گفتگوی لاک پشتی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird

4 مشترك

اذهب الى الأسفل

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird Empty مرغ عشق آفریقایی - African lovebird

پست من طرف amir.h 5/17/2009, 11:19

سلام اینا مرغ عشقای من هستند

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird 0567wa937l7qtjmg54ar
http://www.photomea.com/files/0567wa937l7qtjmg54ar.jpg

* مرغ عشقهاي آفريقايي - African lovebird

در ابتدا توضيح دهم كه نام مرغ عشق مختص اين پرنده است و پرنده اي كه ما در ايران به اشتباه به آن مرغ عشق ميگوئيم ،* باجي Budgie) يا Budgerigar) نام دارد.



قدمت نگهداري برخي از گونه هاي اين پرنده به 400 سال ميرسد و برخي ديگر اخيرا مورد توجه قرار گرفته اند. نام علمي اين پرنده agapornis است. و علت نام مرغ عشق اين است كه پرنده نر و ماده ساعتها نشسته و بالهاي يكديگر را تميز و آراسته ميكنند.

اين پرنده از خانواده طوطي هاست و 9 گونه از آن شناخته شده است . بعضي گونه ها به وفور يافت ميشود.
( كه در ايران نوع فيشر فراوان است و به آن به اشتباه طوطي برزيلي گفته ميشود – در صورتيكه زادگاه اين پرندگان قاره آفريقا ميباشد.) و برخي گونه هاي ديگر نادر است. از اين 9 گونه 3 گونه ديمورفيك (جنس نر و ماده از لحاظ ظاهري قابل تشخيص هستند) هستند. كه اين سه گونه عبارتند از ماداگاسكار (madagascar) و صورت قرمزي (red faced) و آبيسينيان (abyssinian) .

مرغ عشق ماداگاسكار(madagascar):

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird 6tr5lxcd1id2cy8zgx38
http://www.photomea.com/files/6tr5lxcd1id2cy8zgx38.jpg

نام علمي اين گونه Agapornis Cana ميباشد كه به مرغ عشق كله خاكستري مشهور است. در جنس نر سر و سينه و گردن پرنده برنگ خاكستري بوده و بالها و پشت سبز تيره است و نوك و پاها برنگ خاكستري روشن است. و در جنس ماده سراسر بدن سبز رنگ ميباشد.
همانطور كه از نام پرنده واضح است زيستگاه اصلي اين پرنده جزيره ماداگاسكار ميباشد. و در جزاير اطراف آن نيز يافت ميشود. اين گونه سالها آزادانه به كشورهاي ديگر صادر ميشد ولي در حال حاضر صادرات آن ممنوع شده است. و باعث شده در سالهاي اخير اين پرنده كمياب شود. زيرا اين پرنده در اسارات به راحتي توليد مثل نميكند. و علت آن است كه در طبيعت اين پرندگان در كلوني هاي بزرگ زندگي ميكنند و جفت خود را انتخاب ميكنند. كه معمولا در حالت اسارت اين چنين نيست. و تكثير معمولا موفقيت آميز نيست.
amir.h
amir.h
کاربر خوب لاک پشتی
کاربر خوب لاک پشتی

تشکر : 0

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird Empty رد: مرغ عشق آفریقایی - African lovebird

پست من طرف amir.h 5/17/2009, 11:22

مرغ عشق صورت قرمزي(Red faced Lovebird) :

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird 6or2z8q13uqtluc0jira
http://www.photomea.com/files/6or2z8q13uqtluc0jira.jpg


نام علمي آن Agapornis Pullaria است و دومين گونه اي است كه جنس نر و ماده با هم تفاوت ظاهري دارند. جنس نر بدني برنگ سبز روشن دارد و قسمت زير بدن مايل به زرد است. رنگ سر و تاج نارنجي مايل به قرمز است و قسمتهايي از بال آبي رنگ ميباشد. شانه ها و زير بالها مشكي رنگ است و نوك برنگ قرمز است و پاها خاكستري است. در جنس ماده سر برنگ نارنجي و زير بالها سبز رنگ است. صورت قرمزي نسبت به بقيه گونه ها زيستگاه وسيعي دارد و از خليج مركزي آفريقا تا مناطق غربي اتيوپي پراكنده شده است. صورت قرمزي اولين مرغ عشقي بود كه به اروپا وارد شد. و در نقاشي ها سده 16 ميلادي اين پرنده ديده ميشود. با وجود اينكه حدود 400 سال از زندگي قفسي اين پرنده ميگذرد تعداد آنها روبه كاهش است و هنوز تكثير آن در قفس بسيار كم رخ ميدهد و تنها كساني كه تعداد فراوان از آن را دارند موفق به تكثير ميشوند.



