روز جهانی کوروش بزرگ شاد باد
روز جهانی کوروش بزرگ شاد باد
در تصاویر حکاکی شده بر سنگهای تخت جمشید هیچکس عصبانی نیست.
هیچکس سوار بر اسب نیست. هیچکس را در حال تعظیم نمیبینید.
هیچکس سر افکنده و شکست خورده نیست .هیچ قومی بر قوم دیگر
برتر نیست و هیچ تصویر خشنی در آن وجود ندارد .
از افتخارهای ایرانیان این است که هیچگاه برده داری در ایران مرسوم
نبوده است در بین صدها پیکره تراشیده شده بر سنگهای تخت جمشید
حتی یک تصویر برهنه و عریان وجود ندارد
* به راستی چه میماند از آدمی جز چراغی روشن به راه آیندگان؟ پس بدانید که راستی بر دروغ ،نیکی بر بدی ،پاکی بر پلیدی ، بخشایش بر انتقام ،آشتی بر جنگ ،خرد بر جنون چیره خواهد شد و آیندگان بر ما قضاوت خواهند کرد و شما نیز چون من روزی تن اندر این خاک خسته خواهید کشید.
))کورش هخامنش.منشور پاسارگاد((
* کوروش دوم، معروف به کوروش بزرگ یا کوروش کبیر (۵۷۶-۵۲۹ پیش از میلاد) شاه پارسی، بهخاطر بخشندگی، بنیان گذاشتن حقوق بشر، پایه گذاری نخستین امپراطوری چند ملیتی و بزرگ جهان، آزاد کردن برده ها و اسرا، احترام به عقاید و مذاهب مختلف، گسترش تمدن و... شناخته شدهاست. کوروش نخستین شاه ایران و بنیانگذار دورهی شاهنشاهی ایرانیان می باشد.
* واژه کوروش یعنی "خورشیدوار". کور یعنی "خورشید" و وش یعنی "مانند".
شهریاری که نداند شب مردمانش چگونه به صبح میرسد
گورکن گمنامی است که دل به دفن دانایی بسته است
مردمان من امانت آسمانند بر این خاک تلخ
مردمان من خان و مان من اند
کوروش بزرگ
7 آبان روز جهانی کوروش بزرگ بر ایرانیان فرخنده باد.
دوشنبه 7 آبان ماه خورشیدی برابر با 29 اكتبر میلادی است.در سال 529 قبل از میلاد در چنین روزی كوروش بزرگ بابل را فتح كرد اما این مهمترین اتفاق این روز نیست مهمتر از فتح بابل فتح قلبهای انسانهای آن روزگار بود كه كوروش بزرگ با رفتار انسان دوستانه اش موفق به انجام آن شد.در آن روزگار ( وشاید هنوز هم) فتح یك سرزمین به دست یك حاكم معنایی جز قتل و نابودی، تجاوز و اسارت نداشت (وندارد) اما كوروش رفتار و منشی را به دیگر انسانها یاد داد كه امروزه ما از آن به عنوان مبانی حقوق بشر یاد می كنیم. اما شاید از خودمان بپرسیم كه چه؟ این به اصطلاح افتخارات به چه درد ما می خورد؟ اینها كه در دنیای مدرن امروز آب و نان نمی شود!
. مهمترین دغدغه امروز جامعه سیاسی ما حقوق بشر است و خصوصا در این دوره زمانی كه حقوق شهروندی برای حاكمان در اولویت چندان بالایی نیست پرداختن به این مسئله می تواند روزنه ای برای مطرح كردن حقوق اولیه انسانی مانند؛ آزادی انتخاب دین، آزادی انتخاب همسر و برابری جنسیتی و… می باشد.
كوروش از نظر دین یهودیت ( وبالطبع آن مسیحیت ) پیامبر خدا محسوب می شود و عده ای نیز او را همان ذوالقرنین قرآن می دانند اما اینها اگر هم روایات درستی هم باشند باز هم برای كوروش افتخاری بزرگتر از بنیان گذاری حقوق بشر نیست.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
رد: روز جهانی کوروش بزرگ شاد باد
MohammadRN- مدیرکل گفتگوی لاک پشتی
-
شهریاری که نداند شب مردمانش چگونه به صبح میرسد
گورکن گمنامی است که دل به دفن دانایی بسته است
مردمان من امانت آسمانند بر این خاک تلخ
مردمان من خان و مان من اند
کوروش بزرگ
parsaa_91- دوست گفتگوی لاک پشتی
» 8 برنده بزرگ جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی
» تاریخ باستانی ایران زمین
» 8 مارس، روز جهانی زن
» به نظر شما ثروت کوروش چه قدر بوده است؟