معجزه دیگری از باکتریها: بلعیدن متان در سه سوت!
معجزه دیگری از باکتریها: بلعیدن متان در سه سوت!
به دنبال بدترین فاجعه زیستمحیطی تاریخ معاصر، کوچکترین گونه های حیات به بزرگترین قهرمانان تبدیل شدهاند. دانشمندان کشف کردند که باکتریها، بقایای فاجعه انفجار چاه نفت دیپواتر هورایزن را که فروردین ماه در خلیج مکزیک اتفاق افتاد، با سرعتی باور نکردنی بلعیدهاند. در طی چهار ماه نشت نفت، باکتریها بیش از 200 هزار تن از متان حل شده در آب را از آب خارج کرده و غلظت این ماده را به حد طبیعی خود در آب بازگرداندند.
به گزارش پاپساینس، این یک شگفتی است؛ زیرا اندازهگیریهای اواسط ژوئن / اواخر خرداد نشان میداد که غلظت متان 100هزار برابر حد معمول آن است و سرعت تجزیه آن بسیار کم است. در نتیجه اگر قرار بود وضع به همین منوال ادامه یابد، چندین سال طول میکشبد تا این هیدروکربنها پراکنده شوند.
جان کسلر، سرپرست تیم تحقیقاتی و اقیانوسشناس دانشگاه تگزاس میگوید: «ما اشتباه نمیکردیم. سرعت تجزیه هیدروکربن بسیار سریع بود و ظرف چند ماه کاملا ناپدید شد.»
کسلر و گروهش بین 18 آگوست تا 4 اکتبر / 27 مرداد تا 12 مهر، 207 نمونه آب جمعآوری کردند و غلظت اکسیژن و متان را در آنها اندازهگیری کردند. هنگامیکه باکتریها متان را مصرف میکنند، سطح اکسیژن آب افت میکند، بنابراین محققان میگویند که عدم وجود اکسیژن در آب تنها به معنای مصرف متان است. محققان همچنین توالی ژنتیکی باکتریهای موجود در نمونهها را بررسی کردند که نشان دهنده رشد گروهی از باکتریهای متانخوار بود.
متان که اصلیترین جز تشکیل دهنده گاز طبیعی است، مقصر اصلی نشت چاه نفت در خلیج مکزیک بود. در تاریخ 20 آوریل / 31 فروردین، خروج یک حباب عظیم متان، ضربهای موجی و ناگهانی را به ستون مته حفر چاه وارد کرد که به همراه خروج متان از چاه، باعث شکسته شدن تعدادی از هوابندها شد. انفجار حاصل باعث کشته شدن 11 نفر شد، هوابندها را از دهانه چاه دور کرد و باعث شد تا نفت به مدت 83 روز در دریا پخش شود.
همزمان که کارگران سعی میکردند تا نفت را با سوزاندن، جارو کردن، استفاده از اسفنج و روشهای دیگر جمعآوری کنند، اجتماعات نامرئی میکروبی نیز سخت مشغول کار بودند. دانشمندان میگویند در آگوست / مرداد گذشته، گونه جدید و ناشناختهای از باکتریها اقدام به تجزیه سریع حجم عظیمی از نفت کرده است. این باکتریها ظاهرا متاندوست هستند، گونههایی از باکتریهای متانخوار که با استفاده از این نشت نفتی ضیافتی برای خود برپا کردهاند.
این باکتریها از قدیم به دلیل تراوش طبیعی نفت و غلظت بالای متان در خلیج مکزیک زندگی میکردند، بنابراین به نظر میرسد آنها از قبل آماده کار بودند. به نظر میرسد که این باکتریها از آنچه که ما فکر میکردیم کارآمدترند.
اما مانند هر مطالعه بحث برانگیز دیگر، همه دانشمندان با این نتایج موافق نیستند. یان مکدونالد، استاد اقیانوسشناسی زیستی در دانشگاه ایالتی فلوریدا، میگوید که این گروه تاثیر جریانهای عمیق اقیانوسی را که میتواند متان را به مناطق دورتر حمل کند، در نظر نگرفتهاند. مطالعات بیشتر به این ابهامات پاسخ خواهد داد.
http://www.khabaronline.ir/news-122363.aspx
teresa- مدیر گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 198
» باکتری چیست؟
» باکتری سالمونلا در خزندگان
» باکتریها زندگی را شادتر میکنند
» فواید و معجزه موز