تفسيري روانشناسانه از نگهداري پت
تفسيري روانشناسانه از نگهداري پت
دكتر شيري پژوهشگر تحليل رواني دانشگاه آكسفورد است و اين مطلب را به خوبي شرح داده است:
هويت يابي بوسيله اشياء و حيوانات(مثل ماشين مدل بالا،لباس مارك،پت و...)يك اختلال رواني است كه در برخي افراد وجود دارد اما اين دليل نميشود كه هر كسي از اشياء فوق استفاده كرد دچار اين اختلال باشد.عده اندكي به اين اختلال دچار هستند و نميتوانيم بگوييم هركس حيوان نگه ميدارد براي جلب توجه و كمبود و..است چه بسا بسياري افراد اينگونه نيستند بلكه هوش عاطفي بالايي دارند.هوش عاطفي يعني توانايي برقراري ارتباط با ديگران(تشخيص و بيان عواطف خود،عواطف طرف مقابل و برقراري ارتباط برپايه اين تشخيص)تشخيص عواطف و احساسات حيوان بدليل نداشتن كلام كار دشواري است و كسيكه از روي حركات حيوان ميفهمد ناراحت ،گرسنه ،خوشحال و...است داراي هوش عاطفي بالاليي بوده و اگر در چنين شرايط دشواري توان برقراري ارتباط دارد با انسان نيز بهتر ارتباط برقرار ميكند .
داشتن پت مانند داشتن داشتن بچه اي است كه بزرگ نميشود ولذا به انسان كمك ميكند بخش والد حمايت گر درون خود را پرورش دهد يعني انسان را به يك مهارت اجتماعي ميرساند .كودكان نيز در ارتباط با پت در تعاملات اجتماعي آينده حود موفق تر خواهند بود
و اما مسئله حمايت از حيوانات ،يونگ رواندرمانگر برجسته و صاحب نظريه در روانشناسي از چيزي به نام آنيما سخن ميگويد كه بخش زنانه وجود هر مردي است(شامل محبت كردن،انعطاف پذيري و...)آنيما به انسان كمك ميكند با خارج از خود(جنس مخالف،طبيعت)ارتباط برقرار كند.آنيما دو لايه دارد لايه1-درك تفاوت جنسي و رابطه در حد مسايل جنسي در رابطه با هستي نيز نگاه لذت جو(طبيعت وحيوانات براي كسب لذت من آفريده شده اند)لايه2-زن يك موجود زيباست كه دنيا را زيبا ميكند و من هم بخشي از زيبايي دنيا هستم.در اين لايه فرد به نوعي وحدت در هستي دست ميابد و هستي را پيوسته ميبيند (هر چيزي زيباست و بخشي از هستي و من هم بايد به گونه اي رفتار كنم كه زيبايي را دو چندان كنم)و رسيدگي به هر بخشي به بخشهاي ديگر نيز منتقل ميشود چون جهان پيوسته است.
افراد با بالا رفتن آگاهي و دانش شان از لايه 1 به 2 حركت ميكنند .افرادي كه ميگويند اينهمه آدم گرسنه و نيازمند حمايت حيوانات معني ندارد و چرا پناهگاه حيوانات داشته باشيم يا پول خرج آنها كنيم در لايه 1 آنيما باقي مانده اند و متاسفانه به رشدي كه بايد نرسيده اند
(مصاحبه با دكتر شيري بطور كامل در سايت pug.irميباشد)
اين مطلب آخرين بار توسط شيما در 11/22/2010, 05:40 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
شيما- مدیر گفتگوی لاک پشتی
- روانشناس انجمن
کاربر برتر انجمن
رد: تفسيري روانشناسانه از نگهداري پت
خیلی تفسیر خوبی بود.
من اولین بار که شروع به نگهداری از پت کردم می خواستم بین خودم و طبیعت یک رابطه برقرار کنم .
MohammadRN- مدیرکل گفتگوی لاک پشتی
-
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
حيوانات نشانه هاي آشكار خداوندند براي هدايت ما
شيما- مدیر گفتگوی لاک پشتی
- روانشناس انجمن
کاربر برتر انجمن
» نگهداري از كامپيوتر
» نگهداري کاکتوس
» چند راهكار مهم براي نگهداري بهتر سگ