گفتگوی لاک پشتی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

دفن مرجانها زیر خروارها تن خاک/ ماجرای تعیین گرمترین نقطه دنیا

اذهب الى الأسفل

دفن مرجانها زیر خروارها تن خاک/ ماجرای تعیین گرمترین نقطه دنیا Empty دفن مرجانها زیر خروارها تن خاک/ ماجرای تعیین گرمترین نقطه دنیا

پست من طرف teresa 2/12/2011, 05:31

در هفته ای که رو به پایان است ترکیدگی لوله نفت در سواحل بوشهر و خاکریزی بر روی مرجانهای چابهار در سیستان و بلوچستان بیش از سایر حوادث محیط زیستی خبرساز شد و مدیریت نا بسامان محیط زیست دریایی را بیش ار پیش نمایان کرد.


به گزارش خبرنگار مهر، در پی ترکیدگی خط لوله نفت آغاجاری به گوره در بندر دیلم استان بوشهر وجاری شدن سیل در روز چهارشنبه هفته گذشته، 20 کیلومتر ازخط ساحلی این منطقه دچار آلودگی نفتی شد. این فاجعه در پی پوسیدگی خط لوله آغاجاری به گوره دردیلم استان بوشهر و نشت نفت ازاین خط لوله آغاز و با مهار درمحفظه ای خاکی با بارش باران وسیلابی شدن منطقه به دریا راه یافت.
در حالی به گفته معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست بیش از دو ماه برای پاکسازی ساحل دیلم از نفت زمان لازم است که سواحل دیر وکنگان در استان بوشهر در روزهای بعد نیز دچار آلودگی شدید نفتی شده است. این اظهارات درحالی بیان شده که منتقدان علاوه بربی توجهی دستگاههای اجرایی و توسعه گرای کشور مانند وزارت نفت عملکرد محیط زیست در حوزه دریا را نیز مورد پرسش قرار می دهند.

درهمین زمینه مدیرکل دفتر اکوبیولوژی معاونت دریایی سازمان محیط زیست گفت: نفت در ساحل دیلم به صورت غلیظ انباشت شده و ماموران به وسیله گریدر و ماشینهای مکانیکی در حال برداشت آن از ساحل هستند.

وی با اشاره به طوفانی بودن دریا درچند روزگذشته گفت: به دلیل وضعیت نامناسب دریا وطوفانی بودن آن شناورها نمی توانند نفت را ازدریا جمع آوری کنند وعملیات پاکسازی در دریا تاکنون ناموفق بوده است با این حال تمامی تجهیزات برای جمع آوری لکه های نفتی در دریای بوشهر آماده است و حتی شناورهای سازمان بنادر و دستگاههای دیگر نیز به دریا اعزام شده اند ولی کار با کندی پیش رود.

دفن مرجانها زیر خروارها تن خاک

ماجرای کش دار ساخت و توسعه بندر شهید بهشتی در چابهار عاقبت به دلیل اهمال در مدیریت صحیح و بی توجهی شرکت پیمانکار منجر به دفن شبانه مرجانها زیر خاک منجر شد در حالی که تنها 10 درصد مرجانها منتقل شده بود. پیمانکار توسعه بندر شهید بهشتی چابهار (سازمان بنادر و کشتیرانی) به صورت شبانه در تاریخ هفتم بهمن ماه جاری بدون اطلاع و مجوز محیط زیست برای خشک کردن دریا با کامیون شروع به خاکریزی در مناطقی کردند که بیشترین جمعیت مرجانی را در خود جا داده بود.

اگرچه کار و فعالیت این شرکت از سوی دستگاه قضایی متوقف شده اما خسارات وارده به این مرجانها غیر قابل جبران است. این در حالی است که سازمان محیط زیست علی رغم موافقت با توسعه این بندر خواستار رعایت الزامات محیط زیستی از جمله ایجاد شرایط برای جلوگیری از تخریب بستر با ارزش مرجانهای حاشیه بندر بهشتی شده است.

با حکم دادگاه کار خاکریزی متوقف شده و از پیمانکار این پروژه نیز شکایت شده است چرا که منطقه ای به طول 200 متر از ساحل و به عرض 10 متر که در مجموع دو هزار متر مربع را شامل می شود خاکریزی شده و منجر به مرگ مرجانها شده است.

مدیر کل دفتر اکوبیولوژی معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سابقه توسعه بندر بهشتی در چابهار گفت: با کش و قوسهای فراوان در طول چهار سال گذشته به نطر می رسید که راهی جز خشک کردن دریا باقی نمانده ولی ما تلاش کردیم به دلیل وجود کلونی مرجانهای با ارزشی در این منطقه از این فعالیت جلوگیری کنیم.

تکذیب ادعای گرمترین نقطه دنیا از سوی کردوانی

در هفته ای که گذشت پدر کویرشناسی ایران با حضور در خبرگزاری مهر ضمن تکذیب ادعای مطرح شده از سوی وی مبنی بر اینکه کویر گندم بریان در بیایان لوت گرمترین نقطه دنیا، پست ترین منطقه ایران و فاقد حیات است گفت: پست ترین منطقه ایران و گرمترین نقطه زمین که فاقد حیات است چاله مرکزی لوت در 75 کیلومتری شرق شهداد است.

پروفسور پرویز کردوانی استاد دانشگاه و پدر کویر شناسی ایران با تاکید بر اینکه در طول دهها سال فعالیت شبانه روزی اش در حوزه کویر و بیابان چنین اظهار نظری نکرده اظهار داشت: همان طور که دهها سال قبل ادعا کرده ام پست ترین نقطه در بیابان لوت چاله مرکزی لوت به ارتفاع 56 متر از سطح دریا و در فاصله 75 کیلومتری خط مستقیم هوایی از شهداد به سمت شرق است.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: گندم بریان در شمال شهداد و در ارتفاع بالای 400 متر از سطح دریا قرار دارد ولی یک گروه به اصطلاح تحقیقی که برای گردشگری به گندم بریان رفته اند در گزارش سفر خود بی آنکه به اصل گفته های من مراجعه کرده باشند به نقل از من در روزنامه های سراسری به اشتباه نوشته اند: " اثبات شده که گندم بریان در بیابان لوت با دمایی بیش از 67 درجه سانتیگراد در سایه، گرم ترین نقطه کره خاکی است."

مشمشه آری یا نه!

ماجرای ابتلای ببرسیبری همچنان دست از سراخبار محیط زیست برنداشته است. درحالی که دامپزشکان به نقل از آزمایشگاهی در آلمان از ابتلای ببرماده به بیماری خطرناک مشمشه خبر دادند ولی معاون وزیرجهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور شایعات ابتلا ببر ماده سیبری به بیماری مشمشه را کذب خواند.

محسن دستور در مورد آخرین وضعیت ببرهای سیبری در باغ وحش تهران به یکی از خبرگزاری های رسمی کشور گفت: ببر نر به بیماری مشمشه مبتلا شده بود اما هنوز ابتلا ببر ماده به این بیماری محرز نشده است. به گفته دستور با توجه به این که گونه ببر سیبری نادر و با ارزش است، لذا در صورت اثبات ابتلا ببر ماده به بیماری مشمشه، کمیته فنی مشترک متشکل از نمایندگان سازمان محیط زیست و دامپزشکی در خصوص زنده بودن یا نبودن آن تصمیم گیری می‌کنند.

به دلیل احتمال ابتلای شیرهای باغ وحش به مشمشه در هفته های گذشته هشت شیر باغ وحش ارم تهران اعدام شدند که رئیس سازمان دامپزشکی کشورگفته درنگاه سازمان دامپزشکی نابودی حیوانات مبتلابه این بیماری بهترین‌عامل برای کنترل‌ وامحای مشمشه است.

زمان زیادی از انتشار خبر تکذیب ابتلای ببر ماده نگذشته بود که معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان تهران با اعلام اینکه به دلیل مشکوک بودن ببر ماده سیبری به بیماری مشمشه، نمونه برداری مجدد انجام شد، مطلب گفت: ببر ماده سیبری همچنان در وضعیت بیماری به سر می برد و بررسیهای دامپزشکان ادامه دارد.

واکنش مرکز پژوهشهای مجلس نسبت به پذیرش بند ب پروتکل کیوتو

مرکز پژوهشهای مجلس نظرکارشناسی خود را درمورد لایحه پذیرش اصلاحیه ضمیمه"ب" پروتکل کیوتو درمورد کنوانسیون چهارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییر آب و هوا اعلام کرد.

دفاتر مطالعات زیربنایی، انرژی و حقوقی مرکز پژوهشهای مجلس در این اظهارنظر کارشناسی مشترک خاطرنشان کردند که تصویب و یا عدم تصویب این اصلاحیه توسط جمهوری اسلامی ایران باید بر مبنای دلایل دیگری غیر از آنچه که در تصویب لوایح الحاق یا پذیرش به کنوانسیون‌ها معمول است، سنجیده شود.

دربیانیه مرکز پژوهشها آمده است:"این لایحه تعهدی برای جمهوری اسلامی ایران ندارد. آنچه که در این بین بسیار حائز اهمیت است، میزان و سطح رابطه دیپلماتیک و سیاسی ایران و جمهوری بلاروس است. این کشور خود پیشنهاد دهنده این اصلاحیه بوده است و در اجلاس نایروبی و سایر مذاکرات و جلسات دیپلماتیک از کشورها خواسته است که این اصلاحیه را بپذیرند."

http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1250913
teresa
teresa
مدیر گفتگوی لاک پشتی
مدیر گفتگوی لاک پشتی

تشکر : 198

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد