گلد فیش - Gold fish
صفحه 1 از 2 • 1, 2
گلد فیش - Gold fish
خانواده: Cyprinidae (كپورماهيان)
نام علمي: Carassinus auratus
گلدفيش، کپور بي رنگ و رو و بي روح تر از آنچه اکنون مي بينيم بوده که پس از قرنها تکثير و هيبريدگيري پر حوصله ، امروز در اشکال بسيار متفاوت قابل دسترس است. قدمت آن تا مي تواند تا چين باستان هم به عقب برگردد.امروزه تا بيش از يکصد گونه زينتي از خانواده گلدفيش هاي معمولي وجود دارد. گونه هاي شگفت انگيز بسياري از اشکال وحشي کپوري که از جنوب چين منشا گرفته اند، بدست آمده اند. گلدفيش وحشي، جانوري يه شدت متفاوت بود كه فلس زدايي غير معمول و طبيعتاً رنگهاي كاملاً متفاوتي داشت. به زودي انسان با تكثير گلدفيش شروع به آزمايش كرد و همه نوع رنگ و فلس جالبي ايجاد كرد. امروزه ، هنوز هم در ژاپن، اروپا و امريكاي شمالي تكثير انتخابي از گلدفيش هاي وحشي ادامه دارد.
بدون شك گلدفيش عمومي ترين ماهي خانگي در جهان است كه اجتماعش با انسان تا 1600 سال يه عقب بازميگردد.اين شكل اهلي شده از يك كپور كوچك وحشي در آبهاي با جريان آرام در جنوب چين است كه به كپور Crucian شباهت دراد.
طي سلسله چين (265 تا420 ب.م) تكثيركننده هاي چيني متوجه توليد گهگاه نوزاداني با فلس هاي قرمز و جذاب توسط برخي كپورهاي محلي كه تا اندازه اي سبز خرمايي بودند، شدند. نهايتاً بعد از آزمايشات تكثيري كه با شكيبايي بسيار انجام شد، آنها موفق به توليد ماهي با رنگ آنيزي بسيار جذابتري شدند.طي سالهاي 1200 تا1300 ماهيهاي نقره اي، سياه، طلايي و حتي لكه لكه اي قابل دسترسي بوده و به عنوان ماهيهاي خانگي كاملاً متداول شده بودند. طي 1400 سال بعد، گوناگونب شكل باله همچون دم بادبزني و دم دستمالي شروع به ظهور كردند. تا قرن شانزدهم، اين اشكال رفته رفته همراه با رنگ آميزي متفاوت و اشكال مختلف بدني( و حتي اكنون اشكال گوناگون چشمي ) يه وجود آمدند. از اين زمان به بعد، تنوع هاي بعدي در چين ادامه يافت و گلدفيش هاي جالب شروع به انتشار به ديگر كشورها در اقصي نقاط جهان كردند.
در حدود 1500 سال، گلدفيش ها به ژاپن؛ زيستگاه كپور كوي( Cyprinus carpio ) راه يافتند، اما 200 سال ديگر به طول امجاميدتا تكثير آن انتشار يابد و منجر به توليد گونه هاي بسيار جذابي مثل كله شيري، كاليكوفلس آيينه اي و شابونكن شد.
طي قرن 17 گلدفيش ها به بسياري از كشورهاي شرق دور معرفي شدند. طي سالهاي 1700 يا شايد كمي زودتر، نخستين گلدفيش ها در بريتانيا ظهور يافتند. در حدود همين سالها، انگليسي ها شروع يه تكثير گلدفيش كردند و برخي از آنها به قاره اروپا فرستاده شد. تا اواخر قرن 17 به روسيه رسيده بود.تا قرن 19 بسياري از انواع بسيار زينتي گلدفيش ها يه طور قابل توجهي ار اروپا ظاهر نشدند.
گمان مي رود كه گلدفيش طي قرن هيجدهم به امريكاي شمالي وارد شده است، هرچند بعضي مردم معتقدند كه اين رخداد به 200 سال پيشتر باز مي گردد.به هرحال تا اواخر قرن هيجدهم يك مزرعه پرورش گلدفيش در مريلند امريگا تاسيس يافته و بعدها نيز در طبيعت به جز ايالت آلاسكا در هر ايالتي معرفي شده بود.همچنين در اين قرن ديده شده كه گلدفيش هايي به استراليا و نيوزيلند وارد شده بودند و اكنون به طور گسترده اي در آبهاي هر دو كشور پخش شده اند.
اكنون گلدفيش هاي زينتي مي توانند در اكثر نقاط در بيشتر كشورهاي جهان يافت شوند. در بسياري مناطق، آنها به آبهاي طبيعي؛ جايي كه جمعيت هاي وحشي را تشكيل داده اند، فرار كرده و يا نعرفي شدند.
امروزه، سالانه ميليونها گلدفيش در مزارع پرورش ماهي در امريكاي شمالي، اروپا و شرق دور براي صادرات جهت نگهدارندگان ماهي در اقصي نقاط جهان تكثير مي يابند.اين ماهي در كشور چين به عنوان"chin-yu" ، در ژاپن"king yo" در فرانسه"poisson rouge" و در آلمان به" goldfish" شناخته شده است.
لاکی- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 2
فلس مرواریدی - Pearlscale Goldfish
اولین بار در حدود سال 1900 عرضه شد.این ماهی یک گلدفیش معمولی(Normal) تلقی نمی شود.ورای فرم ظاهری پولک های این ماهی با فرم عجیبی که دارد بر زیبایی این ماهی افزوده است. در خانواده ی ماهی های طلائی تنها پولک این گونه با بقیه ی گونه ها متفاوت است.هریک از فلس(پولک) ها نقطه ی سختی در وسطشان دارند که اغلب نیز سفید رنگ است.این حالت باعث می شود تا پولک ها همجون مروارید بدرخشند.فرم بدن این ماهی نیز شباهت زیادی به توپ گلف دارد.
عرض بدن ماهی باید از 3/2 برابر طولش بیشتر باشد.باله ی دمی باید به 2 قسمت تقسیم شده باشد.و تکه ها نیز باید از هم کاملا جدا باشد.داشتن دم یک تکه در این ماهی امری مطلوب نمی باشد.این ماهی ها از گونه های خانواده ی ماهی های طلائی می باشد که رنگ های بسیار متنوعی چون: قرمز، قرمزوسفید، زرد،کالیکو(سه رنگ)و حتی شکلاتی دارند.فلس مرواریدی ها به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:1-با کله ی تاج دار2-بدون تاج.
بله درست است آنها هم می توانند بر روی سر خود همچون کله شیری تاج داشته باشند ولی فرم ظاهری این تاج با کله شیری متفاوت است.در صورتی که ماهی دارای تاج باشد Hamanishiki نامیده می شود.این زایده اصولا باید به صورت یکپارچه باشد و شکل آن گرد بوده و رشد اضافی در اطراف آن وجود نداشته باشد.ولی باید توجه داشته باشید که پیدا کردن این چنین ماهی ای کار آسانی نیست.
همچون بقیه ی گونه های این خانواده تنها یک چیز در مورد غذا خوردن آنها می توان گفت و آن اینکه:"هر غذایی که در دهان این ماهی جا شود،خورده می شود".و غذای خاصی ندارند.ولی یک مورد بسیار مهم وجود دارد که حتما باید قبل از غذا دادن به آنها مورد توجه قرار گیرد و آن فرم بدن آنهاست.به خاطر کروی و نیز چاق بودن آنها تصور کنید که اعضای داخلی بدن این ماهی تا چه اندازه می تواند در هم فشرده و متراکم باشد.بنابراین اقدامات زیر باید قبل از غذا دادن مورد توجه قرار گیرد.اگر توسط پلت ها یا فلیک(پولکی)ها تغذیه می شوند توجه داشته باشید که اگر به صورت خشک در اختیار ماهی قرار گیرد می تواند درون بدن ماهی با جذب آب موجود بزرگ تر شده و به سایر ارگان ها فشار وارد کند که امری بسیار خطرناک است.حجیم تر شدن غذا می تواند به ارگان های مجاور دستگاه گوارش فشار اعمال کند که ممکن است به کیسه ی هوای ماهی نیز آسیب وارد شود.در این صورت ماهی تعادل و فرم شناکردن عادی خود را از دست خواهد داد.شاید هم آسیب های وارده موجب شود ماهی نتواند مدفوع خود را دفع کند.برای جلوگیری از چنین مواردی غذا ها را ابتدا خیس کنید و سپس به ماهی بدهید.به علاوه می توانید از سبزیجاتی مانند کاهو اسفناج خیار ویا نخود فرنگی(آب پز) بدون پوست استفاده کنید.مورد آخری(نخودفرنگی) برای درمان یبوست(ملایم) بسیار موثر است.سایر غذا هایی که می توانند مورد استفاده قرار گیرند عبارتند از:دافنی،میگوی آب شور، کرم خونی.
