رژیم لاغری اتکینز
رژیم لاغری اتکینز
دکتر اتکینز معتقد است که استفاده زیاد از قندها و نشاسته ها باعث چاقی و دیابت و مشکلات مربوط به آنهاست. با مصرف زیاد این مواد لوزالمعده محبور به ترشح بیشتر و بیشتر هورمون انسولین می شود که این خود اولین عامل بروز مشکل سوخت و ساز مواد در بدن است.
این رژیم دارای ۴ مرحله است که مهم ترین و سخت ترین آن دو هفته اول که معروف به فاز القایی ست می باشد.
فاز ۱: القایی
در این فاز با محدود کردن کربوهیدرات ها به میزان ماکزیمم ۲۰ گرم در روز بدن مجبور به سوزاندن چربی ها می شود و به این حالت در اصطلاح کتوز می گویند در بسیاری کشورها می شود با خرید تست کتوز و انجام آزمایش آن در خانه به راحتی پی برد تا بدن به مرحله کتوز رسیده یا نه که البته بدون آن هم می توان از بوی بد دهان و بوی ادرار به این مسئله پی برد. این فاز ۲ هفته طول می کشد. سرعت کم کردن وزن در این فاز به شرط رعایت همه جانبه بسیار بالاست. تقریبا بین ۵ تا ۷ کیلو در این ۲ هفته کم می شود.
مهم ترین مواردی که باید در این مرحله بهش توجه کرد:
۱. مصرف حداکثر ۲۰ گرم کربوهیدرات در روز که آن هم باید از سبزیجات به خصوصی تامین شود و همه سبزیجات در فاز ۱ قابل استفاده نیستند. مصرف چربی و پروتئین هیچ محدودیتی نداره
۲. مصرف الکل، چای و قهوه ممنوع است مگر چای و قهوه بدون کافئین و یا چای گیاهی مثل رازیانه و بابونه
۳. مصرف مواد دارای کربوهیدرات بالا به کل ممنوع است از جمله برنج، نان، غلات و شیرینی ها
۴. نوشیدن فراوان آب(حداقل ۲ لیتر در روز)
۵. مصرف مکمل ها مثل مولتی ویتامین و به خصوص ویتامین های گروه بB
فاز ۲: ادامه از دست دادن وزن
هدف این مرحله که بلافاصله بعد از فاز ۱ شروع می شود افزودن تدریجی کربوهیدرات به میزان ۵ گرم در روز است و این کار تا زمانی که وزن کم می کنید ادامه دارد.
۱. این فاز تقریبا مثل فاز ۱ است ولی می توان ۵ گرم در روز کربوهیدرات را افزایش داد
۲. هدف این مرحله نزدیک شدن تدریجی به وزن هدف است
۳. مکمل ها و نوشیدن فراوان آب فراموش نشود
۴. اگر در این مرحله وزن استپ کرد می توان برای مدت چند روز دوباره به فاز ۱ و القایی برگشت
فاز ۳: آمادگی برای تثبیت وزن
۱. مثل فاز ۲ ولی میزان کربوهیدرات باز هم افزایش پیدا می کنه
۲. اضافه کردن کربوهیدرات را تا زمانی که وزن در حال کاهش هست ادامه می دهید
فاز ۴: تثبیت وزن برای همه عمر
هدف از این مرحله تثبیت وزن و مصرف کربوهیدرات های خوب است و مصرف قندها همچنان ممنوع است.
مواد غذایی مجاز در مراحل مختلف رژیم اتکینز
فاز۱
خیار،کاهو،زیتون،جعفری،رازیانه،تربچه،فلفل،قارچ،کرفس،شوید،رزماری، ریحون، یونجه! تمام گوشت های قرمز و سفید،روغن،کره،تخم مرغ،پنیر(تا ۱۵۰گرم)
فاز۲
گوجه فرنگی،اسفناج،کلم،کلم براکلی،تره فرنگی،پیاز،بادمجان،کدو، توت فرنگی،تمشک،بادام،فندق، تخمه آفتابگردون
فاز۳
دیگه به انتخاب خودتون میوه و سبزیجات را وارد تغذیه روزانه کنید
فاز۴
در این مرحله خوردن نان سبوس دار و سیب زمینی هم آزاد است و کلا فازی ست که شما خودتون باید با دوری از شیرینی جات و کربوهیدرات های ساده مثل برنج سفید و نان سفیدبه ثابت ماندن وزنتان برای یک عمر کمک کنید.
ارزش غذایی قارچ و گوشت چقدر است؟
ارزش غذایی قارچ و گوشت چقدر است؟
کدامیک دارای ارزش غذایی بالاتری می باشد ؟ گوشت یا قارچ ،و کدامیک دارای پروتئین بیشتری است؟
قارچ از دسته سبزیجاتی است که در مورد آن باورهای اشتباه بسیاری در میان عامه مردم وجود دارد. برخی فکر میکنند قارچ سبزی بیخاصیتی است و در مقابل، عدهای بر مفید بودن آن اتفاق نظر دارند؛ تا جایی که آن را به جای گوشت مصرف میکنند، با این تصور که تمامی نیازهایشان به پروتئینها تامین خواهد شد. نکتهای که همواره باید به آن توجه کرد این است که قارچ را نباید جایگزین مناسب گوشت به حساب آورد، بلکه این ماده غذایی جزو سبزیجات بوده و ارزش غذاییاش نیز محدود است….
اگر بخواهیم به خواص آن اشاره کنیم باید بگوییم که این سبزی یکی از منابع خوب فیبر محسوب میشود اما نه تنها تمامیاسیدهای آمینه ضروری را دارا نیست، بلکه جذب پروتئینهای موجود در آن به دلیل منشأ گیاهی بودن در مقایسه با منابع حیوانی پایینتر است. بنابراین استفاده از قارچ و جایگزین کردن آن به جای گوشت به ویژه برای کودکان در حال رشد و زنان باردار یا شیرده عادتی غلط تلقی میشود.
البته این ماده غذایی آنقدرها هم بیخاصیت نیست؛ چون منبع خوبی از اسیدفولیک به حساب میآید که یکی از ویتامینهای گروه B است و در خونسازی نقش به سزایی دارد. پس فراموش نکنید که باید تنوع را در برنامهغذایی جدی بگیرید زیرا هر کدام از سبزیجات یک سری از ویتامینها را بیشتر و یک سری را کمتر دارند.
سوال دیگری که گاهی توجه خانمها را به خود جلب میکند، این است که آیا قارچ مانده و قهوهایشده را میتوان مصرف کرد یا خیر؟
باید گفت تمامی سبزیجات، وقتی مدتی از نگهداریشان میگذرد، مقداری از ویتامین C خود را از دست میدهند. احتمالا تغییر رنگ قارچ به دلیل از دست دادن مقداری از ویتامین C و اکسید شدن در مقابل هواست اما به هر حال، تغییر رنگ نشانه بیخاصیت شدن کامل آنها نیست. طبیعی است که هرچه مواد غذایی و به ویژه سبزیجات را تازهتر مصرف کنید، ارزش غذایی بیشتری خواهند داشت.
teresa- مدیر گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 198
» رژیم غذایی کاکاتو
» رژیم غذایی لاکی
» جبران کمبودهای رژیم گیاهخواری
» رژیم غذایی قرمز-بنفش چیست؟