است. پروتئین های غذایی دارای حدود 16% ازت می باشند که عمده ترین عنصر موجود در پروتئین است و سایر عناطر تشکیل دهنده آنها عبارتند از کربن، هیدروژن، اکسیژن و در برخی موارد گوگرد و ید .
گیاهان و برخی از باکتری ها قادرند از نمک های گوناگون آمونیوم، پروتئین خود را سنتز کنند، ولی بسیاری از موجودات زنده و پستانداران می باید ازت را بصورت آمینواسید دریافت کنند. البته پستانداران نیز می توانند از نمک های آمونیم پروتئین سنتز کنند، بشرطی که در غذاهای آنان برخی از آمینواسیدهای خاص وجود داشته باشد. این آمینو اسیدها بنام آمینواسیدهای « ضروری » معروفند.
برای انسان هشت آمینواسید ضروری محسوب می گردد که عبارتند از:
لوسین - Leucine
ایزولوسین - Isoleucine
متونین - Methionine
والین - Valine
ترئونین - Threonine
فنیل آلانین - Phenylalanine
تریپتوفان - Tryptophan
لایسین - Lysine
اگر تمام آمینواسیدهای ضروری در رژیم غذایی انسان موجود باشد و ازت و سایر عناصر غذایی نیز به اندازه کافی برای بدن فراهم گردد، آنگاه بدن قادر است تمام پروتئین ها و آمینواسیدهای لازم را سنتز و استفاده نماید، ولی اگر یک یا چند آمینواسید ضروری برای مدتی از رژیم غذایی حذف گردد و یا مقدار آنها نقصان یابد در اینصورت تدرجاًً سنتز و کاربرد سایر پروتئین ها و آمینواسیدها در بدن دچار اختلال شده و می تواند باعث ضعف و بیماری گردد. بنابراین یک برنامه غذایی صحیح و کامل از نظر پروتئین، باید دو نکته را در برداشته باشد، دوم آنکه تمام آمینواسیدهای ضروری به اندازه کافی در آن وجود داشته باشد تا سنتز پروتئین ها کامل گردد .
در این جدول مقدار پروتئین موجود در برخی از منابع عمده پروتئین حیوانی و گیاهی مقایسه گردیده است. مقادیر داده شده در جدول مقادیر کل پروتئین، بر حسب گرم پروتئین در صد گرم ماده غذایی می باشد.
همانطور که در این جدول مشخص می گردد اگر گوشت و تخم مرغ از رژیم غذایی حذف گردد، نه تنها از نظر پروتئین کمبود بوجود نمی آید، بلکه در موارد متعددی، میزان پروتئین موجود در مواد غذایی گیاهی و لبنیات، بمراتب بیشتر از پروتئین موجود در گوشت و تخم مرغ است .
البته ذکر این نکته ضروری است که برخی از پروتئین های گیاهی از نظر گروه آمینواسیدهای ضروری دچار کمبود هستند، ولی تعدادی از آنها نیز دارای میزان کافی آمینواسید ضروری می باشند و اگر رژیم غذایی گیاهی با شیر و پنیر و سایر انواع لبنیات نیز توام گردد، مطمئناً از نظر میزان پروتئین و آمینواسیدهای ضروری کوچکترین کمبودی به وجود نخواهد آمد .
برای مقایسه، در جدول زیر میزان آمینواسیدهای ضروری موجود در گوشت و تخم مرغ و شیر و برخی منابع پروتئین گیاهی ارائه گردیده است. لازم به تذکر است که در جدول زیر از میان لبنیات فقط شیر بعنوان مقایسه ذکر گریده است، در صورتی که میزان پروتئین و آمینواسیدهای ضروری موجود در پنیر و کشک بمراتب از شیر بیشتر می باشد. مقادیر ذکر شده در این جدول میزان آمینواسید ضروری، بر حسب گرم در یک گرم ازت موجود در ماده غذایی مربوطه است .