تانک این ماهی باید حداقل 40 لیتر ظرفیت داشته باشد.فلس مرواریدی ماهی بسیار مقاومی بوده و سازگاری خوبی با دیگر ماهی ها دارد.بهترین گزینه برای هم تانک شدن با این ماهی سایر گونه های گلدفیش ها می باشد.زیرا ماهی دیگرمجبور نیست برای تصاحب غذا با دیگر ماهی ها که از خودش سریع تر هستند مسابقه دهد.بنابراین شارکها و... انتخاب مناسبی نمی باشند.برای حفظ زیبایی این ماهی که بیشتر به خاطر پولک های زیبایش است باید توجه بیشتری نمایید.تا آنجا که ممکن است از قرار دادن اشیای تیز در آکواریوم خودداری کنید،زیرا پولک هایی که بنا به هر دلیلی اعم از برخورد با اشیای تیز و یا جفت گیری و... می ریزند هرگز همچون گذشته به جای خود بر نمی گردند.پولک های جدید پولک های عادی ای خواهند بود که بر روی بدن سیار گلدفیش ها وجود دارند.به نظر می رسد که این ماهی برای حفظ این پولک ها به کلسیم ناز داشته باشد که برای تامین این عنصر می توانید ماهی کیکا را با استخوان هایش ریز کرده و در اختیار این ماهی زیبا قرار دهید
speedy- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 3
رد: گلد فیش - Gold fish
من یه مقاله در مورد نگهداری از گلد فیش ها نوشتم که برای اطلاع سای دوستان در این تاپیک قرار میدم.
delnik- کاربر متوسط لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: گلد فیش - Gold fish
محمد رسولی نژاد
تکنسین بهداشت و بیماری های آبزیان
Support.fishhealth [ at ] Gmail [ dot ] com
با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و آغاز سال نو عرضه ماهی قرمز یا Gold Fish در کشور آغاز می شود. برای نگهداری صحیح و همچنین پیشگیری از بروز بیماری های زئونوز ( مشترک بین انسان و ماهی ) می بایست به نکاتی مهم در مورد این ماهیان توجه شود.
آشنایی:
نام علمی ماهی قرمز Carassius auratus است. این ماهی نخستین بار در کشور چین می زیسته است و کم کم به نقاط دیگر جهان به عنوان یک ماهی زینتی معرفی گردید. امروزه کشورهای شرق آسیا از جمله سنگاپور در تولید و عرضه گسترده این گونه از ماهیان به کشورهای مختلف جهان همچون آمریکا، کشورهای اروپایی و ... نقش دارند.
شرایط نگهداری:
ماهی قرمز در درجه حرارت های 4 تا 30 درجه سانتیگراد قادر به زیستن است اما رنج مناسب دما برای آن محدوده بین 10 تا 25 درجه سانتیگراد است. تغییرات سریع درجه حرارت باعث مرگ ماهی می گردد.
در نگهداری ماهیان قرمز سطح آب دارای اهمیت بیشتری نسبت به حجم بوده زیرا سطح بیشتر موجب افزایش میزان اکسیژن محلول در آب می گردد.
تغذیه:
غذا دهی به ماهی می بایست 3 نوبت در روز به گونه ای که ماهی آن را مصرف کند و باقی مانده آن در ته ظرف باقی نماند صورت گیرد. شایان ذکر است که غذا دادن بیش از حد به ماهی باعث ته نشین شدن مواد آلی و دفعی در ظرف گردیده که ممکن است به مسمومیت ماهی بیانجامد. بهتر است که مواد غذایی در سطح آب بمانند و تغذیه با غذاهای دارای پروتئین کم و کربوهیدرات زیادصورت گیرد. همچنین می توان از خرده های نان و شیرینی و ... استفاده کرد.
نکات قابل توجه:
1-مقدار آب مورد نیاز برای ماهی های قرمز کوچک 1 لیتر به ازای هر ماهی می باشد.
2-برای ضدعفوني می توان ماهیان خریداری شده را ابتدا در ظرف محتوی 1 گرم نمک ( بدون ید ) به ازای هر لیتر آب به مدت 10 الی 15 دقیقه ضد عفونی کرد.
3-در صورت استفاده از آب حاوی گاز کلر ( آب شهر ) 24 ساعت قبل از تعویض، آب را در ظرف دیگری نگهداری کنید تا گاز کلر خارج شده و همچنین آب با محیط هم دما گردد.
4-پس از هر بار دست زدن به ماهی دست های خود را با آب و مواد شوینده شستشو نمایید. همچنین از دست زدن به ویژه برای کودکان به ماهی ها و تماس دست به چشم، دهان و صورت پس از تماس با ماهی یا ظرف نگهداری آن جلوگیری نمایید.
5-ظرف نگهداری ماهی باید در جایی باشد که ماهی از تغییرات روز و شب آگاه گردد و همچنین نباید در نور مستقیم باشد.
6-روزی 2 نوبت به رفتار ماهی توجه شود. تغییر در رفتار می تواند در نتیجه ایجاد بیماری در ماهی باشد.
7-به طور دوره ای ظروف نگهداری ماهی قرمز یا آکواریوم ها با محلول نمک طعام 3% و ترکیبات آمونیوم 4 تایی به مقدار 0.1 تا یک گرم در لیتر آب به مدت 10 تا 15 دقیقه و یا ترکیبات یده به مقدار 200 میلی گرم در لیتر آب به مدت 10 ثانیه گند زدایی و ضد عفونی گردد.
منبع:
http://www.fishna.blogfa.com
اين مطلب آخرين بار توسط delnik در 9/17/2009, 07:00 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
delnik- کاربر متوسط لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: گلد فیش - Gold fish
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
- تشکر : 243
رد: گلد فیش - Gold fish
i
شیوا- مدیر گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 31
رد: گلد فیش - Gold fish
با درود
Dr. Iman Memarian- دامپزشک گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 59
رد: گلد فیش - Gold fish
اكثر باكتري هاي انتروباكترياسه، پزودوموناس، ويبريو ، استرپتوكوكوس و مايكوباكتريوم و ميتونيم به عنوان عوامل بيماري هاي مشترك طبقه بندي كنيم كه در شرايط خاص و در صورت تماس احتمال بروز آن وجود دارد ولي با اين حال تا كنون گزارشي مبني بر بيماري هاي مثبت يا مخزن ماهيان زينتي از طريق مراجع ذيصلاح در ايران گزارش نشده.( با توجه به اظهارات سازمان دامپزشكي كشور )
منظور از نكته دوم ضد عفوني ماهيان بود كه اشتباها جلوگيري از بيماري هاي زئونوز نوشته شد! كه با تذكر شما اصلاح گرديد. ممنون
برخي از بيماري هاي ماهيا آب شيرين حتي با نمك درمان مي شوند و به عنوان يك راه پيشگيري از ايجاد اينگونه بيماري ها از نمك هم ميتوان استفاده كرد اما نه همه بيماري ها!
در پاسخ به سوال آقاي مهندس محمد فر هم بايد بگويم كه اين مطلب براي افرادي نوشته شده كه توجه چنداني براي نگهداري از ماهيان قرمز خود ندارند و گفتم نان وشيريني زيرا حداقل نيازهاي اين ماهي را اينگونه ميتوانند برطرف كنند و اين غذا ها در منازل همه ما موجود است. ولي غذاي مناسب اين ماهي همان غذاهايي است كه شما اشاره مي فرماييد. دوباره به اين جمله نگاه كنيد (تغذیه با غذاهای دارای پروتئین کم و کربوهیدرات زیادصورت گیرد. همچنین می توان از خرده های نان و شیرینی و ... استفاده کرد.)
با اين حال من تا به حال از غذاهايي كه به طور معمول آكواريوميست ها براي اين ماهي استفاده مي كنند استفاده نكردم و تنها از خرده هاي نان ، شيريني، نخود استفاده كردم . همچنين اسفناج . با اين غذا ها موفق شدم كه از اين ماهي تا به امروز نگهداري كنم و مشكلي پيش نيامده.
با تشكر
delnik- کاربر متوسط لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: گلد فیش - Gold fish
Lionhead, Ranchu , Egg fish , Bubble eye, Celestial , Oranda, Fantail, Pearlscale, Telescope, Blackmoor, Ryukin , Veiltail, Demekin, Pompom
و... مثل Redcap كه بسيار زيباست
delnik- کاربر متوسط لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: گلد فیش - Gold fish
شیوا- مدیر گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 31
رد: گلد فیش - Gold fish
نخود به صورت پخته خوبه چون نرم میشه. من همین نخود خام و پودر می کنم و به ماهیم میدم.
همین نخودی که تو آبگوشت استفاده می کنند.
اسفناج و نخود میدم تا دچار کمبود ویتامین نشه البته این 2 تا رو خیلی کم ماهی یک بار میدم
delnik- کاربر متوسط لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: گلد فیش - Gold fish
آیا خاصیتی برای لاک پشت داره؟؟؟
ممنون میشم اگه جواببمو بدید
آرین- کاربر خوب لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: گلد فیش - Gold fish
apb- کاربر باتجربه لاک پشتی
- تشکر : 8
رد: گلد فیش - Gold fish
اصلا بخاطر اونا آكواريوم راه انداختم گلدفيش عزيز من از سال از عيد 84 تا حالا با ما همخونه است دو سال تنها بود بعدعيد 86 بهش قول دارم عيدي براش يه دوست بگيرم اونا 2سا ل ديگه باهم توي تنگ بودند بعد بهشون قول دادم عيدي سال 88براشون يه آكواريوم راه بندازم آكواريوم خيلي ابتدايي بود و امسال براي عيدي سال 89يه آكواريوم مجهز با چند نوع دوست كلدفيش جديد(كاليكو-كله شيري-مرواريدي)براشون آوردم البته چون با تازه واردا يزره بد رفتارند مرواريدي بيچاره رو اونقدر دنبالش كردند كه مرد.
ولي كلا خيلي دوستشون دارم و همه نوع غذايي تقريبا براشون مي ريزم.همه منو سرزنش مي كنند و مي گند گلدفيش ماهي حوضه و نبايد توي آكواريوم باشه(ميگن آمواريوم رو كثيف ميكنه و بهتره به تنگ منتقل بشه)ولي من مي گم اين قرمز قشنگا لياقت دارند كه از تنگ كوچيك حداقل توي يه آكواريوم خوب باشند
sara_b211- کاربر خوب لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: گلد فیش - Gold fish
arefkarimzadeh- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 26
رد: گلد فیش - Gold fish
apb- کاربر باتجربه لاک پشتی
- تشکر : 8
رد: گلد فیش - Gold fish
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
- تشکر : 243
رد: گلد فیش - Gold fish
این گدفیش هم ماهی خوبیه! به الانش که آروانا این بلا رو سرش آورده نگاه نکنید ، یه موقع برای خودش با دوستاش فرشته ای بودند و زبیایی هاضی به آکورایوم من می دادند! امیدورام که به رودی به خالت عادی برگرده! :*
مهندس جان ، این گلدفیش ماهی جوت سختیه! یا تغذیه خوب درست می شه ، موردی وجود نداره که نگرانش باشی! به مرور مشکلبش برطرف می شه و قسمت های آسیب دیده تا حدودی ترمیم پیدا می کنند! موفق باشید ، پرهام.
apb- کاربر باتجربه لاک پشتی
- تشکر : 8
رد: گلد فیش - Gold fish
اين مطلب آخرين بار توسط niloofar20 در 2/25/2010, 15:42 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: گلد فیش - Gold fish
apb- کاربر باتجربه لاک پشتی
- تشکر : 8
رد: گلد فیش - Gold fish
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
رد: گلد فیش - Gold fish
Ronia- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 9
رد: گلد فیش - Gold fish
http://www.apbaquaterrarium.com/sitehaye%20digar.htm
موفق باشید ، پرهام.
apb- کاربر باتجربه لاک پشتی
- تشکر : 8
صفحه 1 از 2 • 1, 2
» ماهی بهشتی - Paradise Fish
» شيرماهي ( آب شور) - Lion Fish
» پرت فیش - Blood Parrot Fish
» سر سوسماری- Gator & Gar fish