گفتگوی لاک پشتی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

استفاده از تور ماهیگیری برای صید زباله های فضایی

اذهب الى الأسفل

استفاده از تور ماهیگیری برای صید زباله های فضایی Empty استفاده از تور ماهیگیری برای صید زباله های فضایی

پست من طرف teresa 2/4/2011, 13:06

آژانس فضایی ژاپن یک ساختار فولادی شبیه به تور ماهیگیری را برای جمع آوری زباله های فضایی در مدار قرار خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ژاپن چندین کیلومتر تور را برای جمع آوری زباله های فضایی مدار اطراف زمین به فضا می فرستد.

آژانس فضایی ژاپن (JAXA) برای ساخت این تورهای ویژه از یکی از تولیدکنندگان قدیمی تورهای ماهیگیری این کشور استفاده کرده است.

شرکت "نیتو سیمو" که بیش از 100 سال است تورهای ماهیگیری تولید می کند اکنون در حال تولید تورهای فولادی ریزبافت و نازکی است که قادر خواهند بود حتی زباله های در ابعاد خرده سنگ را هم از فضای اطراف زمین جمع کنند.

این خرده سنگها و تکه های ریز که با سرعت بسیار زیادی در مدارهای زمین در حرکتند می توانند برای ماهواره ها، فضاپیماها و ایستگاه فضایی بین المللی مشکل ایجاد کنند.

این تورها که به طول چندین کیلومتر هستند به یک ماهواره متصل می شوند و به فضا می روند و در آنجا از ماهواره جدا می شوند. سپس شروع به حرکت در اطراف زمین کرده و خرده سنگها و تکه های فلزی ریز در مسیر خود را جمع می کنند. بعد با استفاده از میدانهای مغناطیسی، این تورهای فضایی دارای بار الکتریکی به سمت اتمسفر جذب می شوند و قبل از رسیدن به زمین می سوزند.

براساس گزارش تلگراف، شرکت "نیتو سیمو" از 6 سال قبل بر روی مواد مختلفی که در ساخت این تورها به کار می رود مطالعه می کند. این شرکت اظهار داشته است که تا قبل از دو سال آینده نمی تواند به ساختار مطلوبی برای انجام این ماموریت دست یابد.

زباله های فضایی امروز به هزاران مورد رسیده اند. چین، روسیه و آمریکا بزرگترین تولیدکنندگان این زباله ها هستند.

بسیاری از این زباله های فضایی از ساختارهای بزرگی که از ماهواره های قدیمی جدا می شوند تشکیل شده اند. این قطعات شامل تکه های موشکها و باقیمانده های برخوردها و یا انفجارهای میان اجرام فضایی هستند.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اما جالب ترین زباله های فضایی عبارتند از: دستکشهای فضانورد ماموریت "جمینی 4" که هنگام پیاده روی فضایی خود دستکش هایش را گم کرد و دوربین عکاسی که مایکل کالینز (سومین فضانوردی که قدم بر روی ماه گذاشت) در سفر خود با ماموریت "جمینی 10" در مدار پرت کرد.

حتی اگر این زباله ها بسیار کوچک باشند اما به دلیل سرعت بالای آنها که می تواند به 36 هزار کیلومتر بر ساعت برسد، این تکه ها به یک خطر واقعی برای ماهواره ها و فضاپیماها تبدیل می شوند.

برای حل این مشکل، آژانسهای فضایی تمام دنیا مراکز کنترلی دارند که حضور اجرام شناسایی نشده در مسیر حرکت را ردیابی می کنند. برای مثال در اروپا، مرکز عملیات فضایی (Esoc) وظیفه شناسایی زباله های فضایی را برعهده دارد. مقر اصلی Esoc در "دارمستاد" آلمان است.

شبکه تجسس فضایی وزارت دفاع آمریکا که 25 ایستگاه ردیابی در سراسر دنیا را کنترل می کند در گزارشی اعلام کرد که در پایان سال 2009 در اطراف زمین 19هزار جرم بزرگتر از 10 سانتیمتر در حرکت بودند. این اجرام از ماهواره های در خدمت تا تکه های کوچک زبانه های کیهانی را شامل می شدند.

اما با نگاهی به اجرام کوچک با ابعاد بین یک تا 10 سانتیمتر می توان فهمید که تعداد اجرام سرگردان در اطراف زمین به بیش از 500 هزار می رسد و تعداد اجرام زیر یک سانتیمتر بالغ بر میلیاردها تکه است.

ایستگاه فضایی بین المللی در هفته آخر اکتبر سال گذشته (ISS) به منظور جلوگیری از برخورد با زباله های فضایی مجبور به تغییر مکان شد و با 700 متر جابجایی از مدار 330 کیلومتری به مدار 400 کیلومتری حرکت کرد.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
teresa
teresa
مدیر گفتگوی لاک پشتی
مدیر گفتگوی لاک پشتی

تشکر : 198

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد