آشپزي
آشپزي
دوستان ميتونن اينجا تجربه هاشونو دراختيار بقيه بچه ها بذارن
اينم دستور تهيه ي چندتا غذايي كه من دوس دارم
خورش خلال کرمانشاهی
مواد لازم
گوشت گوسفندی=500 گرم
خلال بادام=250 گرم
زرشک سیاه=2 قاشق غذاخوری
پیاز=3 عدد
زعفران حل شده در آب=2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی=1 قاشق غذاخوری
زردچوبه=2/1 قاشق مرباخوری
روغن=به میزان لازم
نمک و فلفل=به میزان لازم
طرز تهيه
پیازها را خلالی کرده و در روغن کمی تفت دهید تا طلایی شود.گوشت را خرد کنید و به پیاز اضافه نموده کمی تفت دهید سپس زردچوبه را بیفزایید. مقداری آب بریزید و به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم بگذارید تا گوشت نیم پز شود. بادام ها را شسته کمی تفت دهید تا از حالت خامی درآید سپس همراه با زعفران به گوشت اضافه کنید.رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید و با نمک و فلفل به خورش اضافه کنید؛کمی که پخت زرشک را به عنوان ترشی به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا خورش جا بیفتد.(برای پختن گوشت مدت 2 ساعت کافی است.)
مرغ سرخکرده با گوجه فرنگی:
این غذای خوشمزه ترکیبی از مرغ سرخ شده به همراه سس گوجه فرنگی و آلو برقانی و اسفناج است که غذایی ایده آل و سالم برای یک شام ساده میباشد.
از ابتدا تا انتها: 20 دقیقه
مواد لازم برا ی 4 نفر:
• 1 پیمانه گوجه فرنگی
• 1 قاشق سوپخوری شکر قهوه ای
• 4/3 فنجان پولنتا (غذای خوراکی به سبک ایتالیایی تشکیل شده از آرد ذرت و یا آرد نرم در آب جوش(
• 2/1 فنجان آرد
• 4/1 فنجان) آبدوغ دوغ پس از گرفتن کره (
• 4 تکه سینه مرغ بدون پوست و استخوان
• 250 گرم اسفناج
طرز تهیه:
• گوجه فرنگی ها را با چاقو شکاف دهید روی آن شکر قهوه ای پاشیده و در ماکرویو قرار دهید. حدود 3 دقیقه و یا تا موقعی که پوست آن از هم پاشیده شده و گوجه فرنگیها نرم شوند. آنها را هم بزنید و جدا آن را کنار بگذارید.
• در یک ماهیتابه 5/2 فنجان آب همراه با 1 قاشق چای خوری نمک ریخته تا به جوش آید، سپس پولنتا را در آن قرار داده حرارت را کم کنید و گاهی اوقات آن را هم بزندید و برای 5 دقیقه آن را بپزید.
• در ظرف کم عمقی آرد را با 2/1 قاشق چای خوری نمک و فلفل مخلوط کرده و به آن آبدوغ را اضافه کنید، سپس مرغها را درون آن بغلتانید و سپس 3 قاشق سوپخوری روغن در یک ماهیتابه ریخته و با حرارت ملایم، آنها را در 4 دقیقه و یا تا وقتی که صورتی شود سرخ کنید.
• اسفناج ها را بپزید و در بشقاب سروتان به همراه بقیه مواد تهیه شده قرار دهید.
سوسيس تند
این غذای خوشمزه تشکیل شده از سوسیس و سبزیجات که چاشنی تند دارد و همراه با یک سس ایتالیایی میباشد. سبزیجات آن شامل پیازچه و پونه کوهی است که همراه با پنیر پارمیزان سرو میشود.
از ابتدا تا انتها: 20 دقیقه
مواد لازم برای 4 نفر:
• 1/2 فنجان سس ایتالیایی سالاد
• 2 حبه سیر خرد شده
• 350 گرم سوسیس از طول به دو نیم شده
• 3 عدد کدو مسما یا کدو سبز از طول به 4 قسمت تقسیم شده
• 4 قسمت نان ایتالیایی
• 1/4 فنجان پیازچه خرد شده
• برگهای تازه پونه کوهی
• 1/4 فنجان پنیر پارمیزان خرد شده (اختیاری(
طرز تهیه:
• سس را به همراه سیر در یک کاسه کوچک مخلوط کنید. در یک ماهیتابه بزرگ 2 قاشق غذاخوری از سس را به همراه سوسیس و کدو بپزید برای 8 تا 10 دقیقه و یا تا زمانیکه پخته شود.
• در ضمن نانها را آغشته به چاشنی کرده و 1 تا 2 دقیقه آن را در روغن سرخ کنید.
• در بشقاب مورد نظر کدو و سوسیس و پیازچه و پونه گیاهی و پنیر پارمیزان را ریخته و همراه نان سرو کنید.
setareh- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: آشپزي
ابتدا در یخچال را باز کرده یه تکه پنیر برداشته آن را لای یه تکه نان برشته که قبلا از نانوایی خریده ایم میگذاریم و پس از بستن در یخچال به تماشای یه فیلم هندی آبگوشتی مینشینیم(برای طعم بهتر) حال نان و پنیر هندی ما آماده هست و احتیاجی هم به منت کشی از همسرمان (که به خاطر آنکه نمیتوانیم مثل آمیتا باچان آواز بخوانیم با ما قهر کرده)نداریم..
hadi1981- مدیر گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 49
رد: آشپزي
عوضش بعد از نان و پنیر هندی، به علت تاثیرگزاری فیلم هندی ناخودآگاه مهربان شده و منت کشی میکنید
maryam.m- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 3
رد: آشپزي
niloofar20- کاربر باسابقه لاک پشتی
- تشکر : 4
اشپزی!
لواشكي كه در منزل و با قيمت مناسب تهيه مي شود، از تنقلات سالم و مورد علاقه بچه هاست. با آوردن نام لواشك ناخوداگاه آب در دهان بچه ها حتي ما بزرگترها جمع مي شود. بسياري از بچه ها با ديدن صفحات بزرگ و چشم نواز لواشك در جلوي درب مغازه ها، والدين خود را مجبور مي كنند كه آنها را تهيه كنند و يكي از دغدغه هاي والدين غير بهداشتي بودن آنها ست. بنابراين خواهيم يك روش ساده، خوشمزه، سالم و در عين حال مقوي براي تهيه لواشك در منزل را آموزش دهيم.
مواد لازم:
آلوهاي ريز 2 كيلوگرم
آب 1 استكان
بايستي آلوهايي كه در ته جعبه ميوه ها مي ماند و با قيمت نازل تر خريداري مي شود را انتخاب كنيد. و يا آلوهايي كه نمي شود در جلوي مهمان گذاشت يا ترش مزه و ريز است را انتخاب كنيد كه اتفاقا باعث صرفه جويي در تهيه لواشك است.
طرز تهيه:
آلوها را تميز بشوييد و همراه يك استكان آب در قابلمه بريزيد. شعله زير قابلمه را روشن كنيد و صبر كنيد تا بجوشد. آلوها از خود آب پس مي دهند. كمي بجوشد تا آلوها نرم و له شود.
در اين مرحله محتويات قابلمه را از صافي عبور دهيد. (مي توانيد از صافي آب كش كردن برنج هم استفاده كنيد.) در روي صافي دانه هاي آلو باقي مي ماند و خود آلو به ظرف زير صافي منتقل مي شود. دوباره اين مواد را بگذاريد بجوشد تا غليظ شود.
چند سيني انتخاب كنيد و روي آنها را پلاستيك اندازيد. لواشك را از قابلمه به روي سيني بريزيد. لواشك بايستي خشك شود و بهترين و سريعترين راه براي اين كار آفتاب است ولي در آفتاب و در فضاي باز احتمال نشستن مگس و حشرات وجود دارد كه براي جلوگيري از آن، روي لواشك ها را با توري بپوشانيد و در آفتاب قرار دهيد. بعد از اينكه كمي خشك شد با چاقو به قسمت هاي مربع يا مستطيل شكل و با اندازه دلخواه برش مي دهيم. بعد از خشك شدن مي توانيد تا مدت طولاني در ظرف دربسته نگهداري كنيد.
سميه مظفري
منبع:http://www.yadbegir.com/
honey- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 5
رد: آشپزي
مواد لازم:
شاتوت 1 كيلوگرم
آب 1 ليوان
شكر 2 ليوان
شربت شاتوت به همراه آب سرد، نوشيدني خنك و بسيار دلچسب در روزهاي گرم تابستان است. حتي توصيه مي شود به جاي نوشيدني هاي بازار كه مواد نگهدارنده دارند و در دراز مدت به بدن انسان آسيب مي رسانند، از شربت هاي سالم خانگي مانند شربت شاتوت كه در اين جا دستور تهيه آن آورده شده است، استفاده كنيد.
طرز تهيه:
آب و شكر را مخلوط كرده روي حرارت بگذاريد تا چند جوش بزند.
شاتوت را در كيسه توري قرار دهيد و اين كيسه را در آب شكر بگذاريد. هر چند دقيقه با كفگير چوبي روي كيسه بزنيد تا شيره شاتوت خارج شود.
هر چند دقيقه شربت را با قاشق برداشته و از ارتفاع به داخل قابلمه شربت سرازير كنيد تا غلظت آن را ببينيد. شربت نه خيلي سفت و نه خيلي شل باشد. وقتي شربت غليظ شد و تا حد ممكن عصاره شاتوت وارد شربت شد، كيسه محتوي شاتوت را خارج كنيد. اين تفاله شاتوت را دور نريزيد بلكه مي توانيد با بستني ميل كنيد و حتي شاتوت خالي و يا به جاي قند با چايي نيز خورده مي شود.
بعد از اينكه شربت سرد شد آن را در شيشه هاي تميز و خشك بريزيد و در يخچال نگهداري كنيد.
سميه مظفري
honey- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 5
رد: آشپزي
مواد لازم:
* گوشت 250 گرم
* كرفس 300 گرم
* سبزي نعناع و جعفري 150 تا 200 گرم
* لوبيا قرمز 2 قاشق
* پباز 1 عدد
* رب 1 قاشق غذاخوري
* آبغوره 0.5 استكان
طرز تهيه خورش كرفس:
پياز را نگيني كرده و تفت دهيد. گوشت را همراه پياز تفت دهيد و سپس كرفس را اضافه كنيد و به تفت دادن ادامه دهيد. لوبيا قرمز را بريزيد و با چند ليوان آب بگذاريد تا گوشت و لوبيا نيم پز شود. در اين مرحله رب و سبزي تفت داده شده را اضافه كنيد. منتظر شويد تا خورشت جا بيفتد در آخر پخت آبغوره را اضافه كنيد تا چند جوش بزند.
اين خورشت سبز و قرمز زيبا و خوشمزه را مي توانيد با برنج سفيد ميل كنيد. نوش جان!
بسياري از خانواده هاي سنتي يا با پخت اين خورشت آشنا نيستند و يا خيلي كم مي پزند در صورتي كه مي توان با پخت اين خورشت تنوعي به خورشت هاي مصرفي خانواده داد و همينطور از خاصيت بالا و مزه خوب آن استفاده كرد. كرفس را مي شود از اين طريق در سبد خوراكي جاي داد. اگر تاكنون اين خورشت را امتحان نكرديد پيشنهاد مي كنم حتماً آن را بپزيد و امتحان كنيد.
سميه مظفري
honey- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 5
رد: آشپزي
:مواد لازم:
كلم برگ سفيد 200 گرم
هويج 100 گرم
كالباس 100 گرم
ذرت 50 گرم
شويد 50 گرم
لوبيا چيتي 50 گرم
سيب زميني آب پز 2 عدد متوسط
تخم مرغ آب پز شده 1 عدد
نمك، سس مايونز، آبليمو به مقدار لازم
:طرز تهيه:
لوبيا را خيس كنيد بعد از چند ساعت، بپزيد. كلم را با دستگاه خورد كن كاملاً خرد كنيد . كالباس، سيب زميني و تخم مرغ را نگيني كنيد. هويج را رنده كنيد. تمام اين مواد را به همراه شويد خرد شده و ذرت روي هم بريزيد. مايع سس شامل سس، نمك، فلفل و آبليمو را خوب هم زنيد و روي مواد بريزيد كاملاً مخلوط كنيد تا سفيدي سس مشهود باشد. يك پرتقال را پرپر كنيد و سالاد را با آن تزيين كنيد. اين سالاد خوشمزه را مي توانيد براي زيبايي سفره .مجلس خود يا جشن تولد يا مهماني عصرانه و يا به تنهايي براي وعده شام نوش جان كنيد.
سميه مظفري
من خودم عاشق این سالادم
honey- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 5
رد: آشپزي
مواد لازم:
*
آرد 1.5 ليوان
*
وانيل 1 قاشق چايخوري سر صاف
*
تخم مرغ 3 عدد
*
پكينگ پودر 1 قاشق چايخوري
*
پودر قند يا شكر 1 ليوان
*
شير 0.5 ليوان
*
روغن مايع 0.5 ليوان
طرز تهيه:
تخم مرغها را با پودر قند مخلوط كرده، آنقدر مي زنيم تا حالت كرم رنگ شود. بعد روغن يا كره آب شده را افزوده، شير را هم اضافه مي كنيم.
آرد، پكينگ پودر و وانيل را با هم مخلوط كرده و به مواد بالا اضافه مي كنيم. يادتان باشد كه در اين مرحله از همزن برقي استفاده نشود. كف قالب كيك را چرب كرده و آرد مي پاشيم. فر را از قبل داغ مي كنيم. روي حرارت متوسط (170 درجه سانتيگراد) به مدت 40 الي 45 دقيقه در طبقه وسط فر قرار مي دهيم.
يادتان باشد در 20 دقيقه اول نبايد درب فر باز شود. بعد از آن يك خلال دندان يا چنگال در كيك مي زنيم اگر كيك به چنگال نچسبد، آماده است. اگر چسبيد، گوشه فر گذاشته تا در حرارت مستقيم نباشد.
اگر روي كيك سفيد بود در گرمخانه مي گذاريم.
كيك را داغ داغ برش نزنيد.
اين كيك چون روغن دارد براي نگهداري آن در يخچال قرار ندهيد و در ظرف درداري بگذاريد.
honey- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 5
رد: آشپزي
بابت مطلبتون ممنون.
masi- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: آشپزي
honey- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 5
رد: آشپزي
https://lakposhtha.forumfa.net/montada-f5/topic-t1930.htm
masi- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: آشپزي
کتاب آشپزی 1
کتاب آشپزی 2
farzadprogram- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 2