گفتگوی لاک پشتی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

بروز مجدد پدیده کشند قرمز در آب‌های ساحلی هرمزگان

اذهب الى الأسفل

بروز مجدد پدیده کشند قرمز در آب‌های ساحلی هرمزگان Empty بروز مجدد پدیده کشند قرمز در آب‌های ساحلی هرمزگان

پست من طرف Innocent 9/17/2010, 08:14

به گزارش ایسنا:

رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان از بروز مجدد پدیده کشند قرمز در آب‌های ساحلی هرمزگان خبر داد و گفت: طی یک هفته اخیر در منطقه خورگورسوزان بندرعباس، تراکم کشند قرمز بین 5 تا 7 میلیون سلول در لیتر بوده است.

دکتر محمد صدیق مرتضوی در یک نشست خبری اظهار کرد: در تاریخ چهاردهم شهریورماه جاری، تغییر رنگ آب دریا در حوالی بندر شهید باهنر که ناشی از شکوفایی گونه‌ای از دینولازله(peridinium quinquecorne) بوده است، مشاهده شد که گستردگی این لکه چندان زیاد نبود.

وی افزود: با توجه به اهمیت موضوع، پایش ماهواره‌ای این پدیده به صورت روزانه انجام شده و نتایج بررسی تصاویر، حاکی از گسترش پدیده کشند قرمز در آب‌های ساحلی خلیج فارس است.

مرتضوی تصریح کرد: به دلیل بروز و مشاهده این پدیده، علاوه بر گشت‌های ماهانه پایش کشند قرمز در 5ایستگاه ساحلی بندرعباس، 9 ایستگاه در غرب و 9 ایستگاه دیگر در شرق هرمزگان، از تاریخ 17 شهریورماه جاری تا امروز(25 شهریور)، گشت‌های روزانه‌ای در 4 ایستگاه از مناطق ساحلی بندرعباس و 4 ایستگاه دیگر در غرب، شرق، جنوب و شمال غربی هرمز و جزیره قشم صورت گرفته و کارشناسان پژوهشکده به بررسی میدانی و جمع آوری نمونه‌ها مشغول هستند.

وی اضافه کرد: همچنین دو بار در هفته، پایش کشند قرمز در آب های ساحلی تیاب و مزارع پرورش میگو در شهرستان میناب نیز جهت جلوگیری از خسارت به استخرها صورت می‌گیرد.

رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان گفت: عامل شکوفایی در اطراف جزیره هرمز نیز ناشی از گونه دیگری از دینولازله ها با نام سراتیوم(cratium fusus) می باشد.

وی یادآور شد: دو گونه فعلی، بر خلاف گونه غیر بومی کوکلودینیوم(cochlodinium) که برای اولین بار اواخر شهریورماه دو سال گذشته در منطقه خلیج فارس مشاهده شد، بومی این منطقه بوده اما شکوفایی نداشته اند.

مرتضوی خاطرنشان کرد: به منظور بررسی تغییرات این گونه‌ها، طی 24 ساعت اخیر گشت‌های شبانه روزی با فاصله زمانی هر سه ساعت یکبار، با برداشت نمونه برای تعیین گونه‌های فیتو پلانکتونی، ثبت عوامل محیطی و برداشت نمونه برای مواد مغذی، توسط 2 اکیپ کارشناسی از دو منطقه ساحل پارک دولت بندرعباس و پشت استانداری هرمزگان انجام شده است.

وی بیان کرد: گشت‌های روزانه پایش تغییرات کشند قرمز در آب‌های ساحلی بندرعباس به صورت مستمر و حتی در ایام تعطیل نیز انجام می‌شود و اگر ضرورت باشد، در مناطق شرق و غرب استان(جاسک و بندرلنگه) نیز این پایش‌ها صورت می‌گیرد.
Innocent
Innocent
دوست گفتگوی لاک پشتی
دوست گفتگوی لاک پشتی

تشکر : 162

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد