همستر - Hamster
صفحه 1 از 2 • 1, 2
همستر - Hamster
نوع : همستر جزو پستانداران خونگرم از خانواده جوندگان می باشد در شبها فعال است و در طول روز به استراحت می پردازد .دارای گونه های مختلفی می باشد که تنها برخی از آنها به عنوان حیوان خانگی نگهداری می شوند.بر عکس موشها،همستر بدون دم به دنیا می آید . نوع Golden آن در رنگهای مختلف یافت می شود و بعضی از آنها نیز دارای موهای بلند می باشند .
منشا: کشف همستر به قرون وسطی در جنوب اروپا باز می گردد.اسم همستر برگرفته از کلمه آلمانی Hamstern به معنای انبار دهنده می باشد و این نام را به دلیل اینکه همستر غذایش را در کیسه لپهایش حمل می کند بر او نهاده اند.
خلق وخو: همسترها حیوانات مناسبی برای نگهداری در آپارتمان می باشند .موجود آرام و تمیزی است که رفتار دوستانه ای دارد . به بازی کردن و دویدن در چرخ علاقه دارند . اگر از کودکی او را در دست بگیرید به سادگی دست آموز می شود و هرگز گاز نمی گیرد.نباید همستر را به ناگهانی و سریع بلند کرد ، چرا که این کار موجب ترسیدن حیوان می شود . اگر همستری گاز می گیرد و یا شناختی از او ندارید می توانید او را از پوست پشت گردنش بلند کنید. .همستر ها دارای دندانهای جلویی بزرگ و قدرتمندی می باشند که برای جلوگیری از رشد بیش از حد آن باید اشیائی برای جویدن در اختیار حیوان قرار داد . همسترها دارای حس بینایی بسیار ضعیف ودر عوض حس بویایی و شنوایی عالی هستند. همسترهای Golden را باید بعد از 8-10 هفتگی از یکدیگر جدا کرد تا با هم نجنگند ( خصوصا ماده ها) به هر حال نوع Russian Dwarf را می توان به صورت جفت نگهداری نمود .هرگز نباید همستر را بیرون از قفس رها کرد چرا که بسیار کوچک بوده و ممکن است وارد هر سوراخی شود و یا زیر پا بماند.
اندازه: وزن همستر بالغ معادل 90-150 گرم می باشد.
محل نگهداری: قفس مخصوص همستر وآکواریوم مکان مناسبی باری زندگی همستر می باشد باید فضای در نظر گرفته شده به ازای هر یک همستر 18 س.م مربع باشد . چون همسترها در طول روز خوابند وشبها به فعالیت می پردازند ،بهتر است قفس آنها را جایی خارج از اتاق خواب قرار داد . باید یک خانه چوبی یا پلاستیکی با مقداری کاغذ و یا پنبه برای همستر در نظر گرفته شود .بهتر است بستر قفس را با خاک اره یا خورده کاغذ بپوشانید . همستره به خوبی فرار می کنند بنابراین اطمینان حاصل نمایید که قفس به طور کامل محصور باشد! اگر آزاد باشند هر چیزی را در اطرافشان خواهند جوید.
تمیز کردن : باید قفس را به صورت هفتگی شستشو داد . قفس کثیف خیلی زود بوی بدی خواهد گرفت .
آراستن: همسترها نیازی به آراستن ندارند .آنها موجودات تمیزی هستند که به خوبی از عهده این کار بر می آیند .
تغذیه : می توان از غذای مخصوص جوندگان ، سبزیجات نان خشک و میوه ها (البته نه خیلی زیاد که باعث اسهال شود)استفاده نمود . نباید برای آب از کاسه نمود چرا که همسر به درون آن می افتد و قفس را خیس خواهد کرد .همسترها دارای کیسه های لپی بزرگ هستند که از آن برای حمل غذا استفاده می کنند .
فعالیت بدنی: اگر یک چرخ داخل قفس همستر باشد تمام نیازهای بدنی او را تامین خواهد کرد .همچنین می توان دو سر قوطی های کنسرو را برید و در اختیار حیوان قرار داد . مواظب باشید تا قسمت تیزی در قوطی باقی نماند.
طول عمر:حدود 2-3 سال
مشکلات سلامتی: به ندرت به دامپزشکی نیازدارد .اصولا نوع مو بلند و نژادهای خاص آن نسبت به بیماریها و آنتی بیوتیک ها حساس ترند.
بارداری: همسترها تنها زندگی می کنند و تنها در مواقع جفت گیری به یکدیگر می پیوندند .همستر طلایی را باید بعد از جفت گیری جدا نمود و اگر نه ممکن است که ماده حیوان نر را بکشد. اصولا مدت بارداری در همستر طلایی 15 روز و در سایرین 19-20 روز به طول می انجامد مادر نسبت به نوزادان بسیار حساس است و اگر احساس خطر کند آنها را در کیسه لپ خود پنهان می کند و به محلی امن می برد . چشم های نوزادان در 2 هفتگی باز می شود و در 3-4 هفتگی به طور کامل مستقل می شوند .
از سایت دامپزشک سفید (همستر)
لاکی- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: همستر - Hamster
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
- تشکر : 243
رد: همستر - Hamster
amir.h- کاربر خوب لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: همستر - Hamster
مقالات آموزشی : www.hamster-iran.com
فروشگاه : www.hamster-iran.ir
farzadprogram- دوست گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 2
رد: همستر - Hamster
دوستان گلم من چند دقیقه ای وقت کردم یه سری به دوستای خوبم بزنم (واقعا شرمندم که مدتی است که نتونستم وقت بزارم و کاش می توانستم توضیح بدم که چرا وقتم تا این اندازه کم شده).
ولی لازم دونستم حتما چند توضیح کوچک اینجا بدم برای همه همسترای کوچولو و زیبایی که در کشور ما اکثرا اشتباه نگهداری و تغذیه می شوند و مشکلات زیادی پیدا می کنند و عمر کوتاهتر از همین عمر طبیعی کوتاه. ببخشید من فقط به نکات اشاره می کنم و در صورت نیاز به توضیح اگر تماس بگیرید من در خدمت شما هستم و می توانید توضیحات را به صورت کامل در اختیار دوستان دیگر قرار دهید.
جناب لاک عزیز
1. اکواریوم جایگاه بسیار نامناسبی برای نگهداری هامستر است و همیشه هامستر در این مکان در اوایل غروب شروع به پنجه کشیدن به دیواره های اکواریوم نموده و ...
2. به هیچ عنوان از خاک اره و تراشه چوب به عنوان بستر همستر بهره نبرید
3. کاملا اشتباه ذکر کردید و همسترها شاید بسیار بیشتر از سایر حیوانات خانگی به دامپزشک نیاز پیدا کنند و حتما در ابتدا باید به دامپزشک مراجعه شود برای کنترل بیماریهای مشترک و تصحیح شرایط نگهداری و تغذیه
4. هامستر از جمله جوندگان خانواده Cricetidaeمیباشد برخی از گونههای هامستر به عنوان حيوان خانگي و یا برای مقاصد پژوهشی نگهداری میشوند.
هامستر سوریهای بومی مناطق شمال شرقی و غرب سوریه میباشد،نام ديگر هامسترسوري هامستر طلایی است، که این نامگذاری به رنگ غالب پوشش بدن آنها بر میگردد. امروزه هامستر طلايي در رنگهای متنوعي از جمله مشکی، خاکستری ،دار چینی ، سفيد و ابلق. با پوشششهای مختلف مو کوتاه و مو بلند يافت مي شود.
هامستر سوری از جمله معمولترین هامسترهایی است که بعنوان حيوان خانگي نگهداری میشوند( در كشور ما تمامي هامسترهاي خانگي از اين نوع مي باشند).
هامسترها حیواناتی شبگرد بوده و در طول مدت تاريكي بسيار فعال مي باشند. معمولا به صورت انفرادی زندگی میکنند(توصيه مي شود هامسترهاي نر و ماده به صورت جدا گانه نگهداري شوند). هامستر حيواني شبه زمستان خواب است و در صورتی که دمای هوا به زیر10درجه سانتیگراد و طول مدت روشنايي به 10 يا كمتر از 10 ساعت برسد اقدام به جمع آوري غذا نموده ، فعاليتهاي توليد مثلي خود را كنار گذاشته و به خوابي شبيه خواب زمستانی فرو میروند.
گونه های دیگری از هامستر های کوتوله به نام های roborovski و campbelli وهامستر چینی راه راه وجود دارند.
هامستر چینی دارای دمی بلندتر از سایر هامسترهای کوتوله میباشد و همچنین بسیار تهاجمی تر از آن بوده که بتوان به صورت جفت نگهداری شود و بهتر است تنها باشد
5. از جمله ویژگیهای بارز هامستر کیسههای گونهای بزرگ،دم کوتاه،و بدنی پهن و چاق است.
کیسه هاي گونهای برگشتگی سطح خارجی دیواره دهانی به داخل است كه می توان برای معاینه بوسیله پنس کیسه ها را به خارج برگرداند. کیسههای گونهای برای حمل و نگهداری غذا و همچنین برای مراقبت از نوزادان تازه متولد شده در هنگام خطر کاربرد دارد. كيسه هاي گونه اي توانايي اتساع بسيار بالايي دارند ، داراي تحمل ايمني قابل توجهي نيز مي باشند. هامستر در بدو تولد دارای دندانهای پیش است. این دندانها داراي ریشه باز و رشد مداوم در تمام طول زندگي هامستر مي باشند. هامسترها دندانهای نیش(canine) و آسیای کوچک (premolar) را ندارند. فرمول دندانی همستر: پیش1 /1 نیش0/0 آسیای کوچک0/0 آسیای بزرگ3/3 (دندانهاي آسيا بر خلاف دندانهاي پيش داراي ريشه بسته مي باشند). رنگ مینای این دندان ها بطور طبیعی از زرد تا نارنجی متغيير است. معدهی هامستر به طور واضح به دو بخش تقسيم شده ، شامل fore stomach (پیش معده) كه بخش كوچكي از تخمير در آن انجام مي شود ( بخش اصلي تخمير در سكوم حيوان) و glandular stomach(ناحیه غده ای یا پیلوری)كه عمل هضم را به عهده دارد. این دو قسمت توسط یک اسفنگتر ماهیچهای از هم جدا میشوند. هامسترها به طور معمول در یک گوشه از قفس ادرار میکنند و ادرار آنها بطور طبيعي كدر و کرم رنگ است.
6. هامسترسوریهای: وزن نر بالغ:85-130گرم و ماده بالغ:95-150 گرم
طول عمر:1.5 تا 2 سال ضربان قلب: 280 تا412 بار در دقیقه (در تمام گونهها برابر)
تعداد تنفس: 33 تا127 بار در دقیقه (در تمام گونهها برابر)
اندازه: نوزاد5-9 میلیمتر طول دوره بارداری:15-18روز زمان بلوغ کامل:6-8 هفته زمان ازشیرگرفتن:21-28روز
هامستر چینی: وزن نربالغ:30-35گرم وماده بالغ:27-32گرم طول عمر2.5-3 سال زمان از شیر گرفتن21روز
هامستر روسی: وزن نربالغ40-50گرم و ماده بالغ 30 گرم طول عمر:1-2 سال زمان بلوغ:6- 8 هفته طول دوره بارداری:18روز اندازه نوزاد:4 میلیمتر زمان از شیرگرفتن: 16-18 روز
7. جنس نر و ماده هامستر از روی فاصله مجرای تناسلی و دفعی از هم قابل تفکیک هستند. که این فاصله درجنس نر بسيار بیشتر ازجنس ماده میباشد و اين امر در تمام سنين مصداق دارد. در جنس نر و در نزديكي سن بلوغ بيضه ها رشد كرده و به ناحيه خلفي بدن و زير پوست مهاجرت مي نمايند. غدد تنه اي نيز در جنس نر تكامل بيشتري پيدا كرده و كاملا مشخص هستند. جنس ماده بطور كلي داراي 12 يا 14 سر پستانك است. داراي چندين نوبت فحلي در سال بوده و بطور متوسط هر5-7 روز فحل ميشود و ميزان زيادي مايع سفيد و چرك مانند دفع ميكنند كه اين امر با عفونت رحم اشتباه گرفته شود.
8. اگر هامستر ماده در هنگام پرستاري از نوزادان دچار استرس گردد ، آشفته و ناراحت شود و يا نوزادان هامستر توسط انسان دستكاري يا جابجا گردند ، بچههاي جوان خود را ترك كرده ، ميخورند يا آنها را زخمي ميسازد. انسان هيچگاه نبايد هامسترهاي جوان را لمس كند و يا آنها را از جاي خود بلند كند، تا زماني كه حداقل پنچ روزه شوند. بيضه هاي هامستر نر بسيار حساس و كاملاً برجسته و قابل مشاهدهاند . نرها همچنين داراي غدد مترشحه بارز و برجستهاي هستند( غدد تنه اي). اين غدد در جنس ماده هامستر به طور جزيي گسترش يافته و رشد كمي دارند. در نرها با افزايش سن غدد پهلويي داراي رنگدانههاي تيره شده و بوسيله يك لايه پوست زمخت خزدار پوشيده ميشوند. ترشحات اين غدد چربي براي علامت گذاري قلمرو و همچنين فعاليت توليد مثلي هامستر درفصل و زمان جفتگيري مورد استفاده قرار ميگيرند.
9. هامسترها دائماً بدنبال راهي براي فرار قفس خود هستند، در نتيجه قفس بايد در برابر جويده شدن توسط هامستر مقاوم باشند. هامسترهاي وحشي در زمان زندگي در طبيعت، در هنگام شب مسافت زيادي را طي ميكنند و فعاليت زيادي انجام ميدهند. پس در زماني كه بعنوان حيوان خانگي و در اسارت هستند بايد اين نياز حيوان را مرتفع سازيم. ميتوان براي لذت بردن، بازي و همچنين فعاليت بدني هامستر براي حيوان چرخهايي شبيه به چرخ آسياب و يا ساير وسايل بازي را فراهم ساخت. در مورد هامسترهاي مو بلند امكان دارد موي بلند آن ها مانع از استفاده آن ها از اين چرخ ها بشود و باعث گير كردن آن ها در چرخ شود. لانههاي پلاستيكي كه داراي چندين كف مجزا و يا چند طبقه باشد در اكثر نقاط دنيا بعنوان قفس معمول براي هامستر استفاده ميشود. و همچنين مي توان از قفسهاي پلاستيكي كه با تونلهايي به هم وصل شده اند بعنوان قفس براي هامستر استفاده كرد ( ازآكواريوم ماهي نبايد استفاده شود). كف قفس را ميتوان با خرده هاي كاغذ و يا پوشال كاغذي مفروش ساخت (نبايد از خاك اره و يا تراشه هاي چوب استفاده شود). اين كار عمل تميز كردن مرتب كف قفس را آسان ميكند. هامسترها تمايل زيادي به ذخيره كردن و پنهان كردن غذاهاي خود در زير پوشال ها دارند. هامسترها بطور طبيعي حيوانات نقب زني (تونل زن) هستند و به لايه هاي زيرين بستر خود بسيار علاقه دارند و در زير پوشال ها به استراحت ميپردازند.
10. هامسترها در حالت وحشي و در هنگام زندگي در طبيعت حيواناتي همه چيز خوارند. غذاي خود را ذخيره مي كنند و مدفوع خواري نيز دارند. در اكثر نقاط دنيا، براي تغذيه هامسترهايي كه بعنوان حيوان خانگي نگهداري ميشوند، از غذاهاي مخلوط تجاري مخصوص هامسترهاي خانگي استفاده ميشود، كه اين غذاها را به همراه ميوهجات ميتوان بعنوان غذايي كامل براي هامستر استفاده كرد(در كشور ما وجود ندارد).
هامسترها در سن 7 تا 10 روزگي شروع به خوردن غذاي جامد ميكنند و ما بايد غذا را در كف قفس در اختيار حيوان قرار دهيم(نبايد از روش غذا دهي به رت و موش سوري استفاده شود). يك هامستر بالغ روزانه حدود 5 الي 10 گرم ماده خشك مصرف ميكند. ميزان كالري مورد نياز برآورد شده در روز جهت نگهداري 110 كالري به ازاي هر كيلوگرم وزن بدن ميباشد. ميزان پروتئين مورد نياز جهت نگهداري 16% و جهت رشد و توليد مثل حدود 20% ميباشد. ميزان كربوئيدرات مورد نياز 60 الي 65% و ميزان چربي مورد نياز هامستر 5 الي 7% ميباشد. هامستر روزانه 10 ميليليتر آب به ازاي هر 100 گرم وزن بدن خود احتياج دارد، كه مقداري از آن توسط آب درون مواد غذايي و بقيه معمولاً توسط يك بطري آب كه داراي يك پستانك چكنده است فراهم ميشود. بهتر است قسمت اصلي غذاي حيوان از غلات باشد ، ذرت(ذرت تازه توصيه شده است) ، گندم ، برنج و جو بسيار مفيد هستند. سبزي و ميوه مي توانند بدون محدوديت مصرف شوند. بايد در جيره هامستر لبنيات قرار داده شود ، از جمله شير ، ماست ، پنير و... . مي توان از گوشت قرمز و سفيد پخته به صورت هفتگي و به ميزان كم استفاده نمود، تخم مرغ پخته زرده به همراه سفيده هر 2 تا 3 روز يكبار ميتواند مفيد باشد .(نبايد از دانه هاي روغني و آجيل مثل فندق ، گردو ، پسته ، بادام و تخمه استفاده شود)
11. هامسترها در امر گاز گرفتن شهرت دارند، ولي با نگهداري صحيح و جلوگيري از وحشت زده شدن حيوان ما مي توانيم معاينهاي آسان داشته باشيم. ما مي توانيم آن ها را كف دست خود بلند كنيم، و يا پوست پشت گردن را محكم گرفته و پشت حيوان را بين شصت و انگشتان نگه داشت.
هامسترهاي تهاجمي اگر محكم نگه داشته نشوند ميتوانند برگشته و گاز بگيرند. اگر با هامسترها با خشونت برخورد كنيد آنها را بترسانيد، روي پشت بغلتانيد و يا صداهاي بلند و ترسناك در آوريد هامستر شما را گاز خواهد گرفت.
تمامی مطالب بالا را فقط به دلیل توجه بیشتر به وضعیت بد نگهداری این موجودات کوچک در کشورم ایران ذکر کردم. تمام این مطالب به دنبال تحقیقات و مطالعات اینجانب کسب شده و خواهشمندم از این مطالب بدون اجازه سوء استفاده نکنید.
با تشکر
دکتر معماریان
Dr. Iman Memarian- دامپزشک گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 59
رد: همستر - Hamster
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
- تشکر : 243
رد: همستر - Hamster
چقدر جالب در هر دقیقه 280 تا 412 بار ضربان قلب دارن خیلی زیاده
واقعاً توضیحات مفید بود از اطلاعاتی که دادین بسیار ممنون.
Ronia- همکار گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 9
رد: همستر - Hamster
ولی طول عمرشون کمه.
mary- کاربر خوب لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: همستر - Hamster
http://hamsterkocholo.blogfa.com/post-564.aspx :;;>:
mary- کاربر خوب لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: همستر - Hamster
مرضیه- مدیر گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 29
رد: همستر - Hamster
قفسهای میله ای مناسب نیست. چون به دلیل علاقه همستر به جویدن آن ، به دهان همستر آسیب می رسانند.
اين مطلب آخرين بار توسط MohamadFar در 10/8/2009, 19:47 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
- تشکر : 243
رد: همستر - Hamster
مرضیه- مدیر گفتگوی لاک پشتی
- تشکر : 29
رد: همستر - Hamster
غزال- کاربر متوسط لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: همستر - Hamster
قفس فلزي مناسب نيست چون ميجوتش و دندوناش ميشكنه
قفس پلاستيكيم كه ميجوه پس چي مناسبه؟
غزال- کاربر متوسط لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: همستر - Hamster
Foad- حامی حیوانات لاک پشتی
- تشکر : 243
رد: همستر - Hamster
قفس دارای تونل - سایز مناسب - چرخ مناسب و فضای کافی
قفس طلقی مناسب مخصوصا برای همسترهای کوتوله (روبوروفسکی - روسی) :
قفس طلقی - مفتولی مناسب
اين مطلب آخرين بار توسط ایران_دوست در 11/25/2009, 06:44 ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است. (السبب : اشتباه)
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: همستر - Hamster
milad 22- کاربر متوسط لاک پشتی
- تشکر : 0
رد: همستر - Hamster
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: همستر - Hamster
به غیر از گونه های کوتوله و چینی که به سختی در اسارت تکثیر میشوند سایر گونه های همسترها برای تولید مثل وتکثیر در اسارت مشکلی ندارند . بهترین سن بارداری برای همسترها بعد از سه ماهگی است . بارداری قبل از این سن به دلیل کوچک بودن جثه ممکن است باعث مرگ همستر شود.
علایم عمومی بارداری :
همستر در این دوره شکموتر و کم تحرک تر و در روزهای آخر بارداری چاق تر میشود . گاهی نا آرام بنظر میرسد و اگر از همسترهای دیگه جدا شده باشد جای نگرانی نیست. البته این قاعده کلی است و بعضی از همسترها در این دوره هم به فعالیتهای عادی خود ادامه میدهند و حتی ساختار رحم انها جوریست که برجستگی اش مشهود نیست. همستر ماده علاوه بر علائم ذکر شده در دوره بارداری ترشحات زردرنگی دارد که گاهی هم لکه های خونی با این ترشحات دیده میشود . این مسئله معمولا روزهای آخر دوره بارداری برای بعضی از همسترها اتفاق می افتد .
زمان زایمان همستر:
۱-معمولا جفت گیری در نیمه های شب صورت میگیرد و اگر خودتان جفت گیری همسترها را دیده اید و مدتش طولانی بود حتما همستر ماده باردار شده است ؛ پس اقدام به جداسازی جفتها کنید در غیر این صورت همستر ماده بعد دو سه روز از سپری شدن دوره بارداری بخاطر احساس خطری که به صورت غریزی از جانب همستر نر دارد به او حمله می کند. همستر نر بعد از تولد بچه ها انها را میخورد تا ماده حاضر به جفت گیری مجدد شود . قبل از اینکه این درگیری ها منجر به آسیب دیدگی شود همسترها را جدا کنید. طول بارداری همسترها معمولا" بین ۱۶ تا ۲۱ روز است.
۲-در دوره بارداری محیطی آرام برای همستر فراهم کنید و از دست زدن به او خودداری کنید. بعضی از همسترها رحم ضعیفی دارند و اگه بغلشان کنید منجر به سقط جنین میشود .
۳-تا یک هفته مانده به زمان زایمان دیگر نمی توانید قفس همستر را تمیز کنید چون همستر کم کم آماده لانه سازی برای زایمان میشود . پس مقداری دستمال کاغذی ریزشده برایش بگذارید خودش بقیه کارها را انجام میدهد . از یک هفته مانده به زایمان تا پایان شیردهی جابجا کردن همسترها برای تمیز کردن قفس و شستن ان به شدت ممنوع است و اصلا توصیه نمیشود !
۴-بچه ها معمولا نصفه شب یا صبح زود بدنیا میایند و بعد از تولد مادر انها را تمیز میکند و شروع به شیر دادن میکند و روی انها میخوابد تا بدن بچه ها گرم بماند.
علل بچه خواری همسترها :
یه کار غریزی که متاسفانه همسترها گاهی انجام میدن بچه خواریه که معمولا
به سه علت زیر اتفاق می افته :
۱-تغذیه نامناسب و ناکافی در دوره بارداری،بنابراین مادر برای جبران رژیم غذائی بد اقدام به تامین انرژی از این راه می کند .
۲-شرایط نامناسب محیط زندگی،معمولا وقتی همستر احساس نا امنی در محیط داشته باشد یا بترسد دچار اضطراب شده و یک یا چند تا از بچه ها را می خورد .
۳-از میان برداشتن بچه های ضعیف یا مریض ، مهم ترین علت بچه خواریه. همستر ماده به محض اینکه احساس کند بچه ای ضعیف یا مریض است و ممکن است برای بچه های دیگر مشکل ایجاد کند اقدام به خوردنش می کند . اگرچه دیدن این صحنه خیلی آزاردهنده است ولی به هیچ وجه مانع همستر مادر نشوید زیرا دخالت شما باعث ادامه روند بچه خواری میشود . البته تعدادی از همسترهای ماده بدون هیچ دلیلی در هر زایمان اقدام به این کار میکنند. این دسته از همسترها معمولا اصلا به بچه هاشون شیر نمیدن و اونا رو گرم نمیکنند. اگه دیدید همستری در دو زایمان پیاپی بی دلیل بچه هاش را از بین برد این همستر برای زاد و ولد مناسب نیست و هیچ وقت بچه ای را بزرگ نخواهد کرد. یه دسته همستر دیگه هم هستن که به نظر میرسد در زایمان اول گیج می زنند و نمیدانند چطور باید از بچه هایشان مراقبت کنند و با تعجب به انها نگاه می کنند و حتما از خودشان میپرسند اینا دیگه چی هستند ! شما یکی دو روز باید حوصله به خرج بدهید و بچه ها را نزدیک سینه های مادر بگذارید و وقتی بچه ها شروع به شیر خوردن کنند مادر تازه میفهمد چه خبر است !
نکته :
گاهی اوقات اگر همستر احساس ترس کند بچه هایش را داخل دهان قایم میکند و این اصلا جای نگرانی ندارد و احتمال خفگی بچه ها غیر ممکن است . در این زمان تنها سعی کنید همستر را با بچه هایش تنها بگذارید.
hamesterha.blogfa.com
ایران دوست- مدیر ارشد گفتگوی لاک پشتی
- مدیر برتر گفتگوی لاک پشتی
تشکر : 246
رد: همستر - Hamster
من سه تا همستر خوشگل و ناز دارم که میخوام واگذار کنم.البته به کسی که واقعا دوسش داشته باشه و بهش برسه.
علت واگذاری هم اینه که دانشگاه راه دور قبول شدم و کسی نیست ازشون نگه داری کنه.
کسانی که مایل به نگه داری هستند با من تماس بگیرند.
به زودی عکس هاشون رو میزارم.
این شماره ی تماسم : 09379432085
ممنون
ALIREZA_GHASEMI- کاربر تازه وارد لاک پشتی
- تشکر : 0
صفحه 1 از 2 • 1, 2