گیاهان هم فکر می کنند
گیاهان هم فکر می کنند
محققان اعلام کردند گیاهان می توانند اطلاعاتی که در سیگنالهای نوری نهفته است را به خاطر سپرده و نسبت به آن واکنش نشان دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر، به گفته دانشمندان گیاهان به شیوه ای کاملا مشابه اعصاب بدن انسان اطلاعاتی درباره شدت و کیفیت نور را از برگی به برگ دیگر انتقال می دهند. این سیگنالهای الکتروشیمیایی توسط سلولهایی حمل می شوند که می توان آنها را به سلولهای اعصاب گیاهی تشبیه کرد.
دانشمندان طی آزمایشی نشان دادند نوری که تنها به یکی از برگهای گیاهی تابانده شده منجر به واکنش نشان دادن تمامی برگهای گیاه خواهد شد. این نشان می دهد گیاهان می توانند اطلاعاتی که در نور نهفته است را به خاطر بسپارند.
محققان دانشگاه "وارسا" در لهستان با تاباندن نور به بخش انتهایی یک گیاه شاهد بروز تغییرات در بخشهایی بالایی آن بودند و در مقابل زمانی که تابش نور متوقف شد نیز تغییراتی در راستای آن در کل گیاه مشاهده شد.
در مطالعات پیشین دانشمندان نشان داده بودند سیگنالهای شیمیایی از میان کل گیاه عبور کنند تا به گیاه امکان دهند در برابر تغییرات از خود واکنش نشان داده و با محیط منطبق شوند.
اما مطالعه جدید نشان می دهد زمانی که نور واکنش شیمیایی را در یکی از برگهای گیاهی به وجود می آورد، زنجیره ای از واکنشها را به دنبال داشته و با کمک سلولهای ویژه ای این واکنشها را به تمامی گیاه انتقال می دهد. دانشمندان این سیگنالهای الکتریکی سلولها را که در تمامی برگهای گیاه وجود دارند اندازه گیری کرده و موفق به کشف سیستمی عصبی در گیاهان شدند.
آنچه بیش از همه باعث شگفتی دانشمندان شده است واکنش متغیر گیاهان نسبت به رنگ نوری است که به سوی آنها تابیده می شود. در واقع گیاهان با استفاده از اطلاعات نهفته در نور و به منظور مصون کردن خود در برابر بیماریها نوعی محاسبات نوری بیولوژیکی انجام می دهند.
آزمایشها نشان می دهند گیاهان در برابر نورهایی به رنگ قرمز، سپید و آبی واکنشهای مختلفی از خود نشان می دهند که این ویژگی می تواند در اثر استفاده از اطلاعات نهفته در نور برای ایجاد واکنشهای شیمیایی به وجود بیاید. محققان برای بررسی این فرضیه با انجام آزمایشهای متعدد به مطالعه تاثیر نورهای مختلف بر روی میزان مصونیت گیاهان در برابر انواع بیماری ها پرداختند.
نتایج نشان دادند یک ساعت پرتو دهی گیاه و سپس آلوده کردن آن به نوعی ویروس یا باکتری باعث می شود گیاه به مدت یک روز در برابر آلودگی از خود مقاومت نشان دهد. اما زمانی که اول گیاه به ویروس آلوده شده و سپس در معرض نور قرار می گیرد نمی تواند مقاومت کافی را برای مقابله با بیماری از خود نشان دهد.
بر اساس گزارش بی بی سی، از این رو دانشمندان معتقدند گیاهان به گونه ای حافظه خاص مجهزند که می تواند نوعی سیستم ایمنی در برابر بیماری های مختلف از خود ایجاد کند و از قابلیت انطباق با شرایط نوری متفاوت نیز برخوردار است.
بیتا- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 23
رد: گیاهان هم فکر می کنند
MohammadRN- مدیرکل گفتگوی لاک پشتی
-
تشکر : 144
» گیاهان من (haleh)
» گیاهان من (salma)
» نام علمی این گیاهان چیه؟
» گیاهان من (niloofar20)