بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
صفحه 2 از 2 • 1, 2
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
نمی دونم ماهی قرمز چقدر میتونه عمر کنه و کی بالغ میشه،فکر کنم زیاد طرفدار جدی نداره و بیشتر واسه عید میخوانش..
hadi1981- مدیر گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 49
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
یک کمدیگه که گوش قرمزت بزرگ شه بعید نیست که ماهی را اذیت کنه. بهتره جداشون کنید.
samir- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
جناب هادی لاکپشت ها اگه از نژادهای متفاوت باشند به خودشون هم رحم نمیکنند!!! چه برسه به ماهی
مخصوصا اگه گوش قرمز باشه اما برکه ای ها کمی مظلوم ترند
maryam.m- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 3
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
ساراي عزيز گرچه كار شما قابل تقديره اما مثل آب در هاون كوبيدنه
هر سال 5 ميليون قطعه ماهي قرمز شب عيد مياد تو مغازه ها
چند تاشونو ميخواي بخري ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بعدم تو با خريدنت جيب اين سودجوهارو پر ميكني همين
بحال ماهي ها تاثيري نداره
فرهاد- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
ممنون
منم با شما ها موافقم :cheers:
سارا س- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 6
ماهی قرمز نمیخریم
ماهی قرمز نخرید، ظلم در فرهنگ ایرانی جایی ندارد..
تجارت ماهی قرمز مدت هاست که در دوره زمانی ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین شکل میگیرد تجارتی که محصول آن هیچ ریشه ای در تاریخ باستانی عید نوروز ایرانی ندارد .
۸۰ سال پیش به همراه ورودچای به ایران ماهی قرمز نیز که سمبل عید چینی ست به سفره های هفت سین مراسم عید نوروز ما وارد شد غافل از اینکه در عید چینی ماهی قرمز را رها میکنند تا زندگی جریان یابد و ما ماهی قرمز را اسیر تنگ بلورین میکنیم تا همزمان با رشد سبزه های سفره هایمان و باروری زمین هر روز او را به مرگ نزدیک و نزدیک تر کنیم .
جالب است بدانید در هیچ کدام از مراسم سنتی مان در مورد نوروز ماهی قرمز جایگاهی ندارد در میان رسوم زرتشتی در سفره عید انار به نشانه باروری و عشق و یا سیب سرخ درون ظرف آب مقدس رها میشود تا عشق و باروری همچنان پاینده بماند. اگر ایرانی ها می دانستند که ماهی قرمز هیچ ریشه تاریخی در سفره هفت سین ندارد به جای پرداخت برای خرید و قتل ماهی های قرمز به بهانه عید، سیب قرمز یا انار را در آب رهامیکردند که ریشه در تاریخ این دیار دارد .
هر سال ایام عید ۵ میلیون قطعه ماهی میمیرند. ۵ میلیون قطعه ماهی قرمز به خاطر رنگ و لعاب سفره هفت سین، به خاطر هیچ و عجیب نیست اگر بدانیم در صورتیکه ایرانی ها از خرید ماهی قرمز منصرف شوند این تجارت سیاه روزی پایان خواهد یافت. عجیب نیست اگر باور کنیم سیب سرخ یا انار همان سرخی هفت سین ایرانی ست که ریشه در تاریخ چند هزار ساله سنت ما دارد .
عجیب نیست اگر تابلوی معروف هفت سین کمال الملک را در کاخ گلستان به تماشا بنشینیم و ببینیم که او نیز ماهی قرمز را میان سفره هفت سینش طراحی و نقاشی نکرده است .
ماهی قرمز در سفره هفت سین ایرانی جایی ندارد پس لطفاًماهی قرمز نخرید.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
منبع از گودر
چند سالی است که در چنین ایامی، بحث خریدن یا نخریدن ماهی قرمز برای سفرهی هفتسین نوروز از سوی دو گروه مطرح میشود. گروهی موافق داشتن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین هستند و گروهی مخالفند.
موافقین داشتن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین میگویند ما باید از پدیدهها و نمادهای فرهنگیمان محافظت کنیم. و گروه مخالف این قضیه معتقدند علاوه بر اینکه این موضوع ربطی به فرهنگ ما ندارد و ماهی قرمز حدود ۸۰ سال پیش از کشور چین به ایران آمده است بلکه ما بهخاطر این رسم باعث مرگ سالانه میلیونها ماهی قرمز میشویم.
به همین بهانه با سه تن از دامپزشکان ایرانی، یک موافق و دو مخالف در بارهی این مقوله گفتوگو کردهام.
دکتر شاهین سپنتا دامپزشک و پژوهشگر جشنهای ایرانی به عنوان موافق این موضوع و دکتر جاوید آلداوود دامپزشک و رییس «انجمن حمایت از حیوانات» و همچنین دکتر هومن ملوکپور دامپزشک به عنوان مخالفین این مقوله در این برنامه صحبت میکنند.
جناب سپنتا، از شما به عنوان یک دامپزشک میپرسم شما با خریدن ماهی قرمز برای سفرهی هفتسین موافق هستید؟
اول باید نسبت به این پدیدهی فرهنگی شناخت کامل داشته باشیم تا بعد بتوانیم در مورد درستبودن یا اشتباهبودن آن اظهار نظر کنیم ولی در پاسخ به سوال شما در یک جمله میگویم موافق هستم.
زادگاه اصلی ماهی قرمز کجاست؟
نظر مشهور این است که ماهی قرمز از کشور «چین» به سایر نقاط دنیا رفته است اما با توجه به جابهجایی گستردهی جانوران از نقاط مختلف دنیا به جاهای دیگر این دلیل کافی و منطقی برای نفی ماهی قرمز و گذاشتن آن بر سر سفرهی هفتسین نیست.
حالا از شما بهعنوان پژوهشگر جشنهای ایرانی و همچنین به عنوان یک دامپزشک میخواهم دلایل موافقتتان را برای داشتن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین بیان کنید.
برخورد ما با پدیدههای فرهنگی باید خیلی با دقت و ظرافت صورت بگیرد. نوروز یک جشنی است که با طبیعت پیوند ناگسستنی دارد.
ما در آیینهای نوروزی جلوههای مختلفی را میبینیم؛ مثل سبزهگذاشتن، گذاشتن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین، رفتن به سیزدهبهدر، رفتن به دامان طبیعت، گذاشتن گل بر سر سفرهی هفتسین و غیره.
همهی اینها نشان میدهد آیینهای نوروزی ارتباط تنگاتنگی با طبیعت دارند. حالا اگر بخواهیم هر کدام از اینها را به دلایل و بهانههایی که قابل رفع و قابل جبران هستند حذف کنیم در حقیقت آیینهای نوروزی خودمان را تخریب و تضعیف کردهایم.
برای نمونه چند سال است که در مورد ماهی قرمز گفته میشود این نوع ماهی منشآ یا خواستگاهاش چین بوده و یا احتمال میدهیم که آلودگی ایجاد میکند؛ پس ماهی قرمز را سر سفرهی هفتسین نگذاریم.
چند سال پیش در مورد سبزههای نوروزی هم صحبتهایی شد که مثلا گذاشتن سبزهی نوروزی اسراف عدس و ماشک و اینجور چیزها است. و یا میگفتند اگر خیلی آب به سبزه نوروزی بدهیم زیر آن کپک میزند. پس بیاییم سبزهی نوروز را حذف کنیم! گل سنبل را هم که سر سفرهی هفتسین میگذاریم ممکن است بچه دستاش را داخل خاک گلدان کند و دستاش آلوده شود. یا اینکه گل بعد از یکی دو هفته خشک میشود پس گل را هم حذف کنیم!
دوستداران محیط زیست و طبیعت اگر با این نگاه احساسی و غیر منطقی به یک پدیدهی فرهنگی نگاه کنند باعث تضعیف آن پدیدهی فرهنگی میشوند و کار مهمی هم انجام ندادهاند!
خیلی منطقیتر است که به مردم بگوییم اگر کسی شرایط نگهداری ماهی قرمز را دارد از ماهی قرمز استفاده بکند و اگر شرایط و امکاناتاش را ندارد استفاده نکند.
بیاییم به مردم یاد دهیم که چگونه میتوانیم از ماهی قرمز برای سفرهی هفتسین استفاده کنیم. همینطور دربارهی سبزههای سفرهی هفتسین اگر آبی که روزانه به آن میدهیم مرتب تعویض شود و در شرایط خوبی نگاه داشته شود قطعآ کپک نمیزند و ایجاد آلودگی نمیکند.
گل سنبل یا شببو که برای سفرهی هفتسین استفاده میشود را اگر رعایت کنند که کودکان دست نزنند و آنها را بهموقع آب بدهند و در طول روز چند ساعت بیرون از ساختمان بگذارند طبیعتا این گل عمر بیشتری میکند.
به این ترتیب میبینید که با آموزشهای خیلی ساده به مردم و بهویژه به کودکان میتوانیم یک انس و نزدیکی بیشتری بین آنها و آیینهای نوروزی - که رابطهی تنگاتنگ با طبیعت دارند - ایجاد کنیم ولی برخورد سَلبی و منعکردن آنها از نزدیکی با این پدیدههای طبیعی مشکلی را حل نمیکند و ما از غنای فرهنگی و بار فرهنگی این آیینها کم میکنیم!
یکی از دلایلی که مخالفان این قضیه دارند این است که میگویند ماهی قرمز قدمت زیادی در فرهنگ ایرانی ندارد و اشاره میکنند به نقاشی سفرهی هفتسین «کمالالملک» که در این اثر ماهی قرمز حضور ندارد و میگویند که حدود ۸۰سال است ماهی قرمز سفرهی هفتسین وارد فرهنگ ایرانی شده است.
پدیدههای فرهنگی در گذر زمان شکل میگیرند. ممکن است یک پدیدهی فرهنگی در یک مقطع زمانی وارد فرهنگ ما بشود. این دلیل نمیشود که اگر به فرض هم این پدیدهی فرهنگی جوان باشد ما آن را حذف یا طرد کنیم.
مضافا بر اینکه نبودن یک تنگ ماهی در یک تابلوی نقاشی نمیتواند دلیل کافی باشد برای اینکه ایرانیان از ماهی قرمز شناخت نداشتهاند و یا آن را در سفرهی هفتسین نمیگذاشتهاند.
شاید آن نقاش در آن مقطع زمانی و در مکانی که تابلو را ترسیم میکرده؛ یک چنین چیزی یا در ذهناش نبوده و یا در پیش رویاش نبوده است. این یک مورد نمیتواند دلیلی باشد برای اینکه سابقهی فرهنگی حضور ماهی قرمز را در ایران ما زیر سوال ببریم.
ما نمونههایی از تصویر ماهی قرمز را در قالیهای ایرانی داریم که نشان میدهد در گذشتههای بسیار دور ماهی قرمز در جویهای باغهای ایرانی روان بوده و زندگی میکرده و ایرانیان به نشانه و نماد زندگی از این ماهیهای قرمز در جویهای باغهای پردیس ایرانی استفاده میکردند.
حالا به فرض اینکه حضور ماهی قرمز در آیینهای نوروزی یک سنّت جوان هم باشد باز به خاطر جذابیتها و زیباییهایی که به سفرهی هفتسین ما میدهد قابل حفظ و نگهداری است. اما همانطور که گفتم باید به مردم آموزش دهیم که چطور از ماهی قرمز به نحو احسنت مراقیت و نگهداری کنند.
این نکته را هم اضافه کنم؛ همه جای دنیا سعی میکنند بر غنای فرهنگ خودشان بیافزایند. اگر توجه کنید در کشوری مثل امریکا میآیند جشنها و آیینها را از سراسر دنیا میگیرند، آنها را توسعه میدهند و به مردم خودشان معرفی میکنند.
به خاطر اینکه بر غنای فرهنگ خودشان بیافزایند اما متاسفانه ما بهجای اینکه سعی کنیم این آیینها را روزبهروز پربارتر و فربهتر و زیباتر کنیم؛ هی داریم از آنها کم میکنیم و به بهانههای مختلف با آنها مبارزه میکنیم و آنها را تضعیف میکنیم.
من فکر میکنم الان که نوروز بهتازگی در مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان یک روز جهانی ثبت شد خوب است که ما همهی آیینهای نوروزی خودمان را حفظ کنیم و حتی بر آن بیافزاییم، نه اینکه از آن کم کنیم!
دکتر جاوید آلداوود، دامپزشک و رییس انجمن حمایت از حیوانات، با خریداری ماهی قرمز برای سفرهی هفتسین بهشدت مخالف است و میگوید:
ما هر سال از طریق «انجمن حمایت از حیوانات» رسما بیانیه میدهیم که خریدن ماهی قرمز درست نیست و نباید بخرند.
عدهای عنوان کردند که ما میخواهیم آداب و رسوم ایرانیان را زیر سوال ببریم. بعد استنادهای تاریخی را که مطالعه کردیم دیدیم که این رسم، جزو رسوم ایرانیان نبوده است. این یک رسم متعلق به کشور چین بوده که در یک دورهای وارد ایران شده و جزو فرهنگ ما نبوده است.
این هم در جواب کسانی که فکر میکنند این حرف ما در راستای زیرسوالبردن فرهنگ ملیمان است.
لطفا دلایلتان بیان کنید که چرا نباید مردم ماهی قرمز بخرند.
این ماهیها را درست نگهداری نمیکنند!
اولا که برای ضد عفونی به آب لولهکشی ما «کلر» اضافه میکنند و این برای ماهیها مضر است. خود مردم دیدهاند که اکثر این ماهیها اگر هم زنده مانده باشند بهمرور رنگشان از بین میرود. این کلری که در آب هست اینها را اذیت میکند.
از سوی دیگر به این ماهیها غذایی نمیرسد! مثلآ در آب چه مواد غذاییای هست که ماهیها استفاده کنند!؟ مردم فکر میکنند ماهی آب میخورد؛ در حالیکه اینطور نیست.
توی رودخانه مواد غذایی هست و ماهیها از آن استفاده میکنند. در تنگ آب که چیزی نیست. اینها هم در اثر گرسنگی و هم آبی که مناسبشان نیست میمیرند. بنابراین کلا شرایط نگهداریشان بسیار بد است و اکثرشان میمیرند. یا از آب به بیرون میپرند و یا در اثر مواد شیمیایی موجود در آب و بیغذایی میمیرند.
حدود ۶۰میلیون ماهی در سال در واقع در شب عید از بین میروند. خب این رقم خیلی بالایی است!
برخی میگویند ما بعد از اینکه ماهی را برای سفرهی هفتسین گرفتیم آنها را در حوضهای شهرداری رها میکنیم. فکر میکنید اینها در حوض شهرداری چه میخورند؟ ضمن اینکه اگر یکیشان به بیماریهای قارچی مبتلا باشند بقیه ماهیها را هم آلوده میکند.
از سوی دیگر طعمهی کلاغها و غیره میشوند. به هر حال سرنوشتشان مردن است! حالا چه در خانه بمیرند و چه در حوضها. پس بهتر است که اینها از اول خریداری نشوند.
مردم اگر خیلی دوست دارند میتوانند از ماهیهای پلاستیکی برای زیبایی سفرهی هفتسینشان استفاده کنند.
در مورد اینکه این موضوع مربوط به مسایل فرهنگی ما است باید بگویم این جزو فرهنگ ما نیست. فرهنگ چینیها است. افرادی که علاقهمندند میتوانند بروند مطالعه کنند. بنابراین؛ این موضوع نه موضوع فرهنگی است که بخواهیم روی آن تاکید کنیم و نه یک موضوع انسانی است!
ما در شب عید نزدیک به ۶۰میلیون ماهی را از بین میبریم که این خودش یک بار منفی دارد برای سال نوی ما که با مرگ یک حیوان بیگناه بیزبان آغاز شود.
این نظر انجمن حمایت از حیوانات است در مورد خرید ماهی قرمز!
دکتر هومن ملوکپور، دامپزشک جزو آن گروه از افرادی است که بهشدت مخالف خرید ماهی قرمز برای سفرهی هفتسین است و دلایلاش را اینگونه بازگو میکند:
این فرهنگ اصلا فرهنگ ایرانی نیست! البته من در جایگاهی نیستم که دربارهی فرهنگ صحبت کنم ولی از آنجایی که سالانه بیش از ۳۰میلیون قطعه ماهی قرمز خریداری میشود و میتوان گفت تقریبا همهی آنها از بین میروند.
به هر حال این میتواند یک حرکت خوبی باشد که شروع کنیم این فرهنگسازی را که ماهی قرمز را از سفرهی هفتسین حذف کنیم.
این فرهنگ، فرهنگی است که حدود ۸۰سال پیش از فرهنگ چین وارد ایران شده، همراه با «چای» که از چین به ایران آمد، ماهی قرمز هم آمد.
برخی از موافقین این قضیه در این مورد میگویند ما فرهنگهای خوب را وارد فرهنگ خودمان کنیم. این به نظر من اشتباه است. اگر اینطور باشد ما باید صدها نماد خوبی که در فرهنگ دیگر کشورها هست را بر سر سفرهی هفتسین بگذاریم!
یا اینکه میگویند چون ماه آخر سال که «اسفند» هست و برج «حوت» – به معنای ماهی - نامیده میشود به برج «حمل» یا «گوسفند» میرود؛ این نماد ماهی باید باشد. اگر اینطور است قاعدتا باید سر سفرهی هفتسین، گوسفند هم بگذاریم! که این منطقی به نظر نمیرسد. در اینصورت پس تکلیف ۱۱نماد باقیمانده چه میشود!؟
این بحث فرهنگی قضیه، خیلی جای صحبت دارد ولی اگر به این مساله با یک دید منطقی نگاه شود میبینید که واقعا جایگاهی ندارد.
اگر قرار باشد ماهی قرمز که همراه چای وارد ایران شده را سر سفرهی هفتسین بگذاریم پس باید چای را هم بگذاریم سر سفرهی هفتسینمان!
این نوع فرهنگسازیکردن، فرهنگسازی اشتباهی است. شما از هر ۱۰۰نفر چند نفر را میشناسید که ماهی سفرهی هفتسینشان را بعد از ایام نوروز – سیزدهبهدر - نگه دارند؟!
اصلا در فرهنگ چین هم نگاه کنیم؛ چینیها ماهی را در رودخانه رها میکنند برای اینکه برکت به خانهشان برگردد. یعنی در واقع جان ماهی نجات داده میشود. در ایران کجا چنین اتفاقی میافتد!؟
عمر این ماهی بین ۱۵ تا ۲۵ سال است که ما عمر متوسط را ۲۰ سال در نظر میگیریم. خب اگر هر سال بخواهد ماهی خریداری شود شما چند نفر را سراغ دارید که هر سال ماهی بخرند و به ماهیهای قبلیشان اضافه کنند؟
مگر اینکه شخص آکواریم داشته باشد، که اصلا حرفی نیست و ما مشکلی با این موضوع نداریم. مساله این است که ما اسم این ماهی را به جای ماهی قرمز گذاشتهایم ماهی سفرهی هفتسین و توی سفرهمان آن را جزو هفتسین گذاشتهایم!
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
- تشکر : 243
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
snake_eater- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 1
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
نماد ایرانی بودن اینه که ما سنت های خودمون رو اجرا کنیم و اطلاع رسانی کنیم تا مردم سیب یا انار به جای ماهی سر سفره هفت سین بزارن
Samantha- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
شیوا- مدیر گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 31
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
به جای اینکار باید اصول نگهداری صحیح از این آبزی را به مردم آموزش دهیم
MohammadRN- مدیرکل گفتگوی لاک پشتی
-
تشکر : 144
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
Samantha- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
این نکات رو نوشتم که حداقل اطلاعات کافی داشته باشیم که خدای نکرده اتفاقی واسه این ماهیا نیافته.