همانطور که در جدول می بینید اگر انواع گوشت و ماهی و تخم مرغ از رژیم غذایی حذف گردد، از نظر آمینواسیدهای ضروری نیز به هیچ وجه کمبودی بوجود نمی آید، زیرا تقریباً در تمام مواد، میزان آمینواسیدهای ضروری موجود در منابع پروتئین گیاهی ذکر شده در جدول و شیر و لبنیات، بیشتر از میزان آمینواسید ضروری مشابه موجود در گوشت و تخم مرغ است.
در مورد پروتئین باید به این نکته نیز توجه داشت که مصرف زیاده از حد آن نه تنها به سلامتی و رشد بهتر بدن کمک نمی کند، بلکه باعث بوجود آمدن بیماریهایی نیز می گردد، زیرا ازت موجود در پروتئین مازاد بر احتیاج، در بدن به اوره و اسید اوریک تبدیل می گردد که برای سلامتی بسیار مضر می باشند .
برای آنکه بدن بتواند پروتئین را به بهترین وجه و با بالاترین بازدهی مورد استفاده قرار دهد، می باید مقدار کافی کربوهیدرات و چربی نیز از طریق غذا برای بدن فراهم گردد. میزان پروتئین مرود نیاز بدن با توجه به شرایط زندگی، شرایط اقلیمی، سن و نوع کار بسیار متفاوت می باشد. ولی برای یک انسان بالغ به وزن 70 کیلوگرم حدود 65 گرم پروتئین در روز، یک میانگین متعارف محسوب می گردد. هر گرم پروتئین اضافی در حدود 4 کالری حرارت و مقداری اوره و اسید اوریک در بدن ایجاد می کند .
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: گیاهخواری و سلامتی
کربوهیدرات ها
کربوهیدرات ها که انرژی مورد نیاز بدن را برای گرم نگه داشتن و انجام حرکات و فعالیتهای گوناگون تأمین می کنند، بطور متعارف در حدود نیمی از کالری تغذیه شده به بدن را تشکیل می دهند. میزان انرژی ایجاد شده در بدن توسط یک گرم کربوهیدرات در حدود 4 کالری می باشد. بنابراین مثلاً یک مرد بین 23 الی 50 سال و به وزن 70 کیلوگرم و قد 178 سانتیمتر که به 2800 کالری در روز احتیاج دارد، می باید نیمی از آن، یعنی 1400 کالری، را از طریق خوردن 350 گرم کربوهیدرات قابل هضم در روز تأمین نماید. میزان انرژی مرود نیاز انسان از یکسالگی تا سن کهولت با توجه به جنسیت، قد، وزن و سن بین 900 کالری الی 3900 کالری در روز متغیر است.
منابع عمده تأمین کربوهیدرات ها عبارتند از: غلات (55%)، شکر (25%)، سبزیجات (10%)، میوه ها (5 %)، و شیر و لبنیات (5%). این مواد مغذی علاوه بر تأمین کربوهیدرات ها، منابع عمده تأمین مواد معدنی و ویتامین ها نز می باشند، ولی کربوهیدراتهای تصفیه شده نظیر شکر سفید، برنج پوست گرفته و نشاسته ذرت، کربوهیدراتهای تقریباً خالص می باشند که فقط ایجاد انرژی می نمایند.
کربوهیدراتها از جهات دیگری نیز دارای اهمیت می باشند و وجود آنها در رژیم غذایی ضروری است، زیرا نه تنها طعم و مزه و بو و حالت غذا را بمیزان قابل توجهی بهبود می بخشند، بلکه برخی از انواع کربوهیدرات ها باعث می گردند که میکروارگانیسم های ویژه ای در روده رشد نمایند که آنها نیز به نوبه خود باعث هضم بهتر غذا می شوند. برخی از کربوهیدرات ها، نظیر سلولز، بدون تغییر از بدن دفع می گردند و باعث می شوند دفع فضولات بدن تسهیل شود. علاوه بر اینها، برای آنکه چربی ها در بدن با بازدهی کامل مصرف گردند، بدن به کربوهیدرات ها نیاز دارد. و هنگامی که میزان کربوهیدات در رژیم غذایی کافی نباشد، یکی از مکانیسم های اصلی متابولیسم، یعنی اکسایش اسیدهای چرب، دچار اختلال می گردد .
