طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
صفحه 1 از 2 • 1, 2
طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
مواد لازم و ترکیبات: گوشت گوسفندی، یک پیمانه پر زردچوبه (منظور پیمانه های قاشق که در ظرف ادویه هستن می باشد) زردچوبه، نمک، روغن، لیموعمانی، لوبیا قرمز، پیاز، سبزی قرمه
سبزی قرمه: تره 4 کیلو- جعفری 4 کیلو- گشنیز 2 کیلو- اسفناج نیم کیلو- شمبلیله نیم کیلو
نکته: حتماً باید این ترکیبات برای سبزی باشه تا سبزی خوشمزه ای در بیاد
طرز پخت:
سبزی قرمه سبزی رو پس از خرد کردن و شستن در داخل ماهی تابه ریخته و تفت بدین تا سبزی مقداری سرخ بشه. سبزی نباید بسوزه فقط باید تفت داده بشه.
ابتدا یک پیمانه پر زردچوبه در روغن بریزید. یک پیاز رو به صورت خلال های کوچک ریز کنید و در روغن بریزید. پیازها باید در روغن شناور باشن. یعنی روغن باید به حدی باشه که پیاز در زیر روغن قرار بگیره. پیاز رو تا حدی که ربه رنگ طلایی در بیاد تفت بدین. دقت کنید پیاز رو نسوزانید یا قهوه ای رنگ نشه. پیاز رو در ظرفی بریزید. حال گوشت رو در ظرف حاوی روغن پیاز داغ که با زردچوبه مخلوط شده بود بریزید و تفت بدین. گوشت نباید سرخ بشه این تفت دادن تا حدی باید باشه که گوشت به رنگ قهوه ای دربیاد و به اصطلاح روغن بهش بخوره. پس از تفت گوشت مقداری پیاز داغ رو به گوشت اضافه کنید و سبزی رو در داخل قابلمه بریزید و قابلمه رو پر از آب کنید. البته آب باید 10 سانت پایین تر از در قابلمه باشه. شعله گاز رو زیاد کنید تا آب به جوش بیاد. حال لوبیای پاک شده رو در آبکش بشورید تا گرد و خاک اون از بین بره و به داخل قابلمه اضافه کنید. من ترجیحاً لیموعمانی رو می شورم و با چاقو فقط لیمو رو سوراخ می کنم چون هسته ها و محتویات اون وارد خورشت نشه و فقط خورشت رو ترش کنه. یک پیمانه هم نمک به این مخلوط اضافه کنید. بعد از افزودن این مواد و جوشیدن آب، شعله رو کم کنید و هر نیم ساعت یک بار به خورشت سر بزنید و هم بزنید. بهتره در قابلمه تفلون خورشت درست کنید چون احتمال ته گرفتگی خیلی کمه. دقت کنید موادی رو که اضافه کردین در ابتدا آب باید بالای مواد رو بپوشونه. بعد از 4 الی 5 ساعت یا گاهی اوقات 6 ساعت قرمه سبزی آماده سرو شدن است
نکته: البته چرب شدن قرمه سبزی بستگی به گوشت و روغنی که در ابتدا برای پیاز داغ استفاده می کنید داره.
