مرگ ماهی ها در سواحل بندر عباس
مرگ ماهی ها در سواحل بندر عباس
هزاران بچه ماهی (گاریز) به دلیل نامعلومی در ساحل بندرعباس تلف شدند.
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: مرگ ماهی ها در سواحل بندر عباس
حکیم مهر - به چند دلیل، احتمال بیماری در ماهیان تلف شده سواحل بندرعباس ضعیف است.
مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور با اعلام این مطلب گفت: به دلیل آنکه بیماری در حجم وسیعی از آبزیان به وجود می آید و انواع آبزیان را مبتلا می کند، این عارضه نمی تواند بر اثر شیوع بیماری خاص باشد.
دکتر کاظم عبدی افزود: همچنین بر اثر به وجود آمدن بیماری، ابتدا تلفات اندک و پس از مدتی افزایش پیدا می کند که باز هم فرضیه وجود بیماری را رد می کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر بیماری خاصی وجود داشته باشد، باید انواع دیگر آبزیان را نیز مبتلا کند. در حالی که این تلفات فقط در ماهیان کاریز اتفاق افتاده است.
عبدی با اعلام اینکه به دلیل واقع شدن این تلفات در آبهای وحشی، سازمان محیط زیست متولی پیدا کردن عامل این تلفات است، ادامه داد: دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان برای احتمالاتی که در این باره متصور است، بررسیهای خود را آغاز کرده و کار بررسی بر نمونه های فرستاده شده را در دست انجام دارد.
مسمومیتها و کمبود اکسیژن، شایعترین عامل تلفات ماهیان
وی تصریح کرد: در تلفات افزایشی، دو فرضیه مسمومیتها و کمبود اکسیژن شایع است که با توجه به آنکه این تلفات در سواحل بندرعباس و در خطی امتداددار مشاهده شده است و همچنین به دلیل آنکه سواحل این بندر به وجود فاضلاب و آلودگیهای موجود در آن مبتلاست، این عوامل نشان می دهد که آلودگیهای زیست محیطی می تواند به عنوان مهمترین دلیل برای تلفات ماهیان باشد.
مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور یادآور شد: کاریز نوعی ماهی ساحلی است و بسیار حساس بوده که ممکن است بر اثر فاضلابهای رهاشده در سواحل بندرعباس تلفات وسیعی به وجود آید.
عبدی در پایان تاکید کرد: بررسیهای این سازمان همچنان ادامه دارد، اما علت اصلی این واقعه را باید از سازمان محیط زیست کشور و ارگانهای تحقیقاتی جویا شویم.
3 نظریه درباره تلفات هزاران ماهی در جنوب ایران از زبان رئیس مؤسسه تحقیقات شیلات ایران
حکیم مهر - رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران دلایل از بین رفتن ماهیان سواحل بندرعباس که پنجشنبه گذشته اتفاق افتاد را تشریح کرد.
دکتر عباسعلی مطلبی در مورد دلایل از بین رفتن ماهیان بندر عباس اظهار داشت: در این زمینه 3 نظریه وجود دارد، اول اینکه به دلیل حرکت ماهیهای خانواده کاریز (شبه ماهیان کفال) برای تخمریزی به سوی ساحل با آلودگی فاضلابها مواجه میشوند و میمیرند.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران افزود: احتمال پدیده پلانکتونی و شکوفایی کشندها نیز مردود نیست و به این دلیل نمونه برداریهای انجام شده تا توسط آن تراکم پلانکتونی نیز ارزیابی شود.
وی در مورد تئوری سوم برای از بین رفتن ماهیان بندرعباس گفت: به دلیل احتمال بروز بیماریهای ویروسی و باکتریایی، نمونهبرداریهایی انجام شده که نتایج کلی آنها طی 2 روز آینده مشخص خواهد شد.
مطلبی در مورد میزان خسارات وارده گفت: طبق گزارش پژوهشکده منطقه بندر عباس میزان ماهیان تلف شده 10 یا 12 تن بوده است.
مطلبی افزود: سال گذشته نیز با همین پدیده مواجه شدیم،ه دلیل اصلی آن حرکت ماهیان خانواده کاریز برای تخمگذاری به طرف ساحل بوده که به دلیل برخورد با آلودگی فاضلابها تلف شده بودند و میزان خسارات تلفات سال گذشته 2 تا 3 تن بود.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به تکرار این نوع تلفات راه مبارزهای برای آن نیست،گفت: ورود فاضلاب به آبها معضل عمدهای است که طی سالهای گذشته صنعت شیلات با آن مواجه بوده است، زیرا علاوه بر ایجاد بیماریهای مستقیم باعث بروز شکوفاییهای پلانکتونی نیز میشود که به طور غیر مستقیم تلفات زیانباری را به این صنعت وارد میکند.
وی افزود: اگر چه در سال گذشته اقدام خوبی برای مبارزه با آلودگی فاضلابها انجام شد و 800 میلیون تومان نیز تنها برای مسدود کردن ورودی فاضلابها در نظر گرفته شد،اما این گونه اقدامات کافی نبود و کماکان باعث تلفات در دریاها میشود.
مطلبی گفت: طبق ارزیابی که انجام شده برای مسدود کردن ورودی فاضلابها حدود یکصد میلیون تومان اعتبار نیاز است.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران هماهنگی صنایع مختلف مانند نفت و پتروشیمی برای جلوگیری از آلودگی آبها را نیز مهم دانست.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات ایران افزود: نباید اشتباه کنیم، خسارات تنها تلفات ماهیها نیستند بلکه اگر این ماهیها در شرایط زاد و ولد قرار بگیرند و مشکلات زیست محیطی که زندگی آینده آنها را تهدید میکند نیز از خساراتی است که باید مد نظر قرار گیرد.
مطلبی گفت: پدیده از بین رفتن ماهیان آبهای بندر عباس روز پنجشنبه گذشته در ساحل شهید رجایی اتفاق افتاد که طی آن 12 تن از ماهیان از بین رفتند.
وی افزود: با توجه به اینکه این پدیده در سال گذشته هم اتفاق افتاد و دلیل از بین رفتن ماهیها حرکت دستهجمعی برای تخمریزی در سواحل و مواجهه با آلودگی فاضلابها بود، از این رو در علت پدیده امسال نیز این موضوع بیشتر به صحت نزدیکتر است.
دلیل مرگ هزاران ماهی در هرمزگان + عکس
حکیم مهر - بیش از نیم تن ماهی "گاریز" در خور شیلات هرمزگان به دلیل آنچه مدیرکل محیط زیست این استان آلودگی فاضلاب شهری و افزایش دمای آب عنوان می کند تلف شدند.
مجید وفادار با اشاره به اینکه حادثه مرگ گله ای ماهیان گاریز اردیبهشت امسال نیز در بندرعباس اتفاق افتاد افزود: ماهیان گاریز به دلیل اینکه گله ای حرکت می کنند به دلیل حساسیت بالا با هر نوع آلودگی دچار مشکل شده و دچار مرگ جمعی می شوند.
وی نشت فاضلاب شهر بندرعباس به دلیل کامل نبودن تاسیسات فاضلاب شهری به خورها را یکی از علل مرگ ماهیان دانست و اظهار داشت: خورهای متعددی در هرمزگان وجود دارد که مهمترین آنها خور شیلات و خور گورسوزان است که اکوسیستمهای حساسی محسوب می شوند و هنگام مد آب دریا به آنها می ریزد.
وفادار تاکید کرد: فاضلاب بندر عباس به شکل سنتی قبل از احداث سیستم تصفیه فاضلاب شهری به داخل خوریات می ریخت ولی در سال 70 که این سیستم افتتاح شد وضعیت بهتر شد اما با توجه به انفجار جمعیت و افزایش ساخت و سازها در هرمزگان این سیستم جوابگوی جمعیت بالاتر از 320 هزار نفر نیست.
مدیرکل محیط زیست هرمزگان با اشاره به اینکه عوامل متعدد در مرگ ماهیان دخیل بوده اند مهمترین دلیل را فاضلاب شهری و افزایش دما عنوان کرد و اظهار داشت: آلودگی نفتی در منطقه وجود دارد اما علت مرگ ماهیان نبوده با این حال دلایل دیگر در مرکز تحقیقات شیلات در حال بررسی است.
MohammadRN- مدیرکل گفتگوی لاک پشتی
-
تشکر : 144
» زیباترین سواحل
» به گل نشستن والها در سواحل نیوزیلند
» پنج لاک پشت سبز دریایی در بندر چابهار از مرگ حتمی نجات یافتند
» فاجعه زیست محیطی در سواحل بوشهر