لوچ دلقک - Clown Loach
صفحه 1 از 2 • 1, 2
لوچ دلقک - Clown Loach
نام عمومی ماهی : لوچ دلقک
خانواده : Cobitidae
خاستگاه : سامارتا , بارنیو و Indonesia
PH : 7 ( تقریبا خنثی )
دما : 26-30 درجه سانتیگراد
غذا : همه چیز خوار : غذای زنده, دل گاو, غذای فریزی و خزه دریایی
اندازه تانک مورد نیاز : 80 گالن
سطح شنا : معمولا در کف آب
رفتار و نوع تولید مثل :
این ماهی بسیار خجالتی است و جزو ماهیان شب زیست است .تخته سنگها و غارها و لوله های پلاستیکی محیط بسیار خوبی برای مخفی شده لوچ است . اما سرانجام لوچ شما یاد می گیرد که از مخفیگاه خود بیرون بیاید .
این ماهی بندرت در اسارت تکثیر شده است . ماهی ماده نسبت به نر لاغر تر است و همینطور ماهی نر باله انتهایش بزرگتر است .
در زير هر دو چشم زائده اي تيغ مانند موجود است كه هنگام در گيري از آن استفاده مي كند . و جزو ماهياني است كه به پهلو مي شود و اين رفتار را نبايد ناشي از بيماري دانست . داراي لبهاي ضخيم و 3 تا 6 سبيلك حسي . اندازه در طبيعت تا 30 سانتي متر هم مي رسد اما در آكواريوم به اين اندازه رشد نمي كند . پيشنهاد مي كنند كه هنگام خريد يك عدد نخريد از 3 تا شروع كنيد ؟؟؟؟؟
از خانواده اين گونه مي توان از لوچ نيم نوار ، لوچ راه راه ، لوچ هوا شناس ، و لوچ خار دار را نام برد .
البته بايد عرض كنم كه من 2 تا داشتم و هر دو مردند و قريب به يقين فكر مي كنم كه به خاطر اين بود كه آكواريوم من سيكل ازت را طي نكرده بود الان هم 3 تا بچه اون را دارم و خيلي هم سر حالند
به نظر من این ماهی یکی از باهوشترین ماهی های آکوارومیه. فوق العاده عاقل هستش و یکی دیگه از بارزترین خصوصیاتش بازیگوش بودنشه.میتونید مثل من کف تانک تیله بریزید و ببینید چطوری با این تیله بازی میکنه و ساعتها سرگرم میشه.یکی دیگه از خصوصیاتش خوابیدن جالب این ماهی هستش که به پهلو و مثل جنازه میخوابه.یه چیز جالب دیگه در مورد این ماهی اینه که حرکات چشم این ماهی فوق العاده است و یکی از دلایلی که میگم خیلی باهوشه همینه.برخلاف همه ماهی های دیگه که چشم اونا حرکت چندانی نداره در این ماهی میبینید که وقتی بخواد شما رو نگاه کنه کاملاً با چشم شما رو دنبال میکنه و به شما زل میزنه.
ایرادهای این ماهی هم یکی اینکه انقدر بازیگوشه که ممکنه تانک رو بهم بریزه و بزرگترین ایرادی که داره اینه که انقدر خجالتیه که نمیذاره حتی 1 ثانیه از نزدیک بهش نگاه کنید.
به نسبت ماهی قوی ای هستش.
تجربه شخصی من : من به مدت 8 ماه یه دونه دلقک داشتم ولی جدیداً یه دلقک کوچک دیگه هم به تانک اضافه کردم و دلقک قدیمی به طرز معجزه آسایی سرحال شده و از افسردگی در اومده . قبلاً فقط مخفی میشد و زیاد اهل بیرون اومدن نبود ولی الان همیشه بیرون هستش و داره بازی میکنه با اون یکی دلقک و خیلی سرحال شده.
حرکت این ماهی توی تانک واقعاً زیباست و اگر 2 تا داشته باشید خواهید دید که همیشه و همه جا باهم هستن.اگر 100 تا هم باشن به صورت گروهی و یکنواخت حرکت میکنن.
شاید این مطالب علمی نباشه ولی فکر میکنم از نظر تجربی موارد خوبی باشن در مورد این ماهی جالب.
محبوبترین ماهی من همین دلقک هستش.
روي فلسهاي بسيار ريز آنها را ماده مخاطي ضخيمي مي پوشاند . لوچها فاقد دندانهاي آرواره اي هستند ولي برخي از گونه هاي آن داراي دندانهاي گلويي!! هستند .
روده آنها داراي شبكه بزرگ مويرگي است كه مي تواند بعنوان مكمل تنفس در شرائط نا مساعد و هنگام كم شدن اكسيژن محلول در آب با گرفتن هواي بالاي سطح آب اكسيژن مورد نياز ماهي را تامين كند از اين رو اين ماهيها مي توانند در آبهاي ساكن و كم اكسيژن به بهترين وجهي زندگي نمايند . برخي از اين ماهيها مي توانند تغييرات جوي را پيش بيني نمايند بدين معني كه وقتي فشار هوا كم مي شود اين ماهيها بشدت شروع به فعاليت مي نمايند .
تشخيص نر و ماده معمولا از باله ها كه در ماهي نر بلند تر از ماهي ماده است عملي مي باشد . تخمريزي معمولا در حرارت 20 تا 22 درجه سانتيگراد انجام مي شود ماده ها تخمها را در كف آكواريوم و بين ماسه ها ميريزند و نرها با اسپرم آنها را بارور مي كنند لاروها معمولا پس از 10 روز از پوسته خا رج مي شوند . تعداد تخمها زياد و گاهي به 1600 عدد يا بيشتر مي رسد .
ذكر اين نكته ضروري است كه تكثير لوچ دلقك در آكواريوم چندان موفقيت آميز نيست
برگرفته از كتاب دكتر حسين عمادي
speedy- همکار گفتگوی لاک پشتی
رد: لوچ دلقک - Clown Loach
من با همت مهندس دیروز یک لوچ دلقک گرفتم. البته به زودی به تعدادشون اضافه می کنم. امیدوارم بتونم ازش خوب نگهداری کنم. این یک مطلب در موردش :
رنگی ترین و معروف ترین ماهی از خانواده ی لوچ ها ، لوچ دلقک است که طول آن متوسط و پهنایش کم است . محل اصلی زیست آن" سوماترا" و "بورنئو " می باشد . دارای پشتی قوسدار و شکمی صاف می باشد . سرش نسبتاً بزرگ و دهانش رو به پائین است که دارای 4 جفت سبیل کوچک و لب های ضخیمی است . بطور کلی رنگ آنها نارنجی روشن است وپهلویش بوسیله ی سه خط عریض سیاهرنگ پوشیده شده است . اولین خط از بالای جمجمه شروع شده و با عبور از روی چشم ها به بخش انتهایی دهان می رسد و دومین خط از جلوی باله ی پشتی شروع می شود و تا شکم ادامه می یابد و بالاخره سومی که بخش زیادی از قسمت انتهایی ماهی را پوشش می دهد از باله ی پشتی شروع و تا باله ی مخرجی ادامه می یابد . باله های پشتی و مخرجی دارای رنگ سیاه مخلوط با زرد هستند.
لوچ دلقک بر خلاف سایر لوچ ها خجالتی نیست . تا حدی فعال در طول روز که به آسانی میتوانند در تانک های عمومی نگهداری شوند . بسیار مناسب است که آنها حداقل بصورت جفت یا گروهی خریداری و نگهداری شوند زیرا در حالتی که بصورت گروهی نگهداری شوند ، شاداب تر و خوشحال تر هستند . یکی از عادت های غیر معمولی آنها نحوه ی استراحت کردن آنها در کف آکواریم است که به بغل خود می خوابند و در حالتی که آکواریم دار به تازگی شروع به نگهداری آن کرده باشد ممکن است بترسد ، ولی بعد از مدتی تبدیل یک رفتار عادی برای او خواهد شد.
تانک این ماهی باید دارای بستری نرم باشد تا به آنها این اجازه را بدهد که به راحتی و بدون آسیب دیدن به جستجوی غذا در کف بپردازند. لوچ های دلقک می توانند گستره وسیعی از غذاها را که شامل =آرتیمیا - کرم خونی- حلزونها و انواع غذاهای حاضری می باشد را بخورند به همین دلیل است که برای جلوگیری از تولید حلزون و مقابله با آنها در اکواریوم می توان از این ماهی ها استفاده کرد. سنگها و لوازم آکواریوم باید به گونه ای چیده شوند که سرپناه و مخفی گاه مناسبی برای آنها به وجود آید. بیشتر آنها خانه هایی را ترجیح می دهند که تا حدی از اندازه خودشان بزرگتر باشد .آب آنها باید نرم و تا اندازه ای اسیدی باشد و هر چند وقت یک بار تعویض شود. لوچ دلقک برای سالهای زیادی (بیشتر از 20 سال ) درآکواریوم زندگی می کند و لی رشد آنها در آکواریوم بسیا ر آهسته است که به ندرت در آکواریوم های معمولی به سایز طبیعی خود (30 cm) می رسد .دمای مناسب برای این ماهی 30-24 درجه سانتی گراد می باشد. تاکنون در محیط های کوچک تکثیر نشده اند ولی در طبیعت در رودخانه هایی که دارای جریان سریع آب هستند در اوایل فصل باران تولید مثل می کند نیز در مزارع پرورش ماهی به وسیله هورمونها تکثیر می شوند. مسئله مهمی که در ارتباط با آنها باید بدانید این است که نسبت به تغییرات شیمیایی آب حساس هستند و در اثر این تغییرات نقطه های سفید رنگی در آنها ایجاد می شود که گسترش یافته و بزرگتر می شود همچنین در حمل و نقل آنها نیز بسیار دقت نمائید زیرا استخوانهایی که در زیر چشم آنها وجود دارد ممکن است پاکتهای نایلونی شما را سوراخ کند.
از اینجا
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
فریده- کاربر باسابقه لاک پشتی
apb- کاربر باتجربه لاک پشتی
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
شیوا- مدیر گفتگوی لاک پشتی
شیوا- مدیر گفتگوی لاک پشتی
MohammadRN- مدیرکل گفتگوی لاک پشتی
-
-
امیدوارم هیچ وقت لوچهای من ازش استفاده نکنند، چون ممکنه به گلدفیشها آسیب وارد کند.
-
این لوچ ها گوشت خوار بوده و تنها از غذاهای گیاهی برای کامل شدن رژیمشان استفاده می کنند.بنابر این توصیه می شود تغذیه آن ها در آکواریوم هم اینچنین باشد.برای رشد مناسب لوچ ها روزی 3 - 5 بار غذادهی مناسب است. رژیم غذایی آن ها باید متنوع بوده و می تواند شامل تمامی غذاهای ماهیان گوشت خوار بشود.یک پایه مناسب برای غذا می تواند میگو،ویفرهایی غذایی که به زیر آب می روند،غذاهای یخ زده مختلف و وقتی بزرگ شدند قطعات ماهی باشد. لوچ های دلقک می توانند از خود صداهایی شبیه کلیک در بیاورند و این صدا به هنگام خشنودی از آن ها خارج می شود!بنابراین شما می توانند بعد از مدتی بفهمید لوچ های شما کدام غذا را بیشتر دوست دارند زیر هنگام دریافت آن از خود صدای کلیک کردن خارج می کنند. مثل بقیه ماهی ها لوچ های دلقک نیز گاهی به کمی تنوع در غذایشان احتیاج دارند. حتی ممکن است با یکبار چشیدن غذای جدید آن غذا نیز جزو غذاهای محبوب آن ها شود، لوچ های دلقک جزو اندک ماهی هایی هستند که حلزون می خورند و خوردن آن را دوست دارند و میتوانند برای کنترل حلزون بکار برده شوند
منبع:http://www.aquarticles.com
movaffaq- همکار گفتگوی لاک پشتی
مطلبی که قرار دادین، ترجمه صفحه زیر است :
http://www.clownloach.info/feeding.php
من تا حالا صدای کلیک 6 تا لوچهامو نشنیدم. فکر کنم از بس گلدفیشها صدا می دن و آب آکواریوم را می پاشن بیرون که کمتر صدایی از داخل تانک شنیده می شود. من خیلی از لوچها خوشم میاد و شاید مجبورشم برای لوچها، گلدفیشها را به جای دیگری منتقل کنم.
مطلب زیر را از این سایت انتخاب کردم :
http://www.loaches.com/species-index/clown-loach-chromobotia-macracanthus
من خیلی از لوچهای درشت خوشم میاد و دوست دارم لوچهای دلقکم سایز بشن و رشد خوب و مناسبی داشته باشد. این یک نمونه از رشد لوچها :
در حال حاضر به لوچهای دلقکم، بیومار و گاهی کرم خونی منجمد می دهم. 3 تا لوچ کوچکترم از سطح آب غذای انرژی اسپیرولینا گلدفیشها را هم می خورند و رشد خوبی دارند ولی 3 تا لوچ بزرگترم، عادت به غذا خوردن از سطح آب ندارند.
مثل برادران دالتون تو كارتون لوك خوش شانس ميمونن
لوما- دوست گفتگوی لاک پشتی
مثل برادران دالتون تو كارتون لوك خوش شانس ميمونن
عجب تشبیهی....قیافه هاشون یه جوریه
Innocent- دوست گفتگوی لاک پشتی
تصویری از لوچهای من در کنار گلدفیشها :
چون فلش باعث شده بود چشمشون دیده نشود، با پینت براشون چشم گذاشتم!
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
با اکثر ماهی های آب شیرین هم می توان از آنها نگهداری کرد.
سلام
لوچ دلقک اوسلاریس رو میشه با تمامی ماهی ها اعم از گوشتخوار یا گیاه خوار حتا فلاور وحشی نگه داشت
به علت داشتم نیش سمی در دهان شان
و توجه کنید:یک بار دست من رو نیش زد قشنگ خون ومد و گفتم دیگه مردم ولی هیچی نشد ولی اگر خانم های ی عزیز رو یش بزنه فکر کنم فشار شون میاد پایین چون واسه من با عث شد بدنم کمی احساس گرمی کنه شاید واسه خاطر ترس از مرگ بود
arefkarimzadeh- دوست گفتگوی لاک پشتی
آقای عارف
در مورد نیش زیر چشمشون در صفحه قبل همین تاپیک بحث شده و تصاویری هم قرار داده شده است. نیش در دهانشون نیست. حالا شما صفحه قبل را ببینید و اگر توضیح بیشتری داشتین، چون نیشتون زدن، بیان کنید.
صفحه 1 از 2 • 1, 2
» گاسترو آنتریت شارک ها و دلقک ها
» لوچ آبی - Blue Loach
» لوچ پاکستانی - Pakistani loach
» لوچ بوتيا - Botia loach