اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
صفحه 1 از 2 • 1, 2
اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
حيوانات- هانيه غفاري:
اخيرا مشاهده ميشود كه علاوه بر ماهي قرمز، شهروندان تهراني اقدام به خريد لاكپشتهاي كوچكي ميكنند
كه با وجود آنكه ممكن است جذاب، زيبا و بيگناه بهنظر برسند، اما در واقع يكي از خطرناكترين لاكپشتهاي مهاجم دنيا محسوب ميشوند.
نگهداري اين لاك پشتها كه به لاك پشت گوش قرمز شهرت دارند ميتواند باعث بروز بيماريهاي مختلف شود.
لاك پشتهاي گوش قرمز تازه از تخم بيرون آمده با اندازه كمتر از چند سانتيمتر بهعنوان حيوان خانگي در بسياري از كشورهاي جهان فروخته ميشوند، اما به سرعت رشد كرده و بسياري از مالكان اين حيوانات بدون توجه به عواقب عمل خود، لاك پشتهاي بزرگ شده در اسارت خود را در اكوسيستمهاي طبيعي آب شيرين رها ميكنند.
اينگونه پرخاشگر بوده و گاز آنها بسيار دردناك است. متأسفانه سريعترين راه خلاصي از دست گاز اين لاك پشت، رها كردن آنها در آبراهههاي محلي است. يك لاك پشت گوش قرمز ماده از 2 سالگي ميتواند تخم بگذارد و در هر سال 3 بار قادر به تخمگذاري است كه هر بار تا 20 تخم گذاشته ميشود و در مكانهايي كه شرايط هوا براي اينگونه مناسب است بهطور موفقيت آميزي با طبيعت سازگار شده و به سرعت افزايش مييابد.
چند سالي است كه لاك پشت بركهاي گوش قرمز با عناوين: لاك پشت سنگاپوري، لاك پشت مينياتوري و.... در كشور ما به فروش ميرسد. متأسفانه طي چند ماه اخير، تعداد بيشماري از اينگونه وارد كشور شده و در تمامي مراكز فروش ماهيهاي زينتي و حتي مراكز بزرگ خريد پايتخت بهفروش ميرسد.
در واپسين روزهاي سال 1387 تعداد فروشندگان اينگونه مهاجم بهقدري افزايش يافته كه حتي در كنار خيابان نيز اقدام به فروش اين لاك پشت ميكنند. به دليل ظاهر زيبا و اندازه بسيار كوچك اين لاك پشت، اكثر كودكان جذب آنها شده و والدين بياطلاع از خطرات آنها اقدام به خريد لاك پشت گوش قرمز ميكنند.
حال اين پرسش مطرح است كه انگيزه شهروندان از خريدن لاك پشت براي سفره هفت سين چيست ؟چون كوچك، زيبا و سبز هستند يا چون كودكانتان از شما درخواست كردهاند؟ آيا از عواقب آن در رابطه با سلامت كودكان خود و همچنين اثرات منفي فاجعه بار آنها روي اجتماعات آب شيرين كشور و گونههاي بومي ايران اطلاع داريد؟
آيا متوجه هستيد كه با خريد اين خزنده كوچك و زيبا يكي از خطرناكترين گونههاي مهاجم دنيا را كه درفهرست100 گونه مهاجم دنيا قرار دارد به خانه خود و اكوسيستمهاي آب شيرين شهر خود دعوت كردهايد؟آيا اطلاع داريد كه در بسياري از كشورهاي جهان، پروتكلهاي سختگيرانهاي در رابطه با ممنوعيت ورود آنها وجود دارد و واردات لاك پشت گوش قرمز از سال 1997 به اتحاديه اروپا ممنوع شده است و در حال حاضر واردات، فروش، نگهداري و آزادسازي اينگونه، در بسياري از كشورها مانند استراليا، غيرقانوني است و جرايم سنگيني دارد؟ آيا تا به حال به اين مطلب فكر كردهايد كه اين موجود خوش خط و خال رقيب لاك پشت بركهاي اروپايي(يكي از تنها 3 گونه لاك پشت بركهاي كشور) است؟
كمي قبل از خريد و درخواست كودكان خود، تامل كنيد چون خطر در كمين است؛ خطري كه ميتواند به فاجعهاي جبران ناپذير منجر شود.
------------------
مقاله ای از همشهری نوشته هانیه غفاری متخصص خزندگان ، جالبه از عکس یکی از لاک پشتها من که توی وبلاگ لاک پشتهای گوش قرمز در مطلب لاک پشت گوش قرمز استفاده شده است.
اين مطلب آخرين بار توسط MohamadFar در 8/25/2009, 05:46 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
- تشکر : 243
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
Mr.Mizuyama- کاربر خوب لاک پشتی
- تشکر : 1
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
میدونستم خطرناکند ولی نه در این حد!