مرغ عشق آبيسينيان (Abyssinian) :

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird Gndtl2mhgb0kwx8j46xs
http://www.photomea.com/files/gndtl2mhgb0kwx8j46xs.jpg


نام علمي آن Agapornis Taranta است كه به سياه بال نيز مشهور است . بدن جنس نر سبز رنگ است و قسمت پيشاني و فاصله بين نوك و چشمها و يك حلقه دور چشم برنگ قرمز ارغواني است و زير بالها مشكي است. جنس ماده رنگ قرمز در سر و صورت را ندارد وزير بال سبزرنگ يا مخلوط سبز و مشكي است. اين گونه ساكن كشور اتيوپي است و در قرن اخير علاقمندان پرندگان آنها را به قفسهاي خود آورده اند. اين گونه به صورت جفت تك توليد مثل ميكند ومعمولا تكثير كلوني آن با شكست مواجه ميشود.

همانطور كه گفته شد از 9 گونه 3 گونه ديمورفيك و 6 گونه مونومورفيك (جنس نر و ماده از لحاظ ظاهري يك شكل هستند) هستند. اين گونه ها به دو نوع تقسيم ميشوند يك نوع داراي يك رينگ دور چشمها هستند(Eye ring) و نوع ديگر اين حلقه را ندارند(Non eye ring)



گونه هاي حلقه دار (eye ring) :

مرغ عشق فيشر (fischer lovebird) :

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird U653oh2t7xsaft46iuv5
http://www.photomea.com/files/u653oh2t7xsaft46iuv5.jpg


نام علمي Agapornis Fischeri ميباشد و هر دو جنس نر و ماده يك شكل هستند بدن آنها سبز رنگ است و در قسمت بال و پشت به سبز تيره متمايل ميشود و در قسمت زير بدن به سبز روشن متمايل ميشوند قسمت پيشاني قرمز و نارنجي رنگ است قسمت گونه و زير گردن نارنجي روشن است. قسمت انتهاي بدن و دم برنگ آبي و بنفش ميباشد. رنگ نوك قرمز رنگ است و بيني و حلقه دور چشم سفيد رنگ است و پاها برنگ خاكستري روشن ميباشد.
زيستگاه طبيعي آنها زمينهاي مسطح اطراف تانزانيا است و معمولا به صورت كلوني زندگي ميكنند در اسارات به سادگي توليد مثل ميكنند. و همانطور كه گفتم اين گونه در ايران فراوان است و به عنوان طوطي برزيلي آن را ميشناسند.



مرغ عشق نياسا (Nyasa Lovebird) :

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird 19ldidblq6qb5xsieq06
http://www.photomea.com/files/19ldidblq6qb5xsieq06.jpg

نام علمي اين پرنده Agapornis Lilianae است و همچنين مرغ عشق ليلين ناميده ميشود. اين گونه سبزرنگ است قسمتهاي زيرين روشن تر است و قسمتهاي پشت و بال تيره تر است. رنگ سر نارنجي رنگ است. و قسمتهاي گونه روشن تر است. حلقه دور چشم بي پر است رنگ نوك قرمز است رنگ پاها خاكستري است. اين گونه نيز به تازگي توسط انسان در خانه نگهداري ميشود و براي اولين بار در سال 1890 توسط خانم ليلين اسكالتر به خانه آورده شد و علت نام ديگر اين پرنده همين است. و در سال 1920 به كشورهاي ديگر وارد شد. اين پرنده نيز در كلوني توليد مثل ميكند و ودر قفس نيز توليد مثل ميكند. اين گونه كمياب ترين نوع حلقه دار در اسارت است.
amir.h
amir.h
کاربر خوب لاک پشتی
کاربر خوب لاک پشتی

تشکر : 0

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird Empty رد: مرغ عشق آفریقایی - African lovebird

پست من طرف amir.h 5/17/2009, 11:22

مرغ عشق گونه مشكي Black-cheeked LoveBird))


نام علمي Agapornis Nigrigenis و برنگ سبز است و از مرغ عشق نياسا تيره تر است در قسمت زير و انتهاي بدن رنگ سبز روشن است. رنگ سر بين قهوه اي و مشكي است. رنگ گلو نارنجي رنگ است. پشت سر بين زرد و سبز زيتوني و رنگ بالها سبز تيره است. بيني و دور چشمها پر ندارد. رنگ نوك قرمز روشن وپاها خاكستري رنگ است. اين مرغ عشق در مناطق محدودي ديده ميشود. يك منطقه در جنوب زامبيا و ديگري در منطقه آبشار ويكتوريا در زيمبابوه . اين گونه در اواخر سده 19 شناخته شد. اين پرنده در طبيعت و اسارت براحتي توليد مثل ميكند.