با توجه به توضیحات بالا کاملاً روشن است که یک رژیم غذایی فاقد گوشت و تخم مرغ از نظر تأمین کربوهیدرات ها – که در سلامت انسان و تغذیه صحیح نقش عمده ای را دارند – نیز یک رژیم غذایی کامل محسوب می گردد و کاستی ایجاد نمی کند.
چربی ها
چربی ها و روغن ها، منبع عمده انرژی غذایی هستند زیرا هر گرم چربی یا روغن 9 کالری انرژی ایجاد می کند و 40% الی 50% از کالری تغذیه شده به بدن را معمولاً این گروه از مواد غذایی تشکیل می دهند. البته متخصصین تغذیه عقیده دارند که از مصرف چربی و روغن زیاد باید احتراز نمود و توصیه نموده اند که یک انسان بالغ به وزن 70 کیلوگرم نباید بیش از 700 کالری چربی در روز – معادل 65 گرم چربی یا روغن – مصرف نماید.
اهمیت چربی ها در غذا، علاوه بر تأمین انرژی مورد نیاز بدن، خاصیت حلالیت و انتقال دهندگی آنها در مورد ویتامینهای محلول در چربی ها است، و به این دلیل، مورد نیاز بدن محسوب می گردند. بعنوان مثال اسید آراچیدونیک و اسید لینولئیک برای رشد بدن و سلامت پوست ضروری می باشند .
منابع عمده تأمین چربی و روغن عبارتند از: روغنهای مایع یا جامد گیاهی، روغن زیتون، کره، ماگارین، گردو و انواع بادامها، خامه، پنیر و شکلات. البته تخم مرغ و چربی های گوشت نیز جزو منابع چربی محسوب می گردند .
مواد معدنی
مواد معدنی گوناگون بصورت ترکیبات و کمپلکسهای کربوهیدراتها، اسیدهای آلی و پروتئینها در بدن تمام موجودات زنده، اعم از گیاه و حیوان، بدون استثناء وجود دارند و برای ساختار استخوان و دندان ضروری می باشند. این مواد معمولا بصورت محلولهای آبی در تمام یاخته ها و مایعات بدن وجود دارند و در تنظیم اعمال و فرآیندهای حیاتی بدن نقش مهمی را ایفا می کنند .
مواد معدنی که در مقادیر زیاد، مورد نیاز بدن می باشد عبارتند از: کلسیم، کلر، منیزیم، پتاسیم، سدیم، فسفر و گوگرد. مواد معدنی که بصورت مقادیر جزئی مورد نیاز بدن می باشد عبارتند از: کبالت، مس، ید، آهن، منگنز، سلنیوم و روی. علاوه بر اینها پژوهشتهای گوناگون نشان می دهد که به احتمال قوی کروم، فلوئور و مولیبدن نیز در فرآیندهای زیستی و متابولیسم بدن انسان نقشی را بعهده دارند.
منابع عمده تأمین مواد معدنی مورد نیاز بدن عبارتنداز: شیر، غلات، سبزیجات، میوها، گردو و انواع بادام. در گوشت و تخم مرغ نیز مواد معدنی مورد نیاز بدن وجود دارند ولی مهمترین منبع تأمین کننده این مواد شیر می باشد .
ویتامین ها
ویتامین ها یک سری ترکیبات آلی گوناگون با فرمولهای کاملاً متفاوت می باشند که برای عملکرد سالم و حداکثر کارآیی بدن و جذب سایر مواد غذایی، مقادیر جزئی از آنها ضروری است. هر ویتامین نقش خاصی را در بدن بعهده دارد و همه آنها می باید از طریق مواد غذایی وارد بدن گردند، زیرا بدن خود قادر به سنتز آنها نمی باشد. ویتامین ها دو دسته اند: ویتامنهای محلول در چربی ( شامل ویتامن های A-D-E ) و ویتامین های محلول در آب ( شامل ویتامین C و گروه ویتامین های B ). تمام ویتامینهای مورد نیاز بدن به اندازه کافی در یک رژیم غذایی گیاهی شامل غلات، حبوبات، سبزیجات، میوه ها، شیر و سایر لبنیات موجود می باشند .
برخی تصور می کنند که منبع ویتامین های گروه ب، بخصوص B12، گوشت و بطور عمده جگر می باشد. این عقیده به هیچ وجه درست نیست. بعنوان مثال منابع غیر گوشتی برخی از ویتامینهای گروه ب عبارتند از:
ویتامین B1 : شیر، تمام سبزیجات و آجیل
ویتامین B2: شیر، پنیر، سبزیجات
ویتامین B3: حبوبات، بادام زمینی و روغن آن
ویتامین B4: غلات
ویتامین B5: شیر و لبنیات، حبوبات و جو پوست نکنده
ویتامین B6: سیب زمینی و جو
ویتامین B7: در اکثر غذاها وجود دارد و در بدن نیز ساخته می شود
ویتامین B8: حبوبات و آجیل
ویتامین B9: شیر، سبزیجات و غلات پوست نکنده
ویتامین B12: شیر و لبنیات
اگر کسی گیاهخوار از نوع وگان باشد (یعنی شیر و لبنیات و تخم مرغ و ... مصرف نکند) ویتامین ب 12 را باید از طریق غذاهای غنی شده دریافت کند. كمبود ویتامین B12 می تواند باعث بروز كم خونی و آسیب به سیستم عصبی شود.
تنها منابع قابل اطمینان برای كسب ویتامین B12 غذاهای غنی شده با این ویتامین (از جمله شیر های گیاهی، برخی از تولیدات سویا و بعضی از دانه های غلات كه در صبحا نه به مصرف می رسند.) ومكمل های ویتامین B12 هستند. ویتامین B12 چه از طریق مكمل ها، غذاهای غنی شده یا منابع حیوانی حاصل شوند، دارای یك وجه مشترك هستند: همه آنها از میكرو ارگانیزم ها ساخته شده اند.
اغلب گیاهخواران برای اجتناب از ابتلا به كم خونی و آسیب های سیستم عصبی به میزان كافی ویتامین B12 دریافت می كنند، ولی بسیاری دیگر از این دسته افراد برای كاهش ریسك ابتلا به بیماری های قلبی یا حاملگی های پر خطر به میزان لازم از این ویتامین دریافت نمی كنند.
برای برخورداری از یك رژیم غذایی كامل، گیاهخواران باید یكی از كارهای زیر را انجام دهند:
1.
دو تا سه مرتبه در روز از غذاهای غنی شده استفاده كنند تا حداقل 3 میكروگرم از این ویتامین را دریافت كنند یا،
2.
روزی یك مكمل ویتامین B12با ارزش غذایی حداقل 10میكروگرم دریافت كنند یا،
3.
هفته ای یك مكمل B12 با ارزش غذایی حداقل 2000 میكروگرم دریافت كنند.
آب
یک قسمت عمده از سلولهای بدن را آب تشکیل می دهد و در هضم و جذب غذا، انتقال مواد غذایی به سلولها، دفع مواد زائد بدن و تنظیم دمای بدن نقش عمده ای را بعهده دارد. 60% از بدن انسان از آب تشکیل شده است و از طریق مکانیسم تشنگی، غلظت نمک در بدن همواره در حدود 9/0 % باقی می ماند. آب بدن علاوه بر آنکه از طریق نوشیدن آب آشامدنی و نوشیدنی های گوناگون تأمین می شود، از طریق غذاهای پخته و خام (میوه ها و سبزیجات) و اکسایش غذاها در بدن نیز تأمین می گردد.
نتیجه گیری بررسی که در بالا بطور اجمالی به آن اشاره گردید نشان دهنده آنست که یک رژیم غذایی شامل انواع غلات، حبوبات، دانه ها، میوه ها، سبزی ها و شیر و لبنیات از نظر علم تغذیه، یا بعبارت دیگر از نظر تأمین تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن، یک برنامه غذایی کامل و بی نقص را تشکیل می دهد.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
گیاهخواران از بهترین فرم فیزیکی نسبت به گوشتخواران برخوردارند
دکتر اورینگ فیشر از دانشگاه ییل تست هاي استقامت را از سال 1906 تا 1907 بر روي ورزشکاران این دانشگاه به عمل آورد به طوري که گروهی از مربیان ، دکترها و مدرسان در این مطالعات سهیم بودند . و قطعا ثابت شد که گیاهخواران دو برابر از گوشت خواران نیرومندترند.ژهاش.کلوگ از آسایشگاه مسلولین باتلدر میشیگان کشفیات فیشر را نیز تایید کرد . همچنین مطالعات انجام شده در دانشگاه بروکسل توسط دکتر ژ.ایوتوئیکو و و.کیپانی همان کشفیات را نشان داد .در تست هاي استقامت ، گیاهخواران قبل از آن که قواي شان کاملا تحلیل برود ، 2 تا 3 برابر بیشتر از گوشتخوران طاقت می آوردند . و تنها یک پنجاهم زمان لازم گوشت خوران براي بدست آوردن انرژي دوباره را لازم داشتند .این نتایج متاثر کننده نشان می دهد که رژیم گیاهخواري براي فرم فیزیکی ، استقامت و راندمان موثر است.در حقیقت،حیوانات توانمند که مدت زمان طولانی زندگی می کنند همگی گیاهخوارند . اسب،گاو،گاومیش و فیل از بدنی قدرتمند ، سالم ، مقاوم و از نیروي خارق العادهاي برخوردارند که به آنها توان حمل بارهاي سنگین و انجام کارهاي سخت براي انسان ها را می دهد . هیچ حیوان گوشت خواري نه نیرو و نه استقامت لازم براي حمل بارهاي سنگین را ندارد.همچنین ، قابل توجه است که بزرگترین ورزش کاران و قهرمانانی که رکوردهاي جهانی را بدست آورده اند گیاه خوار بوده اند .
در انگلستان ،کلوپ دوچرخه سواران گیاه خوار 40 درصد رکوردهاي بین المللی را به خود اختصاص داده اند و معمولا در کل اروپا پیروزي دوچرخه سواران گیاه خوار یک درصد بیشتر از دوچرخه سواران گوشت خوار است .یکی از جوانترین شناگران بزرگ گیاه خوار به نام موري رز برنده سه مدال طلاي المپیک شد . و از او به عنوان یکی از بزرگترین شناگران زمان خود که بسیاري از رکوردها را شکسته بود استقبال کردند.نیز یک شناگر گیاه خوار انگلیسی
دریاي مانش را خیلی سریع به مدت 6 ساعت و 20 دقیقه طی کرد .بسیاري از زنان ورزشکار بین المللی در گذشته و حال رژیم گیاه خواري را پذیرفتند براي مثال : وزنه بردار اتریشی به نام آندرسون بسیاري از رکوردهاي جهانی را شکست.و همچنین جانی ویسمولر 56 رکورد جهانی شنا را برنده شد .
آنها هیچ گونه کم و کاستی از نیروي شان بازگو نکرده اند در واقع ظرفیت آنها افزایش یا باقی مانده است.بیل والتون ستاره ملی بسکتبال ایالات متحده که موفقیت هاي چشم گیر ، تهاجمی اش بسیار مشهور است ، به منفعت رژیم گیاه خواري قانع شده است و به بسیاري افراد توصیه کرد که به این رژیم مبادرت ورزند.در کل جهان گیاه خواران داراي رکوردهاي بسیاري هستند :در جنگ،بوکس،راهپیمایی,فوتبال, مسابقه دو و غیره . در واقع گیاه خواران داراي بیشترین استقامت و انرژي هستند زیرا که بدنشان بیهوده انرژی را براي خنثی کردن سموم گوشت به هدر نمی دهد .
منبع:کتاب گوشت بخوریم؟ نویسنده: سوامی شیواناندا
speedy- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 3
گیاه خواران دیرتر میمیرند
دکتر کورش جعفریان استادیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: طبق مطالعاتی که در سال 1999 در انگلیس انجام شد شانس به دنیا آمدن دختر در مادرانی که از رژیم گیاهی استفاده میکنند بیشتر از سایرین است. یعنی در این جمعیت به نسبت هر 85 پسر 100 دختر به دنیا میآید.
