صبحانه ای برای همه عمر
صبحانه ای برای همه عمر
صبحانه شاهانه
به تازگي دانشمندان انجمن قلب آمريكا، درباره مواد غذايي كه درصبحانه مصرف ميشود، تحقيق كردهاند تا بفهمند چه نوع موادي بيشتر به حفظ سلامتي كمك ميكند. مطالعات آنها نشان ميدهد بهتر است در سفره صبحانه، نمايندهاي از حداقل چهار گروه غذايي اصلي حاضر باشد.
نان: افرادي كه هر روزغلات كامل به عنوان صبحانه ميخورند، بيشتر از فوايد آن سود ميبرند. اين افراد 15 درصد كمتر دچار اختلال سوخت و ساز قند در بدنشان ميشوند. در ضمن، جذب ويتامينهاي ضروري و املاح هم در اين گروه بيشتر است.
نان جو: جو، 40 درصد بيشتر از كورن فلكس اشتها را كم ميكند. علتش هم اين است كه فيبر بيشتري دارد. اگر ميخواهيد چند كيلو وزن كم كنيد ، باز فيبرهاي مهربان به ياري شما ميآيند. محققان انجمن پزشكي آمريكا ميگويند: «كالري غذاهاي پرفيبر كمتر است، بنابراين افرادي كه رژيم غذايي پر فيبر دارند، كمتر اضافه وزن پيدا ميكنند. علاوه بر اين، فيبر سرعت هضم غذا را كم ميكند و باعث ميشود ديرتر احساس گرسنگي كنيم. اين خاصيت، مخصوصا صبحها مهمتر است.»
عدسي: حبوبات هم اجزاي پر ارزش صبحانه اند. عدسي، لوبيا و چيزهايي مانند آنها ميتوانند هم منبع خوبي براي پروتيين باشند و هم شما را براي شروع يك روز تازه پر از انرژي كنند.
سبزي خوردن: با اضافه كردن دست كم يك واحد ميوه و سبزي، ميتوانيد صبحانهتان را به يك وعده غذايي پر ارزش تبديل كنيد.
نكته اينجاست كه بايد روزي پنج واحد ميوه و سبزي مصرف كرد و ميتوان تصور كرد كسي كه روزش را با ميوه يا آبميوه شروع نكند و بقيه روز هم خوردن آنها را فراموش كند. اين يعني از دست دادن يك سپر خوب و محكم در برابر حمله بيماريهاي قلبي، سرطان و غيره. يك بشقاب كوچك سبزي خوردن روي ميز صبحانه، ميتواند هم سفره را زيباتر كند و هم اين نكته كوچك را از فايدههاي بيشمار آن، به يادمان بياورد.
آب پرتقال: تنها با يك ليوان آب پرتقال در روز، ميتوانيد كلسترول خوب (اچ-دي-ال)را در بدنتان بالا ببريد و از رسوب كلسترول بد در ديواره رگها و بسته شدن آنها جلوگيري كنيد. اين چيزي است كه محققان در مجله تغذيه باليني آمريكا ادعا كردهاند.
ضمن اين كه آب پرتقال، پتاسيم زيادي دارد كه ميتواند خطر فشار خون بالا و سكته را كم كند. فايدههاي ويتامين c هم با اعضاي گروه سبزيها و ميوهها به دست ميآيد؛
قندهاي ساده: يك صبحانه خوب صبحانهاي است كه در آن يك قند ساده هم حاضر باشد. بهتر است در درجه اول عسل و قندهاي طبيعي را انتخاب كنيد؛ چيزهايي مانند خرما، شيره خرما، شيره انگور. اگر از اين شيرينيها در دسترس تان نبود، از مربا، قند و شكر معمولي استفاده كنيد، البته در حد متعادل؛ به طوري كه تقريبا 10 درصد كل انرژي صبحانه از اين قندهاي ساده تامين شود.
گروه لبنيات: شير و پنير را نيز ميتوان توصيه كرد. ميتوانيد براي خوراك اصلي صبحانه،گاهي تخممرغ را هم جايگزين پنير كنيد، اما بهتر است به جاي سرخ كردن تخم مرغ (همان نيمروي دوست داشتني)، آن را آب پز كنيد.
مغزها: براي تامين انرژي بيشتر و چربيهاي مفيد، مقداري از مغزها، مخصوصا گردو با صبحانه توصيه ميشود.
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
» خوردن این خوراکی در صبحانه شما را لاغر می کند
» روند تغيير صبحانه در سال هاي پس از ازدواج
» راهنمایی برای خرید یک تراریوم برای لاکی گوش قرمز نازم
» اعلام آمادگی برای پذیرفتن سرپرستی همستر،خرگوش.(تجربه و محل مناسب برای نگهداری دارم)