خواص درماني اسفناج
خواص درماني اسفناج
اسفناج طبق نظر اغلب دانشمندان يكي از گياهاني است كه ظرفيت ضد سرطاني آن خيلي بالا و براي پيشگيري ابتلاي به سرطان به سلطان گياهان معروف است. بنابراين اشخاصي كه سالها اعتياد به سيگار و دخانيات داشته اند از نظر اين خاصيت بايد به خوردن اسفناج توجه خاص مبذول دارند. اسفناج كه از سبزيهاي داراي رنگ سبز تيره است، همراه با هويج درصدر ليست خوراكي هاي ضد سرطان جاي دارد و طبق تحقيقات دانشمندان در كاهش نرخ ابتلاي به سرطان موُثر است، بخصوص در پيشگيري سرطان كولون، سرطان ركتوم، سرطان معده، سرطان پروستات و سرطان حنجره و حلق و سرطان مخاط رحم و سرطان گردن و سرطان مري و به ويژه سرطان ريه نقش والايي دارد. مطالعات علمي نشان مي دهد اشخاصي كه در حد بسيار كم و بندرت از سبزيجات به رنگ سبز تيره كه داراي مقدار زيادي ماده معروف كاروتنوئيد هستند و در اين گروه اسفناج در صدر آنها قرار دارد، دو برابر بيشتر از سايرين در معرض خطر ابتلاي به سرطان هستند. و در عين حال تحقيقات علمي نشان مي دهد اشخاصي كه هر روز يك خوراك اسفناجي مي خوردند حتي معتادين به دخانيات خيلي كمتر از ديگران در معرض اين خطر قرار دارند.
عده اي از دانشمندان دليل ضد سرطان بودن كلروفيل را به سبب خاصيت آن در متوقف كردن يا به هر حال كند كردن موتاسيونهاي سلولي مي دانند كه از اين طريق از شروع سرطاني شدن سلولها جلوگيري مي شود. در يك مطالعهُ علمي كه دانشمندان در ايتاليا بعمل آورده اند، مشاهد شده است كه اسفناج قدرت چشم گيري در سد كردن و متوقف نمودن پيشروي يكي از مقتدرترين عوامل سرطانزا به نام نيتروزامين بين چند خوراك نظير هويج، گل كلم، كاهو، تمشك، عصارهُ اسفناج خام از همه در امر مقابله با نيتروزامين قدرت بيشتري نشان داده است.
دانشمندان ژاپني در سال 1969 نتيجهُ تحقيقاتي را انتشار دادند كه در آن آمده است اسفناج در كاهش كلسترول خون در جانوران اثري زيادي نشان داده و در مطالعات ديگري متعاقب آن دريافتند كه برگ اسفناج موجب تسريع تبديل كلسترول به كوپروستانول در بدن مي شود كه بعداً اين ماده دفع خواهد شد.
البته توجه شود مصرف اسفناج در رژيم غذايي براي بهره گيري از خواص فوق و ساير خواص آن براي هر شخص مستلزم مشاوره با پزشك و كارشناس گياه درماني است. زيرا ممكن است براي عده اي خوردن اسفناج به علل خاص فيزيولوژيكي معارض با برخي اختلالات جسمي آنها باشد.
كشور ايران به تنهايي بهاندازه چهاربرابر قاره اروپا داراي شرايط اقليمي براي توليد گياهان دارويي است
پریسا- کاربر فعال لاک پشتی
- تشکر : 5
» خواص دارویی پیاز
» تهیه چای ریحان و خواص آن
» خواص میوجات
» خواص چای زعفران