دکتر جعفریان با اشاره به این که اگر رژیم غذایی گیاه خواران صحیح و کامل باشد، نیازهای تغذیهای را برای تمام دورانهای زندگی تأمین میکند، تصریح کرد: به طور مثال اگر رژیم غذایی صرفا حاوی غلات باشد افراد با کمبود اسید آمینه لیزین مواجه میشوند و یا اگر رژیم غذایی تنها شامل حبوبات باشد کمبود در مورد اسید آمینههای دیگری ایجاد خواهد شد. پس بهتر است افراد مخلوطی از غلات و حبوبات را در رژیم غذائیشان در نظر داشته باشند.
دکتر جعفریان در ادامه با اشاره به این نکته که میزان مرگ و میر در افراد گیاه خوار 24 درصد کمتر از سایرین است، افزود: گیاه خواری فواید زیادی دارد، از جمله این فواید می توان افزایش طول عمر، کاهش احتمال ابتلا به پوکی استخوان، کمک به تعادل وزن بدن، کاهش احتمال بروز سرطان، تاثیر در کاهش کلسترول و فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را نام برد.
این متخصص تغذیه در خصوص مضرات احتمالی گیاه خواری گفت: کمبود آهن، ویتامین B12 (که تنها در محصولات حیوانی یافت میشود) و ویتامین D از جمله مشکلاتی است که به علت استفاده از رژیمهای گیاهی نامناسب امکان بروز دارند و البته افراد میتوانند با تصحیح رژیم گیاهی این کمبودها را جبران نمایند.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: گیاهخواری و سلامتی
گیاهان با تنوع غذایی گسترده ای که برای افراد ایجاد می کنند بخش اعظم نیاز های انسان به انواع ویتامین ها رو برآورده کرده اند.
چندین هزار نوع گیاه خوراکی داریم با خواص متفاوت؟ چند نوع مواد گوشتی با خواص یکسان؟!!
Ronia- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 9
رد: گیاهخواری و سلامتی
و تحقیق دیگری نشان میدهد که بیش از 72 هزار خانمی که در طول 18 سال گوشت قرمز مصرف کردند در معرض خطر ابتلا به ناراحتی قلبی قرار گرفتند. این همه تحقیق و سرانجام یک پاسخ نهایی: مصرف گوشت قرمز باعث ایجاد سرطان و ناراحتی قلبی میشود.
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: گیاهخواری و سلامتی
همانطور که گفته شد همچنان پاسخ قطعی وجود ندارد اما محققان در حوزه های مختلفی مشغول بررسی این مساله هستند و به نتایجی دست یافته اند و علت را یکی از 3 مورد زیر دانسته اند:
چربی های اشباع شده که میتواند به صورت مستقیم با سرطان سینه و ناراحتیهای قلبی در ارتباط باشد.
تشکیل Carcinogens هنگام طبخ گوشت.
وجود نوعی آهن در گوشت که باعث تولید ترکیباتی میشود که سلولها را تخریب میکند و منجر به سرطان میشود.
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
گیاهخواری و سودمندی های آن
آیا ما کمبود آب داریم؟
برای یک غذا با گوشت گاوبیش از ۴۵۴۲ لیتر آب مصرف شده است.
برای یک غذای گوشت مرغ ۱۲۴۹ لیتر آب مصرف شده است.
برای یک غذای بدون محصول حیوانی، همراه با توفو (پنیر سویا)، برنج و سبزیجات، ۳۷۰ لیتر آب مصرف شده است.
آیا ما کمبود مواد غذایی داریم؟
با مصرف غلات و سویا می توان بر این بحران غلبه کرد.
چه تعداد از مردم دنیا گرسنه اند؟
۸۶۲ میلیون نفر در سال ۲۰۰۸.
غلاتی که امروزه به احشام داده میشود میتواند ۲ میلیارد نفر را سیر کند.
با گیاهخواری ۸۰ % آلودگیها بلافاصله قطع خواهد شد و ما میتوانیم نتایج آنرا در چند هفته ببینیم. زیرا اگر شما حیوانات بیشتری پرورش ندهید آنوقت متان کمتری وجود خواهد داشت.و اگر ما گوشت نخوریم آنوقت حمل و نقلی برای آن لازم نخواهد بود وبه سوخت کمتری احتیاج استو تمام مردم میتوانند آموزش یابند تا کاری دیگری انجام دهند و گرسنگی کمتری وجود خواهد داشت زیرا ما از محصولات کشاورزی و غلات برای خوراک انسان استفاده خواهیم کرد به جای اینکه آنرا خوراک حیوانات بیشتری در آینده کنیم.آنوقت دیگر ما گرسنگی نخواهیم داشت و دیگر جنگی بخاطرگرسنگی نخواهد بود.پس تاثیرات، بسیار هستند. آنرا همواره بیشتر کنید وآنوقت متوجه پیامدهای مثبت آن خواهید شد. گیاهخوار و حامی محیط زیست باشید.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: گیاهخواری و سلامتی
منبع: www.stopkillanimal.blogfa.com
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: گیاهخواری و سلامتی
محققان علوم پزشکی می گویند ، وقتی کسی بخواهد کاهش وزن داشته باشد یکی ازبهترین گزینه ها در پیش گرفتن رژیم گیاه خواری است . به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت ، دکتر سوزان برکوو وهمکارانش در کمیته پزشکان مسئول سلا مت در امریکا در بررسی خود که بر روی 87 مطالعه قبلی انجام گرفت، دریافتند کسانی که رژیم گیاه خواری دارند کمتر چاق می شوند و با روش گیاه خواری می توان کاهش وزن بیشتری نسبت به دیگر روش ها داشت. رژیم گیاه خواری به معنی استفاده نکردن ازگوشت است ولی در این رژیم ، می توان از محصولا ت لبنی و تخم مرغ استفاده کرد. مشاهدات محققان نشان می دهد، در بین گیاه خواران ، تا سقف 6 درصد دچارچاقی یااضافه وزن دیده می شود ولی چاقی در دیگر گروهها تا 45 درصد نیز مشاهده می شود .
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: گیاهخواری و سلامتی
· اگر همه مردم بریتانیا، 1 روز در هفته گوشت نخورند، برابر است با جایگزینی 1 میلیارد لامپ معمولی با لامپ کم مصرف.
· اگر همه مردم بریتانیا، 2 روز در هفته گوشت نخورند، برابر است با حدود 73 میلیون پرواز از لندن به ایبیزا در اسپانیا.
· اگر همه مردم بریتانیا، 6 روز در هفته گوشت نخورند، بیش از حذف همه ماشین های بریتانیا ( 29 میلیون ماشین) از جاده های این کشور، از تولید کربن کاسته میشود.
منبع:www.vegan.blogfa.com
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: گیاهخواری و سلامتی
· جلوگیری از فشار خون بالا
· میزان کلسترول پایین تر
· کاهش دیابت نوع دوم
· جلوگیری از سکته
· معکوس کردن روند تصلب شرایین
· کاهش خطر بیماری قلبی به میزان % 50
· کاهش خطر جراحی قلبی به میزان % 80
· جلوگیری از بسیاری از انواع سرطان
· تقویت سیستم ایمنی بدن
· افزایش طول عمر تا 15 سال
منبع : www.vegan.blogfa.com
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: گیاهخواری و سلامتی
Ati- کاربر متوسط لاک پشتی
- تشکر : 0
» رابطه آدامس با سلامتی
» تاثیر ساعات مختلف خواب شب در سلامتی
» تأثیر ساعتهای مختلف خواب شب بر سلامتی بدن
» اشو و نخبگان گیاهخوار دنیا
گفتگوی لاک پشتی :: گفتگوی زندگی :: گیاه خواری "گامی به سوی تندرستی و مهرورزی به جانداران" :: تندرستی با گیاه خواری