اجرای پروژه مطالعاتی گونه لاک پشت ایرانی به پیشنهاد سازمان ملل
اجرای پروژه مطالعاتی گونه لاک پشت ایرانی به پیشنهاد سازمان ملل
امید مظفری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حال حاضر حدود 10 گونه لاک پشت در ایران وجود دارد افزود: لاک پشت ها جزء راسته خزندگان هستند که شامل لاک پشت های خشکی زی که در باغ وحش ها به وفور دیده می شوند، لاک پشت های برکه ای و نوعی لاک پشت که مابین این دو گونه قرار دارند می شود و تقریبا در کل ایران از جنوب البرز تا مناطق خشک سمنان و کویرهای کرمان پراکنده هستند.
وی با تاکید بر اینکه لاک پشت ها در طبقه بندی انقراض قرار دارند اظهار داشت: لاک پشت های آبزی به دلیل صید آنها برای غذا و کاربردهای دارویی همواره در معرض انقراض قرار دارند. ضمن آنکه این خزندگان مهاجرت می کنند از این رو صید آنها توسط سایر کشورها نیز دلیل مضاعفی برای کاهش جمعیت این گونه از خزندگان است.
مدیر عامل موسسه خزنده شناسی پارس، تخریب سواحل ماسه ای و بالا آمدن سطح دریا به دلیل گرم شدن زمین را از دیگر عوامل تهدید این خزندگان نام برد و یادآور شد: لاک پشت ها در همان محلی که از تخم بیرون می آیند تخمگذاری می کنند، از این رو تخریب سواحل ماسه ای به دلیل تخریب سواحل و یا بالا آمدن سطح دریاها، کاهش جمعیت این خزندگان را به دنبال دارد.
مظفری با اشاره به لاک پشت های برکه ای بومی ایران خاطرنشان کرد: لاک پشت "فراتی" از مهمترین گونه های لاک پشت های برکه ای در ایران است که دارای لاک نرم چرم مانند و انعطاف پذیر و دارای پوزه ای باریک است. لاک پشت فراتی شکارچی است و از ماهی های رودخانه ها تغذیه می کند.
وی پراکندگی این گونه از لاک پشت ها در ایران را در روخانه کارون و کرخه و در سایر کشورها در ترکیه و عراق دانست و ادامه داد: رنگ لاک پشت های فراتی طیفی از زیتونی روشن تا قهوه ای روشن همراه با خالهای زرد رنگ است. این گونه به دلیل نوع زیست به تدریج ناخنهای خود را از دست داده اند و به جای آن پره های میان انگشتان پیشرفت کرده است.
مظفری تاکید کرد کرد: در حالی که این گونه در خطر انقراض قرار دارد ولی تاکنون مطالعاتی در زمینه این گونه از لاک پشت ها در این سه کشور انجام نشده است از این رو سازمان ملل پروژه تحقیقاتی را در خصوص این گونه از خزندگان تعریف کرده که از سوی این موسسه در حال اجرا است.
این محقق خزنده شناس به جزئیات این پروژه تحقیقاتی اشاره کرد و یادآور شد: در این پروژه در خصوص نحوه حفاظت گونه فراتی، نحوه تغذیه و رفتار و آداب این گونه مطالعه می شود.
مدیر عامل موسسه خزنده شناسی پارس با اشاره به روند اجرای این پروژه تحقیقاتی اضافه کرد: فاز اول این پروژه اجرا شد و فاز دوم آن به زودی اجرایی می شود.
خبرگزاری مهر
الهام- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 117
» دکتر محبی در نامه به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست : سازمان شما در بحرانها به دنبال کارشناس میگردد!
» خودکشی خواننده انگلیسی حین اجرای موسیقی
» قهوه تلخ تازهترین سریال مهران مدیری
» انتقاد پیشنهاد سازندگی