نقاشی های صادق هدایت
نقاشی های صادق هدایت
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
رد: نقاشی های صادق هدایت
arefkarimzadeh- دوست گفتگوی لاک پشتی
زندگینامه صادق هدایت:
تولد در28 بهمن سال 1281هجری شمسی در خانوداه ای اشرافی ، سفر به بلژیک درسن 24 سالگی برای تحصیل در رشته معماری ، ناتمام ماندن تحصیلات و خود کشی ناموفق در 25 سالگی و بازگشت به ایران و انتشار چند کتاب ، 28 سالگی استخدام و استعفا در چند پست دولتی به طور متوالی به دلیل عدم علاقه به مشاغل دولتی ، سفر به هند در 34 سالگی ، انتشار کتاب بوف کور (شاهکار جهانی) و یادگیری زبان پهلوی در همانجا. 39 سالگی استخدام در دانشکده هنرهای زیبا به عنوان مترجم و ماندن در این سمت تا آخر عمر . سالگی سفر به پاریس به بهانه مداوا و خودکشی در تاریخ 19 فروردین 1330 49
خصوصیات اخلاقی :
هدایت کم حرف ، خجالتی ، عصبی ، گوشه گیر و اغلب اوقات دلگیر و گرفته بود. او تا آخرعمر ازدواج نکرد. گیاهخوار بود و به خاطر مشکل شدید بینایی از خدمت سربازی معاف شد .
هدایت دو برادر و سه خواهر داشت و خود کوچکترین فرزند خانواده بود. یکی ازبرادرانش ، محمود معاون نخست وزیر و برادر دیگرش عیسی رئیس دانشکده افسری بود. و شوهر خواهر او رزم آرا نخست وزیر وقت بود .
دوستان و آشنایان صادق هدایت :
هدایت دوستان و آشنایان بانفوذی داشت که همگی در زمینه ی ادبیات و هنر سرآمد بودند بزرگ علوی ، مسعود فرزاد، مجتبی مینوی ، محمد علی جمالزاده و عبدالحسین نوشین ..
شرایط اجتماعی و سیاسی حاکم بر زمان زندگی :
وقوع کودتای اسفند 1299 رضا خان ، وقوع جنگهای جهانی اول و دوم ، دیکتاتوری شدید ، انزوای روشنفکران و فرار آنها از ایران.
نامه ها :
1.نامه به افراد خانواده با لحنی رسمی و در حد احوالپرسی
2.نامه به دوستان با زبان عامیانه که به بیان احساسات درونی ، ناامیدیها و سرخوردگیهایش از زندگی می پرداخت .
بررسی آثار :
هدایت در طول 27 سال فعالیت ادبی و تحقیقی و ترجمه آثار ادبی از زبان پهلوی و زبان فرانسه .بیش از 160 اثر کوتاه و بلند از خود به جا گذاشت .
اکثر داستانهای هدایت مملو از کلماتی چون تصادف ،خیانت و خودکشی اند. و بسیاری از داستانهایش با مرگ و خودکشی پایان می یابد.
من همان قدر از شرح حال خودم رَم میکنم که در مقابل تبلیغات امریکایی مآبانه. آیا دانستن تاریخ تولدم به درد چه کسی میخورد؟
اگر برای استخراج زایچهام است، این مطلب فقط باید طرف توجّه خودم باشد. گرچه از شما چه پنهان، بارها از منجّمین مشورت کردهام اما پیش بینی آنها هیچ وقت حقیقت نداشته.
اگر برای علاقهٔ خوانندگانست؛ باید اول مراجعه به آراء عمومی آنها کرد چون اگر خودم پیشدستی بکنم مثل این است که برای جزئیات احمقانهٔ زندگیم قدر و قیمتی قایل شده باشم بعلاوه خیلی از جزئیات است که همیشه انسان سعی میکند از دریچهٔ چشم دیگران خودش را قضاوت بکند و ازین جهت مراجعه به عقیدهٔ خود آنها مناسبتر خواهد بود مثلاً اندازهٔ اندامم را خیاطی که برایم لباس دوخته بهتر میداند و پینهدوز سر گذر هم بهتر میداند که کفش من از کدام طرف ساییده میشود.
این توضیحات همیشه مرا به یاد بازار چارپایان میاندازد که یابوی پیری را در معرض فروش میگذارند و برای جلب مشتری به صدای بلند جزئیاتی از سن و خصایل و عیوبش نقل میکنند.
از این گذشته، شرح حال من هیچ نکتهٔ برجستهای در بر ندارد نه پیش آمد قابل توجهی در آن رخ داده نه عنوانی داشتهام نه دیپلم مهمی در دست دارم و نه در مدرسه شاگرد درخشانی بودهام بلکه بر عکس همیشه با عدم موفقیت روبهرو شدهام.
در اداراتی که کار کردهام همیشه عضو مبهم و گمنامی بودهام و رؤسایم از من دل خونی داشتهاند به طوری که هر وقت استعفا دادهام با شادی هذیانآوری پذیرفته شدهاست. رویهمرفته موجود وازدهٔ بی مصرفی قضاوت محیط دربارهٔ من میباشد و شاید هم حقیقت در همین باشد.
دست نوشته صادق هدایت آذرماه 1324
گیاهخواری
صادق هدایت در جوانی گیاهخوار شد و کتابی در فواید گیاهخواری نیز نوشت. او تا پایان عمر گیاهخوار باقیماند. بزرگ علوی در این باره مینویسد: «یک بار دیدم که در کافه لالهزار یک نان گوشتی را که به زبان روسی بولکی میگفتند، به این قصد که لای آن شیرینی است، گاز زد و ناگهان چشمهایش سرخ شد، عرق به پیشانیاش نشست و داشت قی میکرد که دستمالی از جیبش بیرون آورد و لقمه نجویده را در آن تف کرد.»
ویکی پدیا هم مطالب کاملی ازش نوشته : http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D9%82_%D9%87%D8%AF%D8%A7%DB%8C%D8%AA
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
* رباعیات خیام
* فوائد گیاهخواری
*زندهبگور (۱۳۰۸) (مجموعه داستان کوتاه)
* پروین دختر ساسان (نمایشامه)
* سایه مغول
* اصفهان نصف جهان (سفرنامه)
* سه قطره خون (مجموعه داستان کوتاه)
* نیرنگستان
* سایه روشن
* مازیار (جستار تاریخی و یک نمایشنامه) با همکاری مجتبی مینوی
* وغوغ ساهاب با همکاری مسعود فرزاد
* ترانههای خیام
* بوف کور
* علویه خانم
* حاجی آقا
* افسانه آفرینش (خیمهشببازی در سه پرده)
* ولنگاری
* توپ مرواری
*سگ ولگرد (مجموعه داستان کوتاه)
* کاروان اسلام (البعثة الاسلامية الي البلاد الافرنجية)
* مجموعه نوشتههای پراکنده (به کوشش حسن قائمیان)
ترجمهها
ترجمه از زبان فرانسه
* کور و برادرش نوشته آرتور شنیتسلر
* کلاغ پیر نوشته الکساندر لانژ کیلاند نویسنده نروژی
* تمشک تیغ دار نوشته آنتون چخوف
* مرداب حبشه نوشته گاستون شرو نویسنده فرانسوی
* جلو قانون نوشته فرانتس کافکا
* مسخ نوشته فرانتس کافکا
* گراکوس شکارچی نوشته فرانتس کافکا
* گروه محکومین نوشته فرانتس کافکا
* دیوار نوشته ژان پل سارتر
ترجمه از متون پهلوی به زبان فارسی