تاثير مصرف غذاهاي تند بر سلامت
تاثير مصرف غذاهاي تند بر سلامت
مترجم: کشميري- غذاهاي پر ادويه در سراسر جهان طرفداران زيادي دارد.
علاوه بر طعم دادن به غذا، ادويه براي سلامت جسمي نيز مي تواند مفيد باشد.
در اين مطلب از سايت «MSN» به چند خواص مصرف غذاهاي تند اشاره خواهيم کرد.
* کاهش وزن: فلفل داغ حاوي کپساسين (Capsqicin) با سرعت بخشيدن به سوخت و ساز به بدن کمک مي کند تا کالري ها سريع تر بسوزد.
کپساسين با بالابردن دماي بدن، ضربان قلب را بالا مي برد علاوه بر آن بررسي ها نشان داده است، افرادي که غذاهاي تند مصرف مي کنند، وعده غذايي کوچک تر مي خورند و کالري کمتري مصرف مي کنند.
* براي قلب مفيد است: فلفل قرمز با بهبود بخشيدن به توانايي بدن در حل کردن لخته خون، به سلامتي قلب کمک مي کند. طبق بررسي ها افزودن فلفل به رژيم غذايي باعث مي شود کلسترول مضر به مدت طولاني تري در برابر اکسيده شدن مقابله کند و در نتيجه خطر حمله قلبي را کاهش دهد.
کپساسين موجود در فلفل با التهاب که عامل خطر حمله قلبي شناخته شده است، نيز مقابله مي کند.
آمار نشان داده است، فرهنگ هايي که اغلب غذاهاي تند مصرف مي کنند، با ميزان پايين تر سکته و حمله قلبي روبه رو هستند.
* گردش خون بهبود يافته: غذاهاي تند با ايجاد گردش خون خوب، فشار خون را کاهش مي دهد. با خوردن غذاي تند، دماي بدن بالا مي رود و در نتيجه با افزايش جريان خون، قلب شروع به پمپاژ مي کند.
فلفل قرمز که غني از ويتامين A و C است، ديوار هاي رگ هاي خون را نيز تقويت مي کند.
* خاصيت ضدسرطاني: تحقيقات متعددي نشان داده، که مصرف منظم فلفل و پودر کاري خطر مبتلاشدن به سرطان را کاهش مي دهد.
کپساسين رشد سلول هاي سرطاني را کند مي کند و در بعضي از مواقع، باعث از بين رفتن سلول هاي سرطاني بدون آسيب رساندن به سلول هاي اطراف مي شود. در کشورهايي مانند هند و مکزيک که مصرف کپساسين بالا است، آمار بعضي از سرطان ها نيز پايين است.
* بهبود بخشيدن به قوه هاضمه: ادويه با افزايش ترشح اسيدهيدروکلوريک (Hydrochloric) در معده به سيستم گوارشي کمک مي کند. کپساسين باکتري مانند «H.pylori» را از بين مي برد و از زخم معده جلوگيري مي کند. با وجود اين، اگر با خوردن غذاهاي تند دچار سوزش سردل شديد، داروي ضد اسيد بخوريد تا اسيد معده خنثي شود.
* آرتريت: زردچوبه التهاب مفصل و از بين رفتن استخوان را کاهش مي دهد. کورکومين (Curcumin) موجود در زردچوبه، درد مربوط به آرتريت را از بين مي برد.
* آنفلوآنزا و سرماخوردگي: کپساسين عرق زاست و اين دو بيماري را تسکين مي دهد.
علاوه بر آن مجراي بيني را باز مي کند و علايم سينوزيت و علايم ديگر اين دوبيماري را بهبود مي بخشد.
* برنامه خواب را بهبود مي بخشد: محققان استراليايي دريافتند افرادي که به طور منظم غذاهاي تند استفاده مي کنند راحت تر به خواب مي روند. اين افراد نيز بهتر از خواب بيدار مي شوند و طي روز از انرژي بيشتري برخوردار هستند.
* بهترکردن روحيه: فلفل ميزان هورمون هاي اندورفين و سروتونين را که مسکن درد هستند و احساس خوبي به فرد مي بخشند، در بدن تقويت مي کند. اين ادويه خاصيت مقابله کردن با افسردگي و تسکين استرس را نيز دارد.
* قدرت تنفسي را بهبود مي بخشد: فلفل تند عملکرد خلط آور دارد و به بيماران آسم، برونشيت حاد، سينوزيت، آمفيزم و بيماري تنفسي ديگر کمک مي کند تا آسان تر نفس بکشند.
فلفل داغ با از بين بردن گرفتگي مجراي تنفسي به فرد کمک مي کند تا راحت تر نفس بکشد.
البته مهم است که غذاهاي تند به طور معتدل مصرف شود، به ويژه که اگر معده حساسي داريد و يا اين که به غذاهاي تند عادت نداريد، احتياط کنيد.
گرفته شده از : خراسان نیوز
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: تاثير مصرف غذاهاي تند بر سلامت
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: تاثير مصرف غذاهاي تند بر سلامت
الهام- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 117
رد: تاثير مصرف غذاهاي تند بر سلامت
مرسی از مطلب مفیدتون
amir hosein- کاربر خوب لاک پشتی
- تشکر : 8
» مصرف آبغوره کبد را تقويت ميکند
» تاثير يک شخصيت کارتونی بر گياهخواری کودکان
» فست فود و هله هوله خوری برای سلامت مغز مضر است
» خاصیت معجزه آسای آب در حفظ سلامت