گفتگوی لاک پشتی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

برای درمان وسواس باید آنتی‌بیوتیک بخورید

4 مشترك

اذهب الى الأسفل

برای درمان وسواس باید آنتی‌بیوتیک بخورید Empty برای درمان وسواس باید آنتی‌بیوتیک بخورید

پست من طرف teresa 1/29/2011, 14:08

آنتی‌بادی‌هایی که بدن علیه برخی باکتری‌ها می‌سازد، با تخریب مانع مغزی وارد مغز می‌شوند و با چسبیدن به گیرنده‌های مغزی، سلول‌ها را فریب می‌دهند یا حتی باعث مرگ قسمت‌هایی از مغز و رفتار عجیب می‌شوند.

بهنوش خرم‌روز:‌ یکی از اختلالات روانی مهم و می‌توان گفت شایع، اختلال وسواس است. رفتار وسواسی می‌تواند پر از تکرار،‌ عدم اطمینان و دارای حد و مرزها و چارچوب‌های عجیب و غریب باشد. با پا به عرصه گذاشتن باکتری‌ها، ویروس‌ها و مانند آن، شاید لازم باشد برای درمان رفتار وسواسی،‌ گاهی به جای روان‌شناس، به سراغ آنتی‌بیوتیک‌ها بروید!

برای درمان وسواس باید آنتی‌بیوتیک بخورید Dn19950-1_300

چنان که گفته شد،‌ مطالعات جدید، باورهای پیشین در زمینه عوامل اختلالات روانی را دچار تحول کرده‌اند. برخلاف انتظار بسیاری، مشخص شده که موجودات ذره‌بینی می‌توانند با ایجاد عفونت و تحریک سیستم ایمنی بدن، روی مغز و در نتیجه رفتار، تاثیر بسزایی داشته باشند، در حدی که فرد آلوده، رفتارهای عجیبی در حد یک اختلال روانی از خود نشان بدهد.

سامی مالونی، پسر 12 ساله سالمی بود که مثل اغلب هم‌سن و سال‌هایش، به مدرسه می‌رفت و علاقه زیادی به بازی داشت. یک روز مادر سامی متوجه شد که سامی به حیاط خلوت می‌رود و با چشمان بسته راه می‌رود،‌ وقتی از او پرسید چه می‌کند، سامی جواب داد مشغول حفظ کردن است. شخصیت سامی رو به تغییر گذاشت. روز بعد مادر متوجه شد که سامی باز با چشم بسته در حیاط خلوت راه می‌رود و تنها از در پشتی خانه استفاده می‌کند. بعد او شروع کرد به حبس کردن نفس خود هنگام راه رفتن، سپس تنها از لباس‌هایی با رنگ خاص استفاده می‌کرد،‌ به کسی اجازه نمی‌داد پنجره‌ها را باز کند و نمی‌گذاشت چراغ‌ها خاموش شوند. مادرش در این‌باره می‌گوید: «هر روز یک رفتار تازه ظهور می‌کرد. تنها در عرض 4 تا 6 هفته، ما کاملا درمانده شدیم.»

سامی ابتلا به وسواس و بعد اختلال توره مبتلا شد. (توره از انواع تیک است که با رفتارهای بدون کنترل پیچیده همراه می‌شود.)‌ با بدتر شدن حال سامی، یکی از دوستان خانواده پیشنهاد کرد که سامی تست ابتلا به استروپتوکوک بدهد. استروپتوکوک‌ها باکتری‌های شایعی در دوران کودکی هستند که اغلب علامتی بیشتر از گلودرد ندارند. در آن زمان سامی خیلی لاغر شده بود و بدنش پر از زخم‌ بود، چون بدن خود را می‌خراشید.

اثری از استروپتوکوک دیده نشد، ‌اما پزشک متوجه نوعی عفونت در بدن سامی شد. با شروع مصرف آنتی‌بیوتیک، علایم رو به بهبود گذاشت و بعد از 6 ماه درمان، ‌خانواده امیدوار شدند که حال سامی خوب خواهد شد. سامی 4 سال پیاپی تحت درمان با آنتی‌بیوتیک بود و هر بار از میزان دارو کم می‌کرد،‌ اختلال عود می‌کرد.

حالا سامی 20 ساله است و هیچ علامتی از ابتلا به وسواس یا اختلال روانی دیگری در او دیده نمی‌شود. چه می‌شد اگر کسی متوجه عفونت در بدن او نمی‌شد؟

به گزارش نیوساینتیست، پزشکان دانشگاه اوکلاهوما بر این باورند که سامی نمونه نادری نیست. دکتر کانینگهام سال‌ها است روی عفونت‌های استروپتوکوکی کودکی کار می‌کند که به گفته او،‌ می‌تواند باعث علایم توره، رفتارهای وسواس‌مانند و نوعی اختلال حرکتی به نام کره سیندنهام شود. (کره سیندنهام هم از اختلالات مربوط به تیک است و شامل هیجان‌های غیرقابل کنترل می‌شود).