حالا چیکار کنیم؟
maryam.m- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 3
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
من نمی خوام از گوش قرمزها دفاع کنم ولی نوشته های هانیه غفاری در مقاله فوق در مورد لاک پشتهای گوش قرمز بسیار مغرضانه و به دور از منطق است...
خودتان قضاوت کنید و نظرتون را بنویسید
این لینکها شاید بتونه کمکتونه کند :
What is the best turtle as a pet?
What is the best turtle as a pet?
What kind of turtle can you have for a pet?
Can you touch a pet turtle?
Can you get an illness from a pet turtle?
...
به هر حال
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
- تشکر : 243
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
اگر نگهدارندگان قادر به نگهداری از این لاک پشت هت نباشند و به کسی واگذار نکنند ، بلکه در طبیعت رها سازی کنند و لاک پشت هاشون بتونند از پس شرایط جدید بربیایند ، مشکل ایجاد خواهد شد. اینو بگم که اکثر لاک پشت هایی که در اسارت زندگی می کنند به زندگی در طبیعت نمی توانند عادت کرده و اکثرا خواهند مرد ، ولی اون هایی که زنده می مانند برای اکوسیستم مشکلات بسیار بزرگی را ایجاد خواهند کرد. گوش قرمز ها به علت این که زرنگ تر از برکه ای ها هستند ، در رغابت با آن ها ، برکه ای ها را حذف خواهند کرد و اکوسیستم دچار تغیررات جبران ناپذیری می شود. ولی آیا راه جلوگیری از این امر ، جلوگیری از ورود این لاک پشت هاست؟ ماهی آکواریومی که بعضا ماهی های رود های ما را (به علت رها سازی در طبیعت) تحت فشار قرار داده اند ، و این امر به علت رها سازی ماهی توسط برخی افراد بود ، آیا باید باعث شود دیگر ماهی آکواریوم وارد نشود؟ پاسخ سوال ، حذف صورت مسئله نیست ، مبارزه با واردات لاک پشت ها ، مطرح کردن بیماری های آن ها ، ترس از رهاسازی آن ها در طبیعت و ... هر چند وقت یک بار توسط یه نهاد یا ارگان اعلام شده و من که دیگه عادت کردم. تمامی این مسائل با دادن اطلاعات کافی به نگهدارندگان برطرف می شود و حدف صورت سوال و ... ، کاری عجحولانه و غیر علمی می باشد. اگر نگهدارندگان از بیماری های احتمالی و طرز جلوگیری از آن ها و مشکلاتی که در اثر رهاسازی در طبیعت به وجود خواهد آمد و سایر مسائل اطلاعات کافی داشته باشند ، می توان از لاک پشت ها به عنوان حیوانات خانگی بسیار مناسب نگهداری کرده و انتظار وقوع هیچ مشکلی را نداشت. در غیر یان صورت پس باید جلوی واردات نه تنها لاک پشت و ماهی آکواریومی ، پس جلوی واردات هزاران چیز دیگر گرفته شود ، چون به هر صورت هر چیزی را هم می توان درست مورد استفاده قرار داد و هم ازش استفاده نادرست کرد.
apb- کاربر باتجربه لاک پشتی
- تشکر : 8
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
ابهت
وااایییی
واسه همین از خزنده ها خوشم میاد.. وقتی من اینم مطلب را خوندم برعکس به لاک پشتم علاقه مند شدم....
یاد اون فیلمه افتادم که برای بچه یه بچه تمساح میخره باباش بعد چند روز اون میندازه در توالت و سیفونا میکشه چندین سال بعد یه غول وحشتناکی میشه این تمساح تو فاضلاب یه ۱۵ متر و آدما رو میخوره از زیر زمین.... یوهو میزد بیرون
بعد که پدرشون درمیاد و گیرش میارند آخرای فیلم یه صحنه از یه خانواده دیگه ... نشون میده که تمساح را میندازند دستشویی و سیفون را میکشند
یعنی میشه چنگیز ولش کنم طبعیت ۲ سال دیگه بگند یه غول وحشتناک تو فلان منطقه دیده شده بعد بیام ببینمش .. و بچگی هاش یادم بیاد... البته شوخی کردم
mrglinux- کاربر تازه وارد لاک پشتی
- تشکر : 1
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
- تشکر : 243
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
متاسفانه در این مقاله نیز مانند بسیاری دیگر از مقاله هایی که در باره حیوانات خانگی وجود دارند به علت سیاستهای غلط برای کاهش رغبت مردم برای نگهداری از حیوانات خانگی، بسیاری از مطالب غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه ذکر شده. در مورد تهدید برای اکوسیستم همانطور که من در چند تاپیک دیگرهم اشاره کردم این جانور برای اکوسیستم ایران (در صورت آزادسازی) بسیار خطرناک است بخصوص برای لاکپشتهای کنار برکه ای بومی ایران. ولی در مورد بیماریها نویسنده صلاحیت اظهار نظر را نداشته و مطالبی غیر واقعی ارائه داده است. مهمترین بیماری مشترک بین انسان و این گونه زیبا سالموتلوز نام دارد که به راحتی قابل تشخیص و کنترل می باشد و از نظر بیماریهای مشترک شاید کمترین مشکل را در بین تمامی حیوانات مرتبط با انسان دارد. درست است این لاکپشت نسبت به دو گونه بومی ایران بسیار پرخاشگرتر بوده ولی برای انسان به هیچ وجه خطری نداشته و نمی تواند مشکل حادی ایجاد کند (در این مفاله از این حیوان کوچک یک هیولا ساخته اند).