با فرارسیدن عید نوروز علاقمندی مردم برای خرید آبزیان زینتی به ویژه ماهی قرمز افزایش می یابد که رعایت اصول ساده بهداشتی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز بیماریهای احتمالی مشترک بین انسان و ماهی و سلامت خانواده ها داشته باشد. هر چند تاکنون در کشور گزارش مستندی از بروز بیماریهای خطرناک منتقل شده از ماهیان زینتی منتشر نشده است. رعایت این موارد را فراموش نکنید:
1. ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه نمایید.
2. از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت متراکم و در محل و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی (از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب) نگهداری می نمایند، خودداری نمائید
3. ماهی قرمز، دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشد.
4. از خرید ماهیانی که علائم زیر را نشان بدهند، خودداری نمائید: باله ها به صورت تاخورده و جمع شده درآمده باشند، در اطراف دهان یا سطح بدن، لکه های پنبه مانند مشاهده شود، روی سطح بدن، زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز مشاهده گردد و یا آنکه بدن رنگ پریده و لکه لکه شده باشد، لبه باله ها خورده و سائیده شده باشد، ماهی بی قرار بوده و بدون آنکه در یکجا قرار گیرد، پیوسته بدن خود را به اطراف بمالد، چشم ها به صورت یکطرفه یا دوطرفه بیرون زده باشد، پولک های (فلس های) ماهی ریخته شده باشد.
5. در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز مثلاً در خانه و کنار سفره های هفت سین مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل یک لیتر منظور شود. یک تا دو بار در هفته آب ماهیان را تعویض کنید و از شن و ماسه های رنگی و تیز جهت تزئین آکواریوم ها و تنگ های ماهیان استفاده نکنید.
6. شستشوی دوره ای آکواریوم ها و ضدعفونی و گندزدایی آنها با محلول های نمک طعام (30 گرم در لیتر به مدت 10 دقیقه)، ترکیبات آمونیوم 4 تایی به مقدار 1.1 گرم در لیتر آب به مدت 15-1 دقیقه و یا ترکیبات یده به مقدار 200 میلی گرم در لیتر آب به مدت 10 ثانیه (مواد برای ضدعفونی آکواریوم بوده و برای ماهی خطرناک است.)
7. استفاده از دستکش به خصوص برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی
8. شستشوی کامل دستها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی.
9. جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیان و آموزش بهداشت فردی به آنها و عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم
10. نگهداری مناسب غذاهای ماهیان آکواریومی در جاهای خنک و تاریک و خشک در ظروف کاملاً در بسته و رعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی.
11. ماهی قرمز بایستی با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند. استفاده از غذای آماده بهتر است. غذادهی بایستی یک یا حداکثر دو بار در روز و به اندازه ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.
12. رعایت دوره ای حداقل 2 هفته ای قرنطینه ای برای ماهیان جدیدالورود در یک آکواریوم جداگانه.
13. جداسازی تمامی موارد اختلال و بیماری از سایر ماهیان و طی دورة زمانی برای آنها.
14. مراجعه به دامپزشک در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در ماهیان آکواریومی
15. مراجعه به پزشک در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی های پوستی
16. آب مورد استفاده بدین منظور باید بهداشتی بوده و در مورد آب های شرب شبکه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی شود و یا جهت تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود.
17. در صورت عزیمت به مسافرت و یا ترک منزل ماهیان را در اماکن محصور مجاز مشخص شده جهت این منظور رهاسازی کرده و یا آن را به اقوام خود هدیه و یا به آکواریوم دارها تحویل نمایید.
18. از قرار دادن آکواریوم ها و یا تنگ های ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه خودداری نمایید.
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
Samantha- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: بودن یا نبودن ماهی قرمز بر سر سفرهی هفتسین
محیا- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 0
صفحه 2 از 2 • 1, 2
» سیل قرمز در مجارستان و اطمینان از آسیب پذیر نبودن رودخانه دانوب
» سفره ماهی آب شیرین
» خرید و فروش ماهی قرمز، ممنوع شد
» لاکی و ماهی قرمز