جنگهای آینده، جنگهای سایبری در محیط مجازی خواهند بود
جنگهای آینده، جنگهای سایبری در محیط مجازی خواهند بود
ابعاد مختلف جنگ عبارتند از جنگ زمینی، جنگ دریایی، جنگ هوایی، جنگ فضایی و اینک جنگ در فضای مجازی.
فرانسیس پیزانی، کارشناس ارتباطات و فنآوریهای نو معتقد است که جنگهای آینده عمدتا جنگهای سایبری در محیطی مجازی خواهد بود. جنگهای سایبری به معنای تخریب زیرساختهای رایانهیی و نیز جنگی در بعد پنجم است.
درصورت بروز جنگ رایانهیی، ممکن است تمام ایمیلها بسته شود، همه پالایشگاههای نفت از کار بیفتند، فعالیت همه برجهای مراقبت فرودگاه مختل شود، متروها و قطارها از کار بیفتد و ماهوارهها از مسیرشان خارج شوند و در یک کلام آخر زمانی قبل از موعد پیش آید.
در صورت حملهای رایانهیی ممکن است چراغهای قرمز شهری بزرگ فلج شود، رفت و آمدهای شهری کند شود و اختلالاتی در نیروگاههای برق به وجود آید.
یکی از کارهایی که در جنگ سایبری ممکن است صورت بگیرد، این است که کابلهای ارتباط اینترنت قطع میشود. امروزه نه دهم ارتباطات اینترنتی از طریق فیبرهای نوری زیر دریایی صورت میگیرد. این کابلها عمدتا از سه نقطه یعنی منطقهای نزدیک نیویورک، منطقهای در دریای سرخ و نیز در تنگه پوسان در آسیا میگذرند.
اگر یکی از این سه بخش از کار بیفتد، بخش قابل توجهی از شبکه اینترنت در جهان از کار خواهد افتاد و در آن صورت خسارات جبرانناپذیری به بار خواهد آمد.
فرانسیس پیزانی در ادامه معتقد است: بسیاری از هکرها یا راهزنان رایانهیی از جانب برخی از کشورها پوشش داده میشوند. امروزه کشورهای امریکا و انگلیس و روسیه و چین و کره شمالی و ایران مهمترین قدرتهای سایبری به شمار میروند.
ایران میگوید امروزه دومین ارتش سایبری جهان را دارد و چین مدعی است در اواسط قرن بیست و یکم مهمترین ابرقدرت سایبری جهان خواهد شد.
این کارشناس میگوید آمریکا که خود قدرتمندترین رایانههای جهان را دارد، آسیبپذیرترین کشور جهان نیز به شمار میرود زیرا همه چیز در این کشور به صورت شبکهیی کار میکند.
وی در پایان اظهار میکند که تا زمانی که جنگی سایبری آغاز نشده نمیتوان دقیقا پیامدهای آن را برآورد و پیشبینی کرد.
پیام- کاربر فعال لاک پشتی
- تشکر : 3
» نمایشگاه مجازی کتاب
» Erepublik یا ایران مجازی
» آینده روزنامه: وعده دیدار با نمایشگرهای انعطاف پذیر
» ماشین آینده