بیتوجهی به منابع ژنتیکی گیاهان زینتی/ پارک فناوری گیاهان ایجاد میشود
بیتوجهی به منابع ژنتیکی گیاهان زینتی/ پارک فناوری گیاهان ایجاد میشود
مهندس محمدرضا شفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت گل و گیاهان زینتی در ابعاد اقتصادی و اجتماعی افزود: حجم گل و گیاهان زینتی در دنیا در سال 1990 رشد 8 تا 15 درصدی داشته است به گونه ای که حجم مبادلات از مرز 100 میلیارد دلار گذشت.
وی با اشاره به وضعیت مطلوب آب و هوایی کشور برای پرورش گل و گیاهان زینتی اظهار داشت: کانون هماهنگی دانش و صنعت در حوزه گل و گیاهان زینتی ایجاد شد. در این کانون، چهار کارگروه پژوهش، آموزش و ترویج، تولید و صنعت، اقتصاد و بازرگانی و آمار و فناوری اطلاعات ایجاد شده است. این کارگروه ها علاوه بر وظایف محول، طرح هایی که از سوی کانون مطرح می شود را اجرایی می کنند.
دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت گل و گیاهان زینتی با اشاره به فعالیتهای این کانون در زمینه توسعه فناوریهای پرورش و احیای گیاهان زینتی خاطرنشان کرد: در این راستا کانون طرح تدوین نقشه راه طرح کلان ملی "توسعه و تربیت صنعت گل و گیاهان زینتی ایران" را در دستور کار خود قرار داده است.
وی همچنین از اجرای 8 پروژه تحقیقاتی در حوزه گیاهان زینتی خبر داد و در این باره توضیح داد: در برنامه راهبردی توسعه صنعت گل و گیاهان زینتی 8 پروژه تعریف شد که تدوین برنامه راهبردی برای توسعه صنعت گل و گیاهان زینتی یکی از این طرح ها است. این پروژه یک طرح مطالعاتی برای تدوین نقشه راه توسعه این صنعت است.
شفیعی، تکمیل و راه اندازی پایانه های گل و گیاهان زینتی را از دومین پروژه تحقیقاتی نام برد و یادآور شد: در حال حاضر 3 پایانه گل و گیاهان زینتی در تهران، محلات و تنکابن در نظر گرفته شده که 80 درصد اقدامات اجرایی آن برای راه اندازی آنها انجام شده است.
دبیر کانون هماهنگی گل و گیاهان زینتی، طرح جامع مدیریت و سامان دهی تولید و بازار رسانی گیاهان زینتی، گسترش شبکه حمل و نقل داخلی گل و گیاهان زینتی مجهز به امکانات "پیش ثبت" (Precoding)، تبلیغات و بازاریابی در بازارهای خارجی و برگزاری دوره های آموزشی در حوزه گل و گیاهان زینتی را از پروژه های دیگر ذکر کرد و اظهار داشت: علاوه بر این برگزاری سمینار بین المللی گل و گیاهان زینتی از پروژه های این کانون است که در سال 1390 برگزار خواهد شد.
راه اندازی پارک فناوری گل و گیاهان زینتی
وی کمک به ایجاد موسسات معتبر تکثیر و اصلاح گیاهان زینتی را دیگر پروژه های این کانون عنوان و خاطرنشان کرد: در این راستا طرح ایجاد پارک علم و فناوری گل و گیاهان زینتی در دستور کار قرار گرفته است. این پارک از سوی پارک فناوری دانشگاه تهران و با همکاری کانون راه اندازی خواهد شد.
شفیعی توسعه فناوری های تولید، تکثیر و اصلاح گونه های گل و گیاهان زینتی را از اهداف این کانون ذکر کرد و یادآور شد: توسعه این فناوری ها در حوزه گل و گیاهان یکی از ضرورت های این حوزه است که در این راستا می توان با توسعه گلخانه ها و تجهیزات گلخانه ای نسبت به توسعه فناوریها اقدام کرد.
بهره مندی از بانک ژنی گیاهان زینتی در نقشه راهبردی
دبیر کانون هماهنگی دانش و صنعت گل و گیاهان زینتی با اشاره به ظرفیتهای مطلوب کشور در زمینه منابع ژنتیکی گیاهان زینتی خاطرنشان کرد: منابع ژنتیکی غنی از انواع گیاهان زینتی چون "پامچال"، انواع گل های "رز"، "زنبق" و "لاله"، " گلایول" و "میخک" در کشور وجود دارد که متاسفانه تاکنون اقدامی جهت نگهداری این منابع نشده است.
وی نگهداری منابع ژنتیکی گیاهان زینتی را برای تجاری سازی این گیاهان مهم دانست و خاطرنشان کرد: در این راستا نیاز به "به نژادی" و اصلاح ارقام گیاهان زینتی داریم که این امر در نقشه راهبردی در نظر گرفته شده است.
منبع: مهرنیوز
الهام- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 117
» بی توجهی به غذا
» شیرابه های خطرناک تیری درقلب منابع زیر زمینی گیلان
» منابع آموزشی نگهداری لاک پشت ها
» ۲۰ محصول فوق العاده برای گیک های فناوری