چپ دستید یا راست دست؟
چپ دستید یا راست دست؟
محققان دانشگاه گرانادا با بازنگری تعداد زیادی از مطالعات مربوط به راست دستها و چپ دستها دریافتند دستی که افراد با آن می نویسند نگاه آنها را نسبت به دنیا تغییر می دهد و می تواند بر روی روش این افراد در دیدن مفاهیمی چون خوبی و بدی تاثیر بگذارد. به طوری که چپ دستها خوبی دنیا را در سمت چپ و راست دستها آن را در طرف مخالف می بینند.
برپایه این تحقیقات، تجربیات ادراکی و حرکتی به طور اجتناب ناپذیری با دستی که قدرت بیشتری دارد ارتباط دارند و تا حد چشمگیری بر روی چگونگی نگاه ما به دنیا و درک مفاهیمی چون خوبی و بدی اثر می گذارند.
چپ دستها در اقلیت قرار دارند و تنها حدود 10 درصد از جمعیت جهانی را تشکیل می دهند. چپ دستی به دلیل قدرت بیشتر نیمکره راست مغز است در حالی که در راست دستها قدرت نیمکره چپ بیشتر است.
اغلب گفته می شود که این تفاوت مغزی موجب می شود که چپ دستها باهوش تر و خلاق تر از راست دستها باشند و این فکر از این ناشی شده است که بسیاری از هنرمندان و نوابغ گذشته از دست چپ (دست شیطان) استفاده می کرده اند.
در گذشته به این دلیل به دست چپ دست شیطان می گفتند که در راست دستها به عنوان یک دست از کارافتاده و بی مصرف شناخته می شده و تمام قدرت و توانایی فرد در دست راست بوده است.
به دلیل در اقلیت قرار گرفتن این افراد، از نظر فرهنگی پیش داوریهای زیادی درباره چپ دستها می شود.
اکنون این محققان اسپانیایی در بررسیهای خود نشان دادند که چپ دستها "چشم انداز چپ" دنیا را دارند.
تحقیقات گذشته دانشمندان دانشگاه استانفورد نشان می داد زمانی که از یک چپ دست خواسته می شود که اشیاء و یا افراد را با یک مفهوم ذهنی مثبت در فضای یک نمودار قرار دهد آنها را در سمت چپ قرار می دهند در حالی که مفاهیم منفی را در طرف راست می گذارند اما راست دستها مفاهیم مثبت و منفی را در جهت مخالف قرار می دهند.
همچنین در یک نقاشی، اشیاء و افرادی که طرف چپ چیده می شوند از نظر یک چپ دست همیشه مثبت هستند در حالی که برای راست دستها منفی به نظر می رسند.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "سیستم نمادگرایی دنیا بیان می دارد که راست نماد خوبی و چپ نماد بدی است. این درحالی است که تجربه حسی- حرکتی چپ دستها موجب می شود که نمادهای آنها در نقطه مقابل باشد.
این نشان می دهد که نظام جهانی نمادها از سوی راست دستها تعیین شده است.
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
منم یک چپ دستم!
Developer Programmer- کاربر خوب لاک پشتی
رد: چپ دستید یا راست دست؟
ممنون آقا افشین.
من یک دست برتر ندارم و از نظر توزیع نیرو، مچ دست چپم قوی است (مینویسم) و بازوی دست راستم (شامل همه ی کارهای دیگر مثل پرتاب کردن، حمل کردن، ضربه زدن و ....)
و به نوعی جزء افرادی هستم که دو دوست برتر دارند.
:>#(:
maryam.m- دوست گفتگوی لاک پشتی
مرضیه- مدیر گفتگوی لاک پشتی
پیام- کاربر فعال لاک پشتی
اما از دست چپم هم خیلی استفاده می کنم. مثلا کیفم رو اصلا نمی تونم با دست راست حمل کنم. حتما باید با دست چپ باشه ، ورگرنه اصلا روی اون تسلط ندارم. یا برای تکیه گاه شدن همیشه از دست چپ استفاده می کنم.
پریا- دوست گفتگوی لاک پشتی
چه جالب. چقدر چپ دست داریم :
منم با دست راست مینویسم ولی خیلی از کارامو فقط با دست چپ میتونم انجام بدم .
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
کیمیا- دوست گفتگوی لاک پشتی
ممنون
من راست دستم
اما چپ دستها معمولا ادمهای باهوش و ویژه ای هستند
Sahra- دوست گفتگوی لاک پشتی
ولی هیچ کاری رو غیر از نوشتن نمیتونم با راست انجام بدم
Salma- دوست گفتگوی لاک پشتی
مرضیه- مدیر گفتگوی لاک پشتی
تو خانوادم دوتا چپ دست داریم و دید بدی نسبت به چپ دستی نداشتن. ولی نمیدونم چرا
Salma- دوست گفتگوی لاک پشتی
بچه که بودم برادرم همیشه مجبورم میکرد با دست راست بنویسم و منم که کلی حساب میبردم ازش الان برای نوشتن از دست راست بهره میکیرم البته با دست چپم میتونم بنویسم ولی کند
اما همه ی کارها را با دست چپ انجام میدم راکت بدمینتون،قاشق،کیف،گوشی،همه چیز!
اما اینکه کدام سمت را مثبت تر میبینم هنوز نمی دونم!یعنی تا حالا دقت نکرده بودم
im_213- کاربر خوب لاک پشتی
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
به نظر من هم چپ دستها باهوشترن
mahsa- همکار گفتگوی لاک پشتی
ممنون اقا افشین جالب بود
honey- همکار گفتگوی لاک پشتی
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
البته من دستم شکست سوم ابتدایی بودم و اون موقع فقط به درس و مشق مشغول بودم
honey- همکار گفتگوی لاک پشتی
تعداد چپ دست ها زیاد است و این که باهوش ترند هنوز در حال مطالعه و بررسی است!
ارتباط بین نیم كره ی راست و چپ مغز در افراد چپ دست بسیار بهتر و سریع تر از راست دست هاست و به این معناست كه چپ دستها در فعالیتهایی همچون ورزش و بازیها بسیار سریع تر تفکر میکنند و واكنش های سریع آنها باعث بهتر بودن آنان میشود، زیرا میتوانند به راحتی از هر دو نیم كره مغز خود در فعالیتها استفاده كنند.
روز 22 مرداد روز جهانی چپ دست هاست <:-p <:-p
راستی افرادی که مثل من دو دست برتر دارند (میکس) هرگز در فعالیت های ورزشی قهرمان نمی شوند. :>#(: (و این از نظر علمی ثابت شده است. علت آن پخش نیرو و قدرت در عضلات و اندام هاست) :\m/:
افراد چپ دست معروف: داوینچى ،پیکاسو،میکل آنژ،باخ،بتهون،شکسپیر،نیچه،جبران خلیل جبران،هلن کلر ،ارسطو،افلاطون،داروین،ژولیوس سزار،……….
لطفا افشین رو هم به لیست بالا اضافه کن!افراد چپ دست معروف: داوینچى ،پیکاسو،میکل آنژ،باخ،بتهون،شکسپیر،نیچه،جبران خلیل جبران،هلن کلر ،ارسطو،افلاطون،داروین،ژولیوس سزار،……….
Developer Programmer- کاربر خوب لاک پشتی
هرکس با چپ مینویسه بیاد اعلام کنه تا اسمش در لیست پایین اضافه شود
ما با این ها که فرقی نداریم فقط باید خودمان را پیدا کنیم.
افراد چپ دست معروف:
داوینچى، Afshin_Zavar ،پیکاسو، میکل آنژ، باخ، بتهون، maryam.m شکسپیر، نیچه، جبران خلیل جبران، hengameh، هلن کلر ، ارسطو، افلاطون، marye ،داروین، ژولیوس سزار،……….
:cheers: :m/: :m/: :cheers:
راست دست ها هم با چپ دست ها و میکس ها فرقی ندارند
همه میتونن مثل لیست بالا انقدر معروف شن
» هوش پايراست شما چقدراست؟
» پرندگان نیز اعداد را از چپ به راست میخوانند
» اعتراض به کشتن کبورترها در ورزگاه آزادی از طریق برنامه نود
» گربه های خانگی هم راست دست یا چپ دست هستند