به اعتقاد کانینگهام،‌ دست‌کم در مورد کره سیندنهام، آنتی‌بادی‌هایی که بدن در مقابل نوعی از باکتری‌های استروپتوکوکی می‌سازد،‌ گیرنده‌های قسمتی از مغز را که مسئول کنترل حرکتی است، می‌پوشاند. بدین ترتیب مانند مولکول‌های ناقل طبیعی اثر گذاشته و باعث آزاد شدن دوپامین در مغز می‌شوند که می‌تواند توضیح خوبی برای تیک و مشکلات هیجانی در کودکان آلوده باشد.

البته همه کودکانی که چنین علایمی دارند به عفونت با باکتری دچار نیستند. همچنین هیچ شاهدی مبنی بر این که واکسن‌ها بتوانند چنین تاثیری داشته باشند وجود ندارد.

بتی دیاموند، از موسسه پزشکی من‌هاست نیویورک هم در مطالعات خود نشان داده که آنتی‌بادی‌های مرتبط با بیماری خودایمنی سل جلدی،‌ می‌تواند به مغز رسیده و با چسبیدن به گیرنده‌های ان.ام.دی.ای،‌ باعث مرگ سلول‌های مغزی شود. .همین امر می‌تواند توضیحی برای تغییرات خلقی و کاهش توانایی شناختی در افراد مبتلا باشد.

تغییر رفتاری به دلیلی که آنتی‌بادی توانسته از مانع خونی مغزی رد شود و البته نوع آنتی‌بادی بستگی دارد. وقتی مانع مغزی با التهاب دچار اختلال شود، آنتی‌بادی‌ها هیپوکامپ را نابود می‌کنند و باعث ایجاد اختلال در حافظه می‌شوند. وقتی مانع مغزی با هورمون استرس یعنی آدرنالین دچار آسیب شود، آنتی‌بادی‌ها غدد بادامی (آمیگدالا) را تخریب می‌کنند و باعث ایجاد احساس ترس در فرد می‌شوند.

دیاموند در این‌باره می‌گوید: «همه ما حتی وقتی هیچ بیماری نداریم، چندین تن آنتی‌بادی در بدن خود داریم و من مطمئنم این آنتی‌بادی‌ها روی مغز و در نتیجه رفتار و شخصیت ما تاثیر دارند.»

این مطالعات راهی تازه به سوی درمان اختلالات روانی هستند و مسیر ارزیابی و درمان اختلالات رفتاری و روانی را برای همیشه تغییر خواهند داد.


http://www.khabaronline.ir/news-126249.aspx
teresa
teresa
مدیر گفتگوی لاک پشتی
مدیر گفتگوی لاک پشتی

تشکر : 198

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

برای درمان وسواس باید آنتی‌بیوتیک بخورید Empty رد: برای درمان وسواس باید آنتی‌بیوتیک بخورید

پست من طرف شيما 1/30/2011, 01:54

مريم جان مرسي از مطلبي كه نوشته ايد اما اين مطالعات تازه نيستند و بايد بگويم يكي از علل بروز وسواس ميتواند آسيبهاي مغزي ناشي از بيماري در سالهاي كودكي (مانند عفونت و ..)باشد ."وسواس" عبارت است از رفتارها، عقايد ، افکار يا تصوراتي که تکرار شونده و پايدار هستند. برخي معتقدند که وسواس نوعي غريزه واخورده و ناخودآگاه است. حالتي که در ان فکر، ميل يا عقيده اي خاص که اغلب وهم آميز و اشتباه است، آدمي را در بند خود مي گيرد، بطوريکه اختيار و اراده را از او سلب مي کند.

وسواس نشانه هايي مانند ترس ( فرد وسواسي همواره مي ترسد که دچار حادثه ناگوار شود()اجبار و لزوم ( فرد در خود احساس الزام به انجام عملي دارد و ناچار است اعمال و رفتاري را به صورت اجباري انجام دهد، بطوريکه فرد با وجود آگاهي از بيماري اش خود را مجبور به انجام رفتارهاي تکراري مي داند.)احساس ناتواني (در مواجهه با مشکل، احساس ناتواني و درماندگي مي کند و قادر به کنترل آن نيست.)دقت و نظم افراطي (فرد در تکرار رفتارهاي وسواسي دقيقاً از نظم و ترتيب خاصي پيروي مي کند که موجب آزار اعضاي خانواده مي شود) پرخاشگري ( گاهي براي انجام رفتارهاي وسواسي دست به کارهايي مي زند که با پرخاشگري و عصبانيت و حتي خودآزاري همراه است.) وارسي کردن (شخص وسواسي وقتي کاري مي کند از انجام آن اطمينان ندارد. مثلاً موقع خروج از منزل دچار ترديد مي شود: «آيا در را قفل کرده ام؟» «آيا گاز را خاموش کرده ام ؟» و ...) تکرار (فرد عملي را بارها انجام مي دهد، مثلاً دست خود را بارها و بارها مي شويد تا شايد آرام بگيرد). آداب و رفتار خرافي (چنانچه فردي به اين نوع وسواس مبتلا شده با شد به برخي از اشياء خاص حساسيت نشان مي دهد. ممکن است معتقد باشد اگر موقع خروج از منزل به شي ء خاص (قفل، دستگيره) دست نزند اتفاق بدي مي افتد و يا اشياء و روزهاي خاصي را نحس و يا موجب بدشانسي مي داند.)دارد و بردونوع است :

