اخبار دنیای اینترنت
صفحه 2 از 3 • 1, 2, 3
ایران اصلا اینترنت ندارد
علی اکبر جلالی با تاکید بر اینکه ضریب نفوذ اینترنت و تلفن همراه معیار توسعه یافتگی ارتباطات در کشورها تلقی میشود گفت: در شرایطی که نهادهای بینالمللی مانند اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) بررسی مقایسهای کشورها را انجام میدهند و عدم حضور یک کشور در این مقایسهها به طور قطع منفی تلقی میشود نیازمند پذیرش شاخصهای بینالمللی هستیم.
وی با تاکید بر اینکه شاخصهای جهانی معتبر هستند و ایران نیز عضو ITU است افزود: اتحادیه جهانی مخابرات دسترسی کاربران به اینترنت با سرعت کمتر از 256 کیلوبیت در ثانیه را در آمارها محاسبه نمیکند.
جلالی با بیان اینکه دسترسی کاربران به اینترنت دایل آپ (کمتر از 56 کیلو بیت) جزء شاخص های ضریب نفوذ محسوب نمی شود ادامه داد: از نظر اتحادیه جهانی مخابرات، ایران اینترنت ندارد و ضریب نفوذ اینترنت در ایران زیر یک درصد است.
این کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه با توجه به شاخصهای بینالمللی همچون ITU، استناد به شاخصهای داخلی بیمورد است ادامه داد: اگر از نظر مسئولان مشکلی در نحوه انجام این مقایسه ها وجود دارد باید به عنوان یک عضو سازمان ITU از روشهای قانونی اعتراض خود را به آن نهادها منتقل کنند و در غیر این صورت باید تابع قوانینی بود که در سطح جهانی مطرح میشود.
جلالی گفت: انتظار نمیرود کسانی که باید مسئول توسعه اینترنت در کشور باشند و از آن دفاع کنند خود عامل تاخیر و ترمز در توسعه این فناوری شوند.
استاد دانشگاه علم و صنعت با مطرح کردن این سئوال که چگونه است وقتی آمارهایی به نفع ما داده میشود از آنها استقبال میکنیم اما آمارهایی که به نفع کشور نیست را تکذیب کرده و مردود میدانیم ادامه داد: به عنوان مثال کشور ما دو بار در نهضت سوادآموزی جایزه جهانی گرفت که به آن افتخار کردیم اما در مواردی که به نفع ما نیست عکسالعمل منفی نشان می دهیم.
این کارشناس فناوی اطلاعات با تاکید براینکه در بعضی زمینههای فناوری اطلاعات به موفقیتهای خوبی در کشور دسترسی پیدا کردهایم به مهر گفت: متاسفانه نتوانستهایم آنها را به درستی عرضه کنیم که این مسئله باعث میشود در شاخصهای جهانی موفقیت خوبی را در حوزه IT نداشته باشیم. به عنوان مثال در حوزه خدمات الکترونیک برخط، بیش از هزار خدمت الکترونیک در کشور وجود دارد اما هیچ یک از نهادهای دولتی تاکنون نتوانستهاند این خدمات را به نحوی دستهبندی کند که در نهادهای بینالمللی قابل استناد باشد.
وی گفت: کشور ما در بعضی شاخصها مانند اینترنت با پهنای باند زیاد مسلما جایگاه خوبی ندارد چرا که برای مثال در کره جنوبی 97 درصد مردم از اینترنت با پهنای باند متوسط 5/14 مگابیت در ثانیه استفاده میکنند و این در حالی است که در کشور ما کمتر از یک درصد مردم به اینترنت با سرعت 128 کیلوبیت دسترسی دارند.
استاد دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه باید استراتژی مشخصی را برای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظر بگیریم و اگر واقعا آن را مضر به حال جامعه میدانیم آن را تعطیل کنیم افزود: سازمانهای بینالمللی در ارائه شاخصها هیچگونه خصومت و غرضورزی با ما ندارند و پاک کردن صورت مسئله مشکلی را حل نخواهد کرد.
طی هفتههای مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بارها نسبت به انتقادات مطرح شده در زمینه ضریب نفوذ اینترنت در کشور و محدودیت در سرعت دسترسی به این فناوری، موضع گرفته و اعلام کردند که شاخصهای بینالمللی با برخی اهداف خاص مطرح میشود و در این بخش نباید دچار آفت شاخص زدگی شد.
پیام- کاربر فعال لاک پشتی
- تشکر : 3
وبسایت فوق العاده Ehow.com
حتی من راجع به لاکپشت های برکه ای هم توش مطلب های جالبی پیدا کردم....این یکی از لینک هاسش: http://www.ehow.com/list_6592685_cool-caspian-pond-turtles_.html
امیدوارم به درد بخور باشه این ساایت
Koosha_Raisi- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: اخبار دنیای اینترنت
کجا بودین تا حالا؟
کلی دلمون براتون تنگ شده بود
این سایت eHOW فوق العاده است
بهتره در بحش دنیای دیجیتال قرار داده بشه
هر کسی با هر تخصصی توش در مورد چکونگی انجام هر کاری که بلده توضیح میده یا فیلم میگذاره
من خودم خیلی وقتها ازش استفاده کردم
چیزی که برام جالبه
مردم چطور بی دریغ اطلاعاتشون را در اختیار میلیونها نفر میگذارند بدون هیچگونه چشمداشتی
این نکته خیلی مهمه
باز هم از دیدنت خوشحال شدم.
Sahra- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: اخبار دنیای اینترنت
کلی چیزا هست کهآدم راجبشون سوال داره و اینجا میشه جوابشو پیدا کرد.
Koosha_Raisi- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: اخبار دنیای اینترنت
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
- تشکر : 243
رد: اخبار دنیای اینترنت
Koosha_Raisi- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 0
جریمهی سنگین برای انتشار حقایق نادرست در اینترنت
اگر یک لایحه قانونی در پارلمان ایتالیا به تصویب برسد، وبلاگنویسان، پادکسترها و تمام کسانی که در شبکههای اجتماعی مانند فیس بوک پیام ارسال میکنند، درصورت انتشار حقایق نادرست تا 25 هزار یورو جریمه خواهند شد.
این لایحه قانونی که سازمانهای خبرنگاری آن را مستبدانه توصیف کردهاند، در حال حاضر در پارلمان ایتالیا در دست بررسی است.
این تمهید قانون الزام جبران را که از سال 1948 در ایتالیا به کار گرفته شده و روزنامهها را ملزم به انتشار حقایق درست میکند به اینترنت گسترش داده و همه را ملزم میکند مسوول وبسایتهای اطلاعاتی باشد.
طبق این لایحه قانونی، وبلاگنویسان و سایر ناشران آنلاین که وکلا معتقدند شامل کاربران فیس بوک و مای اسپیس میشود، ملزم خواهند بود درصورت هرگونه شکایت در زمینه محتوایشان، ظرف 48 ساعت، تصحیح آن را منتشر کنند. نویسندگانی که از این قانون تخطی کنند، حداکثر تا 25 هزار یورو جریمه میشوند.
مدافعان حقوق دیجیتالی اروپایی و خبرنگاران ایتالیایی هشدار دادهاند که این اقدام فضای سایبر ایتالیا را تاریکتر خواهد کرد زیرا برای وبلاگنویسان کوچک، دارندگان وبسایتها و حتی کسانی که در اجتماعات آنلاین کامنت میگذارند، رسیدگی به شکایتهای مطرح شده در ظرف چنین مدت کوتاهی تقریبا غیرممکن خواهد بود.
پیام- کاربر فعال لاک پشتی
- تشکر : 3
افت جهانی سرعت اینترنت
بر اساس گزارش غول شبکه Akamai که بر مبنای تحلیل حجم بالایی از ترافیک اینترنتی برای بررسی وضعیت اینترنت در جهان ارایه شده، کشورهای پیشرفته آسیایی کره جنوبی، هنگ کنگ و ژاپن با متوسط سرعت اینترنت 12، 9 و 7.8 مگابیت بر ثانیه در صدر این فهرست قرار گرفتند.
متوسط سرعت در کره جنوبی که از نظر پهنای باند همواره در صدر قرار داشته، اندکی کند شده و به 12 مگابیت بر ثانیه رسید، در حالی که متوسط حداکثر سرعت در این کشور 33 مگابیت بر ثانیه بوده است.
بهدنبال این سه کشور، رومانی با سرعت (6.3 مگابیت بر ثانیه)، لتونی (6.3 مگابیت بر ثانیه)، سوئد (6.1 مگابیت بر ثانیه)، هلند (5.9 مگابیت بر ثانیه)، جمهوری چک (5.4 مگابیت بر ثانیه)، دانمارک (5.3 مگابیت بر ثانیه) و سوییس (5.2 مگابیت بر ثانیه) قرار گرفتند.
آسیا در فهرست شهرهای دارای سریعترین اتصال اینترنت جهان که بیش از نیمی از آنها در ژاپن قرار دارند، برتری دارد. شهر ماسان در کره جنوبی با سرعت 12 مگابیت بر ثانیه، دارای سریعترین پهنای باند در میان شهرهای جهان است. تنها 12 شهر آمریکایی به این فهرست راه یافتهاند و تمامی 20 شهر اول این فهرست به استثای اومئا در سوئد که در رتبه هجدهم قرار گرفته، یا در ژاپن یا در کره جنوبی قرار دارند.
شهرهای اروپایی دیگر که در میان صد شهر دارای سرعت اینترنت بالا قرار دارند، شامل بادن بادن در آلمان، واخنینگن در هلند و تیمیسوارا در رومانی هستند.
همچنین Akamai برای نخستین بار به بررسی سرعت اینترنت پرسرعت بیسیم پرداخته که از سوی اپراتورهای سلولاری عرضه میشود. بر اساس یافتههای گزارش این شرکت، 83 اپراتور از بین 109 اپراتور موبایل مورد بررسی، سرعت بالاتر از دو مگابیت بر ثانیه، 33 اپراتور سرعت بیشتر از پنج مگابیت بر ثانیه و شش اپراتور سرعت فراتر از 10 مگابیت بر ثانیه را فراهم کردهاند.
این گزارش به بررسی منشا ترافیک حملات مخرب مانند فیشینگ و هرزنامه پرداخته و بر اساس آن، روسیه با داشتن 12 درصد از چنین ترافیکی، در صدر قرار دارد.
پیام- کاربر فعال لاک پشتی
- تشکر : 3
رد: اخبار دنیای اینترنت
بنظر من كه كنترل همه جانبه چنين مسئله اي غير ممكنه
فرهاد- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: اخبار دنیای اینترنت
10 سال با ديال آپ 28 كيلو بايت و الانم با اي دي اس ال 128 كيلو بايتي كه هر 1 ساعت يه بار قطع ميشه
خيلي هم دلتون بخواد
ممنون از مطلب جالبتون آقا پيام عزيز
فرهاد- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: اخبار دنیای اینترنت
آقا فرهاد بدجوری داره دلمون می خوادخيلي هم دلتون بخواد
کسی وایمکس نداشت؟
آخه چرا می گذارین همه چیز رو یکی دیگه امتحان کنه
خواهش می کنم یه کم ریسک کنید و روش های دیگه استفاده از اینترنت رو امتحان کنیــــــــــــــن دیگه
Ronia- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 9
رد: اخبار دنیای اینترنت
اگه سوالی بود میتونم کمکت کنم
پیام- کاربر فعال لاک پشتی
- تشکر : 3
رد: اخبار دنیای اینترنت
مرســـــــــــــــــــــــــیرونیا جان من استفاده کردم
الان به شدت خوشحال شدم
Ronia- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 9
اینترنت هفت نفر کلیددار دارد
"پائول کین" متخصص علوم رایانه ای در انگلستان یکی از هفت نفر در سراسر جهان است که مسئولیت خاموش و روشن کردن اینترنت را در شرایط بحرانی به عهده اش گذاشته اند.
"پائول کین" مدیر اجرایی شرکت اینترنتی CommunityDNS یکی از هفت نفری است که به کلید روشن و خاموش کردن اینترنت جهان دسترسی دارد تا به این شکل در صورتی که شبکه جهانی اینترنت به واسطه حملات تبهکارانه مورد هجوم جدی قرار گرفت بتواند برای جلوگیری از وقوع رویدادی جبران ناپذیر اینترنت را خاموش و روشن کند.
این کلید در واقع دو کارت هوشمند مجهز به کد امنیتی بسیار قوی است. در صورتی اینترنت دچار اختلال شود "کین" به همراه پنج نفر از دیگر از کلیدداران اینترنت (حضور هر هفت نفر ضروری نیست) باید به منطقه ای ایمن در ایالات متحده سفر کند تا با یکی کردن کلیدهای اینترنت، شبکه جهانی را خاموش و دوباره روشن کنند.
در صورتی که هر یک از کلیددارهای اینترنت نتواند به این مکان فوق سری سفر کنند، تعدادی کلیدهای اضافه در محل نگهداری می شوند که توسط افرادی جایگزین مورد استفاده قرار گیرند.
بر اساس گزارش تلگراف، "کین" با رد ایده استفاده از یک کلید برای فعال سازی مجدد اینترنت می گوید چنین کاری می تواند منجر به تجزیه شدن اینترنت شود زیرا اروپا اجازه حفظ این کلید را به آمریکا نمی دهد، خاورمیانه اجازه این کار را به اروپا نخواهد داد و آمریکا نیز کلا اجازه حفظ چنین کلیدی را به هیچ کس نخواهد داد.
پیام- کاربر فعال لاک پشتی
- تشکر : 3
عجایب ۷ گانه ی دنیای اینترنت
اینترنت، این پدیده ای که تمام زندگی ما رو در بر گرفته، و شاید کمتر از 10 سال باشه که وارد زندگی ما شده باشه ولی تونسته تمامی کارها و رفتار ما رو تحت تاثیر قرار بده. در زیر با 7 مورد از عجایب این دنیای عجیب آشنا میشیم !
7-اولین دامنه ی ثبت شده دات کام
فکر میکنید چقدر دامنه ی مختلف تو دنیا هست ؟ فکر میکنید 10 سال پیش چقدر بوده ؟ یا 20 سال پیش چندتا بوده ؟ اصلا 20 سال پیش هیچ دامنه ای وجود داشته ؟ مسن ترین دامنه ی دات کام ثبت شده دامنه ی سایت Symbolics.com . شرکت سیمبولیکس دامنشه خودشون رو در ماه مارس سال 1985 ثبت کردند و مسن ترین و اولین دامنه ی دات کام ثبت شده است !
6-اولین دامنه ی یک سوپر استار
واقعا پیش بینی این نکته در 15 سال پیش که آینده ی دنیا دست اینترنت خواهد بود کار سختی بوده. David Bowie اولین سوپر استاری بود که دامنه ای رو به اسم خودش ثبت کرد و سایت شخصی ای برای خودش افتتاح کرد.
5-سنگین ترین سایت دنیا
سایت 28fields ادعا میکنه که سنگین ترین سایت دنیا رو داره ! اگه به صفحه ی اول این سایت برید این سایت ادعا کرده که با یک اینترنت پرسرعت لود شدن این سایت چیزی در حدود 120 روز طول میکشه ! من که همچین زمانی رو صرف این سایت نمیکنم ، ولی اگه کسی از شما خواست تا آخرش بره به منم بگه این سایت در باره ی چیه !
همچنین این سایت هم از نظر ارتفاع، بلند ترین سایت اینترنته که چیزی در حدود 18 کیلومتر ارتفاع داره !
4-صفحه ی 404
این صفحه که تقریبا اکثر سایت ها و وبلاگ ها اون رو دارند، یکی از پر بازدید ترین صفحات اینترنته. این ارور هنگامی بروز میکنه که لینک مورد نظرمون در دسترس نباشه و یا پاک شده باشه. اگه دلتون میخواد بدونین که چرا این صفحه 404 نام گرفته این پست رو بخونید و البته شماره های دیگه ای هم نظیر 403 و 303 و 302 و 301 برای بقیه ارورها وجود داره ولی صفحه ی 404 معروفترینشونه.
3-مرورگر نت اسکیپ
شاید این مورد جزو عجایب خود اینترنت نباشه ولی تونست مسیر رسیدن به اینترنت رو متحول کنه. این مرورگر در سال 94 نوشته شد و به عنوان یک برنامه برای کامپیوتر های خانگی مورد استقبال قرار گرفت. استفاده از مرورگر نت اسکیپ رو به افزایش بود که در سال 95 مایکروسافت با انتشار اینترنت اکسپلورر و همراهی آن با ویندوز این دو شرکت را وارد نبردی جدی کرد. ولی از آنجایی که IE همراه با ویندوز ارائه میشد، جای نت اسکیپ رو گرفت و کم کم باعث ورشکستگی این شرکت شد. هرچند که مدتهاست که دیگه نت اسکیپ منتشر نمیشه ولی راه رو برای مرورگر دوست داشتنی فایرفاکس بازکرد.
2- جوایز وبی
6-7 سال پیش که اینترنت هنوز خیلی وارد زندگیمون نشده بود، همیشه از سایتهایی که توی مجله ی کامپیوتر به عنوان برنده ی جایزه وبی معرفی مشیدند بازدید میکردیم و از همون موقع هم با این سایت آشنا شده بودیم. جوایز وبی از سال 1996 هر ساله به تعدادی سایتها در زمینه های مختلف تغلق میگیره. و در هر زمینه هم 2 سایت برنده میشه، یکی به انتخاب اعضا آکادمی وبی و یکی هم به انتخاب مردم.
1-Google
اگه بخواهیم حتی یه لیست 1 عضوه هم از عجایب اینترنت درست کنیم، اون یه دونه عضو فقط میتونه گوگل باشه. فقط یه لحظه اینترنت رو بدون گوگل تصور کنید : فاجعه ! گوگل چیزهایی رو به ما داده و کارهایی رو برای ما آسون کرده که حتی ما تصورش هم نمیکردیم. اینترنت بدون گوگل مثل زندگی کردن بدون آب خوردنه !
پیام- کاربر فعال لاک پشتی
- تشکر : 3
از کجا بفهمیم Gmail ما هک شده است؟
آیا شما هم زمانی که صحبت از هک به میان میآید تصویر یک وب سایت تغییر شکل یافته یا یک حساب بانکی که خالی شده در ذهنتان نقش می بندد؟
البته این دو مورد از نتایج اصلی کار هکرها هستند، اما در مواردی شما هک میشوید، ولی هکر هیچ اقدامی انجام نمیدهد تا شما متوجه این موضوع بشوید و به آرامی در کنار شما به سرقت اطلاعات تان می پردازد.
در نظر بگیرید که یک نفر اکانت Gmail شما را هک کند و هر روز به Inbox شما سر بزند. او فقط ایمیلهایی که شما قبلا آنها را باز کردهاید، را می خواند. بدین ترتیب او همیشه به اطلاعات ارزشمندی دسترسی دارد و تا رسیدن به هدف نهایی در کنارتان زندگی می کند. و البته شما هم متوجه حضور او در کنار تان نمی شوید.
در ادامه روندی را توضیح میدهیم که بهتر است به صورت دوره ای آن را انجام دهید تا مطمئن شوید اکانت Gmail شما در دست فرد دیگری قرار ندارد.
مرحله اول: استفاده از گزینه Last Account Activity
گزینه Last Account Activity را در قسمت پایین صفحه جیمیل پیدا کنید. روی دکمه ی Details کلیک کنید تا جزییات این بخش به شما نشان داده شود.
مرحله دوم: ببینید که چه کسانی به اکانت شما دسترسی داشته اند
در اینجا با یک جدول روبرو می شوید که حاوی اطلاعاتی از آخرین دسترسی ها به ایمیل شما است
• ابزار دسترسی و باز کردن اکانت (مرورگر، موبایل و غیره)
• آی پی بازدید کننده که اطلاعات زیادی از این طریق در اختیار شما قرار می گیرد.
• زمان اتصال به جیمیل
مرحله سوم: شناسایی آی پی
آیا آی پی های موجود در لیست متعلق به شما هستند یا هک شده اید؟
ممکن است در لیست ارایه شده آی پی های متعددی را ببینید، خونسرد باشید و به بررسی آنها بپردازید. اگر در زمان اتصال به ایمیل تان از سرویس های واسط مانند VPN استفاده کرده باشید، ممکن است در لیست موجود آی پی های مربوط به شهر یا کشور های دیگری را ملاحظه کنید. با استفاده از سایت هایی مانند دامین تولزمی توانید اطلاعات تقریبا کاملی در خصوص آی پی های موجود در این لیست به دست آورید. برای اینکه ای پی فعلی خودتان را هم بفهمید کافی است که این سایت را باز کنید. این سایت IP فعلی شما را نمایش می دهد.
مرحله چهارم: هشدارهای گوگل را بشناسید.
گوگل نیز نوعی نظارت عمومی را بر روی اکانت های مختلف اعمال می کند و در صورتی که فعالیت مشکوکی را در ایمیل شما تشخیص دهد IP مشکوک را مشخص کرده و به شما اخطار می دهد. در صورتی که با چنین موردی مواجه شدید، فرض را بر هک شدن بگذارید و سریعا رمز عبور خود را عوض کنید.
مرحله پنجم:اکانت را در سایر کامپیوتر ها sign out کنید.
ممکن است فراموش کرده باشید بعد از استفاده از یک کامپیوتر عمومی یا کامپیوتر منزل دوست تان از ایمیل خود خارج شوید. حتی اگر مطمئنید که چنین خطایی نکرده اید، باز هم کار از محکم کاری عیب نمی کند. روی دکمه sign out other session کلیک کنید. این کار هیچ کمکی به یک اکانت هک شده نمی کند و فقط بی دقتی احتمالی را جبران میکند. به عنوان مثال ممکن است موبایل خود را گم کرده باشید و این کار را برای اطمینان از اینکه کسی ایمیل هایتان را آن طریق نمی خواند انجام دهید.
اگر واقعا اکانت شما هک شده باشد، چه باید بکنید؟
اولین کاری که باید انجام دهید تغییر رمز عبور و سوال امنیتی تان است. سپس مطمئن شوید که رمزعبور و سوال مناسب و امنی را انتخاب کرده اید. گوگل گزینه های مناسبی را پیشنهاد می کند. سوالی را انتخاب کنید که فقط شما جواب آن را می دانید. دقت کنید که این سوال تداعی کننده رمزعبور شما نیست. سوالی را انتخاب کنید که با تحقیق و جستجو قابل پاسخگویی نباشد. از مواردی مانند تاریخ تولد، شماره تلفن، اسم والدین یا شماره شناسنامه و امثال آن جدا خودداری کنید.
مطمئن شوید که سوالتان راحت به ذهن سپرده شود، در حالی که به سادگی قابل حدس زدن نباشد. جوابی را هم انتخاب کنید که یک جمله کامل باشد.
الان شما قدم به قدم با روند اطلاع از وضعیت امنیت اکانت جیمیل تان آشنا شدید، بهتر است که گه گاهی این روال را طی کنید. نگهبانی از ایمیل در دنیای دیجیتال از ضروری ترین گامهای امنیت است.
پیام- کاربر فعال لاک پشتی
- تشکر : 3
آخرین آمار دسترسی اینترنت پر سرعت در ایران
بیش از 6 سال است که شرکتهای خصوصی با توجه به اهداف کلان توسعه اقتصادی کشور در برنامه چهارم، سرمایهگذاری گستردهای در زمینه اینترنت پرسرعت انجام دادهاند، اما به دلیل فقدان برنامهریزی عملیاتی و اجرایی در این زمینه فقط توفیقی نسبی حاصل شده که به هیچ عنوان با نیاز کشور مطابقت ندارد.
شرکتهای دارای پروانه خدمات انتقال دادهها (PAP) موظف بودند که تا پایان برنامه چهارم توسعه بیش از یک میلیون و 250 هزار پورت پرسرعت در کشور دایر کنند که طبق آخرین آمار ارائه شده نزدیک به 60 درصد از تعداد خطوط دایر شده است.
طبق اهداف در نظر گرفته شده در برنامه چهارم توسعه کشور، بخش دولتی نیز مجاز به حضور در این عرصه تنها برای واگذاری 250 هزار پورت پرسرعت است.در عقب ماندگی عرضه اینترنت پرسرعت همواره انگشت اتهام به سوی بخش خصوصی بوده است، اما کارشناسان معتقدند که همکاری نکردن سطوح اجرایی شرکتهای مخابرات استانی، گرانی سرویس و عدم دسترسی آسان مردم به خدمات ADSL این عقب ماندگی را دامن زده است.
40 درصد کاربران اینترنت پرسرعت تهرانیاند
طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی دبیرخانه شرکتهای PAP، بیش از یک میلیون و 10 هزار و 647 پورت اینترنت پرسرعت توسط شرکتهای بخش خصوصی دارای پروانه خدمات انتقال دادهها در کل کشور نصب شده است که نزدیک به 60 درصد از این تعداد در حال حاضر دایر شده و حدود 578 هزار و 645 پورت پرسرعت نیز در حال بهرهبرداری توسط کاربران در بیش از 404 شهر در استانهای مختلف است.سهم استان تهران از تعداد پورت منصوبه، 377 هزار و 227 پورت پرسرعت است و این به این معنی است که 37 درصد از کل خطوط اینترنت پرسرعت منصوبه کشور متعلق به تهرانیها است و از کل دایریهای اینترنت پرسرعت نیز 40 درصد دایریها یعنی 231 هزار و 494 پورت را تهرانیها به خود اختصاص دادهاند.
همچنین تمامیپورتهای خدمات اینترنت ADSL در 30 استان و 419 شهر در سراسر کشور نصب شده که از این تعداد تا پایان تیرماه امسال پورتهای 404 شهر در حال کار هستند.
در این میان شرکت مخابرات استان تهران نیز به عنوان رقیب شرکتهای PAP اقدامات چشمگیری در جذب مشترک داشته که محمد روحاللهی، مدیرعامل این شرکت از نصب و راهاندازی 350 هزار پورت پرسرعت اینترنت در این استان تا پایان آبان ماه خبر داده است.
وی با بیان اینکه شرکت مخابرات استان تهران با وجود خصوصی شدن، محدودیتی برای عرضه اینترنت پرسرعت (ADSL) ندارد به مهر گفته بود: سال 88 حدود 100 هزار پورت پرسرعت اینترنت در استان تهران نصب شد که حدود 15 هزار پورت آن به فروش رفته است. در سال جاری نیز با تجهیزات خریداری شده قصد داریم حدود 350 هزار پورت پرسرعت نصب و راهاندازی کنیم و در صورت وجود تقاضا این ظرفیت قابل افزایش خواهد بود.
روحاللهی تاکید کرد که ظرفیت واگذاری اینترنت پرسرعت در شرایط فعلی وجود دارد و واگذاری اینترنت پرسرعت توسط مخابرات تهران محدودیتی برای شرکتهای بخش خصوصی به وجود نمیآورد.وی در نشست خبری پایان سال 88 نیز گفته بود که شرکت مخابرات تهران درصدد واگذاری اینترنت پرسرعت به متقاضیان تا سقف 650 هزار پورت است و مجوز واگذاری یک میلیون پورت پرسرعت در تهران به شرکت مخابرات داده شده است، اما برنامه این شرکت برای سال 89، واگذاری 650 هزار پورت خواهد بود و پس از آن نسبت به ارائه اینترنت پرسرعت تا سقف یک میلیون خط اقدام خواهیم کرد.
50 درصد ایرانیها صاحب اینترنت پرسرعت میشوند
در حالیکه به نظر میرسد اینترنت پرسرعت با توجه به قیمت آن، تنها در سبد برخی خانوار تهرانی جای پیدا کرده است وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وعده داده که تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور 50 درصد خانوارهای ایرانی از ارتباطات پرسرعت اینترنت برخوردار خواهند شد.
رضا تقیپور با تاکید بر ضریب نفوذ 34 درصدی فعلی اینترنت در کشور گفته است که طبق اهداف کمیبرنامه پنجم توسعه گسترش پورتهای پرسرعت اینترنت با سرعت 512 کیلوبیت در ثانیه در دستور کار قرار خواهد گرفت.
این اظهارات در حالی بیان میشود که طبق شاخصهای مدنظر اتحادیه جهانی مخابرات، ضریب نفوذ اینترنت کشورها از این پس بر مبنای میزان دسترسی اینترنت باند پهن کاربران سنجیده میشود و با توجه به آمار ارائه شده از سوی شرکت مخابرات ایران و شرکتهای خصوصی PAP، تنها کمتر از دو میلیون پورت پرسرعت در کشور نصب شده که حدود یک سوم آن به بهرهبرداری رسیده است و با این وجود به نظر میرسد ضریب نفوذ اینترنت در کشور کمتر از 5 درصد باشد!
سرعت و تداوم کیفیت در اینترنت یکی از ملاکهای مهمی است که در صورت برطرف شدن چالشهای آن میتواند مشکلات متعدد فرهنگی توسعه فناوری اطلاعات در کشور را که سبب شده تنها تعداد معدودی از جمعیت 75 میلیون نفری کشور از امکانات اینترنت واقعی بهره ببرند حل کند.
به اعتقاد تحلیلگران، ورود بخش خصوصی در حوزه اینترنت میتواند هم در سرعت و هم در کیفیت ارائه این سرویس بسیار تاثیرگذار عمل کند، اما در حال حاضر دولت به جای حمایت از این بخش، خود به ارائه اینترنت پرسرعت پرداخته و به نوعی رقیب بخش خصوصی در این عرصه شده است.
تعیین کف و سقف تعرفههای ADSL
نمایندگان شرکتهای 11 گانه انتقال دادههای پرسرعت (PAP) در نشست مشترکی با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تعرفههای ابلاغی سرویسهای اینترنت پر سرعت را بررسی کردند.
در این نشست موضوعات تقسیم بازار و سهم اپراتورهای PAP مطرح و مقرر شد که شرکتهای PAP طی مدت زمان مشخصی، کف و سقف تعرفههای ADSL را به معاونت بررسیهای فنی و صدور مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه دهند.
کارشناسان کارنامه بخش خصوصی را بیارتباط با بخش دولتی نمیدانند و معتقدند که کشور ایران به دلیل ترکیب جمعیتی جوان و جمعیتی بیشک بزرگترین بازار فناوری اطلاعات در منطقه را دارد که در این بازار بخش دولتی باید در تدوین مقررات، سیاستگذاری، نظارت و همچنین ایجاد، توسعه و نگهداری زیرساختهای اصلی، برنامههای توسعهای را به موقع اجرا کند. با این وجود، بخش خصوصی هم با سرمایهگذاری لازم و استفاده از این منابع و زیرساختها میتواند بزرگترین بازار بالقوه را به بالفعل تبدیل کند.
شکی نیست که ضریب نفوذ اینترنت پرسرعت، یکی از شاخصهای اصلی توسعه هر کشور در حوزه فناوری اطلاعات است و قطعا با حمایت و همکاری شرکتهای مخابراتی استانی در تامین خدمات و امکانات فرآیند رشد این شاخص میتواند سرعت بیشتری داشته باشد، اما این امر به حمایت پررنگتر و بیشتر نهادهای بالادستی مانند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شورای رقابت و کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات نیازمند است.
پیام- کاربر فعال لاک پشتی
- تشکر : 3
رد: اخبار دنیای اینترنت
الهام- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 117
رد: اخبار دنیای اینترنت
الهام- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 117
رد: اخبار دنیای اینترنت
پیام جان مثل همیشه مطلبت عالی بود ممنون
الهام- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 117
رد: اخبار دنیای اینترنت
من توی سایتی که این مطلب رو خوندم نوشته بود این فهرست جایی ثبت نشده و نظر خود نویسنده است.
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: اخبار دنیای اینترنت
چندتاش ثبت شده و چندتاش نظر خود نویسنده است!
پیام- کاربر فعال لاک پشتی
- تشکر : 3
صفحه 2 از 3 • 1, 2, 3
» بحث و اخبار لیگ دهم
» وبلاگ دنیای عشق
» اخبار سونی اریکسون
» سرعت اینترنت خود را تست کنید