مرغ عشق ماسك دار Masked Love Bird :

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird Xyxzb3a95l3wpkn9g8m5
http://www.photomea.com/files/xyxzb3a95l3wpkn9g8m5.jpg

با نام علمي Agapornis Personata و اكثر پرها سبز رنگ هستند پرهاي پيشاني و قسمت بين چشمها بين قهوه اي و دودي است. اطراف گردن زرد رنگ است. پوست بيني و حلقه دور چشم سفيد است و نوك پرنده قرمز است. و پاها برنگ خاكستري تيره است. زيستگاه اصلي پرنده شمال تانزانيا است و در سال 1800 شناخته شد و تا سال 1920 به كشورهاي ديگر صادر نشد. اين گونه در كلوني هاي بزرگ به صورت آزادانه توليد مثل ميكند.



گونه هاي بدون حلقه (eye ring) :

مرغ عشق صورت هلويي (Peachfaced Love Bird) :

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird Jfh06ng3n29ayyqvm5k2
http://www.photomea.com/files/jfh06ng3n29ayyqvm5k2.jpg

با نام علمي Agapornis Roseicollis با رنگ سبز روشن كه در قسمتهاي زير بدن به رنگ سبز در مي آيد. پرهاي پشت بدن آبي رنگ است. قسمت جلوي صورت برنگ قرمز و اطراف آن قرمز روشن است. نوك قرمز يا كرم است و رنگ پاها خاكستري است.
صورت هلويي ها در مناطق خشك جنوب آنگولا زيست ميكنند. و اولين بار در اواخر سده 17 شناسايي شدند. كه ابتدا با مرغ عشق صورت قرمزي اشتباه گرفته ميشد. و معمولا در اسارت توليد مثل ميكنند.
اين گونه بسيار محبوب است در ايران در تعداد محدود وجود دارد و جالب كه به آن طوطي ماسك دار ميگويند كه مسلما اشتباه است – در مورد رنگ آن نيز بايد گفت رنگهاي بسيار متفاوت و متنوعي دارد و رنگ سبز آن در ايران معمول تر است.



مرغ عشق گردن مشكي ((Black-collared Love Bird :

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird J5grvivussp0pcehd0cv
http://www.photomea.com/files/j5grvivussp0pcehd0cv.jpg

با نام علمي Agapornis Swinderniana و با نام مرغ عشق سوايندرن نيز شناخته ميشود. اين گونه بايد به صورت جداگانه از ديگر گونه ها بررسي شود زيرا به نوعي يك زير گونه متفاوت است. رنگ بدن سبز تيره و درقسمت گونه و زير بدن سبز روشن است در قسمت زير گلو به رنگ زرد تبديل ميشود. يك حلقه مشكي در قسمت گردن قرار دارد و فاصله آن با پرهاي سبز با رنگ زرد پوشيده شده است. رنگ دم و قسمت انتهاي بدن آبي رنگ است.زير بالها سبز رنگ است. و پر مياني دم برنگ سبز به همراه لكه ها نارنجي و قرمز است. اين گونه در كامرون و شرق زئيز زندگي ميكند و بسيار بندرت در اسارت وجود دارد. يك هيئت مذهبي توسط پدر هاتسبور تعدادي از آنها را با استفاده ار رژيم انجير نگهداري ميكنند كه اگر براي سه روز اين رژيم قطع شود پرنده ها ميميرند. تا كنون صادرات اين پرنده موفق نبوده است. ( اين نكته را يادآور شوم تمامي دوست داران پرندگان خانگي نگهداري از پرندگاني كه از طبيعت زنده گيري شده اند را كاري زشت و نادرستي ميدانند و تنها پرندگاني كه به صورت قفسي زاد و ولد كرده اند را براي نگهداري انتخاب ميكنند. )



انتخاب پرنده مناسب :

هنگامي كه اين نوع طوطي كوچك معرفي شد بسياري از مشتاقان پرندگان خواستار اين پرنده براي كلكسيونهاي خود شدند. و بهترين و ساده ترين گونه را يك صورت هلويي جوان ميدانستند زيرا نگهداري از آن آسان بوده و نوع رفتاري اين پرنده جذاب و دوست داشتني است. و رنگهاي بسيار متفاوتي از آن موجود است و هر چه پرنده جوان تر باشد راحت تر به محيط جديد عادت ميكند و رام ميشود. در حال حاضر نيز توصيه ميشود براي شروع و شناخت اين پرنده حتما با يك صورت هلويي كه رفتار ملايم تري دارد شروع كنيد. اين گونه فوق العاده جذاب و دوست داشتني است.

