سفرنامه لاکپشت پشت چرمی منتشر شد
سفرنامه لاکپشت پشت چرمی منتشر شد
محققان دانشگاه اکستر با استفاده از فرستندههای رادیویی و ماهوارهها موفق شدهاند نقشهای از سفرهای چند هزار کیلومتری لاکپشتهای دریایی به دست آورند. اکنون این دانشمندان میخواهند از این نقشه برای محافظت از این گونههای زیستی در خطر انقراض استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیبیسی، «تیکا» که یک لاکپشت دریایی پشت چرمی است، ساعت 4 بامداد روز دوم فوریه 2009 / 14 بهمن 1387، سفر دریایی خود را از سواحل گابون در غرب آفریقا آغاز کرد. پس از 6 ماه سفر در میان اقیانوس اطلس و پیمودن هشت هزار کیلومتر مسافت، تیکا توانست خود را به سواحل آمریکای جنوبی برساند.
تیکا در حال حاضر در جایی در برزیل اقامت دارد و در حال خوردن عروسهای دریایی و جمع آوری انرژی برای آغاز سفر بازگشت است. سفری که در ماه مارس / فروردینماه آینده آغاز خواهد شد و در صورتیکه بدون مشکل به پایان برسد، تیکا چند ماه پس از اتمام سفر در سواحل گابون لانهای در میان شنها ساخته و در آن تخم گذاری خواهد کرد. این سفر تنها یکی از سفرهای رفت و برگشت چند هزار کیلومتری است که تیکا در طول زندگی 50 سالهاش انجام میدهد.
دانشمندان چنین اطلاعاتی را با تعقیب کردن تیکا و 25 لاکپشت دریایی ماده دیگر، در مدت 5 سال به دست آوردهاند. تیکا به همراه لاکپشتی دیگر به نام «رگاب»، سفر خود را در سواحل برزیل به پایان رساندند، اما برخی از همسفران آنها مانند «کارولاین»، لاکپشت دریایی که به مدت یک سال و نیم در میانه اقیانوس اطلس شنا کرده و بیش از 11 هزار کیلومتر را پشت سر گذاشته است، همچنان به سفر خود ادامه می دهند.
دانشمندان دانشگاه اکستر با استفاده از اطلاعاتی که از تعقیب لاکپشتها به دست آوردهاند، نقشه ای از سفرهای دریایی آنها منتشر کردهاند. این نقشه برای به ثبت رساندن و محافظت از این گونههای زیستی نادر در اقیانوس اطلس بسیار کارآمد خواهد بود. در این نقشه سه مسیر اصلی سفر دریایی مشخص شده است که هر سال لاکپشتهای مختلف، یکی از این مسیرها را برای سفرهای خود انتخاب میکنند. بر اساس اطلاعات به دست آمده، یکی از لاکپشتهای مورد مطالعه با پیمودن هزاران کیلومتر بر روی یک خط مستقیم، خود را به مقصد رسانده است.
تعقیب لاکپشتها با استفاده از فرستندههای رادیویی مجهز به چهار باتری لیتیومی که بر روی لاک این جانداران نصب شده، انجام شده است. این فرستندهها همزمان با آمدن لاکپشت به سطح آب برای تنفس هوا، سیگنالهای خود را به گیرندههای ماهوارهای ارسال میکنند. بر اساس این اطلاعات رگاب در طول 150 روز، با پیمودن مسافت 6 هزار و 783 کیلومتری توانست خود را به سواحل برزیل برساند.
به جز آمریکای جنوبی، محققان دو مسیر مهاجرتی دیگر را نیز شناسایی کردهاند که یکی به سواحل آفریقای جنوبی، و دیگری به میانه اقیانوس اطلس ختم میشود. یک لاکپشت بالغ میتواند برای پنج سال در اطراف این مسیرهای مهاجرتی، که معمولا منبع غذایی نیز به شمار می روند، شنا کرده و با تامین انرژی مورد نیاز، خود را برای بازگشت به زادگاه اصلی و تخمگذاری آماده کنند.
لاکپشتهای پشت چرمی نر تمامی عمر خود را در میان آب سپری میکنند، اما لاکپشتهای ماده برای تخمگذاری هزاران کیلومتر را مهاجرت کرده و به سواحل زادگاه خود باز میگردند. این لاکپشتها هر بار در حدود 100 تخم را در میان شنهای ساحل پنهان میکنند. تخمهایی که پس از 70 روز لاکپشتهای کوچک از آن خارج شده و خود را به آب اقیانوس میسپارند
.
http://www.khabaronline.ir/news-121158.aspx
teresa- مدیر گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 198
رد: سفرنامه لاکپشت پشت چرمی منتشر شد
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
- تشکر : 243
رد: سفرنامه لاکپشت پشت چرمی منتشر شد
انسان این ها رو ببینه بیشتر از پیش به قدرت خالق هستی پی می بره...
محمد رضا- کاربر متوسط لاک پشتی
- تشکر : 8