۸۰ گونه جانوری ایران در خطر انقراض
۸۰ گونه جانوری ایران در خطر انقراض
مهر نوشت: مدیر کل محیط زیست استان لرستان گفت: در حال حاضر ۸۰ گونه جانوری ایران در فهرست قرمز سازمان حفاظت جهانی به عنوان گونه های در معرض خطر انقراض قرار دارند.
به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، محمد حسین بازگیر در نخستین گردهمایی گونه های در معرض انقراض لرستان در سخنانی اظهار داشت: تاکنون بیش از یک میلیون و ۷۵۰ هزار گونه زیستی در دنیا شناسایی شده است.
وی با اشاره به وجود ۲۷۰ هزار گونه گیاهی در دنیا، بیان داشت: این در حالیست بیش از یک میلیون گونه جانوری در دنیا وجود دارد.
مدیر کل محیط زیست استان لرستان با اشاره به روند انقراض برخی گونه های جانوری در جهان، یادآور شد: از سال ۱۶۰۰ میلادی به بعد انسان به عنوان عامل تهدید گونه های جانوری مطرح شد.
بازگیر با بیان اینکه در طول ۴۰۰ سال گذشته بیش از ۳۳۷ گونه مهردار در دنیا منقرض شده است، بیان داشت: به طور متوسط در هر قرن جهان شاهد انقراض ۱۸۰ گونه جانوری بوده است.
وی به برخی دلایل انقراض این گونه ها اشاره کرد و بیان داشت: یکی از مهم ترین دلایل انقراض گونه های جانوری در دنیا به دلیل از بین رفتن زیستگاه های این گونه ها بوده که توسط دخالت انسانها صورت گرفته است.
مدیر کل محیط زیست استان لرستان به وضعیت گونه های زیستی در ایران اشاره کرد و بیان داشت: تاکنون بیش از هزار و ۱۳۱ گونه جانوری در کشورمان شناسایی شده است.
بازگیر با اشاره به انقراض برخی گونه های جانوری در ایران، خاطرنشان کرد: با استمرار روند کنونی به حیات دیگر گونه های جانوری از جمله گوزن زرد، خرس سیاه، پلنگ ایرانی و … نیز امیدی نیست.
وی با اشاره به تعرض روز افزون انسانها به حیات جانوری و زیستگاههای این گونه ها، بیان داشت: در حال حاضر ۸۰ گونه ایرانی در فهرست سرخ سازمان حفاظت جهانی محیط زیست قرار دارند.
مدیر کل محیط زیست استان لرستان با بیان اینکه از گربه سانان بزرگی مانند پلنگ تا انواع پرندگان مهاجر در این فهرست قرار دارند، بیان داشت: سمندر لرستانی نیز از جمله گونه های بومی لرستان است که در این فهرست قرار دارد.
بازگیر تصریح کرد: تا زمانی که وضعیت زیستگاههای حیات وحش در کشورمان اینگونه است نمی توان به آینده گونه های جانوری ایرانی امیدوار بود.
وی با اشاره به باورهای عامه در زمینه شکار، گفت: تا زمانی که باورها و فرهنگ مردم در این زمینه تغییر پیدا نکند نمی توان امیدوار بود که در این زمینه موثر عمل کرده ایم.
گردهمایی یک روزه گونه های در معرض انقراض لرستان به همت کانون همیاران طبیعت جهاد دانشگاهی لرستان و با مشارکت اعضای این کانون برگزار شد.
کانون همیاران طبیعت جهاد دانشگاهی لرستان دارای ۳۴۲ عضو است و از مهرماه سال ۸۸ در قالب هشت کارگروه تخصصی و هشت کمیته کاری فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون فعالیت های قابل توجهی در حوزه محیط زیست لرستان داشته است.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
» انقراض گونه های گیاهی در ایران جدی است
» کشف 200 گونه جدید گیاهی و جانوری در گینه نو
» سایه انقراض بر سر یک دهم گونههای شناختهشده
» عکاسی از گونههای در حال انقراض از بام جنگلهای برزیل