اطمينان از سلامت پرنده :

براي اطمينان از سلامت پرنده ابتدا بايد از يك فروشنده معتبر اقدام به خريد كرد و هنگام خريد به دقت پرنده را بررسي كنيد. يك پرنده سالم بايد هوشيار باشد و در برابر محرك ها عكس العمل نشان دهد و بايد سرحال باشد و پرهاي درخشان و تميز باشند. بدن بايد پر باشد استخوان هاي سينه بيرون نزده باشد. چشم ها بايد براق و شفاف باشد و هيچگونه ترشحي نداشته باشد. پوست بيني صاف باشد و ترشح نداشته باشد. مخرج پرنده بايد بررسي شود كه پرهاي اطراف آن تميز باشد. از خريدن پرنده اي كه با پرهاي پف كرده و يا چشمهاي بسته يا نيمه باز روي چوب نشسته خودداري كنيد. همچنين پرنده اي كه سرش را نميتواند ثابت و بي حركت نگه دارد يا سر را زير بال قرار ميدهد گزينه خوبي نيست. پرندگان استاد مخفي كردن علائم بيماري هستند زيرا در طبيعت پرنده بيمار از طرف همنوعانش طرد ميشود و براي همين هنگامي كه پرنده علائمي نشان ميدهد معولا بسيار بيمار است. خريد آن شايد كار درستي نباشد. بعد از اين كه پرنده را انتخاب كرديد آن را مستقيما در ارتباط با ديگر پرندگانتان قرار ندهيد و حداقل به مدت يك ماه در قفس قرنطينه از آن نگهداري كنيد تا از صحت و سلامت آن مطمئن شويد..
اگر نشانه هاي بيماري در پرنده مشاهده كرديد آن را در محل گرم و ساكتي قرار دهيد و با غذاهاي مورد علاقه اش تغذيه شود. فرني گرم ميتواند مفيد باشد. و قبل از حاد شدن بيماري با دامپزشك مشورت كنيد.

رژيم غذايي :


بعد از اينكه پرنده به خانه جديد عادت كرد رژيم غذايي او بايد شامل مخلوط دانه ( شامل ارزن درشت – تخمه كتان – تخم گشنيز – چهار تخم – شاه دانه ، نسبت ارزان دو برابر كل بقيه دانه ها باشد.) ميوه و سبزيجات تازه لازم است و دقت كنيد كه حشره كشهاي روي ميوه و سبزيجات ميتواند براي پرنده شما خطرناك باشد. هويج رنده شده ،* دانه ذرت معمولا مناسب است اگر سبزيجات و ميوه به طور مداوم در رژيم غذايي موجود باشد احتياج به استفاده از ويتاومين به صورت جداگانه نيست. البته ويتامين جداگانه صدمه اي به پرنده نميزند.غذاهاي خشك كودكان با پروئين مانند برشتوك و سرلاك ميتواند منبع خوب پروتئين باشد. وجود كف دريا و يا بلوك معدني در قفس لازم است و باعث تامين مواد معدني ميشود. خوشه ارزن ميتواند به عنوان غذاي تشويقي استفاده شود.
توجه داشته باشيد رژيم تمام دانه باعث چاقي و صدمه به كبد پرنده و گاهي حتي مرگ ميشود. اين پرندگان بايد رژيم متنوعي داشته باشند. تنها تعداد محدودي از سبزيجات و ميوه ها مناسب نيستند كه ليست آنها را بزودي اضافه خواهم كرد.

در مورد رژيم پرنده به اين نكات حتما دقت كنيد : اگر پرنده را تازه خريداري كرديد ابتدا از همان رژيم غذايي كه قبلا استفاده ميكرده استفاده كنيد و تا هنگامي كه به خانه جديد عادت نكرده اقدام به تغيير رژيم غذايي نكنيد. زيرا تغيير رژيم عذايي باعث وارد شدن استرس بيشتر به پرنده ميشود. تغيير رژيم غذايي را بسيار تدريجي انجام دهيد و پرنده را تحت فشار نگذاريد . اين پرنده ها نسب به تغيير غذا بسيار حساس هستند ولي لزوم تغيير رژيم تمام دانه به رژيم مخلوط دانه و ميوه و سبزيجات را مد نظر داشته باشيد.

تكثير و توليد مثل :

ابتدا شرايطي كه شما فراهم ميكنيد سپس طبيعت تعيين ميكند كه جفت گيري انجام شود. اگر امكانش را داريد يك گروه مرغ عشق را براي انتخاب جفت كنار هم قرار دهيد زيرا الزاما يك پرنده نر و ماده تشكيل جفت را نميدهد. و ممكن است هيچ گاه جفت گيري انجام نشود.
براي مهيا كردن شرايط جفتگيري 1- در فصل پائيز يك جعبه به ابعاد 15×15 به ارتفاع 25 سانتيمتر به عنوان لانه تهيه كنيد 2- تهيه مواد لانه سازي (شامل : برگ نخل ،* روزنامه ،* علف و كاه خشك – دقت كنيد در اين مواد از حشره كشهاي مضر استفاده نشده باشد ) 3-فراهم آوردن آرامش و خلوت براي پرنده ها
معمولا پرنده با استفاده از مواد لانه سازه لانه را پر ميكند ويك حفره تونل شكل در آن ايجا ميكند.
پرنده ماده معولا بين 4 الي 6 تخم ميگذارد و به مدت 21 تا 24 روز روي تخمها ميخوابد تا تخم شكسته شود و جوجه ها بيرون بيايد. اگر ماده بيش از 8 تخم گذاشت و بيش از 24 روز روي تخم خوابيد بايد به شما تبريك گفت چون دو پرنده ماده را با هم جفت كرده ايد و تخم ها بدون نطفه هستند. در جفتهاي واقعي جنس نر نيز در خوابيدن روي تخم كمك ميكند و از لانه نيز مراقبت ميكند. و در اغلب اوقات در ورودي لانه نگهباني ميدهيد. وقتي جوجه ها از تخم بيرون آمدند پدر و مادر شروع به غذا دادن به آنها ميكنند. در اين زمان فارهم كردن غذاهاي پر پروتئين و كه براحتي قابل هضم باشند به والدين كمك ميكند سرلاك كودك ، سوپ و شوربا جو و يا غذاهاي آماده مختص جوجه ها ميتوانند انتخاب خوبي باشند. جوجه ها پس 5 الي 6 هفته پر درمي آورند و تا دوهفته بعد از آن نيز توسط والدينشان مراقبت ميشنود. اگر والدين روي تخمها نميخوابند يا به جوجه ها غذا نميدهند علتش آن است كه اين جفت براي اولين بارشان بوده و شايد هنوز توانايي نگهداري از تخمها و جوجه ها را نداشته باشند و ممكن است در دفعات بعدي موفق به انجام آن شوند.

منبع : www.iranspca.com
amir.h
amir.h
کاربر خوب لاک پشتی
کاربر خوب لاک پشتی

تشکر : 0

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird Empty رد: مرغ عشق آفریقایی - African lovebird

پست من طرف لاکی 5/17/2009, 12:24

من مرغ عشق ماداگاسکار را دوست داشتم قشنگ بود
لاکی
لاکی
دوست گفتگوی لاک پشتی
دوست گفتگوی لاک پشتی

تشکر : 2

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird Empty رد: مرغ عشق آفریقایی - African lovebird

پست من طرف amir.h 5/18/2009, 13:53

البته اگه کسی از این مرغ عشقها میخواد بگه تا من به یه مغازه معرفیش کنم قیمت هاش واقعا استسنایی
amir.h
amir.h
کاربر خوب لاک پشتی
کاربر خوب لاک پشتی

تشکر : 0

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird Empty رد: مرغ عشق آفریقایی - African lovebird

پست من طرف niloofar20 11/13/2009, 12:30

من که عاشق مرغ عشقای آفریقایی هستم . چند سال پیش تو یکی از مغازه های نزدیک میدون انقلاب دیدم. آقا امیر این جایی که میگین کجاس؟
niloofar20
niloofar20
کاربر باسابقه لاک پشتی
کاربر باسابقه لاک پشتی

تشکر : 4

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird Empty رد: مرغ عشق آفریقایی - African lovebird

پست من طرف مه لقا 11/13/2009, 16:30

من که چیزی نمی بینم ناراحت
avatar
مه لقا
کاربر خوب لاک پشتی
کاربر خوب لاک پشتی

تشکر : 2

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

مرغ عشق آفریقایی - African lovebird Empty رد: مرغ عشق آفریقایی - African lovebird

پست من طرف niloofar20 11/14/2009, 08:28

آره مه لقا جون عکسا متاسفانه باز نمی شه. باید تو گوگل سرچ کنی مرغ عشق آفریقایی - African lovebird 131202
niloofar20
niloofar20
کاربر باسابقه لاک پشتی
کاربر باسابقه لاک پشتی

تشکر : 4

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد