جاذبه های گردشگری
جاذبه های گردشگری
اول اذربایجان شرقی رو می نویسم چون خودم هم میشناسم
تالاب آلمالو گلی سهند
تالاب آلمالوگلی سهند كه ازنوع تالاب های دریاچه ای است درارتفاع د وهزار و400متری جنوب شرق ارتفاعات سهند وبا 30هكتار وسعت دربالای قله ای واقع شده است. این تالاب به دلیل ارتفاع بالای محل استقرارخود ازحوزه آبریز چندانی برخوردار نبوده وبه علت عدم ارتباط به چشمه ای خاص، تنها از بارش برف و باران تغذیه می شود. تمام سطح دریاچه وتالاب آلمالوگلی، پوشیده از انواع گیاهان آبزی بوده و فضاهای خالی بسیار كمی در گوشه وكنار آن دیده می شود. گیاهان آبزی تالاب مزبور، محیط مناسبی برای لانه گزینی و تخم گذاری انواع پرندگان فراهم كرده به طوری كه درفصول بهار و تابستان، تعدادی پرنده آبزی همچون كله سبزوچنگررا می توان درآنجا مشاهده كرد.راه دسترسی به تالاب آلمالوگلی، جاده شوسه و کوهستانی به طول ۴۸ کیلومتری است که از غرب ۶۶ کیلومتری جاده تبریز - میانه منشعب می شود.
قلعه ضحاک
قلعه ضحاك(آژدهاك) یا داش قلعه در 28 كیلومتری شرق عجبشیر و در ساحل شرقی دریاچه ارومیه و در 95 كیلومتری جنوب تبریز قراردارد.
قلعه ضحاك با بیش از 3000 سال قدمت بر فراز كوه منفرد، از مكانهای مهم اقوام مانایی و مادها بوده است.این قلعه در نزدیكی شهرستان عجب شیر در استان آذربایجان و یكی از مكانهای دیدنی است كه در ارتفاع ۲۳۰۰متری از بستر رودخانه قلعه قرار گرفته است.در این قلعه مخازن سنگ، آب انبار، آسیاب، سالن شورا، حمام و دههاآثار دیگر وجود دارد.نیمی از اتاقهای قلعه بی سقف در زمین كنده شده و نیم دیگر در كوه و به صورت حفرهای درآورده شده است.اغلب این حفرهها چاله آبی هم (آب انبار) دارند. همچنین بر دیوارهای این حفرههای سنگی، طاقچههای كوچكی كنده شده است.
باغچه جوق
باغچة جوق ماكو در فاصلة 6 کیلومتری ماکو و حدود 2 کیلومتری از سمت غرب جاده اصلی بازرگان و در روستایی به نام باغچه جوق در استان آذربایجان شرقی واقع شده است.
كاخ تاریخی وبا شكوه باغچه جوق ماكو در باغی به وسعت حدود 11 هكتار در اواخر دوره قاجار به دستور اقبال السلطنه ماكویی، یكی از ســرداران مظفـــرالدین شاه و از حكام مقتدر آن دوره ( 1324-1313 هجری قمری) با 2500 متر مربع زیر بنا در باغی زیبا كه دارای انواع درختان میوه و گلها (بوتههای بزرگ رز و ...) و درختان زینتی ( اقاقیا، تبریزی و...) و چشمهای زلال میباشد، ساخته شد و تأثیر شگرفی از سبك معماری روسیه آن زمان پذیرفته است.
honey- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 5
رد: جاذبه های گردشگری
کندوان
روستای تاریخی و زیبای کندوان شهرستان اسکو در فاصله 22 کیلومتری جنوب شهر اسکو و 62 کیلومتری شهر تبریز واقع است. کندوان روستایی است کوهستانی و ییلاقی که خانه های هرمی شکل آن از نوع معماری صخره ای و در نوع خود کم نظیر است. قدمت این روستا طبق بررسی های انجام یافته به قرن هفتم هجری و طبق نظریه هایی به دوره های قبل از اسلام مربوط می شود.بلندی این تپه های مخروطی و هرمی شکل گاهی به حدود 30 تا 40 متر می رسد. داخل این خانه های صخره ای اتاق های متعددی حفر گردیده و به صورت منازل مسکونی ، انبار و محل نگهداری دام مورد استفاده قرار گرفته اند.در داخل هر مخروط حفره هایی از یک تا چهار طبقه حفاری شده و کوچه ها در واقع همان شیارهای ناشی از آبرفت های مربوط به باران است که در طی سالیان دراز ایجاد گردیده است.
که دوستانم قبلا تو تاپیک تبریز شهر اولین ها بهش شاره کرده بودن نزدیکی های این روستا یه چند تا تونل هستش که مردم اون زمان برای مقابله با حمله مغول اونجارو ساخته بودن دیدن اونجا هم خالی از لطف نیست
honey- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 5
رد: جاذبه های گردشگری
روستای پلکانی زنوق
زنوزق یكی از روستاهای پلكانی استان آذربایجان شرقی است که قدیمی ترین آن در ایران هم محسوب می شود. زنوزق در كنار شهر زنوز در 30 كیلومتری شمال غربی شهرستان مرند واقع است. شغل اصلی اهالی این روستا باغداری (سیب، زردآلو و گردو) و دامداری است با گذشت زمان به سوی مدرنیته هنوز اهالی این روستا آداب و رسوم و پوشش سنتی خود را حفظ کرده اند از اولین نگاه به سربالایى روستا كوچه ها و خانه هایى به تصویر كشیده مى شود كه به طرز عجیبى هویت تاریخى خود را حفظ كرده اند.
honey- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 5
رد: جاذبه های گردشگری
مسجد کبود
مسجد کبود كه عمارت مظفریه نیز خوانده میشود به دستور جهانشاه بن شاه یوسف از فرمانروایان قره قویونلو ساخته شده است. ولی ادامه كار بنا به خواست خاتون جان بیگم زوجه جهانشاه و در سال 870 ه. ق به پایان رسید.
این بنای تاریخی به دلیل اهمیت زیادی که دارد، بار دیگر مورد توجه قرار گرفته و به دست جوانان هنرمند ایرانی در حال بازسازی است.
همانطور كه از نامش پیداست، این عمارت تماما با كاشیهای لاجوردی و فیروزه فام پوشیده شده است؛كاشیهایی از جنس دریا و آسمان.
در لابلای این فیروزهها، كاشیهایی به رنگ سیاه و سفید نیز خود نمایی میكنند كه به سبك و سیاق معرق در كنار هم با نظمیچشمنواز چیده شدهاند.
honey- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 5
رد: جاذبه های گردشگری
مقبره الشعرا
بنای یادبود
عظمت و تقدس خاک سرخاب به جهت عارفان و شاعرانی که در آن مدفون هستند و نام ظاهری مقبره الشعرا که اثری از وجود خارجی آن نبود، جرقه ایی بود برای ساخت بنای یاد بوداین شاعران و عارفان سترگ، لذا در شهریور ماه 1350 هجری شمسی آگهی دعوت به مسابقه طرح یاد بود مقبره الشعرا به روزنامه های کیهان و اطلاعات و مجله یغما فرستاده شد و پس از طی مراحل اداری بالاخره طرح پیشنهادی آقای مهندس غلامرضا فرزانمهر انتخاب و عملیات عمرانی آن آغاز گردید. اکنون تحت لوای جمهوری اسلامی ایران و به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی این مجموعه فرهنگی پذیرای میهمانان و گردشگران از داخل و خارج کشور است.
مقبره الشعرای تبریز
در مأخذ و منابع، از مقبره الشعرا تا قبل از قرن هشتم نامی برده نشده و قدیمی ترین تذکره فارسی، یعنی لباب الالباب محمد عوفی که ظاهراً در سنه 618 تإلیف شده و شرح حال شاعران قرن ششم مانند خاقانی و ظهیر را که در مقبره الشعرا دفن شده اند، نگاشته است، نامی از مقبره الشعرا نبرده و از این روی، قدیمی ترین کتابی که نام مقبره الشعرای سرخاب را به صراحت دارد "نزهه القلوب" حمدلله مستوفی است که در سال 740 ه. ق تألیف شده است.
معروفترین آرمیدگان مقبره الشعرا
اسدی طوسی، قطران تبریزی، مجیرالدین بیلقانی، خاقانی شیروانی، ظهیرالدین فارابی، شاپور نیشاپوری، شمس الدین سجاسی، ذوالفقار شروانی، همام تبریزی، مانی شیرازی، شکیبی تبریزی و سید محمد حسین شهریار.
خفتگان معاصر از بزرگان
دکتر مهدی روشن ضمیر «شاعر و نویسنده و استاد دانشگاه»
دکتر محمود پدیده «شاعر و استاد دانشگاه»
استاد جواد آذر «شاعر»
استاد میرزا طاهر خوشنویس تبریزی «خوشنویس و کاتب قرآن کریم»
محمود ملماسی «شاعر اهل بیت»
سید یوسف نجمی «شاعر اهل بیت»
استاد علی حریرچی «شاعر و استاد دانشگاه»
honey- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 5
» جاذبه های توریستی ایران
» گوزنهای آهن خوار جاذبه جدید ژاپن