از طرف دانشکده دامپزشکی جوابیه ای برای روزنامه ارسال شده گرچه در موارد مشابه برای حیوانات دیگر که این فرهنگ سازی غلط اعمال شده بود اقداماتی انجام شد که به علت سیاستهای کلی غلط ترتیب اثر داده نشد.
با تشکر
دکتر معماریان
Dr. Iman Memarian- دامپزشک گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 59
لاک پشت ها
اگرچه این مقاله کمی تند نوشته شده اما لازم که چند مورد را توضیح بدهم:
!1) گونه های مهاجم به گونه هایی گفته می شود که توانایی بالایی در بقا و ایجاد جمعیت مانا در زیستگاه های بجزء زیستگاه های بومی خود دارند به همین جهت متاسفانه وقتی به زیستگاه های دیگر وارد می شوند موجب برهم خوردگی تعادل اکولوژیک شده و معمولا گونه های بومی را در معرض خطر نابودی قرار می دهند. بحث اینکه چرا و چگونه این اتفاق می افتد بحثی علمی و طولانی است که شاید از حوصله این فروم خارج باشد. بطور کلی باید بگم این گونه با قدرت زادآوری بالا و رقابت در تغذیه با گونه های بومی رقابت کرده و موجب کاهش جمعیت و ... می شوند و یک عامل دیگر وجود باکتری ها و قارچ ها و عوامل متعدد بیماری زایی است که شاید در زیستگاه اصلی با توجه به برهم کنش موجودات و عوامل بی جان زیستگاه موجب بیماری های فراگیر و یا جدی نشده و در حد تعادل باقی می مانند اما در زیستگاه های جدید موجب مرگ و میر و الودگی شدید می شوند شاید این سوال پیش بیاید که زیستگاه های غیر بومی برای گونه مهاجم خطرناک باشند که باید بگم رمز موفقیت و عاملی که نام انها را گونه مهاچم گذاشته اند هم همین است آنها سریعا با شرایط جدید سازگار شده و به زیست خود ادامه می دهند چیزی که در جابجایی گونه های دیگر اتفاق نمی افتد یعنی معمولا گونه جدید پس از مدت کوتاهی می میرد.
2) اما در مورد بیماری زا بودن حیوانات خانگی معمولا بیماری های مشترک در یک رده جانوری مثلا پستانداران بیشتر است تا دو رده مختلف مثل خزندگان و انسان با این حال هر گونه جانوری که در خانه نگهداری می شود می تواند در صورت عدم رعایت بهداشت موجب بیماری شود و در این میان سگ ها و یا خر گوش ها می توانند برای انسان از حیوانات دیگر خطرناک تر باشند اما رعایت اصول بهداشتی و واکسینایون های به موقع که نگهدارندگان حیوانات خانگی معمولا کاملا به آنها آگاه هستند این مشکل را مرتفع می کند. من نگرانی در مورد بیماری زا بودن حیوانات خانگی برا انسان نمی بینم.
3) اما اصل موضوع متاسفانه در ایران مقررات واردات، نگهداری و فروش حیوانات بخصوص حیوانات خانگی به هیچ عنوان رعایت نمی شود ورود بسیاری از حیوانات مانند لاک پشت گوش قرمز و پیرانا در بسیاری از کشورها مقررات بسیار سنگینی دارد و معمولا این حیوانات بشکل عقیم باید وارد شوند اما در ایران متاسفانه این مورد جدی گرفته نمی شود و اطلاعات گاها اندک نگهدارندگان حیوانات خانگی مشکل را بجایی می رساند که برخی از دوست داران محیط زیست ایران مانند نویسنده مقاله برای حفظ محیط زیست ارزشمند و بی نظیر ایران از هیچ کوششی فروگذاری نکنند.
4) در مورد گاز گرفتن هم این نمی تواند آسیب جدی به شما برساند همانطور که دو گونه بومی ایران هم همین طور هستند و تنها شاید پس از گاز گرفته شدن دستتان کمی درد بگیرد. البته در صورت داشتن جراحت در دست و یا ایجاد آن توسط لا کپشت ها و یا هر حیوان خانگی دیگری توصیه می کنم جای ضخم را ضدعفونی و به دکتر مراجعه کنید.
همانطور که آزاد سازی یا ورود این گونه به اکوسیستم طبیعی ایران فجایع زیست محیطی را می تواند بهمراه داشته باشد مثل مشکلات فراوانی که یک گونه وزغ که آن هم از گونه های مهاجم بشمار می رود به استرالیا بعنوان گونه کنترل کننده جمعیت آفات مشکلات فراوانی را برای گونه های بومی ایجاد کرده که می شود گفت با وجود گذشت سال ها این مشکل همچنان پا برجا است.
در نتیجه گرچه این گونه زیبا است از دوست داران نگهداری از لاک پشت ها خواهش می کنم بجای خرید این گونه از دو گونه بومی که پس از خروج از تخم به همین زیبایی هستند و هم به اکوسیستم ایران کاملا سازش دارند، را تهیه یا خریداری کنید.
همچنین خواهش می کنم بحث گونه های مهاجم بعنوان حیوانات خانگی را با بحث سیاسی یا نگرش دولت و ... در مورد حیوانات خانگی یکسان ندانید به جرات باید بگم این گونه ها مشکلات جدی و آسیب های جدی می توانند وارد کنند. بعنوان مثال یک گونه سرخس به نام آزولا که در حجم وسیع و بدون مطالعه وارد زمین های کشاورزی شمال کشور شد حال عامل اصلی نابودی بسیاری از برکه ها، ردخانه ها و حتی تخریب تالاب انزلی شده است اگرچه آن گونه جانور نبود اما گونه ای مهاجم بود که عواقب ان تا سال های آینده نیز گریبان گیر رودخانه ها و برکه های شمال کشور است.
ورود این گونه می تواند باعث کاهش جمعیت برخی گونه های ماهیان، سخت پوستان و لاک پشت های بومی شده و همچنین بسیاری از عواقب زیست محیطی دیگر را بهمراه داشته باشد که از حوصله این بخش خارج است.
مهرگان ابراهیمی
دانشجوی دکتری اکولوژی
bpersicus@hotmail.com
http://www.amphibia.blogfa.com/
اين مطلب آخرين بار توسط mehregan در 4/13/2009, 03:46 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
mehregan- کاربر تازه وارد لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
همانطور که قبلا ذکر شد این گونه بی شک برای اکوسیستم ایران بسیار خطر ناک است (با تشکر از توضیحات کامل شما). در پستهای دیگر اینجانب نیز بر عدم خریداری لاکپشت Red ear و توجه به گونه های بومی ایران تاکید داشته ام. در هنگام ارجاع این گونه به کلینیک نیز ابتدایی ترین توصیه های من در مورد خطرناک بودن این گونه برای اکوسیستم ایران و عدم آزاد سازی این گونه در طبیعت است. "نویسنده مقاله برای حفظ محیط زیست ارزشمند و بی نظیر ایران از هیچ کوششی فروگذاری نکنند" اشاعه مطالب غلط و غیر واقعی(بخصوص در مورد بیماریهای مشترک) که خارج از حوزه تخصصی ایشان می باشد برای نیل به هدفی خوب به هیچ وجه توجیه پذیر نمی باشد. منظور از سیاستهای غلط همین مطالب است که بجای تلاش در جلوگیری از قاچاق این گونه ها و فراهم کردن شرایط برای نگهداری از گونه های بی خطر به عنوان حیوان خانگی، تلاش کنیم با بیان یکسری مطالب غیر واقعی (دروغ)اصل نگهداری از لاکپشت به عنوان حیوان خانگی را زیر سوال ببریم. که این موضوع متاسفانه در مورد تمامی حیوانات خانگی دیگر نیز صادق است و اجازه چاپ چنین مطالبی می تواند راهکاری اشتباه باشد.
با تشکر از توجه شما
دکتر معماریان
Dr. Iman Memarian- دامپزشک گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 59
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
من در مورد آن قسمت از مطالب خانم غفاری که در مورد نگهداری فراگیر از جانوران غیر بومی هشدار داده اند، از جمله گونه لاک پشت پشت گوش قرمز، با ایشان موافقم، این گونه ها بومی مناطق بسیار دور از سرزمین ما هستند، اما احتمالا در همین کشور های آسیایی همسایه تکثیر می شوند (مثل خیلی از گونه های پرنده ها و ماهیان آکواریومی غیر بومی) و بعد بدون هیچ نظارتی وارد کشور می شوند. در اوایل بهار و هنگام نوروز در هر کوی و برزنی می توان آنها را دید که به فروش می رسند. اما این تعداد لاکپشت غیر بومی آیا همیشه در خانه ها می ماند و نگهداری می شود؟ آیا همگی بعد از مدتی می میرند؟ خیر! تعدادی از آنها هم در طبیعت ایران رها می شوند. لاک پشتی که مطلقا متعلق به اکوسیستم های ما نیست، گونه های بومی ما توان رقابت با آن را ندارند و بدتر از همه دارای انگل ها و بیماری های منحصر بفرد خود است که می تواند برای گونه های بومی ایران بسیار خطر ناک باشد و حتی اگر این جانور در طبیعت بمیرد هم این بیماری ها را می تواند منتقل کند. همین الآن گونه های لاک پشت برکه ای و لاک پشت خزری در معرض خطر هستند. توجه کنید با گذشت این سالهای خشک سالی از یک سو و طمع روز افزون دولت برای سد سازی و مهار آب به هر قیمت، چه بر سر اکوسیستم های آبی و زیستگاه های دو گونه بومی ما آمده است. و حال تصور کنید شیوع یک بیماری که توسط گونه های غیر بومی به کشور وارد شده چه ظربه مهلکی به جمعیت دو گونه لاکپ شت ما خواهد زد. مثال های بیشماری در این خصوص وجود دارد، انتشار بیماری بین جانوران وحشی بقدری مهم است که بر اساس مطالعه ها، بیماری های عفونی یکی از پنج عامل اول در ایجاد انقراض گونه ای در آمریکا است. توجه کنید انقراض همیشه مثل انقراض ببر ایرانی با کشتن آخرین موجود آن گونه رغم نمی خورد، گاهی عوامل متعدد آسیب های جدی به جمعیت یک گونه می زند و به شدت جمعیت آن را کاهش می دهد و در آخر یک عامل فراگیر مثل شیوع یک بیماری به یکباره طومار زندگی آن موجود را در هم می پیچد. بدین گونه، انقراض ممکن است بسیار سریع اتفاق بیفتد. مانند انقراض رت های بومی جزیره کریسمس در استرالیا که توسط بیماری انگلی که توسط موش های سیاه که از طریق کشتی های باری یا مسافری از خارج از جزیره به جزیره آمدند در عرض چند سال اتفاق افتاد. (http://www.msnbc.msn.com/id/27556747/) . در حال حاظر زیر گونهای از لاک پشت خزری بنام Mauremys caspica ventrimaculata که اندمیک و منحصر به کشور ما است و در حوزه مهارلوی استان فارس پراکنده است، پس از سال های خشک سالی و مهار آبها با پروژه های سد سازی در فارس آینده بسیار مبهمی دارد و در نزدیکی زیستگاه آن، در شهر شیراز، عده زیادی از لاک پشت پشت گوش قرمز نگهداری می کنند که حتما تعدادی از این لاکزپشت ها در حوزه مهارلو رها می شوند. این مساله آینده این زیر گونه را مبهم تر می کند. بنظر من این خطر کاملا جدی است و فروش گسترده این لاک پشت و سایر جانوران غیر بومی، بدون اطلاع رسانی لازم، خطری بالقوه برای آینده تنوع زیستی ایران است.
سایر نظرات نویسنده (خانم غفاری) بیشتر جنبه اظهار نظر شخصی دارد. مگر لاک پشت های بومی ما نمی توانند بیماری منتقل کنند؟ یا مگر آنها، مخصوصا لاک پشت فراتی خودمان که آن هم به عنوان لاک پشت خانگی نگهداری می شود، نمی تواند گاز بگیرد. بهر حال اگر کسی به نگهداری این جانوران علاقه مند است حتما با این مشکلات هم کنار می آید. من شخصا علاقه زیادی به نگهداری از افعی ها دارم، علی رغم خطر بالقوه آسیب جدی یا مرگ ناشی از گزیدگی توسط آنها، معتقدم آن جانور طبیعت خود را دارد و مطلقا یک هیولای درنده نیست و این من هستم که به نگهداری آن علاقه دارم. ما انسانها گاهی با علاقه خود جانوران را تا حد بالاتر از فرشته بالا می بریم و گاهی چون خودمان آنها را دوست نداریم در حد یک هیولا تنزل می دهیم !!!!!
البته خانم غفاری از همکاران من هستند و نظر خودشان را در وبلاگ "اخبار خزنده و دوزیست شناسی ایران" منعکس نموده اند، من به نظر ایشان احترام می گذارم اما در بخشی از مطالب که در بالا گفتم با ایشان موافق نیستم
از سایت خوب شما که کانون جالبی برای بحث و تبادل نظر در مورد لاک پشت ها است تشکر می کنم و از شما دعوت می کنم به وبلاگ "اخبار خزنده و دوزیست شناسی ایران" نیز سر بزنید.
خسرو
مدیر وبلاگ اخبار خزنده و دوزیست شناسی ایران
http://www.iranherpetology.blogfa.com/
iranherpetology- کاربر تازه وارد لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
متأسفانه من در سال هاس اخیر این قدر مطالب غیر علمی در مورد لاک پشت ها دیدم که با توحه به اون ها ، خوانندگان این موصوع را 1 موضوع غیرعلمی و سلیقه ای تلقی می کنند ، پس بهتره به جای پراکندن و ترویج اخبار و مطالب به ظاهر ترسناک ولی ناذرست ، اطلاع رسانی را بالا ببریم.
با تشکر از شما و وبلاگ جالبتون.
apb- کاربر باتجربه لاک پشتی
- تشکر : 8
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
Koosha_Raisi- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 0
Ronia- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 9
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
ما به لاكپشتها علاقه پيدا كرديم حال اگه ميخواهيد نتيجه علاقه خود را ببينيم بايد نگاهي به سفر تلخ لاک پشت های برکه ای نوشته دوست خوبم speedy بياندازيم
وقتي عاشق طبيعت ميشيم انرا هم نابود ميكنيم و غيره
من فكر ميكنم خانم هانيه غفاري نويسنده مقاله (مواظب باشيد؛ اين لاكپشتها مرگ آفرينند) كمك بسيار بزرگي به اين جانوران كرده است. شما فكر ميكنيد براي چند درصد مردم اكوسيستم مهم است و براي چه تعداد مردم راحتي اين حيوانات مهم است و براي چه تعداد هم سلامتي خود و فرزندان
snake_eater- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 1
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
اين مطلب آخرين بار توسط apb در 9/1/2009, 00:52 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
apb- کاربر باتجربه لاک پشتی
- تشکر : 8
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
فكر ميكنم خيلي از اعضاي اين سايت از جمله خود من لاكپشتها رو دوست نداريم بلكه خودمون رو دوست داريم عقل و منطق ميگه بهترين جا براي زندگي لاكپشت طبيعت است ولي چون ما از نگه داشتن اين موجود در خانه لذت ميبريم انها را از طبيعت دور ميكنيم
پس اگه ما اينجوري دوستشان نداشته باشيم خيلي بهتره
snake_eater- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 1
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
apb- کاربر باتجربه لاک پشتی
- تشکر : 8
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
من خودم تا چند وقت اينده شايد چندتا لاكپشت ديگه بگيرم ولي خودم ميدونم كارم درست نيست
snake_eater- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 1
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
وقتی پدرم این مقاله رو خوند اصرار داشت که دیگه لاک پشت ها رو نگهداری نکنم.
منم مجبور شدم تمام اطلاعاتی رو که از فروم شما در مورد بی خطر بودن نگهداری لاک پشت ها در خانه از نظر بیماری های مشترک انسان و لاک پشت وجود داره براشون بگم.
ولی این مقاله اونقدر مغرضانه بوده که مطمین نیستم کسانیکه اونو میخونن و منبع اطلاعاتی دیگه ای ندارن بی خطر بودن نگهداری این لاک پشتها رو در صورت رعایت مسایل بهداشتی باور کنن!
motahhareh- کاربر متوسط لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
Alireza- مدیر گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 28
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
محمد- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 7
رد: اين لاكپشتها مرگ آفرينند (غیر واقعی و کاملا غلط و مغرضانه)
با تشکر
دکتر معماریان
Dr. Iman Memarian- دامپزشک گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 59
برای شما متاسفم
اول از همه باید از شما بپرسم که آیا در طول زندگیتون تا بحال مطلبی رو در روزنامه های کثیرالنتشار و یا هر رسانه ای که مخاطب عام داره چاپ کردید؟ مطمئنا خیر
چون اگر اینطور بود حداقل متوجه این مسئله می شدید که روزنامه ها مطالب دریافتی رو با توجه به سلیقه خودشون تغییر میدند و از نویسنده هم اجازه نمی گیرند.
دوم اینکه بر اساس برداشت من که یک کارشناس محیط زیست هستم تنها دلیل چاپ چنین مطلبی در یک روزنامه کثیرالنتشار اطلاع رسانی به مردم عامی جامعه است که لاک پشت هارو با ماهی قرمز شب عید اشتباه نگیرند و بدون هیچ دلیلی اونها رو نخرند که بعد از جمع کردن سفره هفت سین ندونن با این موجودات چکار کنند و این موضوع با افرادی که بطور آگاهانه به نگهداری لاک پشت ها بعنوان حیوان خانگی اقدام می کنند کاملا و از زمین تا آسمون فرق میکنه و شما با این جمع بندی بی منطق خودتون این دو موضوع رو با هم قاطی کردید.
مطلب دیگه اینکه همانطور که آقای ابراهیمی و رجبی زاده گفتند خطری که بر اثر ورود گونه های غیر بومی اکوسیستم های کشور و گونه های بومی مارو تهدید می کنه بر هیچ فرد تحصیلکرده و مطلعی پوشیده نیست.
با توجه به مطالبی که گفتم حالا قضاوت با شماست که چی غیر واقعی ، غلط و مغرضانه است.
????? ??- مهمان
اول درست بررسی کنید و بعد اظهار نظر
اگر کمی انصاف داشتید با کمی وقت گذاشتن می رفتید و منبع خبر رو پیدا می کردید.
و من چون برای هر محققی ارزش قائل هستم و بدون دلیل به کسی بد و بیراه نمی گم گشتم و اصل مطلب رو پیدا کردم.
اگر چه لاكپشتهاي گوشقرمز ممكن است جذاب، زيبا و بيگناه به نظر برسند، اما يكي از خطرناكترين لاكپشتهاي مهاجم دنيا است. اينگونه شكارچي شناخته شدهاي نداشته و اگر فرصت پيدا كند، ممكن است جاي حيوانات محلي مانند لاكپشت بركهاي اروپايي را بگيرد.
در سراسر دنيا، بسياري از گونههاي گياهي و جانوري و حتي ميكروارگانيسمها، براي مقاصد گوناگون مخصوصا تجاري از زيستگاه اصلي خود به مكانهاي جديد منتقل ميشوند. به اينگونهها كه به مناطقي خارج از محدوده طبيعي و تاريخي خود منتقل ميشوند، گونههاي خارجي و مهاجم ميگويند. بر اساس بيانيه اتحاديه بينالمللي حفاظت از طبيعت (IUCN )گونههاي مهاجم يكي از مهمترين دلايل كاهش تنوع زيستي در سطح جهان هستند.
لاكپشت گوشقرمز(Trachemys scripta) از لاكپشتهاي آب شيرين است. وجود يك لكه قرمز مشخص در پشت چشم و در دو طرف صورت باعث شده است كه به راحتي از ساير لاكپشتهاي بركهاي شناخته شود. لاكپشت گوشقرمز بومي شرق، شمال و مركز آمريكا (دره ميسي سي پي ) است. اينگونه در زيستگاههاي آبي متنوعي وجود دارد: بركهها، رودخانهها و درياچهها. اما به عنوان حيوان خانگي به بيش از 30 كشور در سراسر جهان معرفي شده است.
به گفته هانيه غفاري عضو هيات مديره موسسه خزنده شناسان پارس، اتمام جنگ جهاني دوم، تقاضاي نگهداري لاكپشت گوشقرمز به عنوان حيوان خانگي، بطور وسيعي افزايش يافت كه نتيجه آن فشار بر روي جمعيتهاي طبيعي اينگونه بود. به اين دليل، در اواخر دهه 1950 مزارع پرورش لاكپشت در جنوب آمريكا گسترش يافت و در دهه 1960 بيش از 150 مزرعه پرورش لاكپشت به بهرهبرداري رسيد. اگرچه در دهه 1975 وزارت غذا و داروي آمريكا ، فروش لاكپشتهاي زير 4 اينچ (10 سانتيمتر) را ممنوع كرد (زيرا لاكپشتهاي كمتر از 10 سانتيمتر ناقل بيماري سالمونلا و آريزونا به انسان هستند.) در دهه 1980 صادرات سالانه لاكپشت گوشقرمز از آمريكا 1 تا 2 ميليون در سال بود و در نيمهاول دهه 1990 صادرات لاكپشت گوشقرمز به 3 تا 4ميليون در سال رسيد. در سال 1996 تعداد كل لاكپشت گوشقرمز صادر شده از آمريكا 7884634 لاكپشت بود.در دسامبر سال 1997 قانوني در مورد ممنوعيت واردات لاكپشت گوشقرمز، به منظورحفاظت از گونههاي داخلي وحشي وضع گرديد و بسياري از كشورها واردات اينگونه مهاجم را به كشور خود ممنوع كردند.
اين كارشناس خزندهشناسي افزود: لاكپشتهاي گوشقرمز تازه از تخم بيرون آمده با اندازه كمتر از چند سانتيمتر به عنوان حيوان خانگي در بسياري از كشورهاي جهان فروخته ميشود، اما بسرعت رشد كرده و بسياري از مالكان اين حيوانات بدون توجه به عواقب عمل خود، لاكپشتهاي بزرگ شده در اسارت خود را در اكوسيستمهاي طبيعي آب شيرين رها ميكنند. وي تاكيد كرد: اينگونه پرخاشگر بوده و گاز آنها بسيار دردناك است. متاسفانه سريعترين راه خلاصي از دست گاز اين لاكپشت، رها كردن آنها در آبراهههاي محلي است. يك لاكپشت گوشقرمز ماده از دو سالگي ميتواند تخم بگذارد و در هر سال سه بار قادر به تخمگذاري است، كه هر بار تا 20 تخم گذاشته ميشود. در مكانهايي كه شرايط هوا براي اينگونه مناسب است بطور موفقيتآميزي با طبيعت سازگار شده است و به سرعت افزايش يافته است.
بررسيها نشان داده است كه طول لاك در مادهها به 28 سانتيمتر و در نرها به 20 سانتيمتر ميرسد.لاكپشتهاي نابالغ گوشتخوار و بالغين همه چيز خوار هستند.
بر اساس اطلاعات جمعآوري شده توسط گروه تخصصي گونههاي اتحاديه بينالمللي حفاظت از طبيعت، در رابطه با گونههاي مهاجم، لاكپشت گوشقرمز در حال حاضر در بيش از 21 كشور دنيا مانند استراليا، برزيل، كاستاريكا، فرانسه، ايتاليا، ژاپن، كره، نيوزيلند، هلند، اسپانيا، تايوان، تايلند، انگليس، ويتنام، بنگلادش، هند، آلمان، روسيه و... وجود دارد.
غفاري با اشاره به وجود اينگونه در كشورمان گفت: تنها دليل ورود لاكپشت گوشقرمز به آبهاي داخلي كشورها، رهاسازي آنها توسط مالكانشان است. بنابراين اينگونه تنها در مكانهايي يافت ميشود كه توسط مردم ناآگاه رها شده است در نتيجه در بيشتر كشورهاي جهان لاكپشت گوشقرمز در نواحي شهري يافت ميشود. اين پراكنش گسترده به عنوان گونه خارجي و تاثير آن بر روي زيستگاههاي محلي، منجر به قرار گرفتن لاكپشت گوشقرمز در ليست 100 گونه مهاجم دنيا شده است.
در بسياري از كشورهاي جهان، پروتكلهاي سختگيرانهاي در رابطه با ممنوعيت ورود آنها وجود دارد. واردات لاكپشت گوشقرمز از سال 1997 به اتحاديه اروپا ممنوع شده است و در حال حاضر واردات، فروش، نگهداري و آزادسازي اينگونه، در بسياري از كشورها مانند استراليا، غيرقانوني است و جرايم سنگيني دارد.
هانيه غفاري عضو هيات مديره موسسه خزندهشناسان پارس گفت: چند سالي است كه لاكپشت بركهاي گوشقرمز با عناوين: لاكپشت سنگاپوري و لاكپشت مينياتوري در كشور ما به فروش ميرسد. متاسفانه طي چند ماه اخير، تعداد بيشماري از اينگونه وارد كشور شده و در تمامي مراكز فروش ماهيهاي زينتي و حتي مراكز بزرگ خريد پايتخت به فروش ميرسد. در واپسين روزهاي سال 1387 تعداد فروشندگان اينگونه مهاجم به قدري افزايش يافته كه حتي در كنار خيابان نيز اقدام به فروش اين لاكپشت مينمايند. به دليل ظاهر زيبا و اندازه بسيار كوچك اين لاكپشت ، اكثر كودكان جذب آنها شده و والدين بياطلاع از خطرات آنها اقدام به خريد لاكپشت گوشقرمز مينمايند. اين كارشناس گفت: لاكپشت گوشقرمز اغلب به باكتريهاي سالمونلا و آريزونا آلوده است. در كانادا و آمريكا موارد بسياري از انتقال سالمونلا از لاكپشت گوشقرمز به انسان گزارش شده است.بيماري سالمونلا يك بيماري قابل انتقال از حيوان به انسان است.
علائم بيماري سالمونلا شامل: اسهال شديد، اسهالخوني، تب، لرز، ناراحتي شكمي و گاهي تهوع. علائم اين بيماري يك تا سه روز بعد از تماس با حيوان به وجود ميآيد. اين بيماري در كودكان بيشتر شايع است.
غفاري با اشاره به اينكه علاوه بر اين لاكپشت گوشقرمز در سراسر جهان به عنوان حيوان خانگي معرفي شده است و اثرات منفي فاجعهباري بر روي اجتماعات آب شيرين داشته است ادامه داد: معرفي جانوران وحشي به عنوان حيوان خانگي يا با مقاصد اقتصادي اغلب پيامدهاي فاجعه باري به همراه داشته است. لاكپشت گوشقرمز در بسياري از كشورها، مانند كشورهاي اروپايي رقيب لاكپشت بركهاي اروپايي است. آنها براي غذا و مكانهاي مناسب براي آفتاب گرفتن با لاكپشت بركهاي اروپايي رقابت ميكنند و ممكن است باعث افزايش مرگ و مير لاكپشت بركهاي اروپايي شود همچنين در تراكمهاي بالا بر روي گياهان تالاب و اجتماعات بيمهره تاثير ميگذارد.
بررسيها نشان داده است كه گونههاي مهاجم داراي رشد جمعيتي مثبت بوده و نرخ رشد بالايي دارند، بنابراين مديريت اينگونهها بسيار مشكل و هزينهبر است. تنها ابزار مديريتي و راه جلوگيري از هجوم گونههاي غيربومي، جلوگيري از ورود و فروش آنها در داخل كشور جهت ممانعت از تاثير مخرب آنها بر روي اكوسيستمهاي آب شيرين و گونههاي بومي ميباشد. با توجه به اين امر، بايد در مورد ورود ناخواسته و غيرعمدي گونههاي خارجي بسيار محتاط بود و اميد است سازمانهاي مسوول بويژه سازمان حفاظت محيط زيست در مورد جمعآوري اينگونه، اقدامات اكيد و عاجلي را انجام دهد.
?? ??? ?- مهمان
صفحه 1 از 2 • 1, 2
» لاک پشتم میترسه
» چرا برف سفید است؟
» پمپ آب کاملا ایرانی و مدرن
» ترفند دانلود کتاب از گوگل بوک به صورت کاملا رایگان