1 – وسواس فکري: افکار و تصاوير ذهني که خارج از کنترل هستند و فرد را تحت تأثير قرار داده ، موجب ناراحتي او مي شوند، مانند نگراني دائم از وقوع يک حادثه و يا ترس از آلوده شدن به ميکروب، عفونت و بيماري.
2 – وسواس عملي : اعمالي اجباري هستند که بيمار بارها و برطبق نظم خاصي براي از بين بردن افکار وسواسي خود انجام مي دهد، اين کارها نه تنها جنبه منطقي ندارند بلکه کاملاً بيهوده به نظر مي رسند، مانند:وارسي و يا شستشوي بيش از حد، شمارش ، دقت بيش از اندازه و ذخيره سازي يا انبار نمودن و ... بطور کلي وسواس عملي همانند ترمزي فرد را از انجام کارها باز مي دارد.

واما علت وسواس دقيقاً شناخته نشده است ولي برخي از عوامل مؤثر در بروز آن را مي توان ذکر کرد:
1 – وراثت : فرزنداني که واليدن آنها به وسواس مبتلا بوده اند بيش از افراد ديگر به اين عارضه دچار مي شوند.
2 – عوامل بيولوژيکي: در بيماري هاي خاص، بخشي از مغز دچار آسيب شده و فرد رفتار وسواسي از خود نشان مي دهد که کاملاً جنبه بيولوژيکي دارد. اينگونه افراد حتماً بايد براي دارو درماني به روانپزشک مراجعه نمايند.
3- ياد گيري : فرزنداني که با افراد وسواسي در خانواده تعامل بيشتري داشته باشند احتمال بروز بيماري در آنها زيادتر است.
4 – سخت گيري : کنترل بيش از حد والدين نسبت به فرزندان احتمال برانگيخته شدن (شکل گيري) بيماري وسواس را در آنها بيشتر مي کند.
5 – بيماري دوران کودکي : گاهي آسيب هاي مغزي در دوران کودکي به دليل ابتلا به بيماريهاي مختلف نيز در بروز وسواس مؤثر است.

همانطور كه ميبينيد بيماريها و آسيب مغزي فقط يكي از دلايل مفروض براي اين اختلال است .وسواس بيش از دارو درماني به درمانهاي شناختي پاسخ داده است و امروزه بيش از هر چيز تاكيد بر طرحواره درماني و شناخت درماني است نه آنتي بيوتيك.
به هر حال اولين راهكار هنگام مشاهده وسواس مراجعه به روانشناس است و با سبب شناسي او درمان به سمت دارو درماني (در صورت آسيب و علت بيولوژيك)و يا رفتار درماني و شناخت درماني جهت ميابد
شيما
شيما
مدیر گفتگوی لاک پشتی
مدیر گفتگوی لاک پشتی

روانشناس گفتگوی لاک پشتی روانشناس انجمن
کاربر ماه انجمن کاربر برتر انجمن
تشکر : 150

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

برای درمان وسواس باید آنتی‌بیوتیک بخورید Empty رد: برای درمان وسواس باید آنتی‌بیوتیک بخورید

پست من طرف assady 4/15/2011, 04:32

نه دوستان سعی کنید کمتر آنتی بیوتیک بخورید..عوارض داره..
assady
assady
کاربر تازه وارد لاک پشتی
کاربر تازه وارد لاک پشتی

تشکر : 0

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

برای درمان وسواس باید آنتی‌بیوتیک بخورید Empty رد: برای درمان وسواس باید آنتی‌بیوتیک بخورید

پست من طرف ماری11 4/15/2011, 19:18

درسته که احتمال نقش داشتن بعضی از باکتریها یا ویروسها در بروز بیماری وسواس که نوعی از بیماریهای اضطرابی هست مطرح شده ولی هنوز مصرف داروهای ضد میکروبی رسماو در سطح وسیع برای درمان وسواس توصیه نمی شه. فعلا دارو های ضد وسواس و افسردگی + روان درمانی راه درمان این بیماری هست.
ممنون از شیما به خاطر مطلب کاملش و از همه دوستان

دیگه اینکه وسواس یک بیماری شایع هست و فقط آدمهایی که مثلا زیاد شستشو می کنند رو شامل نمی شه. شکلهای مختلف داره که می تونه فقط فکری یا عملی یا هر دو باشه و تو جامعه ما هم بخاطر اضطراب زیاد شایعه.پس اگه در خودمون یا اطرافیان علائمش رو دیدیم ، هر چه زودتر به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنیم چون آزار دهنده است.


اين مطلب آخرين بار توسط ماری11 در 4/15/2011, 19:23 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است. (السبب : تکمیل)
ماری11
ماری11
دوست گفتگوی لاک پشتی
دوست گفتگوی لاک پشتی

تشکر : 6

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد