دایناسور ربات | Pleo
دایناسور ربات | Pleo
پليو : اسباب بازي متفكر
پليو(Pleo) ربات اسباب بازي است كه با الهام از دايناسوري بنام كاماراساروس (Camarasaurus) طراحي و ساخته شده است . آقاي چانگ طراح اين اثر ، به اين دليل اين نوع از دايناسور را براي ساخت ربات انتخاب كرده كه از لحاظ فرم و اندازه بدن و جمجمه براي جا دادن موتور ، حسگرها و ساير قطعات مناسب ميباشد . بر اساس گفته هاي شركت Ugobe سازنده اين ربات ، هر ربات پليو ميتواند همچون يك حيوان خانگي از محيط اطرافش بياموزد و تجربه كسب كند كه اين كار با استفاده از الگوريتم هاي پيچيده هوش مصنوعي انجام ميشود . در ادامه به بررسي تكنولوژي هاي بكار رفته در اين اسباب بازي پيشرفته ميپردازيم .
مكانيزم بينايي : يك گيرنده و فرستنده مادون قرمز در بيني ربات جاسازي شده و بطور دائم امواجي را ميفرستد تا ربات بتواند جلوي خودش را ببيند . دوربين تمام رنگي تعبيه شده در بالاي سوراخ بيني ميتواند جزئيات مناسبي از اشيا را نمايش دهد . پليو ميتواند تا فاصله چهار و نيم متري خودش را ببيند و تغييرات نور را متوجه شود(پليو گاهي در تاريكي گريه ميكند) .
مكانيزم بينايي
مكانيزم شنوايي : ميكروفون هايي در دو طرف سر پليو جاسازي شده كه بوسيله آنها ربات ميتواند صداها را بشنود و حتي جهت صداها را هم تشخيص دهد . ربات اين كار را بوسيله مقايسه كردن بلندي صداهاي دريافت شده از دو گوش خود انجام ميدهد و يا بوسيله تشخيص اينكه صدا ابتدا به كداميك از گوشها زودتر رسيده است ( همانند مكانيسم گوش انسان) .
مكانيزم شنوايي
مكانيزم حركت : پردازنده اصلي ربات اطلاعات حركتي را به چهار پردازنده كوچكتر ميفرستد كه هر كدام از اين پردازنده هاي جانبي مسئول به حركت در آوردن يك تا چهار موتور بطور همزمان و كنترل حركتها در هر يك از 15 مفصل ربات ميباشد .
مكانيزم حركت
احساسات : هشت حسگر خازني كه هركدام بشكل يك تكه فويل هستند ، جريانهاي الكتريكي را از انگشتان شما دريافت ميكنند (همانند سيستم iPhone ) . پليو تفاوت بين نوازش هاي مختلف را با اندازه گيري مدت و زمان لمس متوجه ميشود . اين اطلاعات به پردازنده مركزي ربات منتقل ميشود كه ميتواند در هر لحظه اطلاعات چندين حسگر لمسي را پردازش كرده و بنابراين پليو ميتواند در هر لحظه به چندين نوازش پاسخ دهد .
احساسات
يادگيري : پردازنده مركزي پليو بر اساس اطلاعات ورودي هاي فيزيكي عكس العمل هاي متفاوتي نشان ميدهد . براي مثال اگر شما استخوان پلاستيكي پليو را در دهانش بگذاريد ، اگر گرسنه باشد شروع به جويدن ميكند . تمام اين اطلاعات ورودي بر روي حافظه فلش داخلي ربات ذخيره ميشود . حافظه كوتاه مدت پليو ميتواند يك سري از اتفاقات رخ داده را كه پردازشگر آنها را مهم تشخيص داده ذخيره كند . پليو همچنين قادر است اطلاعاتي مثل ، تعداد دفعاتي كه هر يك از حسگرها لمس شده اند را بياد داشته باشد و در موقع لزوم عكس العمل درستي از خود نشان دهد . پليو اگر متوجه شود شما زير چانه اش را ميخارانيد ، سرش را بلند كرده و براي شما صدا در مي آورد .
يادگيري
چرت زدن : براي جلوگيري از زياد شدن حرارت در زير پوست لاستيكي پليو ، يك ترموستات دماي زياد را به پردازنده اطلاع ميدهد تا پردازنده از فعاليت پليو بكاهد و دما كاهش يابد .
چرت زدن
راه رفتن : سنسورهايي كه در پاهاي ربات تعبيه شده ميتوانند الگوي مسيري را كه ربات در آن قدم بر ميدارد شناسايي كرده و به سي پي يو ميفرستد .
راه رفتن
استخوان بندي : استخوانبندي پليو بر اساس استخوانبندي فسيل هاي بدست آمده از دايناسور كاماراساروس ساخته شده است . محوري كه در وسط ستون فقرات دو تكه پليو تعبيه شده به او اجازه ميدهد كه بتواند گردنش را به اطراف چرخش دهد .
استخوان بندي
*دوست بابام یدونه از اینا داره. دیروز رفتیم دیدیمش . من یه 1 ساعتی باهاش حال کردم. خیلی معرکه است! :>:d<:
وقتی خیلی بغلش کنی میخوابه و بعد صدای خر و پف در میاره. :\s/:
وقتی بذاریش رو میز می فهمه بلندیه و نمی افته.
گاهی اوقات اگر تنها بمونه صدا در میاره (اینو با چشمای خودم دیدم) اونوقت باید بری نازش کنی.
گاهی اوقات ماچت هم می کنه.
یه برک پلاستیکی داره که وقتی گشنشه میخوردش!!!
کف پاشو قلقلک بدی می خنده و اگر زیر چانش رو نوازش کنی صدا در میاره!
کلا شما مجذوب این ربات بی نظیر میشید!
من که عاشقشم.
سایت پلئو: www.PLEORoom.com
اين مطلب آخرين بار توسط Koosha_Raisi در 6/22/2009, 02:33 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
Koosha_Raisi- دوست گفتگوی لاک پشتی
رد: دایناسور ربات | Pleo
باور نکردنیه...
پس فردا حتما روبات لاک پشت به بازار میاد و ...
محیا- دوست گفتگوی لاک پشتی
<:-p
آخه نمیدونید چه معرکه ست.
البته باید خودت بری دبی بیاری...
خیلی با مزه ست.
واقـــــــــــــــــــــــعا احساس می کنید که احساس و عاطفه داره. :>:d<:
خیلی دوسش دارم!!!
اگر بخرم اسمشو می ذارم داینو!!! داینو کوچولو!
پیشنهاد می کنم به سایتش (pleoroom.com) یه سر بزنید.
apb- کاربر باتجربه لاک پشتی
به نظرم یه اسباب بازیه خوب و سرگرم کننده ست اما ارزش خریدن نداره. البته سلیقه ایه من خودم بچگی هام عروسکهامو تو حیاط خونه چال می کردم به جاش با سوییچ و دسته کلید بازی می کردم.
راستی اگه دست خواهر زاده من بیافته (داغون بشه) چقدر هزینه فنا می شه این وسط؟
Ronia- همکار گفتگوی لاک پشتی
راستش معلومه که هیچی جای عواطف یک موجود زنده رو نمیگیره اما این یه شاهکاره!!!!!
امیدوارم مارلین 30 سال دیگه عمیر کنه!
ایشالا مارلین 40 سال عمر میکنه
راستی حال مارلین چطوره
ولی اگر من هنوز کوچیک بودم حتما ازش میخریدم
mahsa- همکار گفتگوی لاک پشتی
دوست بابای من لیسانس آی تی داره و این رو خریده.
این چیزیه که کوچک و بزرگ نداره....
از 7 تا 77 ساله!
در مورد مارلین هم به زودی در تاپیکش می نویسم....
اما کلا این یه چیز بچه گانه نیست.
خیلی معرکه ست.
» ابریکتوسور، دایناسور هشیار (Abrictosaurus)
» ابروسور، دایناسور ظریف (Abrosaurus)