اين مطلب آخرين بار توسط فریده در 5/7/2010, 07:16 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
مواد لازم و ترکیبات: گوشت گوسفندی، پیاز، یک پیمانه پر زردچوبه (منظور پیمانه های قاشق که در ظرف ادویه هستن می باشد)، نمک، روغن، لیموعمانی، لپه، یک قاشق چای خوری زعفران سائیده و گل محمدی سائیده
طرز پخت:
ابتدا یک پیمانه پر زردچوبه در روغن بریزید. یک پیاز رو به صورت خلال های کوچک ریز کنید و در روغن بریزید. پیازها باید در روغن شناور باشن. یعنی روغن باید به حدی باشه که پیاز در زیر روغن قرار بگیره. پیاز رو تا حدی که ربه رنگ طلایی در بیاد تفت بدین. دقت کنید پیاز رو نسوزانید یا قهوه ای رنگ نشه. پیاز رو در ظرفی بریزید. حال گوشت رو در ظرف حاوی روغن پیاز داغ که با زردچوبه مخلوط شده بود بریزید و تفت بدین. گوشت نباید سرخ بشه این تفت دادن تا حدی باید باشه که گوشت به رنگ قهوه ای دربیاد و به اصطلاح روغن بهش بخوره. پس از تفت گوشت مقداری پیاز داغ رو به گوشت اضافه کنید و قابلمه رو پر از آب کنید. البته آب باید 10 سانت پایین تر از در قابلمه باشه. یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی و یک قاشق چای خوری زعفران سائیده شده و یک قاشق چای خوری گل محمدی سائیده شده رو در ظرف بریزید. شعله گاز رو زیاد کنید تا آب به جوش بیاد. پس از جوشیدن آب، شعله رو کم کنید. بعد از 45 دقیقه لپه پاک شده رو در آبکش بشورید تا گرد و خاک اون از بین بره و به داخل قابلمه اضافه کنید. من ترجیحاً لیموعمانی رو می شورم و با چاقو فقط لیمو رو سوراخ می کنم چون هسته ها و محتویات اون وارد خورشت نشه و فقط خورشت رو ترش کنه. یک پیمانه هم نمک به این مخلوط اضافه کنید. بعد از 4 الی 5 ساعت خورشت قیمه آماده سرو شدن است.
نکته: افزودن زعفران به قیمه باعث می شه در هنگام پخت بوی نامطبوع گوشت توی خونه پخش نشه و گل محمدی هم برای خوشبو و خوش عطر شدن قیمه به کار برده می شه که توصیه می کنم نیم ساعت قبل از اینکه خورشت رو سرو کنید باز هم مقداری زعفران سائیده شده به مخلوط اضافه کنید.
اين مطلب آخرين بار توسط فریده در 5/7/2010, 07:17 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
نکته: برای تهیه ته چین بهتره از پلو پز استفاده بشه.
مواد لازم برای 2 پیمانه برنج: 2 قاشق ماست معمولی، 2 عدد تخم مرغ، یک قاشق پر مربا خوری زعفران سائیده، نمک، روغن
طرز پخت:
ابتدا برنج رو بشورید و در داخل پلوپز بریزید. البته باید درجه ته دیگ دار رو برای این برنج انتخاب کنید. ماست و تخم مرغ مقداری نمک و زعفران رو در ظرفی ریخته و مخلوط کنید تا کاملاً مخلوط شوند. پلوپزهای Tefal در هنگامی که مرحله ته دیگ در حال اجراست بوق می رنن. در این مرحله مواد مخلوط شده رو به برنج نیم پز اضافه کنید. و کاملاً با برنج مخلوط کنید سپس مقداری روغن در پلوپز ریخته و منتظر آماده شدن ته چین بمونید.
***نکته: من معمولاً در داخل ته چین چیزی نمی ریزم ولی کسانی که مایل به قرار دادن مرغ یا زرشک در داخل ته چین هستن باید در قابلمه یا پلوپز برنج رو به صورت لایه لایه بریزن. یعنی ابتدا مقداری برنج مخلوط با مواد رو در ته قابلمه یا پلوپز بریزن (یک لایه نازک) سپس مرغ پخته شده و قطعه قطعه شده و یا زرشک رو روی برنج بریزن و با قاشق مواد رو صاف کنن. مجدداً برنج رو روی مواد ریخته و همین عمل رو تا اتمام برنج و مواد ادامه بدین. سپس درب قابلمه رو گذاشته و یا در پلوپز رو ببندین.***
نکته: کسانی که پلوپز ندارن هم می تونن برنج رو آبکش کنن و زمانی که می خوان برنج رو دم بذارن برنج رو در ظرف مواد مخلوط شده بریزن و کاملاً با مواد مخلوط کنن. حال ته قابلمه تفلون مقداری روغن بریزید و برنج رو توی قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه رو بذارید تا برنج دم بکشه.
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
طرز پخت مرغ: قسمت اول
مواد لازم: برنج یا همان پلو بهتره آبکش شده باشه. زرشک، پیاز، روغن، نمک، یک پیمانه پر زردچوبه (منظور پیمانه های قاشق که در ظرف ادویه هستن می باشد)، مرغ (هر قسمتی از مرغ که دوست دارین) زعفران سائیده، عصاره مرغ گالینابلانکا یا الیت.
ابتدا پیاز رو شسته و بصورت خلال های کوچک خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید. حال یک پیمانه سر پر زردچوبه در داخل روغن ریخته، پیازها رو سرخ کنید. پیازها باید در روغن شناور باشن. پیاز نباید قهوه ای رنگ بشه. باید طلایی رنگ باشه. پس از سرخ شدن پیاز مرغ رو در داخل قابلمه قرار بدید. حال مقداری آب درون قابلمه بریزید. آب لازم نیست حتماً تا بالای مرغ باشه. یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی در داخل قابلمه اضافه کنید. حال مقداری نمک رو اضافه کنید. اکنون یک قاشق چای خوری زعفران سائیده رو اضافه کنید و 2 عددعصاره مرغ گالینابلانکا یا الیت رو باز کنید و در داخل ظرف اضافه کنید. حال در قابلمه رو بذارید و زیر شعله رو زیاد کنید تا آب به جوش بیاد بعد از جوشیدن آب شعله رو کم کنید و هر از گاهی مرغها رو جابجا کنید تا دو طرف مرغ پخته بشه.
****نکته: برای تهیه زرشک هم باید زرشک رو در مقداری روغن با پیاز داغی که طلایی رنگ شده تفت بدید. یک قاشق هم شکر به زرشک اضاف کنید. من معمولاً توی زرشک مقداری خلال پسته هم اضافه می کنم که باعث قشنگ تر شدن زرشک می شه. اکنون مقداری برنج سفید رو درون ظرفی ریخته سپس مقداری زعفران سائیده رو در آب جوش ریخته و در ظرف برنج سفید بریزید و مخلوط کنید تا برنج زعفرانی درست شود. اکنون برنج رو در داخل ظرفی که زرشک و پیاز داغ و خلال پسته داره بریزید و 2 دقیقه روی شعله گاز هم بزنید. حالا می تونید این مخلوط رو روی برنج سفید بریزید و در کنار مرغ میل نمائید. ****
اين مطلب آخرين بار توسط فریده در 5/7/2010, 07:18 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
طرز پخت مرغ: قسمت دوم
مواد لازم: برنج یا همان پلو بهتره آبکش شده باشه. زرشک، پیاز، روغن، نمک، یک پیمانه پر زردچوبه (منظور پیمانه های قاشق که در ظرف ادویه هستن می باشد)، مرغ (هر قسمتی از مرغ که دوست دارین) زعفران سائیده، عصاره مرغ گالینابلانکا یا الیت.
ابتدا پیاز رو شسته و بصورت خلال های کوچک خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید. حال یک پیمانه سر پر زردچوبه در داخل روغن ریخته، پیازها رو سرخ کنید. پیازها باید در روغن شناور باشن. پیاز نباید قهوه ای رنگ بشه. باید طلایی رنگ باشه. پس از سرخ شدن پیاز، پیاز رو در گوشه ای قرار بدید تا مرغ آماده بشه.
مرغ رو در داخل قابلمه قرار بدید. حال مقداری آب درون قابلمه بریزید. آب لازم نیست حتماً تا بالای مرغ باشه. یک قاشق پیمانه سر پر زردچوبه در داخل قابلمه اضافه کنید. حال مقداری نمک رو اضافه کنید. یک پیاز کوچیک رو پوست کنده و درسته در داخل قابلمه مرغ اضافه کنید تا بوی بد مرغ گرفته بشه. شعله گاز رو می تونه زیاد باشه. تا زمانی که مرغها پخته شد ولی مرغها نباید وا بره. حال مرغها رو با قاشق یا کفگیر درون یک ظرف دیگه بگذارید تا سرد بشه. آب قابلمه ای رو هم که مرغ رو در اون پختید دور بریزید. دیگه به اون مخلوط نیازی نیست. بعد از سرد شدن مرغها من معمولاً استخوانها رو جدا می کنم.
درون قابلمه تمیزی مقداری روغن و یک قاشق سر پر زردچوبه بریزید. مرغ رو درون روغن قرار بدید تا مرغ سرخ بشه. بعد از سرخ شدن یک طرف مرغ، طرف دیگه مرغ رو سرخ کنید.
حال نوبت درست کردن سس و آب مرغ هستش: مقداری آب رو درون همون ظرفی که مرغ رو سرخ کردید بریزید. اکنون یک قاشق چای خوری زعفران سائیده رو اضافه کنید. مقداری نمک به مرغ اضافه کنید و 2 عددعصاره مرغ گالینابلانکا یا الیت رو باز کنید و در داخل ظرف اضافه کنید. حال در قابلمه رو بذارید و شعله رو زیاد کنید تا آب به جوش بیاد بعد از جوشیدن آب شعله رو کم کنید و به مدت 15 دقیقه بگذارید مرغ در این مخلوط بجوشد.
حالا می تونید مرغ رو با زرشک پلویی که در قسمت قبلی شرح داده شده میل کنید.
اين مطلب آخرين بار توسط فریده در 5/7/2010, 07:19 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
مواد لازم و تزکیبات: سبزی کوکو که شامل: تره- جعفری- شوید- گشنیز- شمبلیله- اسفناج
آرد سفید، نمک، زردچوبه، تخم مرغ
نکته: معمولاً در هر بسته کوکو سبزی که من استفاده می کنم. 20 قاشق غذاخوری سبزی می ریزم. از روی این اندازه باید تعداد تخم مرغها رو تنظیم کنید. در این اندازه برای هر 20 قاشق 2 عدد تخم مرغ و یک قاشق سر پر آرد سفید لازم است.
طرز تهیه: سبزی رو درون کاسه ای بزرگ بریزید. حال به اندازه مقدار سبزی که اینجا فرض رو بر روی 40 قاشق غذاخوری می ذاریم 4 عدد تخم مرغ رو در داخل کاسه بریزید. حال 2 قاشق غذاخوری سر پر آرد رو اضافه کنید و مقدار خیلی کم نمک بریزید. مراقب باشید نمک به مقدار کم باشه چون ممکنه شور بشه. 2 تا پیمانه سر پر هم یک پیمانه پر زردچوبه (منظور پیمانه های قاشق که در ظرف ادویه هستن می باشد) رو اضافه کنید و مخلوط رو هم بزنید. اگه مخلوط شل و آبکی بود باز هم یک قاشق آرد سفید اضافه کنید.
طرز پخت: روغن رو درون مایه تابه ریخته تا مقداری گرم شود. حال مخلوط رو با قاشق درون ماهی تابه بریزید و با قاشق دور تا دور ماهی تابه رو بپوشانید. مخلوط رو به اندازه ای بریزید که ضخامت اون بیشتر از 3 یا 4 سانت نباشه و کل ظرف رو بپوشونه. شعله رو کم کنید و در ماهی تابه رو بذارید. بعد از نیم ساعت نگاه کنید ببینید اطراف کوکو ایره و به رنگ قهوه ای شده یا نه. ماهی تابه رو روی سینک قرار بدید تا کمی خنک تر بشه. حال از در یک قابلمه دیگه کمک بگیرید. در قابلمه رو روی ماهی تابه قرار بدید و ماهی تابه رو برگردونید تا طرفی که کوکو سرخ شده به طرف بالا قرار بگیره. حال مقداری روغن درن ماهی تابه بریزید و در قابلمه رو کج کنید تا کوکو درون ماهی تابه قرار بگیره و قسمتی که سرخ نشده سرخ بشه.
تاکید می کنم شعله باید کم باشه و ماهی تابه در حین پخت حتماً باید در داشته باشه.
اين مطلب آخرين بار توسط فریده در 5/7/2010, 07:21 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
مواد لازم: ماهی قزل آلا یا هر ماهی دیگری که میل دارید. زعفران سائیده، نمک، آبلیمو، آرد سفید
***نکته مهم: ابتدا باید ماهی رو پاک کرده و تاکید می کنم پوست روی ماهی گرفته بشه. سر، دو و باله های ماهی باید جدا شده باشه. برای اینکار زمانی که ماهی رو می خرید مثلاً از فروشگاهها، ماهی مقداری یخ زده هستش. 5 دقیقه ماهی رو روی سینک در هوای آزاد قرار بدید. بعد از 5 دقیقه سر ماهی رو جدا کنید و با چاقو قسمتی از پوست ماهی رو از قسمت بالایی یعنی طرف سر جدا کنید. پوست ماهی رو بکشید. پوست به طور کامل بدون هیج دردسری جدا می شه. همین طور سایر قسمتها باله و دم رو هم حتماً جدا کنید.***
طرز تهیه سس: برای هر ماهی قزل آلا یک قاشق آرد و یک عدد تخم مرغ احتیاج دارید. آرد و تخم مرغ رو مخلوط کنید. حال 2 قاشق غذاخوری آبلیمو رو به این مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. در پایان هم یک قاشق مرباخوری زعفران سائیده و مقداری نمک رو به این سس اضافه کنید.
طرز پخت:
مقداری روغن درون ماهی تابه ریخته و بگذارید گرم شود. ماهی رو درون سس گذاشته و سعی کنید سس به همه قسمتهای ماهی برسه. داخل ماهی و بیرون ماهی. همه قسمتهای ماهی رو با این سس آغشته کنید. حال ماهی رو درون ماهی تابه قرار بدین و شعله رو کم کنید تا به آرامی سرخ شود. پس از سرخ شدن یک طرف ماهی اون رو برگردونده و قسمت دیگر ماهی رو سرخ کنید. البته اگه باز هم ماهی تابه دارای در باشه بهتره چون ماهی مغز پخت می شه.
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
دهنم آب افتاد .بخصوص كه محمد جان هم عكسشو گذاشتن
خيلي خيلي ممنون
بازم منتظر ادامه غذاهاي خوشمزتون هستم
فرهاد- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
ممنون فریده عزیز
Sahra- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
من كه امشب لوبيا پلو آبكشو گند زدم.بعد كته درست كردم.
مرسي فريده خانوم.
masi- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
باتشکر
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
- تشکر : 243
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
واقعا دستتون درد نکنه فریده جون
پریا- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 1
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
خواهش می کنم آقا فرهاد. قابلی نداشت.
لطف داری مهتاب جون.
معصومه جان. ما معمولاً تو خانواده توی کوکو زرشک و گردو می ذاریم اما کلاً خوناده همسرم دوست ندارن. چون اونا کاشانی هستن. منم مجبور شدم جور دیگه غذا درست کنم.
خواهش می کنم پریا جون
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
پیمانه منظورت از این قاشق پیمانه است نه یک پیمانه لیوانی
گقفتم به این اشاره کنید که یکوقتی آقایون اشتباهی یک لیوان زردچوبه داخل غذا نریزند
Sahra- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
من برای مثال جوجه چینی رو آماده می خرم، اونو به قطعات کوچکتر تقسیم می کنم. و نمک می زنم و کمی آبلیمو و 10 دقیقه می ذارم مواد به خوردش بره بعد روی آتیش کباب می کنم. هیچ چیزی مثل آتش مستقیم برای کباب کردن خوب نیست.
یا مثلاً غذای گیاهی دیگه می تونید کدو رو کمی سرخ کنید پس از سرخ شدن یک مقداری آب در داخل ظرف کدو ریخته، یک قاشق رب گوجه فرنگی، یک پیمانه زردچوبه و نمک و کمی پیاز داغ بهش اضافه کنید. منظر بمونید تا 45 دقیقه دیگه که پخته بشه. 10 دقیقه مونده به اینکه گاز رو خاموش کنید یک یا 2 قاشق آبغوره در داخل کدو بریزید و بعد از دو سه بار قل زدن و به اصطلاح جوشیدن میل کنید.
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
مواد لازم: سوپ جو پرک ترخینه (این مارک بهترین جو پرک شده می باشد) نمک، آرد 2 قاشق غذاخوری، قارچ تفت داده شده، جعفری پاک شده به مقدار کم برای تزئین، نخود فرنگی، هویچ رنده شده، شیر نیم لیتر، کره، قالب 50 گرمی 2 عدد، الیت یا گالینابلانکای عصارۀ مرغ 2 عدد
طرز پخت:
اکر قصد دارید برای 4 نفر سوپ درست کنید، نصف بسته جو پرک را درون ظرفی ریخته و مثل برنج بشورید تا جو تمیزتر شود. حال جو را درون قابلمه ریخته و درون آن آب بریزید. اکنون مقداری نمک، کره قالب 50 گرمی 1 عدد و 2 عدد عصارۀ مرغ الیت را به جو اضافه کنید. شعله را زیاد کنید و پس از جوشیدن آب شعله را کم نموده و بگذارید که جو پخته شود.
نکته مهم: دقت کنید جو را در قابلمه ای بدون در برای پخت بگذارید در غیر این صورت جو در حین جوشیدن از قابلمه سر ریز می شه.
اگر نخود فرنگی پخته نشده یا کنسرو شده ندارید نخود فرنگی و هویچ رنده شده را در ظرفی دیگر ریخته و مانند قبل شعله را زیاد کنید و پس از جوشیدن آب شعله را کم نموده و بگذارید که مواد پخته شوند. دقت کنید بهتره به هویچ بعد از پخته شدن نمک بزنید تا زودتر پخته شود.
نکته مهم: اگر عجله دارید می توانید با شعله زیاد غذا را درست کنید ولی باید مراقب باشید تا آب تبخیر نشود بدلیل شعله زیاد و نداشتن درب قابلمه آب موجود در آن زودتر تبخیر می شود و باعث سوختن غذا می شود.
طرز تهیه سس:
نکته مهم: برای اینکه آرد به راحتی و بدون گره افتادن در شیر حل شود بهتر است ابتدا مقدار کمی مثلاً نصف ایوان شیر را درون ظرفی ریخته و 2 قاشق آرد را در آن حل کنید.
طرز پخت:
2 قاشق آرد را درون نیم لیتر شیر ریخته و کاملاً مخلوط کنید. آرد باید در داخل شیر کاملاً حل شده باشد و هیچ اثری از آرد باقی نماند. اکنون ظرف را روی شعله گاز قرار دهید. حال 1 عدد کره قالب 50 گرمی را به سس اضاف کرده کمی نمک و 1 عدد عصارۀ مرغ الیت را به آن اضافه کنید. شعله باید کم باشد. حال باید مخلوط سس را مرتب هم بزنید هر 2 دقیقه یک بار سس را هم بزنید تا به اصطلاح ته نگیرد. چون سس ما دارای آرد هست پس حتماض باید هر 2 دقیقه یک بار هم زده شود. شعله زیاد باعث سوختن آرد و چسبیدن سس به ته قابلمه می شود. بهتر است از قابلمه تفلون استفاده کنید. بعد از 10 دقیقه یا بیشتر سس حالت فرنی پیدا می کند. اکنون می توانید شعله را خاموش کنید.
نکته مهم: دقت کنید نمک رو کم کم اضافه کنید در صورت تمایل می تونید بعداً نمک به سوپ اضافه کنید ولی برای شوری نمی توان کاری کرد.
پس از تهیه سس، آن را دور از شعله قرار دهید. بهتر است سس را در مراحل پایانی پخت درست شود چون به محض درست شدن در سوپ ریخته شود. پس از پختن هویچ و نخود فرنگی، این مواد را به جو اضافه کنید سعی کنید هویچ را با کفگیر به جو اضافه کنید و آبی که هویچ درون آن پخته است را در جو نریزید. شعله را زیاد کنید تا مواد مخلوط شوند و آب به جوش آید. پس از جوشیدن آب اکنون نوبت آن رسیده که سس را به سوپ اضافه کنیم. سس را درون ظرف محتوی جو و هویچ ریخته و شعله را کم کنید و هم بزنید تا مواد با یکدیگر کاملاً مخلوط شوند. رنگ سوپ باید به رنگ سفید شیری در بیاید. اکنون می توانید سوپ را در ظرفی ریخته و با قارچی که از قبل تفت داده شده و برگ جعفری تزئین کنید.
نکته: کسانی که قارچ دوست دارند می توانند قارچ تفت داده شده را زمانی که سس را به سوپ اضافه می کنند، مقداری قارچ را هم به این مخلوط اضافه کنند. سوپ آماده است نوش جان.
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
من که خیلی طرفدار این تاپیک هستم
اما در مورد سوپ و استفاده از قرص الیت ( یا گالینه بلانکا و ... ) بد نیست این تذکر را بدید که این قرص ها خودشان حاوی نمک زیادی هستند بطوری که گاهی اصلا نیازی به اضافه کردن نمک اضافی به غذا نیست و ممکن است غذا شور بشه
نظرت چیه از مقداری آب مرغ طبیعی و پیاز داغ هم در این سوپ استفاده بشه؟
Sahra- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
نکنه میری فورا این غذا های فریده خانم را درست میکنی و عکسش را میگذاری؟
آفرین عجب سرعت عملی
Sahra- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
درسته الیت حاوی نمکه اما گاهی اوقات اون شوری مطلوب بدست نمیاد و باید کمی نمک اضافه کنی. باید قبل از اضافه کردن نمک سوپ رو چشید. سوپ قارچ کوهستان که واقعاً افتضاحه چون خیلی نمک داره. منم بدون چشیدن مقداری نمک مثل سوپ جو توش ریختم. قابل خوردن نبود. چون این سوپ جو با شیر درست می شه و رنگش سفید هستش من از پیاز داغ استفاده نمی کنم. برای این سوپی که محمد غزیز گذاشته می شه استفاده کرد اما برای این سوپ با سس مخصوص و شیر که باعث سفیدی سوپ می شه نه نباید استفاده کرد. آب مرغ هم باید به شرطی استفاده بشه که هیچ رنگی نداشته باشه یعنی رب و زردچوبه توش ریخته نشده باشه، چ.ن رنگ سوپ رو تغییر می ده. من در گذشته آب مرغ استفاده می کردم اما الیت خوشمزه تره
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: طرز پخت غذاهای اصیل ایرانی
حق با شماست. اما میشه پیاز را زردچوبه نزد و زیاد هم سرخ نکرد.
توی قرص های سوپ الیت بهتره.
در سوپ های آماده هم سوپ سبزیجاتش
بازم ممنون
Sahra- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 2
صفحه 1 از 2 • 1, 2
» غذاهای طبیعی
» غذاهای چاق کننده تابستانی
» غذاهای تجاری مخصوص لاک پشت
» گرانترین غذاهای دنیا